|
|
Stranica: 13/21.
|
[ 516 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
snowflake je napisao/la: dudu je napisao/la: meni najdraža molitva još od djetinjstva.
Anđele čuvari mili, svojom snagom me zakrili. Prema Božjem obećanju, čuvaj mene noću, danju. Osobito pak me brani da mi dušu grijeh ne rani. A kad s ovog svijeta pođem sretno da u nebo dođem. Da se tamo s tobom mogu, vječno klanjat dragom Bogu. Amen Lijepa molitva. Je, samo malo mi se ne svidja bas pomisao da se nekom vjecno klanjam.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ministry of Sound je napisao/la: not convinced / 10 Biskup Perić se slaže s tobom.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Robbie MO je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: not convinced / 10 Biskup Perić se slaže s tobom. Svejedno ga treba ušutkati. Od prevelike je društvene koristi za Hrvate ovo u Međugorju da bi sve propalo zbog principijelnosti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ne vidim 3 ispitivanja sa detektorom laži nego samo jedno, i to daleke 1985:
3 su bila, u različitim vremenskim periodima. Nemam što sa tobom na tu temu pričati kad površno znaš o tome. Žalosno, više stranci znaju od nekih Hrvata.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Aztec je napisao/la: Je, samo malo mi se ne svidja bas pomisao da se nekom vjecno klanjam. Da, ima i zanimljivijih stvari za radit, da je bar vječno igrat nogomet ili biti vječno sretno zaljubljen pa hajd. Pjevanje svetih pjesama nije baš među top 10 aktivnosti koje bi htio raditi cijelu vječnost. Ovako opisan raj mi djeluje kao - vječno zijevanje.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:10 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Biskup Perić se slaže s tobom. Svejedno ga treba ušutkati. Od prevelike je društvene koristi za Hrvate ovo u Međugorju da bi sve propalo zbog principijelnosti. Slažem se definitivno, ali činjenica je da je i nadležni biskup skeptik oko ovoga o čemu priča BBC.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:10 |
|
|
Ne čačkati mečku oko Međugorja. Posve je nevažno je li istina ili ne (osobno, nisam uvjeren i općenito sam skeptičan oko "izravnih kontakata" s božanskim).
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: snowflake je napisao/la: Naša moralna i vrijednosna kriza proizlazi većim dijelom iz toga što se ne možemo pomiriti da na jedno pitanje prema kojemu smo usmjerili svoju znanost, svoju racionalnost neće biti riješeno pomoću tog alata.
Često čujem o toj "moralnoj i vrijednosnoj" krizi, ali je ja nigdje ne vidim. Ako se pogleda malo duže u povijest, vidjet ćeš da je svaka era imala svoje moralizatore i ljude koji tvrde da se sve urušava, popraćeno vapajima za nekim prošlim, boljim vremenima kada su se poštovale eto te neke "vrijednosti". Nisu neke vrijednosti. Kršćanske vrijednosti. Radi se o tome da je kultura stoljećima bila organizirana oko neke vjere, načina mišljenja, itd., koje više ne može vršiti istu funkciju. Kriza samo takva. Neke stvari su univerzalne, ljubav prema svojima, no ljubav prema neprijateljima, recimo, nije. Ja vidim krizu. Kriza obitelji, braka, ljudi se razvode... Kriza filozofije, kriza zapadne umjetnosti. Nekome ovo izgleda apstraktno, no nije. Postmodernizam je destrukcija umjetnosti, potpun gubitak vjere u stvaralaštvo. To je krah, vjeruj mi. Nije stvar u tome da je sve već izmišljeno, koliko u tome da više ne vjerujemo u vlastitu stvalačku moć. Inače, pojam braka kakav poznajemo iniciran je s kršćanstvom, jednakost ljudi, socijalna pravda također. Brak je nerazrješiv u kršć. tradiciji jer je svet. Kao i ljudi kao djeca Božja. Činjenica jest: bez Boga život nema smisla. Meni osobno. Jer nećemo nestati samo mi, već će i najtrajnije stvari prestati postojati. Ovo je možda egoistično, no mislim da smo bolji od toga. Sa vlastitom smrću se možda mogu pomiriti, no sa sa smrću najbližih i smrću svega ikada stvorenog ne. Nikada. Nije prirodno da se čovjek kao biće smisla pomiri sa besmislom.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:12 |
|
|
Vatikan je Periću davno poručio da drži svoja mišljenja za sebe. Zato se već dugo i ne javlja u vezi Međugorja.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59972 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie i Ministar, pazite šta pišete, povest ću puč s rajom i preuzet portal.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
|
|
mateb je napisao/la: Ne čačkati mečku oko Međugorja. Posve je nevažno je li istina ili ne. To nitko ni ne radi, zadavit svakoga tko to radi. Jedini koji zbilja čačka je Perić, ali kontroverza je donekle značila i reklamu. Međugorje ostaviti Međugorju.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:13 |
|
|
Kakakv detektor laži. Taj instrument se ne koristi u isptivanjima te vrste. Gledali su najviše moždane valove na koje čovjek ne može svjesno utjecati.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:14 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Aztec je napisao/la: Je, samo malo mi se ne svidja bas pomisao da se nekom vjecno klanjam. Da, ima i zanimljivijih stvari za radit, da je bar vječno igrat nogomet ili biti vječno sretno zaljubljen pa hajd. Pjevanje svetih pjesama nije baš među top 10 aktivnosti koje bi htio raditi cijelu vječnost. Ovako opisan raj mi djeluje kao - vječno zijevanje. Robbie, oprosti, ali koji klišej. Kao da brata slušam.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:18 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:19 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Crvena Sonja je napisao/la: Osobno ne preferiram duhovne obnove, jednom bila i brrrrrr....,mislim da je problem u ljudima koji dolaze očekivaju previše i odmah...(jedni su u transu,dok druge takav način komunikacije odbacuje od vjere) Ti koji odlaze na duhovne obnove.. većinom mi djeluju fanatično...i nikada im dosta tih obnova...tako da.. nemam dobro mišljenje o tim seminarima(duhovnih obnovama)...nažalost. Također. Vjerski fanatizam, duhovne obnove i molitvene zajednice u toj formi nisu mi nimalo privlačne, kao ni karizmatski pokreti i susreti, barem ono što sam do sada vidio ili doživio od toga. Više sam tradicionalist po pitanju duhovnosti i religioznosti. Posebno mi se ne sviđaju promjene i modernizacija u služenju liturgije kod KC, što se očituje u kojekakvim "novokomponovanim" pjesmicama lakih nota i ispraznih tekstova, koje mi nikako ne sjedaju i ne pripadaju tom ambijentu, a često ih u nas forsiraju upravo franjevci. Mogao bih zapravo jednostavno reći da sam praktični vjernik-racionalist, ma koliko ta definicija nekome oksimoronično zvučala.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:19 |
|
|
snowflake je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Da, ima i zanimljivijih stvari za radit, da je bar vječno igrat nogomet ili biti vječno sretno zaljubljen pa hajd. Pjevanje svetih pjesama nije baš među top 10 aktivnosti koje bi htio raditi cijelu vječnost. Ovako opisan raj mi djeluje kao - vječno zijevanje. Robbie, oprosti, ali koji klišej. Kao da brata slušam. A šta bi ti htjela radit čitavu vječnost?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:20 |
|
|
Znanstvenici se ne bave parapsihologijom. Uostalom čitaj o testovima na drugim stranicama. Ne na Međugorje stranici.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie i Ministar, pazite šta pišete, povest ću puč s rajom i preuzet portal. U vezi čega? Pa valjda je jasno da smo 100% za Međugorje, samo bi se lud čovjek dragovoljno odrekao takvog kapitala. Doslovno "dar sa neba" (no pun intended)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:21 |
|
|
BBC je napisao/la: Znanstvenici se ne bave parapsihologijom. Uostalom čitaj o testovima na drugim stranicama. Ne na Međugorje stranici. Hvala na linku.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59972 Lokacija: DAZP HQ
|
Ministry of Sound je napisao/la: dudu je napisao/la: Robbie i Ministar, pazite šta pišete, povest ću puč s rajom i preuzet portal. U vezi čega? Pa valjda je jasno da smo 100% za Međugorje, samo bi se lud čovjek dragovoljno odrekao takvog kapitala. Doslovno "dar sa neba" (no pun intended) što ste tako racionalni zato i slabo barite.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:31 |
|
|
Ukucaj u Google Medjugorje brain waves. Imaš tekstova za i protiv, pa čitaj.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: snowflake je napisao/la: Da. Djelomično. No cijela povijet Zapada vrti se oko spomenuta tri nastojanja. I besmisleno je odustati ili reći mi nešto ne možemo dokazati ili ne dokazati. Tako se rađaju krize.
Za ovo treba puno texta kao pojašnjenje,pa ćemo ostaviti za poslije.Naravno,moja interpretacija.Ukratko,Zapad,a i većina ostalih područja,počiva na materijalnom sustavu vrijednosti,umotanom u evolucionizam-darwinizam,koji je u srži pokvaren.Jer,kako ćemo objasniti npr. eliminaciju jednog naroda,vrste,biljke koja je sustavno uništavana,ako ne tim istim evolucionizmom. Citat: No da te pitam. Bog je Ljubav, zar ne? Zašto se taj Otac krije od djece koju ljubi? To je okrutno. Isus?Pa dao nam je "dokaz" samo takav. Znam. No znao je da većini ljudi to neće biti dovoljno. Nisam bez vraga Robbija nazvala nevjernim Tomom. Pozicija čovjeka i Boga jest u globalu tragična. Definirala bih je kao permanentnu čežnju bez mogućnosti zadovoljenja. Zar ovakve stvari nisu tragične? Ja da pišem grčku tragediju, ovakvu ne bih napisala. http://en.wikipedia.org/wiki/Mother_TeresaCitat: Where is my faith? Even deep down ... there is nothing but emptiness and darkness ... If there be God—please forgive me. When I try to raise my thoughts to Heaven, there is such convicting emptiness that those very thoughts return like sharp knives and hurt my very soul ... How painful is this unknown pain—I have no Faith. Repulsed, empty, no faith, no love, no zeal, ... What do I labor for? If there be no God, there can be no soul. If there be no soul then, Jesus, You also are not true Citat: Many news outlets have referred to Mother Teresa's writings as an indication of a "crisis of faith."[94] Christopher Hitchens wrote: "So, which is the more striking: that the faithful should bravely confront the fact that one of their heroines all but lost her own faith, or that the Church should have gone on deploying, as an icon of favorable publicity, a confused old lady who it knew had for all practical purposes ceased to believe?"[91] However, others such as Brian Kolodiejchuk, Come Be My Light's editor, draw comparisons to the 16th century mystic St. John of the Cross, who coined the term the "dark night of the soul" to describe a particular stage in the growth of some spiritual masters.[65] The Vatican has indicated that the letters would not affect her path to sainthood.[95] In fact, the book is edited by the Rev. Kolodiejchuk, her postulator.[65] Ako se Božja ljubav ne može očitovati takvim ljudima, kome može? To nije milosrđe.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 30 stu 2011, 15:32 |
|
|
dudu je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: U vezi čega? Pa valjda je jasno da smo 100% za Međugorje, samo bi se lud čovjek dragovoljno odrekao takvog kapitala. Doslovno "dar sa neba" (no pun intended) što ste tako racionalni zato i slabo barite. Ja sam najduže odigrao protiv final Bossa, pa ti sad vidi
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Robbie MO je napisao/la: Aztec je napisao/la: Je, samo malo mi se ne svidja bas pomisao da se nekom vjecno klanjam. Da, ima i zanimljivijih stvari za radit, da je bar vječno igrat nogomet ili biti vječno sretno zaljubljen pa hajd. Pjevanje svetih pjesama nije baš među top 10 aktivnosti koje bi htio raditi cijelu vječnost. Ovako opisan raj mi djeluje kao - vječno zijevanje. Pa da, po meni je to definicija pakla. Vjecno raditi nesto, a jos se vjecno klanjati... I na kraju, za sta se imam klanjati.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|