HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 20:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zaštita kompa
PostPostano: 26 stu 2010, 12:55 

Zanima me koji sve programe bi prosječni korisnik trebao imati na svom kompu da bi ga zaštitio od raznoraznih virusa, trojanaca, malwera i sl.

Naravno i preporuke takvih programa.

It's probably me...

Vrh

Naslov: Re: Zaštita kompa
PostPostano: 26 stu 2010, 12:58 

Dovoljan bi bio Kaspersky Internet security registrovan 1 godina oko 40,00 KM.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2010, 13:04 

preporuka za "AVira link" kao besplatnu i vrlodobru opciju, a za kupovinu "McAfee link" je meni zakon, malo spor na slabijim mašinama, ali je odličan za zaštitu.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2010, 14:13 

Postoji li ijedan AV a se ne pokreće zajedno sa OS. jer volio bih imati dva tri instalirana da mogu tu i tamo pokrenuti čišćenje svega? Inače, ja imam microsoft security essentials kao AV (rečeno mi je da je u rangu sa nod32 samo besplatno) i spy bot za malwere i sl.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 26 stu 2010, 14:22 

Ja koristin besplatni Avast par godina i Mozillu Firefox od samih početaka i neman problema sa virusima, update za Avast izlazi redovno, program sam radi nadogradnje programa i novih definicija virusa redovno, firewall je onaj od Win XP. Ljudima dosta problema radu razni crackirani antivirusi koji nakon nekoga vrimena il pristanu radit ili in se pristanu nadograđivat nove definicije virusa.
Na server koji mi je služija za skidanje torrenta i ka muzićki server na mriži je bija Linux Ubuntu server u tekst modu, to je bila prava mašina, bez resetiranja bi radija misecima, desktop verziju san isto prova i odlićna je, neko ko ne igra igrice ili baš nema neki specifićan program koji radi samo na win-u, Linux Ubuntu bi bila super opcija.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2010, 14:33 

Graničar Jozo je napisao/la:
Postoji li ijedan AV a se ne pokreće zajedno sa OS. jer volio bih imati dva tri instalirana da mogu tu i tamo pokrenuti čišćenje svega? Inače, ja imam microsoft security essentials kao AV (rečeno mi je da je u rangu sa nod32 samo besplatno) i spy bot za malwere i sl.

Nije ti pametno imat više antivirusnih programa paralelno instaliranih, većina ti ima opciju skeniranja prije nego se ućitaju windowsi ako to zadaš ka opciju prije gašenja PC-a, tako da detektira viruse prije nego su se aktivirali prilikon pokretanja PC-a, to bi bilo dobro povremeno napravit.
Ti moš na run upisat msconfig i otvorit će ti se prozor di na "startup" moš iskljućit programe koje nećeš da se ućitavaju, a na "services" nać njihove servise koji se automatski pokriću i njih bi mora ugasit, al ako ugasiš nešto krivo neće ti radit nešto u win, a možda ga i shebeš pa više neš znat di si. Oznaći da ti sakrije sve win servise pa ćeš vidit šta je naknadno ukljućeno, inaće u Computer Megament imaš sve servise sa objašnjenjima šta je šta, al to ti nebi savjetova da se zahebaješ, dosta je jedan antivirus.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2010, 14:47 

Graničar Jozo je napisao/la:

obično u trayu AV alati imaju na desni-klik-menu opciju za isključivanje AV realtime skeniranja fajlova što ubrza mašinu. Isključivanje AV iz startupa je opasno jer većina virusa se ugnježđuje u startup/registre i zato je potrebno da prilikom dizanja sustava ide prvo AV koji će preskenirati sve naknadne programe koji se startaju.

Opasno je izbaciti AV iz startupa jer ukoliko dođe do infekcije teško da će se stvar moći rješiti bez reinstalacije, lakše ga je isključiti po potrebi ako se zahtjeva više resursa procesora za programe koji se koriste.

Ovo za više AV alata istovremeno je previše zezancije sa updateima, isključivanjima servisa, propuštanjem kroz FW, konfliktima između njih i ostalih žongliranja koja se ukupno ne isplate jer ima ona "puno baba kilavo dijete" jer aktivni smetaju jedan drugom.

Inače je bolje koristi objedinjena rješenja (AV+ASpy+...) u jednom paketu, nego posebne alate za malware, spyware, worme..., iako nije propust niti šarati sa više zasebnih paketa.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2010, 19:05 

Potpisujem što pinco kaže, avast je među boljim antivir programima, iako je besplatan radi bolje nego mnogi koji se plaćaju, uz avast ti je dovoljno imati još upaljen windows firewall i malwarebytes i onda nema brige za viruse ili trojanere.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: