HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 pro 2024, 15:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8119 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 325  Sljedeća

Koga podržavate u sirijskom konfliktu?
Assada i vladine snage 64%  64%  [ 127 ]
Pobunjenike 2%  2%  [ 4 ]
Nikoga, nijedni mi nisu simpatični i ne pratim 15%  15%  [ 29 ]
Samo gledam, da se Kurdi odvoje od Sirije 9%  9%  [ 17 ]
Sirija se treba raspasti na više država 12%  12%  [ 23 ]
Ukupno glasova : 200
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Siriji
PostPostano: 12 lis 2014, 10:35 

Citat:
Zatreba li, Rusija će žrtvovati Assada

Ponavljanje (u posljednje vrijeme) dužnosnika sa Zapada da će rat u Siriji trajati godinama, Zlatko Dizdarević tumači "najboljim modelom" da se Bashar al-Assad skine s vlasti: "Zemlja će se iscrpljivati, ljudi će odlaziti, nestajat će radna supstanca, intelektualna, trgovačka... i vjerovatno se na kraju traga za modelom, kao u Iraku, da se skloni Assad u ime nekog diplomatskog rješenja koje zahtijeva mješovitu vladu itd. Suština je: ulazi se natrag u cijelu priču da bi se vratili na prostor na kojem nisu direktno završili posao. Sirija je geostrateški problem velikog dijela Zapada", istakao je Dizdarević, a na pitanje publike šta se dešava s Rusijom, odgovorio je: "Tačno je da je Rusija zabavljena Ukrajinom i zadeverana sama sobom, ali ni Rusija nije u Siriji iz ljubavi prema Assadu. Procijeni li da Assada treba žrtvovati, to će i uraditi. Tako je to danas. Suviše su tu veliki interesi da bi se vezali za pojedinca. Konačno, Rusija nije nikada ni rekla da spašava Assada, nego državu i režim koji Sirijci sami izaberu. U ovom času, Asad ima veliku podršku Sirijaca u Siriji. Ali, zašto mislim da neće napustiti Siriju, s Assadom ili ne. Sirija je prva na liniji prema njima odmah iza Irana. Drugo, Rusija ima jedinu svoju pomorsku vojnu bazu na Mediteranu u Siriji. Dalje, braneći sekularizam i kršćane u Siriji, ne dozvoljavajući pobjedu ISIL-u, Al-Qaede i sličnih, Rusija pravi i branu njihovom prodoru na Kavkaz i Sibir. Ako uđu tamo, bit će i jedan od nosećih faktora stvaranja 'Mejdana' na Crvenom trgu, u prenosnom smislu naravno. No, ne treba zaboraviti da je 2011. godine jedna od važnijih američkih organizacija koja kreira vanjsku politiku, Council on foreign relations, objavila u svom časopisu tekst u kojem se kaže, doslovce, da 'prisustvo džihadista u Siriji donosi disciplinu, neophodni vjerski fanatizam i žestinu, borbeno iskustvo iz Iraka i Libije, novac od bogatih sunija iz Galfa, i - smrtonosne rezultate. Ukratko, Free Syrian Army (FSA), treba Al-Qaedu – odmah!' To su, dakle, ovi koje Senat hoće da vadi iz mrtvih, obučava i naoružava sa 500 miliona dolara za početak. Te vrste realizovanja interesa su neshvatljive za nas koji intimno vjerujemo u pravdu, u UN. Koliko puta sam napisao, onako poletno, 'Zgrada na East Riveru', jer je samo njeno pominjanje bilo kao kada kažeš istina i pravda. A danas je to mjesto gdje se donose odluke o rušenju suvereniteta, rušenju država, o ubistvima državnika... Uostalom, Henry Kissinger, taj zao duh svjetskih odnosa u posljednjih pola stoljeća, ali i beskrajno mudar državnik, naravno u korist SAD-a, objavio je jedan od značajnijih svojih tekstova, uvodnik u The New York Timesu kada je počelo ovo s Rusijom, u kojem je naveo: 'Ukrajini se ne smije dozvoliti da bira između Istoka i Zapada, Rusije i EU, i moraju se pronaći diplomatski mehanizmi da ostane neutralna. Drugo, NATO ne smije ući u Ukrajinu. Treće, nemojte pritiskati Putina uza zid i tjerati ga da reaguje onako kako će odreagovati. Niste svjesni kako može odreagovati.' Prema mome iskustvu, to je bilo prvi put da američki establišment nije poslušao Kissingera. Sve tri stvari su uradili i sada ne znaju šta će sa sobom. Naravno, Amerika kroz sve ovo slabi EU jer joj nije u interesu da EU bude jaka. Amerika, konačno, ima zanemarive ekonomske odnose sa Rusijom spram Evrope, ali zato Nijemcima prijete stotine hiljada nezaposlenih ako se nastavi ova situacija povodom Ukrajine. Da 'demonizacija Putina nije politika nego odsustvo politike', Kissingerove su riječi. U današnjim odnosima u svijetu ništa se, ipak, ne može u konačnici bitno riješiti bez diplomatskih puteva i dogovora. Sve današnje tenzije ipak su još pokazivanje 'mišića', samo veoma opasno. Hladni rat je složena igra i traži velike igrače. Problem je što ih je danas na planeti malo. Sve se zato, na neki način, polarizuje u svijetu ispočetka, nakon 20 godina, koliko je trajao nekakav detant. Ne zaboravimo, u EU desnica masovno dobija. Ne zato što je jaka, nego zato što su ljudi izdani tzv. demokratijom za koju se pokazalo da važi samo za neoliberale, za kapitalizam najgore vrste. Može se pričati šta ko hoće, kao i kod nas, uostalom, ali sve se više i dublje realno tone. Demokratija i slobode nisu baš ista stvar. Međunarodni poredak je urušen do političkog prostituisanja. EU preživljava ogromnu krizu. Mnogi govore da se pokazuje kao poteškoća i to što su ugurane na silu u nju Bugarska, Rumunija, Mađarska i druge zemlje bivšeg Istoka sa kojima se bezmalo nije ni pregovaralo, samo zato jer je tako stvoren teritorijalni prsten oko Rusije, a njihovim ulaskom u EU legitimiran je i ulazak NATO-a u te zemlje. Rusija prvo nije imala snagu suprotstaviti se, ali ojačavši i kada je došlo do Ukrajine, rekli su – sada dalje ne može", istakao je Zlatko Dizdarević na tribini "Ibn Sine".

Izrael sve više smeta Americi

Govoreći o Palestini, Zlatko Dizdarević je kazao da je to jedina oblast u ovoj priči o kojoj razmišlja više srcem: "Kada bih razmišljao samo u kategoriji činjenica, bio bih veliki pesimista, a emocije mi to ne dozvoljavaju. U cijelu sam priču o Bliskom istoku i ušao davno kroz palestinsko pitanje: bio sam za vrijeme prve intifade tamo, prisustvovao sastancima Izvršnog komiteta PLO-a kada su u njemu bili Arafat, Abu Mazen (Abu Abbas) Abu Džihad, Abu Ijad, Havatme, Habaš, Faruk Kadumi i drugi iz te legendarne generacije. Moj kolega Hido Biščević, izvještač zagrebačkog Vjesnika i ja prenosili smo tada poruke iz Jugoslavije za PLO i obratno. Bio sam i na sastanku Palestinskog nacionalnog savjeta u Alžiru kada je proglašena država i kada je usvojen jedan od najljepših, najpoetičnijih ustava u istoriji ustavnog prava. Autor mu je bio glasoviti palestinski pjesnik i revolucionar Mahmoud Darvish... O Palestini ne mogu govoriti racionalno, ali, nažalost, pitanje palestinske države je perfidno, organizovano, ciljano zamijenjeno za pitanje terorizma, a u ime priče o terorizmu gurnuta je pod tepih priča o državi. Računalo se pri tome na protok vremena i na tezu cionista: Ako smo čekali dvije hiljade godina, možemo još sto. U međuvremenu, narod će otići, prostor će se dekomponovati, starih koji se sjećaju neće više biti, mladi će zaboraviti i države neće biti. Evo, u medijima se pojavljuju četiri karte Palestine, pa se vidi kolika je bila prije 1947. i u šta ide danas. To je izuzetno bolna priča koja potvrđuje ovo o čemu sam govorio: interese snaga na temeljima srušenog međunarodnog poretka, na temeljima 'realpolitike', tako da niko ne može, recimo, postaviti pitanje šta je sa realizacijom odluka UN-a o Palestini. A kada sam ušao u Gazu 1988. godine, tamo su otvoreno ukazivali ko pravi Hamas – Izrael i neke arapske oligarhije. Zašto? Pa Hamas nikad nije bio dovoljno jak da ozbiljno ugrozi Izrael, a mogao se, zbog njega, uvijek potegnuti argument: 'Mi sa teroristima ne pregovaramo!' Uvijek se moglo reći Abu Abbasu, ti ne predstavljaš cijelu Palestinu jer nije Gaza sa tobom. A kada je Abbas nedavno napravio dogovor o zajedničkoj vladi sa Hamasom, 15 dana nakon toga počeo je napad na Gazu. Svi to vide i znaju, a svi su odjednom slijepi. Vidjeli smo šta je Netanyahu rekao prije neki dan u UN-u, što je bio apsolutni skandal, i ko mu je odgovorio?! Samo dr. Hanan Ashrawi, Palestinka iz generacije Arafata. Plašim se priče o Palestini s jednom državom. Decenijama je bio koncept dvije države, a sada se opet govori o jednoj, Izraelu sa Palestincima u njoj. Kakva može biti država u kojoj su zajedno Izraelci i Palestinci, a Netanyahu pri tome insistira da je to ekskluzivno jevrejska država. Može biti samo - aparthejd? U Izraelu, naravno, postoji veći broj Izraelaca koji shvataju da je stvaranje palestinske države zalog i njihove sigurnosti i budućnosti. Sreo sam nebrojeno takvih ljudi, posebno u Tel Avivu, koji imaju firme i organizacije u kojima komotno rade i Jevreji i Palestinci, ali svima njima je nametnut aktuelni politički koncept. S Jicakom Rabinom je krenulo u dobru pravcu, no, upravo na mitingu za palestinsku državu njega je, u Tel Avivu, pred 300.000 Izraelaca, ubio Izraelac. Evo, sada imate tamo tog Liebermana, koji je bio doslovno izbacivač u noćnom klubu u Kišnjevu, u Moldaviji, pa je došao u Izrael, gdje su prihvatali svakoga ko god je htio doći, da bi ga gurali u naselja na okupiranim teritorijama, svojevrsne krajine prema Palestincima. I Lieberman je shvatio da tamo ima veliki broj ljudi iz Rusije, koji se ponašaju kao i u Rusiji, ne vole vjerske stege, jedu šta hoće i kad hoće, piju isto tako, vjenčavaju se i razvode bez ikakvih ograda. Trebala im je partija koja će to u Izraelu malo relaksirati. Napravio ju je Lieberman i dobio dovoljan procenat na izborima da postane koalicioni jezičak za vlast u državi. Netanyahu ih je prihvatio, a Lieberman mu je zatražio: 'Hoću s tobom ako dobijem mjesto ministra spoljnih poslova'. I dobio je, uprkos tome da sada i najradikalnije vjerske jevrejske partije neće u koaliciju u kojoj je on. No, palestinske zemlje je sve manje. Ljudi misle da je onaj monstruozni izgrađeni zid između okupirane Zapadne obale i Izraela. Ne, zid ide kroz Zapadnu obalu i građen je tako da otme teritoriju, najbolju zemlju, izvore vode, prolazi bukvalno kroz kuće da podijeli sela, da familije ne mogu živjeti zajedno, da djeca ne mogu u školu. Abbas je pokušao sve kao mirotvorac vjerujući obećanjima Obame iz čuvenog govora u Kairu, za koji je dobio Nobela. Ali, napravili su od njega poraženog čovjeka. Izgubio je i kod Palestinaca. Gdje je rješenje? Jedino ga vidim u tome što se Izrael vrlo ubrzano približava trenutku u kojem će postati problem samoj Americi, gdje neki već na to ukazuju. Jer, ne možeš čitavog života braniti okupaciju, ako hoćeš i možeš državu Izrael. To je nešto što je neodbranjivo. Kada američki interes bude ugrožen do mjere da je alarmantan za samu Ameriku, onda će se razgovarati o rješenju pravljenja dvije države, pri čemu, naravno, Palestinci moraju garantovati sigurnost Izraelu, ali i obrnuto. Bolno, ali jedino kao rješenje."

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 10:40 

Islamisti iz SAFF-a imaju članak da je zapovjednik ISIL-ove operacije zauzimanja grada Kobane Abu Hatab, irački Kurd:
http://saff.ba/kurd-abu-hatab-komanduje-ofanzivom-idisa-na-kurdski-grad-kobane/#.VDo78_l_syQ

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 12:29 

ISIL pobjeđuje na dva fronta, vrlo su blizu osvajanja Kobanea i cijele provincije Anbar i pred vratima su Bagdada.
10 000 novih džihadista napada Bagdad, napadaju i auto-bombama, 43 mrtva civila u šijitskoj četvrti.

IS kontrolira oko 80% Anbar provincije, Haditha najveći grad u provinciju je u okruženju.
Preko 1800 mrtvih i ranjenih lokalnih plemenskih boraca u borbama protiv džihadista, ISIL je dobio pojačanje od 10 000 boraca iz Sirije i Mosula.

U Borbama za Kobane 36 mrtvih džihadista samo u subotu, YPG i brojčano i u oružju nadjačan, ISIL osvaja ulicu po ulicu.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 12:36 

Bivši šef kompanije: 'Blackwater bi skršio sve islamiste'

E ove dečke bi ja volio vidjeti u akciji pa da vidimo onda bradonje, ovi nebi imali milosti.
Erik Prince, kršćanski fundamentalist i milijarder, koji trenutno vodi novi biznis u Africi, kazao je: “Da se okupi stara ekipa iz Blackwatera, siguran sam da bi mogli brzo spremiti za udare jednu brigadu.” I to bi, prema njegovu mišljenju, bila ta kopnena snaga potrebna za poraz IS-a u Iraku i Siriji.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 12:43 

Godine ratovanja ih malo naučilo pameti. Ali i dalje stoje na sred ulice i pucaju. Kurdi dosta bolje stoje sa tim, uzimaju ispravno zaklon. Shia u Iraku isto, stani na sred ulice i pucaj. Izgleda kod njih neko poniženje pucati iza zaklona, leći na pod iza nečega pa pucati. Da su Hrvati tako ratovali imali bi 200.000 mrtvih vojnika.

Ako se tako ponašaju nakon toliko godina gadnog rata logika govori samo jedno. Još uvijek bar 80% tih boraca ne zna nišaniti i ispravo koristiti Kalašnjikov, pucaju rafalno pa koga zakače igrom slučaja. Zato Assadova armija ima puno uspjeha, jer su prošli regularnu obuku.
U ratu na Balkanu da si tako nekome stao na sred ulice nestalo bi te za 3 sekunde.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 12:51 

ne znam zasto se ovdje fanaticno navija za jednu stranu? mene recimo taj rat uopce toliko ne dotice, pratim, ali nisam ni za jednu stranu. ISIL ima i svoju pozitivnu stranu, a to je antipropaganda za islam. vaznije od svega je da se stane na put daljnjoj islamizaciji Europe, a sto se tice Bliskog Istoka nek im i sto godina rata dok se ne izlijece od islama. nitko im nije kriv nego oni sami, tamo na terenu nema nikakvih zapadnih ili krscanskih falangi (i nadam se da ce tako i ostati), rokaju se izmedju sebe muslimani, ovakvi i onakvi, ali iz nase perspektive sve je to u pet deka. s krscanima je tamo svakako gotovo, pa molim da se ne skrece empatija na njih jer su oni vec postali proslost na velikim dijelovima tog prostora.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 12:59 

dudu je napisao/la:
ne znam zasto se ovdje fanaticno navija za jednu stranu? mene recimo taj rat uopce toliko ne dotice, pratim, ali nisam ni za jednu stranu. ISIL ima i svoju pozitivnu stranu, a to je antipropaganda za islam. vaznije od svega je da se stane na put daljnjoj islamizaciji Europe, a sto se tice Bliskog Istoka nek im i sto godina rata dok se ne izlijece od islama. nitko im nije kriv nego oni sami, tamo na terenu nema nikakvih zapadnih ili krscanskih falangi (i nadam se da ce tako i ostati), rokaju se izmedju sebe muslimani, ovakvi i onakvi, ali iz nase perspektive sve je to u pet deka. s krscanima je tamo svakako gotovo, pa molim da se ne skrece empatija na njih jer su oni vec postali proslost na velikim dijelovima tog prostora.

S druge strane EU ne odgovara islamistička država ili anarhija na obalama Levanta odakle bi se lako moglo kretati u bilo kakve ozbiljnije terorističke akcije. Dakle ipak nas se dotiče.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:01 

Zadar1993 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

S druge strane EU ne odgovara islamistička država ili anarhija na obalama Levanta odakle bi se lako moglo kretati u bilo kakve ozbiljnije terorističke akcije. Dakle ipak nas se dotiče.

Da ih to brine ne bi skidali Saddama i Gaddafija.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:05 

Zadar1993 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

to je zato sto su mekusci, da se ponasaju kako Bog zapovjeda muha ne bi usla u Europu. sto se mene tice, jedno pristojno stoljece rata na Bliskom Istoku bi bilo just fine. sve dok se ne pokatolice. :D

Hrvatskoj je u interesu razvijati sve vrste oruzja i naoruzavat svakog tko vise plati. ne pisem toliko u kontekstu trenutnih zbivanja, nego projekcije buducnosti u kojoj zavrsetak sukoba nije ni na vidiku, nego se komplikacije tek ocekuju kad se preliju preko granica Iraka i Sirije.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:07 

Amerikanci svakoj strani doziraju oružja upravo onoliko da nijedna strana ne može premoćno dobiti rat. Tako rade od kad znam za njih.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:12 

sijiti, suniti, ISIL, sekularni muslimani (ubleha nad ublehama), sve je to u pet deka i veze nema s nasom civilizacijom, niti ja tu imam nekog favorita.

svi koji drukaju za sekularne Kurde moraju znati da vec za jednu generaciju ti isti Kurdi mogu postati zagrizeni islamisti jer dok je islama i Muhameda kao najsavrsenijeg medju njima, nema tu srece.

Kurde simpatiziram samo kao potencijalne rusitelje Turske, inace su mi nebitni.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:29 

dudu je napisao/la:

Krasno razmišljanje tako su i hrvatski i ugarski velikaši promišljali u 15. st. šta nas briga za Carigrad to je tuđi rat, a kad je taj rat došao pred vrata onda nespremni ko janjci pred klanje.
ISIL je objavio rat pola Europe sa svojim kartama i politikom, nemoj misliti da sutra ako ojačaju da ga nebi pokušali prenijeli na Kosovo, Sandžak i BiH.
Opet bi Balkan bio kapija za pokoravanje Europe i širenje islama.

Ovakve ideologije treba sasijeću u korijenu inače je poslije kasno kad padnu milijuni žrtava i nemoj da se takvo razmišljanje vrati pa da sutra netko na Zapadu bude pisao kako ga nije briga za kršćane u BiH jer su oni manjina i prošla priča.

Nije te briga za nastarije kršćanske crkve koje su zbrisane sa lica zemlje a s druge se grade velebne džamije po Hrvatskoj?
Većina kršćana je prebjegla u slobodni Kurdistan i ako Bog da vratiti će na svoja tisućljetna ognjišta.

Krasno mišljenje ali takvo je kod više od pola ljudi na Zapadu, šta me briga dok se ne tiče mene, na tu foru je islam i osvojio pola svijeta, vidiš onoga muslimana u Pakistanu zanima šta se događa u Siriji, čak je spreman doći i osobno klati nevjernike za razliku od kršćanina na Zapadu koji nije dostojan barem naoružati braću po vjeri da se barem dostojanstveno mogu boriti.

A za nas je trenutno bolje podržati marksističke Kurde nego islamiste koji nam rade o glavi, i sam sa pisao u temi da su Kurdi bili najveći mladoturci i da su predvodili genocid nad Armencima i Asircima te naselili njihova područja, tako da nemam neke iluzije da su oni cvijeće.
Ali ovi marksistički Kurdi barem izgledaju humanije i podržavam iz čovječnosti jer šta ovi rade izlazi van granice ponašanja čovjeka ovako se ni zvijeri ne ponašaju.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:37 

ma koju bracu po vjeri na Bliskom Istoku? krscani su tamo statisticka greska u moru muslimana, osim u Libanonu gdje na odredjenom teritoriju imaju vecinu i postoji mogucnost vojno ih se ustrojiti, na ostatku Levanta i sire su uvjerljiva manjina koja se moze samo prikloniti nekom drugom da ih brani.

nije ovo 15. stoljece, pa da se bojis tehnoloski inferiornijih naroda. realna je opasnost da se infiltriraju na Balkan, ali to bi muslimanima bio cavao u lijes. svakako, to nije neka realna tema za iduce godine.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:43 

dudu je napisao/la:
nije ovo 15. stoljece, pa da se bojis tehnoloski inferiornijih naroda.

Jedino ako ih ne pustiš u svoje dvorište i gledaš ih kako divljaju okolo zidina kao Dubrovčani u Konjaniku.

Mi smo to dijelom već propustili napraviti i to jest opasnost.

Treba zaustaviti svako daljnje useljavanje muslimana na Zapad.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:49 

U pravu je Dudu, to je samo lokalni sukob kao i svi prije njega u tom regionu. Sukob koji se ne može proširiti na teritorije gdje sunni nisu većina. Ili ne bitno.
Kao i sukob Izrael-Palestina. No nije razlog da ne pratimo zbivanja.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:50 

Statistička greška su zahvaljujući Britancima, Asirci Armeni su bili većina u istočnoj Turskoj i sjevernom Iraku prije genocida, kao i kršćani u Libanonu koji su prisiljeni živjeti kao manjina sa muslimanima kao i mi u BiH.

U Iraku je prije rata živjelo 1,5mil kršćana u Siriji 1,75mil, 2mil. u Egiptu da ne spominjemo Betlehem gdje je nekada živjelo preko 90% kršćana a sad su muslimani većina.

U Libanonu još živi oko milijun kršćana, ali i oni su u dubokom očaju, neki su od njih pod zaštitom šijitske Hezbollahove milicije. Imaju li oni ikakve nade? – pita dr. Bechor. On se pita i zbog čega papa Franjo, koji je izabran za čovjeka godine, nije oštriji i koncentriraniji na problem izgona kršćana.

Što se tiče Izraela, Bechor tvrdi da se na temelju njihove šutnje može izvući nekoliko zaključaka.

– Novi antisemiti zauzeti su osuđivanjem Izraela koji bi najradije zabranili, oni ne govore ništa o stvarnom masakru i prisilnom progonstvu kršćana i takvo je ponašanje licemjerno. Gdje su pokreti za zaštitu ljudskih prava dok se stvara Bliski istok čist od kršćana?

Drugi je zaključak da u Izraelu dobro znaju da na salafitskom Bliskom istoku nema mjesta za kršćane ili Židove, ali su svjesni i da im nitko iz svijeta neće pomoći pa je šutnja upozorenje, a cijela situacija jasno pokazuje koliko je važno imati židovsku državu. Dr. Bechora zabrinjavaju najave da će Palestinska samouprava dobiti suverenitet nad svetim mjestima u Jeruzalemu te se boji da onda ni kršćani ni Židovi neće imati pristup. – Jedino će uza zadržavanje izraelskog suvereniteta koji pruža slobodu vjeroispovijesti biti jednakosti. To vidimo u Izraelu gdje se mladi kršćansko-arapski građani sve više pridružuju Židovima. Oni već znaju da ih nitko drugi neće podržati u tom dijelu svijeta.

Isto tako su onda i Hrvati statistička greška u očima Zapada.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:51 

doc je napisao/la:
dudu je napisao/la:
nije ovo 15. stoljece, pa da se bojis tehnoloski inferiornijih naroda.

Jedino ako ih ne pustiš u svoje dvorište i gledaš ih kako divljaju okolo zidina kao Dubrovčani u Konjaniku.

Mi smo to dijelom već propustili napraviti i to jest opasnost.

Treba zaustaviti svako daljnje useljavanje muslimana na Zapad.

to je rjesenje. od postojecih muslimana protjerati ekstremiste, ostale evangelizirati, pa nakon dvije generacije nek biraju jesu li ateisti, agnostici, prakticirajuci krscani ili kulturni krscani, kako im volja.

nama ISIL nije relevantna prijetnja, opasnost nam pretstavlja Turska i moramo se veseliti svemu sto je slabi i kompromitira, a taj ISIL ima veliku ulogu tome. Turska izvan NATO-a bi bilo nesto najbolje za nas, a jos kad bi ostala ideoloski neprijatelj, tim bolje. u sustini ona to vec i je, ali trebat ce godine islamisticke politike da se sve veze sa Zapadom pokidaju. sve sto vodi u slabljenje Turske meni je drago i podrzavam.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 13:55 

daramo je napisao/la:
Statistička greška su zahvaljujući Britancima, Asirci Armeni su bili većina u istočnoj Turskoj i sjevernom Iraku prije genocida, kao i kršćani u Libanonu koji su prisiljeni živjeti kao manjina sa muslimanima kao i mi u BiH.

U Iraku je prije rata živjelo 1,5mil kršćana u Siriji 1,75mil, 2mil. u Egiptu da ne spominjemo Betlehem gdje je nekada živjelo preko 90% kršćana a sad su muslimani većina.

U Libanonu još živi oko milijun kršćana, ali i oni su u dubokom očaju, neki su od njih pod zaštitom šijitske Hezbollahove milicije. Imaju li oni ikakve nade? – pita dr. Bechor. On se pita i zbog čega papa Franjo, koji je izabran za čovjeka godine, nije oštriji i koncentriraniji na problem izgona kršćana.

Što se tiče Izraela, Bechor tvrdi da se na temelju njihove šutnje može izvući nekoliko zaključaka.

– Novi antisemiti zauzeti su osuđivanjem Izraela koji bi najradije zabranili, oni ne govore ništa o stvarnom masakru i prisilnom progonstvu kršćana i takvo je ponašanje licemjerno. Gdje su pokreti za zaštitu ljudskih prava dok se stvara Bliski istok čist od kršćana?

Drugi je zaključak da u Izraelu dobro znaju da na salafitskom Bliskom istoku nema mjesta za kršćane ili Židove, ali su svjesni i da im nitko iz svijeta neće pomoći pa je šutnja upozorenje, a cijela situacija jasno pokazuje koliko je važno imati židovsku državu. Dr. Bechora zabrinjavaju najave da će Palestinska samouprava dobiti suverenitet nad svetim mjestima u Jeruzalemu te se boji da onda ni kršćani ni Židovi neće imati pristup. – Jedino će uza zadržavanje izraelskog suvereniteta koji pruža slobodu vjeroispovijesti biti jednakosti. To vidimo u Izraelu gdje se mladi kršćansko-arapski građani sve više pridružuju Židovima. Oni već znaju da ih nitko drugi neće podržati u tom dijelu svijeta.

Isto tako su onda i Hrvati statistička greška u očima Zapada.

Arapski krscani kusaju kasu koju su sami pravili u zadnjih sto godina. Francuzi su im nudili drzavu u podrucju Mount Lebanona gdje bi bila uvjerljiva vecina, a oni su se busali u arapski nacionalizam. u svim tim zemljama su krscani bili predvodnici arapskog nacionalizma i muslimane zvali bracom. kad su muslimani odjebali krscansku manjinu kao irelevantnu i okrenuli se islamizmu, sad je kukulele mia madre Zapad izdao krscane. u Egiptu bi jos uvijek vezali zastave s muslimanima i dok je tako nema im pomoci.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 14:02 

Nebi se baš složio da nisu relevantna prijetnja. To jest prvenstveno zbog mekušavosti Zapada ali opet je prijetnja.

Da Zapad jest normalan nema se čega bojati od muslimana.

Ali nije...dopuštanje useljavanja, radikaliziranja, stvaranja geta u koji domaći ne mogu, nereagiranje na muslimanske ipsade na pravi način...sve to ukazuje da Zapad potpuno pogrešno postupa.

Sve je to liberalizam.

Kad načelnik GS američke vojske izjavi nakon masakra onog muslimana liječnika u Teksasu gdje je pobio 13 vojnika ili koliko (a znali su da ima islamistička uvjerenja) da to jest zlo, ali da bi bilo veće zlo da su oni maknuli muslimana liječnika iz vojske jer je raznolikost njihova najveća vrednota onda znaš kolko su blesavi.

To mene najviše smeta. Što danas zaista možemo bolje i pametnije (dok je u prošlosti puno toga bilo uvjetovano i teško si mogao utjecati), a to ne radimo zbog kolektivne gluposti i ludosti.

Inače se slažem i s duduom i daramom u skoro svemu. I jedan i drugi pametno zborite iz drugog kuta.

A nama Turska jest najveća prijetnja ali mislim da je to odlučeno već. To su tako duboki procesi da oni moraju slabiti.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 14:04 

slika

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 14:07 

BBC je napisao/la:
Roknuli i ovog koji je nedavno Kurdkinjama rezao glave. US bombe, uvijek u službi šehida i seksa u raju. Ili ga Kurdi roknuli, svejedno nek trune.

slika

Sve je dobro što se dobro završi.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 14:08 

slika

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 15:43 

dudu je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Arapski krscani kusaju kasu koju su sami pravili u zadnjih sto godina. Francuzi su im nudili drzavu u podrucju Mount Lebanona gdje bi bila uvjerljiva vecina, a oni su se busali u arapski nacionalizam. u svim tim zemljama su krscani bili predvodnici arapskog nacionalizma i muslimane zvali bracom. kad su muslimani odjebali krscansku manjinu kao irelevantnu i okrenuli se islamizmu, sad je kukulele mia madre Zapad izdao krscane. u Egiptu bi jos uvijek vezali zastave s muslimanima i dok je tako nema im pomoci.

Istina ali podsjeća li te to na nešto i mi smo vezali zastave pa nam se isto vratilo.
Libanonski kršćani su arabizirani u 19. st. uvrijeme Otomanskog carstva Maroniti govore aramejskim narječjima kao i Asirci, Armeni i većina kršćana na Levantu.
Buđenjem arapske nacionalne svijesti i oni se arabiziraju i prihvaćaju arapski nacionalizam, tako da ne postoje pravi Arapi kršćani.
To ih je skupo koštalo kao i nas.

Ovo za Tursku treba razlikovati kemaliste i islamiste koji na čelu sa Erdoganeom u zadnje vrijeme vode i izigravaju neku postosmansku silu šireći utjecaj na arapske zemlje i Balkan.
Oni nam i jesu veća politička prijetnja od ISILa ali treba biti pametan i održavati veze i podržavati kemaliste koji su naklonjeniji Hrvatskoj ili Kurde dok su god na vlasti islamisti.

Nisam mislio da je ISIL prijetnja da će pokrenuti ratove na Balkanu ali će sasvim sigurno ovi ekstremisti kad se vrate unositi nemire i pokušavati ostavariti terorističke akcije a Balkan će im biti polazna točka za Europu.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 15:44 

Pravo se istrošili na Kobaneu. Srljaju i izgubili najbolje borce.

Citat:
Rami Abdel Rahman from the monitoring group said that ISIS are sending additional fighters from other areas it controls in Syria, including its Euphrates Valley stronghold of Raqqa.

He said it comes after its capture of the Kurdish command headquarters in Kobane on Friday failed to deliver a decisive blow.
Mr Rahman explained: 'They are sending fighters without much combat experience.

'They are attacking on multiple fronts but they keep being repulsed, then countering and being pushed back again.
'It's a decisive battle for them.
'If they don't pull it off, it will damage their image among jihadists around the world.'

Vrh

PostPostano: 12 lis 2014, 15:49 

Da sad kupe po selima i pod prijetnjom šalju u juriše ko Sovjeti, ako YPG izdrži još koji dan mislim da imaju šanse.
Luđi su od nacista, takva mahnita zaluđenost vodi u nepromišljenost, napadaju bespotrebno punim snagama na 2 fronta.

Još jedna dobra vijest ovo treba dočekati sve krvnike svoga naroda i izdajice.
ISIS-ov zapovjednik Abu Khattab al-Kurdi u napadu na Kobane ubijen iz snajpera.

'Džihadisti uživaju u ubijanju, silovanju i odrubljivanju glava' samo kao čovjek bez ideoloških predrasuda treba ustati protiv ovoga, kako ostati neutralan na ovo.
http://www.24sata.hr/sudbine/dzihadisti ... ava-388427

Iz Islamske države poručili: U Bosni nisu pravi muslimani.Jedan od vođa Islamske države Abu Bakr Al Huseini poručio je putem web stranice koju kontrolira ova teroristička organizacija da muslimani u BiH i nisu pravi muslimani :kava
Čekamo reakcije pravovjerne braće.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8119 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 325  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: