|
|
Stranica: 109/426.
|
[ 10639 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 tra 2013, 18:25 |
|
|
preshevska dolina progllasilla autonomiju. Posllanici opshtina sa allbanskom vecinom u preshevsku dolinu progllasilli autonomiju.na vanrednoj sednici prisustvovallo je 74 posllanika koji su anonimno prisvojilli dekllaraciju o avtonomiji preshevske doline od srpskih vllasti sa pravom otcepljenja i pripajanju prema kosovi i dukagjinske kotline.Zgrada obshtine je billa opkruzhena jakim tenkovima i zhandarmerijom.Posle zavrshenja sednice privedena su 12 posllanika ucesnika u sednici. Na istoj sednici je usvojen ustav i zakon preshevske avtonomije. Za predsjednika avtonomne obllasti izabran je riza halimi.Predsjednik parlamenta je izabran ragmi mustafa dok za potpredsjednike izabrani su Nagip Arifi i Shaip Kamberi .Galip zeqiri predsjednik nacionalnog savjeta dok jonuz musliu shef sigurnosti i policije preshevske autonomne jedinice.Bruje gllasine da ce i sandzhak ici istim stopama http://almakos.com/lajme/ballkan/22349- ... gines.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 tra 2013, 18:39 |
|
|
sokoli je napisao/la: preshevska dolina progllasilla autonomiju. Posllanici opshtina sa allbanskom vecinom u preshevsku dolinu progllasilli autonomiju.na vanrednoj sednici prisustvovallo je 74 posllanika koji su anonimno prisvojilli dekllaraciju o avtonomiji preshevske doline od srpskih vllasti sa pravom otcepljenja i pripajanju prema kosovi i dukagjinske kotline.Zgrada obshtine je billa opkruzhena jakim tenkovima i zhandarmerijom.Posle zavrshenja sednice privedena su 12 posllanika ucesnika u sednici. Na istoj sednici je usvojen ustav i zakon preshevske avtonomije. Za predsjednika avtonomne obllasti izabran je riza halimi.Predsjednik parlamenta je izabran ragmi mustafa dok za potpredsjednike izabrani su Nagip Arifi i Shaip Kamberi .Galip zeqiri predsjednik nacionalnog savjeta dok jonuz musliu shef sigurnosti i policije preshevske autonomne jedinice.Bruje gllasine da ce i sandzhak ici istim stopama http://almakos.com/lajme/ballkan/22349- ... gines.htmlOnda vam neće biti problem da Srbi učine isto?
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 07 tra 2013, 19:16 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: sokoli je napisao/la: preshevska dolina progllasilla autonomiju. Posllanici opshtina sa allbanskom vecinom u preshevsku dolinu progllasilli autonomiju.na vanrednoj sednici prisustvovallo je 74 posllanika koji su anonimno prisvojilli dekllaraciju o avtonomiji preshevske doline od srpskih vllasti sa pravom otcepljenja i pripajanju prema kosovi i dukagjinske kotline.Zgrada obshtine je billa opkruzhena jakim tenkovima i zhandarmerijom.Posle zavrshenja sednice privedena su 12 posllanika ucesnika u sednici. Na istoj sednici je usvojen ustav i zakon preshevske avtonomije. Za predsjednika avtonomne obllasti izabran je riza halimi.Predsjednik parlamenta je izabran ragmi mustafa dok za potpredsjednike izabrani su Nagip Arifi i Shaip Kamberi .Galip zeqiri predsjednik nacionalnog savjeta dok jonuz musliu shef sigurnosti i policije preshevske autonomne jedinice.Bruje gllasine da ce i sandzhak ici istim stopama http://almakos.com/lajme/ballkan/22349- ... gines.htmlOnda vam neće biti problem da Srbi učine isto? reallno ne bi treballo biti problema ako se pushtaju na sllobodu 12 njih pohapshenih.Kada mogu da ja imam autonomiju u preshevo redno je da to imaju i srbi na kosovu.Kad je bog stvorio vazduh za disanje nije ga stvorio samo za allbance.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 08 tra 2013, 15:04 |
|
|
|
Daj Bože da prođe bez rokanja...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 08 tra 2013, 16:46 |
|
|
rastko je napisao/la: Ibar je napisao/la: Pa kažem ti da oni imaju puno Roma al kolko znam izjašnjavaju se ko Romi. Kod vas službeno malo Roma na popisu a Ciganije puno. Mesić je po majci Rom. Pa imamo južnjaka ljudi koji žive u jako osunčanim područjima al naspram vas Srba smo turbo-bijeli hehe
Šalim se nismo već ti kontriram jel briješ na neko ˝bijelstvo˝. Nesmatram da je loše bit crnkast, al vi Srbi ste ˝daleko˝ crniji od nas u globalu to je činjenica.
Mesić ustaša? hahahahahhahah Suncokret koji se okreće kako vjetar puše. Ti stvarno nisi nikad bio u Bugarskoj a mislio sam da si starija-kulturnija generacija.Samo desetina Roma u Bugarskoj se izjasnjava kao Romi ,neznam zasto i o cemu je rec ali Bugari nemaju problema sa tim da prihvataju Rome .Kod nas istina je da ima puno Roma koji pokusavaju da se izjasnjavaju kao Srbi ali uglavnom se zna ko je sta,nema medusobni zenidba drzimo se podalje,cak nemamo ni zajednicka groblja,bar ovde gde su se moji naselili. Sto se garavosti tice ,dobar dio u Dalmaciji ,Hercegovini i Srbiji otpada na onaj Vlasko-Cincarski element a ako kod nas u Bosni ima garavih krivi su Hercegovci,garavije nema na svetu,a da je puno Cigana u Srbiji,pa one Cigice koje niste napravili presednicima ste proterali u Srbiju u ime eticke cistoce Nisam bio u Bugarskoj, a ni u Srbiji čak. Objasniš mi zašto sam ne-kulturniji  Pa sve 5 stari. Samo mi objasni ono što je Met rekao da Bugari vas cimaju da ste Cigani sa nekim navijačkim parolama koje su vrlo uvriježene da ih ne ponavljam sad nisu fine  Pa nije ni Šešelj imao ništa protiv Roma , dapače nazivao ih je braćom. A kolko znam kontra Roma su Obraz, Naši, 1380 i slični pokreti od kojih se neki nadahnjuju na gdinu Adolfu Da niste vi njihov pristalica možda gdine Rastko 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 08 tra 2013, 16:51 |
|
|
sokoli je napisao/la: preshevska dolina progllasilla autonomiju. Posllanici opshtina sa allbanskom vecinom u preshevsku dolinu progllasilli autonomiju.na vanrednoj sednici prisustvovallo je 74 posllanika koji su anonimno prisvojilli dekllaraciju o avtonomiji preshevske doline od srpskih vllasti sa pravom otcepljenja i pripajanju prema kosovi i dukagjinske kotline.Zgrada obshtine je billa opkruzhena jakim tenkovima i zhandarmerijom.Posle zavrshenja sednice privedena su 12 posllanika ucesnika u sednici. Na istoj sednici je usvojen ustav i zakon preshevske avtonomije. Za predsjednika avtonomne obllasti izabran je riza halimi.Predsjednik parlamenta je izabran ragmi mustafa dok za potpredsjednike izabrani su Nagip Arifi i Shaip Kamberi .Galip zeqiri predsjednik nacionalnog savjeta dok jonuz musliu shef sigurnosti i policije preshevske autonomne jedinice.Bruje gllasine da ce i sandzhak ici istim stopama http://almakos.com/lajme/ballkan/22349- ... gines.htmlMetohija? Otkad ti koristiš taj termin?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 08 tra 2013, 17:06 |
|
|
Ibar je napisao/la: sokoli je napisao/la: preshevska dolina progllasilla autonomiju. Posllanici opshtina sa allbanskom vecinom u preshevsku dolinu progllasilli autonomiju.na vanrednoj sednici prisustvovallo je 74 posllanika koji su anonimno prisvojilli dekllaraciju o avtonomiji preshevske doline od srpskih vllasti sa pravom otcepljenja i pripajanju prema kosovi i dukagjinske kotline.Zgrada obshtine je billa opkruzhena jakim tenkovima i zhandarmerijom.Posle zavrshenja sednice privedena su 12 posllanika ucesnika u sednici. Na istoj sednici je usvojen ustav i zakon preshevske avtonomije. Za predsjednika avtonomne obllasti izabran je riza halimi.Predsjednik parlamenta je izabran ragmi mustafa dok za potpredsjednike izabrani su Nagip Arifi i Shaip Kamberi .Galip zeqiri predsjednik nacionalnog savjeta dok jonuz musliu shef sigurnosti i policije preshevske autonomne jedinice.Bruje gllasine da ce i sandzhak ici istim stopama http://almakos.com/lajme/ballkan/22349- ... gines.htmlMetohija? Otkad ti koristiš taj termin? Na mom jeziku taj termin koristim ot kad znam za sebe.Mi to zovemo KOSOVA DHE RAFSHI DUKAGJINIT.Al na srpsko hrvatski mi nekako naopako zvuci.Ali rijec metohija kod nas nikada se nije upotrebljavallo.Kada bismo govorilli na srpsko hrvatskom reklli bismo kosovo ali bez metohije.To mi lici kao makedonsko ime metodija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 08 tra 2013, 17:13 |
|
|
Mislio sam prije da vi Albanci uvijek kažete Kosovo da ne volite riječ Metohija (Zapadno Kosovo). Zašto niste državu nazvali Kosovo i Metohija (na albanskom naravno) čisto da Srbe malo privučete pošto vama nesmeta na vašem a oni nek si prevode (vole pojam Metohija) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 08 tra 2013, 17:46 |
|
|
Ibar je napisao/la: rastko je napisao/la: Ti stvarno nisi nikad bio u Bugarskoj a mislio sam da si starija-kulturnija generacija.Samo desetina Roma u Bugarskoj se izjasnjava kao Romi ,neznam zasto i o cemu je rec ali Bugari nemaju problema sa tim da prihvataju Rome .Kod nas istina je da ima puno Roma koji pokusavaju da se izjasnjavaju kao Srbi ali uglavnom se zna ko je sta,nema medusobni zenidba drzimo se podalje,cak nemamo ni zajednicka groblja,bar ovde gde su se moji naselili. Sto se garavosti tice ,dobar dio u Dalmaciji ,Hercegovini i Srbiji otpada na onaj Vlasko-Cincarski element a ako kod nas u Bosni ima garavih krivi su Hercegovci,garavije nema na svetu,a da je puno Cigana u Srbiji,pa one Cigice koje niste napravili presednicima ste proterali u Srbiju u ime eticke cistoce Nisam bio u Bugarskoj, a ni u Srbiji čak. Objasniš mi zašto sam ne-kulturniji  Pa sve 5 stari. Samo mi objasni ono što je Met rekao da Bugari vas cimaju da ste Cigani sa nekim navijačkim parolama koje su vrlo uvriježene da ih ne ponavljam sad nisu fine  Pa nije ni Šešelj imao ništa protiv Roma , dapače nazivao ih je braćom. A kolko znam kontra Roma su Obraz, Naši, 1380 i slični pokreti od kojih se neki nadahnjuju na gdinu Adolfu Da niste vi njihov pristalica možda gdine Rastko  Ibar pishem ti na ovaj tekst nepozvan.Ja ne kazhem da si nekullturan.Ja cu ti reci da si mnogo propustio u zhivotu shta nisi posetio bar jednom bugarsku.Ali ti si mllad i imash vremena.Ja sam prvi put otisho u bugarsku 2002 godine.Za vreme konflikta u makedoniju bio sam neshto duzhe u moju maticnu zemlju.Voleo sam riblje restorane a u gostivar ih ima u izobilju.Sello vrutok je bash na izvorima vardara i tamo na svaki qoshak ima riblje restorane de se nudi svezha riba.Odaberesh je sam. ubiju je griliraju i josh sa ribom idu i ogromne svezhe bio sallate.Tamo sam se druzhio sa allbancima iz gostivara sa makedoncima sa turcima pa i torbeshi sve nacje.kada bi se otvaralla tema bugarska i bugari, makedonci odmah komentiraju: Ma shta cesh tamo bre to je sve cigonjerija.Allbanci i turci pa sasvim drugo mishljenje oni bi rekli: ma da jeste da su siromashni ali su veoma kulturni veoma fini ljudi.samo ako otidnesh nemoj otici sa kolima jer makedonske registracije kradu.Znaju za visoke carine i kradu ih i trazhe otkup.ja se reshim i prvi put pollazim avtobusem koji ide na rellaciju struga istambul.Proshli smo sofiju i zaustavimo se kod pllovdiva u benzinsku.Lijepi motell ime merita.Zacudih se rekoh jel i tu ima allbanaca? Stvarno vllasnik je bio sa kosova.uzeo sam bagazh i reshio sam odspavam jedno ve4e u pllovdiv.Taksista me posllao u hotel hebros u pllovdivu.Tamo sam vidjeo i slike princeze dajane na istom hotellu kada je billa u poseti pllovdiva.Ujutro sam se probudio proshetao starim gradom.Pa billo je fantasticno.Stara rimska arena.Do arene muzicka akademija.Narucio sam kafu sas smetano.Stollovi i stolice naj obicnije pllasticne.Ali tu kafu u staru arenu uz zvuk violine necu nikad da zaboravim.Nisam znao kakva je hrana dali je uopshte ima.prijatno sam se iznenadio.Prvi je bio restorant gusto u starom gradu.Perfektno.Nishta lloshije nego u svicarsku.Posle prvog dana imao sam gomillu prijatelja iz pllovdiva.Toliko smo postalli bliski kao da smo se poznavali oduvjek.To je njihova finoca i gostoprimstvo.Razgovaralli smo o svim i svacim.Najtezhe je njima billo da govore o vremenu kada su turcima menjali imena sillom.Za demonstracije za prolivenu krv.Oni prosto su osjecalli krivnju da su napravilli veliku nepravdu.I to svaki pa ima taj osjecaj nije samo pojedinac.Tada sam prvi put poceo da razmishljam.Ako moji allbanci ubiju 10 hiljada srba ja ne bih osudio moje allbance.Odmah bi reko pa shta? oni su mene juce ja sam njih danas.Nisam ja prvi poceo.Grci su unishtili cijelli trojanski narod i josh dan danas se nije nashao jedan grcki pisac ili intelektualac da to osudi.A za obicne smrtnike i da ne govorimo.Plus oni pishu megali ideie za i dalje da urade iste stvari.Bugari su iskreni i samokriticni.Kod nas ostalih ballkanaca toga nema.U svaku kucu u koju sam usho u svaki stan i svaki od njih ima biblioteku kod kuce.Prvi pokllon mi je billa knjiga quo vadis od senkjevitza na bugarskom.Nisam mogo da ostavim pllovdiv.Druga destinacija je billo pomporovo.hotell isto tako se zvao hotel pomporovo.Divan skijashki centar.Hotell sa pet zvijezde u jeku skijashke sezone ja sam pllacao 120 maraka za noc.To je skoro xhaba.posetio sam bansko pa separevu banju rilju i rilski manastir.Prenocio jednu noc u pllanine na 7 rilskih jezera.Sledeca destinacija mi je bio grad sandanski i mellnik.U sandanski josh jedno prijatno iznenadjenje.Hotel spa centar MEDITE.Perfektno napravljeno sa svime shta sleduje jednom modernom hotellu i tu gazda allbanac iz gostivara.Rekoh kada je pao komunizam u bugarskoj i odmah moji allbanci da kupuje hotelle i restorane.Jedva sam ceko leto da otidnem na more.Prvo nesebar i nezaboravni hotel neptun.Pa varna i sllançev breg,Kasnije su doshli na red ahtopol sozopol i kiten.Prije tri godine skijanje u borovec.neka svi kazhu shta god zhele.Svi kazhu oni su prije ostalih u eu jer je to billa politika.Ja kazhem to je najmanje istina.To kazhu zli jezici.Bugari su kulturolloshki zreo narod i narod spreman za eu de se u stvari i nallaze.Nije sllucajno da su prije svih nas ostalih u eu. Ibar ako jednom posetish bugarsku nikad necesh prestati da posetish to mjesto.ja polla odmora provedem u bugarsku jer tamo mi je super.Drugu pollovinu sam u allbaniju jer je to moja zemlja i trebam neshto novaca potroshiti u moju maticnu zemlju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 08 tra 2013, 17:56 |
|
|
Ibar je napisao/la: Mislio sam prije da vi Albanci uvijek kažete Kosovo da ne volite riječ Metohija (Zapadno Kosovo). Zašto niste državu nazvali Kosovo i Metohija (na albanskom naravno) čisto da Srbe malo privučete pošto vama nesmeta na vašem a oni nek si prevode (vole pojam Metohija)  A sta da ih privucemo ibar.Shta ce nam.Oni nama trebaju samo kao protiv tezha za nashe allbance.Mi treba njih institucionallno da podrzhavamo da bismo isto od srba trazhili za nashu bracu.Ali da ih privucemo jok.ta drzhava se zove kosovo bez linije u sredini kao na tvojoj karti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 08 tra 2013, 18:29 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6191 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
sokoli je napisao/la: Prvo nesebar i nezaboravni hotel neptun. Nesebar (grč. Μεσημβρία)  sokoli je napisao/la: Pa varna i sllançev breg,Kasnije su doshli na red ahtopol sozopol i kiten. Sozopol (grč. Σωζόπολη) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 21:38 |
|
|
|
Potpisaše.Da li se to tumači kao izdaja ili?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 21:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Dobili su dosta odnosno puno više nego što su se u Beogradu nadali, realno.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 21:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dobili su dosta odnosno puno više nego što su se nadali, realno. Presedan je učinjen.Što sad sprečava Vojvodinu da krene istim putem?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 22:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mar-kan je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Dobili su dosta odnosno puno više nego što su se nadali, realno. Presedan je učinjen.Što sad sprečava Vojvodinu da krene istim putem? Vojvođani od kojih većina ne želi to?
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 22:04 |
|
|
Citat: Sporazum o načelima za normalizaciju odnosa
1. Postojat će Udruga/Zajednica općina s većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu. Bit će otvorena za članstvo bilo kojoj općini pod uvjetom da se članovi slažu
2. Udruga/Zajednica bit će stvorena statutom. Njezin raspad može se dogoditi isključivo odlukom općina koje u njoj sudjeluju. Pravna jamstva nalaze se u odgovarajućem zakonu i ustavnom zakonu (uključujući pravilo o dvotrećinskoj većini)
3. Strukture Udruge/Zajednice uspostavit će se po istoj osnovi kao i postojeći statuti Udruge srpskih općina, tj. predsjednik, potpredsjednik, skupština, vijeće
4. U skladu s ovlastima propisanima Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi i kosovskim zakonom, općine koje sudjeluju imat će pravo surađivati u kolektivnom ostvarivanju svojih ovlasti kroz Udrugu/Zajednicu. Udruga/Zajednica imat će potpuni nadzor nad područjima gospodarskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, urbanog i ruralnog planiranja
5. Udruga/Zajednica primjenjivat će i druge dodatne ovlasti koje joj mogu biti dodijeljene od središnje vlasti
6. Udruga/Zajednica imat će predstavničku ulogu pred središnjom vlašću i u tu svrhu imat će mjesto u savjetodavnom vijeću zajednica. U ostvarivanju te uloge predviđena je funkcija nadzora
7. Postojat će jedna policija na Kosovu koja se zove Kosovska policija. Svi policajci na sjeveru Kosova bit će integrirani u sklopu Kosovske policije. Plaće će isključivo isplaćivati KP.
8. Pripadnicima ostalih srpskih sigurnosnih struktura bit će ponuđeno odgovarajuće mjesto u kosovskim strukturama
9. Postojat će regionalni policijski zapovjednik za četiri sjeverne općine s većinskim srpskim stanovništvom (Sjeverna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavići). Zapovjednik te regije bit će kosovski Srbin predložen od Ministarstva unutarnjih poslova prema listi koju će dati četiri načelnika općine uime Udruge/Zajednice. (Postojat će još jedan regionalni zapovjednik za općine Južna Mitrovica, Skenderaj i Vushtri). Regionalni zapovjednik četiriju sjevernih općina surađivat će s ostalim regionalnim zapovjednicima.
10. Pravosudne vlasti bit će integrirane i radit će u sklopu pravnog sustava Kosova. Apelacijski sud u Prištini uspostavit će povjerenstvo sastavljeno od većine K/S sudaca (K/S je kratica za kosovske Srbe, op.a.) koje će se baviti svim općinama s kosovskim Srbima kao većinskim stanovništvom. Odjel tog Apelacijskog suda, sastavljen od administrativnog osoblja i sudaca, sjedit će trajno u Sjevernoj Mitrovici (Okružni sud Mitrovice). Svako radno tijelo navedenog odjela bit će sastavljeno većinom od K/S sudaca. Odgovarajući suci jedit će ovisno o prirodi slučaja u koji su uključeni.
11. U sjevernim općinama bit će organizirani općinski izbori tijekom 2013., uz posredovanje OSCE-a, a u skladu s kosovskim zakonima i međunarodnim standardima.
12. Do 26. travnja bit će napisan plan provedbe (ovog sporazuma, op.a.) s vremenskim okvirom. U provedbi ovog sporazuma razmotrit će se i princip transparentnog financiranja.
13. Dvije strane intenzivirat će raspravu o energetici i telekomunikacijama i dovršiti je do 16. lipnja.
14. Usuglašeno je da nijedna strana neće blokirati ni poticati druge da blokiraju drugu stranu u napretku na njezinom putu prema EU.
15. Dvije strane uspostavit će odbor za provedbu (ovog sporazuma, op.a.), uz posredovanje EU. http://www.vecernji.hr/vijesti/ekskluzi ... nak-541751
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 22:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Presedan je učinjen.Što sad sprečava Vojvodinu da krene istim putem? Vojvođani od kojih većina ne želi to? Želje slušatelja su od 8:-)Nije ni nas puno pitalo što želimo. No,,vidjećemo ubrzo razvoj situacije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 22:13 |
|
|
|
Ovo nema veze s Vojvodinom, ali može imati veze s BiH. Jer se ponovno pokazuje da je uvažavanje etničkih posebnosti i prava najbrži put do rješenja i stabilnosti.
Ovo rješenje je strogo temeljeno na etničkim principima, a ne lažnograđanskim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 22:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63920 Lokacija: DAZP HQ
|
|
eh kad bi ovo sad ohrabrilo EU da riješe BIH. nakon ovog im samopouzdanja neće nedostajati, a Srbi su pokazali da se možeš izboriti za svoje interese.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 22:28 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Jel netko vidio taj potpisan papir ? Jesu mediji objavili.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 22:29 |
|
|
|
Trenutak je zgodan. EU će biti u elementu. Hr ulazi u EU. Srbija počinje pregovore i dobija malo prostora za disanje na Kosmetu. Ide popis...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 22:35 |
|
|
dudu je napisao/la: eh kad bi ovo sad ohrabrilo EU da riješe BIH. nakon ovog im samopouzdanja neće nedostajati, a Srbi su pokazali da se možeš izboriti za svoje interese. Kakve interese?Koliko je Srbiju koštalo faktičko priznavanje KiM-a?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 22:39 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8202 Lokacija: Republic of Srpska
|
|
Šiptarija nije ispoštovala rezolucija 12/44,a da će nekakav dokument potpisan i štampan onako uz put...
Treba biti dovoljno neupućen pa reći kako je neko nešto dobio potpisivanjem ovog sporazuma,zapravo niko ništa,niti je trajno rješenje postignuto.
Što se tiče BIH, već sam se osvrtao, niko ne želi živjeti u ovakvoj BIH ma kako se on zvao. BiH nije trajna kategorija i kao takvu je i posmatra međunarodna zajednica, problem predstavlja dobrano pasivnost hrvatskog i srpskog naroda. Bojim se da politički predstavnici nisu dovoljno oštri u namjeri borbe na samoopredjeljenje. A evidentno je da itekako Feda koči Republiku Srpsku.
Ukoliko strancima zaista bude u interesu rješavanje pitanja kraja BiH onda će to ostaviti još koju godinu,jer zaboga ni 2 decenije da doživi dejtonska BiH,to bi bila sramota ogromnih razmjera za Washington i Brisel podjednako,iako su i oni svjesni,ma koliko sa tzv. visokim predstavnicima željeli sprovesti zamisao bošnjačke države sve ove godine.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gligorije
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 23:26 |
|
Pridružen/a: 26 lip 2010, 12:00 Postovi: 365 Lokacija: Trebinje, Srpska
|
|
Praktično sve primjedbe Srbije su usvojene, i ovim je konačno srušen mit da kad Srbi odbiju sporazum svaka sledeća ponuda je još gora. Koliko se samo pričalo kako je zajeb što je odbijen onaj ultimatum prije 2 nedjelje i kako samo može dobiti gore... Ovo i ono što je bilo ponuđeno 2. aprila je nebo i zemlja, i pokazao se kao ispravan potez što je onda odbijen onaj predlog sporazuma.
Ovim je praktično legalizovana podjela Kosova po etničkoj liniji.
Srbi dobijaju Zajednicu srpskih opština sa isključivim nadležnostima u prostornom planiranju (što je posebno značajno jer time imaju instrumente protiv mijenjnaja etničke strukture na sjeveru putem pravljenja nekih naselja za Albance), obrazovanju, zdravstvu, kulturi, informisanju. U ovim oblastima je obezbijeđeno direktno finansiranje od strane budžeta Srbije.
Srbi će imati svog regionalnog komandanta policije, osnovne sudove u sve 4 opštine i apelacioni sud u S. Mitrovici. Sačuvana je i civilna zaštita.
Plus što je dogovreno da kosovske bezbjednosne snage (nukleus neke buduće kosovske vojske) neće moći bez saglasnosti i NATO-a i ZSO da budu prisutne na sjeveru Kosova.
Ima i dosta minusa (prije svega kakvo-takvo inkorporisanje sjevera unutar tzv. Kosova), ali ovo je izgleda bio maksimum u datoj situaciji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 tra 2013, 23:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Šta je sa financijama i platnim prometom, hoće li to ubirati vlasti u Prištini, i u kojem će % raspodjele sudjelovati srpske općine? Inače, baš mi je drago, i neočekivan zaokret, činilo mi se da su Ameri 100% iza Albanaca i njihovih maksimalističkih zahtjeva, ne znam šta se promijenilo, ali ovo je dobra vijest - nisu ni južne općine zaboravljene.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|