HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 ožu 2026, 16:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8338 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 334  Sljedeća

Koga podržavate u sirijskom konfliktu?
Assada i vladine snage 63%  63%  [ 128 ]
Pobunjenike 2%  2%  [ 4 ]
Nikoga, nijedni mi nisu simpatični i ne pratim 15%  15%  [ 30 ]
Samo gledam, da se Kurdi odvoje od Sirije 9%  9%  [ 18 ]
Sirija se treba raspasti na više država 12%  12%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 204
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji
PostPostano: 04 sij 2013, 16:41 

volvoks je napisao/la:
A koliko SAD ima Arleigh Burkeova po Mediteranu, a svaki od njih je barem al pari sa krstaricama klase Slava?

Nije baš al pari, osim po tonaži, druga namijena i koncept , klasa "Slava" ima glavni zadatak razbijanja CBG-ova (CBG-Carrier battle group) , P-500 Bazalt može nositi i nuklarnu glavu.

Fora kod P-500 je kad se ispali salvo jedna od raketa u letu prenosi samostalno informacije ostalima ,traži metu i služi kao korektor ostalima u letu. Ostali lete tik iznad površine more i tako ostaju nevidljivi za radar ,ukoliko se "vodeća" raketa obori , druga zauzima njenu poziciju. Ali ono najbolje što nisu moguća ometanja jer se informacije prenose u milimetarskim valovima.

Ovaj brod u Meditaranu ima napredniju verziju Bazalta , P-1000 Vulkan.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2013, 16:56 

ZlatkoZG je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
A koliko SAD ima Arleigh Burkeova po Mediteranu, a svaki od njih je barem al pari sa krstaricama klase Slava?

Nije baš al pari, osim po tonaži, druga namijena i koncept , klasa "Slava" ima glavni zadatak razbijanja CBG-ova (CBG-Carrier battle group) , P-500 Bazalt može nositi i nuklarnu glavu.

Fora kod P-500 je kad se ispali salvo jedna od raketa u letu prenosi samostalno informacije ostalima ,traži metu i služi kao korektor ostalima u letu. Ostali lete tik iznad površine more i tako ostaju nevidljivi za radar ,ukoliko se "vodeća" raketa obori , druga zauzima njenu poziciju. Ali ono najbolje što nisu moguća ometanja jer se informacije prenose u milimetarskim valovima.

Ovaj brod u Meditaranu ima napredniju verziju Bazalta , P-1000 Vulkan.

Prva stranica sa MycityMilitary, i ja sam to pogledao :zubati
Pitanje je koliko tome vjerovati, taj je forum ipak pun lovačkih priča...

Vrh

PostPostano: 04 sij 2013, 19:38 

volvoks je napisao/la:
Prva stranica sa MycityMilitary, i ja sam to pogledao :zubati
Pitanje je koliko tome vjerovati, taj je forum ipak pun lovačkih priča...

Nisam to čitao na mycity-u :neznam

Imaš po netu kol`ko oćeš o tim projektilima počevši od Malakhita pa na dalje, ovo je za P-700 Granit:

Citat:
The missile, when fired in a swarm (group of 4-8) has a unique guidance mode. One of the weapons climbs to a higher altitude and designates targets while the others attack. The missile responsible for target designation climbs in short pop-ups, so as to be harder to intercept. The missiles are linked by data connections, forming a network. If the designating missile is destroyed the next missile will rise to assume its purpose. Missiles are able to differentiate targets, detect groups and prioritize targets automatically using information gathered during flight and types of ships and battle formations pre-programmed in an onboard computer. They will attack targets in order of priority, highest to lowest: after destroying the first target, any remaining missiles will attack the next prioritized target.

http://en.wikipedia.org/wiki/P-700_Granit

Osim boljih općih karakteristika i mogućnosti, glavna prednost Granita u odnosu na Bazalt što su kod ovog sustava svi projektili međusobno uvezani i međusobno se nadopunjuju informacijama osim samo jednog.

Ovi tipovi projektila se kolokvijalno nazivaju "Carrier killer" i spadaju među najveće prijetnje po američku mornaricu.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2013, 19:43 

Poanta je da su rusi tamo prisutni i da amerima daju do znanja da nemaju namjeru odustat od Sirije, što se mornarice tiče naravno da se trenutno rusi ne mogu mjeriti sa amerima ali isto tako ne realno je da bi zbog Sirije SAD napao ruske brodove, rusi su tu da pokažu mišiče, ništa više ništa manje

Vrh

PostPostano: 04 sij 2013, 22:13 

@Zlatko je skroz u pravu. Putin je shvatio da nakon Libije i Sirije slijedi Iran a onda niti to nebi bilo dosta već je sljedeća stanica Kavkaz.

Otvorit ću temu o Dagestanu - novom potencijalnom kriznom žarištu. Pročitao sam dosta na engleskom o tome pa ću više manje sažet.

I jedno svima mora bit jasno. Dobiju li pobunjenici u Siriji Libanon je gotov. No od toga nebu nista. Raspadne li se Sirija Kurdi odvajaju svoj dio, Assad svoj dio sa izlazom na more a pobunjenici u svojim dijelovima itd..

A Sirija je šestarom i trokutom iscrtana država koja uistinu nema nikakvog smisla osim pod diktatorom kao sto je Assad ili u nekoj mjesavini autokracije i parlamentarizma. Previse je tu naroda, vjera i ekstremistickih utjecaja izvana.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 14:32 

Brat Aymana Al-Zawahirija , čelnika Al-Qaide , je izgleda zarobljen u Siriji.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 16:57 

Zlatko sto mislis o stanju u Aleppu? Stanje i nije bajno za Al-Assada.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 17:03 

Zadar1993 je napisao/la:

Gdje se informiraš??
Pobunjenici i sami priznaju da nemaju podršku u gradu, možeš misliti kakva im je situacija :kava

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 17:06 

Problem je sto nemaju podrsku u gradu ali imaju u okolnim vukojebinama te su de-facto okruzili Aleppo . Samo s jednog pravca dolazi pomoc i taj je isto blizu fronta.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 17:49 

Zadar1993 je napisao/la:

Nije bajno ali stabilno, dio grada nadziru Kurdi koji nisu pod kontrolom Assada ali se isto tuku s ovim "pobunjenicima" i tako skidaju pritisak s Sirijske vojske.

Mislim da tamo "pobunjenici" ,što su zauzeli - zauzeli su dok su imali inicijativu na početku ,za sve dalje trebat će dobro okrvavit gaće što ide na ruku na ovima.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 19:03 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Šta ima zadnjih mjesec-mjeseipol dana, apsolutno ništa nisam pratio? Meni se čini da je Assad tvrđi orah nego su očekivali.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 19:07 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Gledam na CNN-u u sirijskom paralmentu izbila neka opća tučnjava. Smiješno.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 19:34 

lider30 je napisao/la:

Lol, koja propaganda :sega
Assad je održao govor u damaškoj operi i poslije su se svi htjeli rukovati s njime...
CNN je oruđe zapadne propagande, ali tržište je neumoljivo tako da im propast brzo slijedi...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2013, 19:55 

lider30 je napisao/la:

Kakva tučnjava, razdragano mnoštvo se želi rukovati sa velikim vođom :zubati

Citat:
Šta ima zadnjih mjesec-mjeseipol dana, apsolutno ništa nisam pratio? Meni se čini da je Assad tvrđi orah nego su očekivali.

Situacija je manje-više nepromijenjena, assad i dalje kontrolira sve veće gradove u Siriji, štoviše u prosincu je sirijska vojska uspjela zauzet jednu od dvije preostale pobunjeničke četvrti u Homsu, u Alepu je situacija nepromijenjena, vojska kontrolira 70% grada, u prosincu je također razbije drugi pokušaj pobunjenika da upadnu u Damask, ako se u dogledno vrijeme pobunjenicima zaustavi dotok oruzja i novca ovo bi moglo ubrzo završit a ako ne sljedi nam dugi rat, nešto slično što je bilo i u Libanonu osamdesetih

Vrh

PostPostano: 07 sij 2013, 01:50 

TG stavi se u njegove cipele da te ovako dočekaju u parlamentu nema tih pobunjenika koji bi te mogli slomit :zubati

Vrh

PostPostano: 07 sij 2013, 12:37 

Ibar je napisao/la:
TG stavi se u njegove cipele da te ovako dočekaju u parlamentu nema tih pobunjenika koji bi te mogli slomit :zubati

Baš, ono pjevanje allah souriya basharu o bass(ili kako već) mi je baš ušlo u uši :zubati

Zanimljiva vijest, ako su je britanci objavili valjda je i pouzdana..

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/al-qaeda-chief-ayman-zawahiris-younger-1519162

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 13:04 

U Allepu se javljaju sukobi između FSA(sastavljene od civila i vojnih dezertera) i Al-Nusre (strani jihadisti i domaći fanatici), ne bi bilo loše da se pobunjenici počnu međusobno tamanit...

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/17/syria-crisis-alqaida-fighters-true-colours

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 13:09 

Opopop, nakon Kurda, sad i ovo, lagano se javljaju ideološke prepirke dok je druga strana čvrsta kan'o klisurina :zubati
Inače, amerikanci su optužili Assada da je već koristio bojni otrov, navodno Agent15 , halucinogen :neznam
Kao što sam već naveo, to bi imalo smisla jednako koliko i lagati u trenutku istine, ali Ameri ičito ne prezaju ni od čega :kava

Vrh

PostPostano: 19 sij 2013, 21:18 

Pitanje za ove strucnjake o Siriji:
Citao sam u njemackim novinama jednim kako su krscani sirije podjeljeni. Neki podrzavaju Assada a neki "pobunjenike".
Jel to moze bit ?

Vrh

PostPostano: 19 sij 2013, 23:44 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Pitanje za ove strucnjake o Siriji:
Citao sam u njemackim novinama jednim kako su krscani sirije podjeljeni. Neki podrzavaju Assada a neki "pobunjenike".
Jel to moze bit ?

Malo kake ti iz novina. U Aleppu su kršćani sami izbacili pobunjenike iz svojih kvartova i pomogli vojsci u stabiliziranju crte fronta. Slično je stanje diljem zemlje, mislim da su kršćani uz alavite jedini koji u uvjerljivoj većini podržavaju Assada.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013, 02:17 

Zadar1993 je napisao/la:
Malo kake ti iz novina. U Aleppu su kršćani sami izbacili pobunjenike iz svojih kvartova i pomogli vojsci u stabiliziranju crte fronta. Slično je stanje diljem zemlje, mislim da su kršćani uz alavite jedini koji u uvjerljivoj većini podržavaju Assada.

I u Homsu su kršćanske četvrti bili tvrdo uporište Assadove vojske , kršćana ima svakakvih no s prvim ubijanjem popova ,mučenja kršćanskih seljaka u ruralnim dijelovima Sirije , sve nedoumice su brzo pale u vodu.

Mislim da je za Assada neprocjenjiva potpora kršćana , tu su iza kulisa moćni interesi Vatikana i Moskovske patrijašrije ,oni neće dopustiti nestanak vjere Kristove na Bliskom Istoku.

Dakle , ukoliko bi se stvari razvijale na pravi način , vidim u budućnosti sve veću ulogu kršćana u Siriji i Libanonu.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013, 11:45 

ZlatkoZG je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

I u Homsu su kršćanske četvrti bili tvrdo uporište Assadove vojske , kršćana ima svakakvih no s prvim ubijanjem popova ,mučenja kršćanskih seljaka u ruralnim dijelovima Sirije , sve nedoumice su brzo pale u vodu.

Mislim da je za Assada neprocjenjiva potpora kršćana , tu su iza kulisa moćni interesi Vatikana i Moskovske patrijašrije ,oni neće dopustiti nestanak vjere Kristove na Bliskom Istoku.

Dakle , ukoliko bi se stvari razvijale na pravi način , vidim u budućnosti sve veću ulogu kršćana u Siriji i Libanonu.

Imam jednu prijateljicu iz Sirije, koja mi je to tako rekla kao ti ali ona kaze da nezna bas puno o tome.
Sad je drugo pitanje koji je interes ti novinara da lazu tako?? Oce da sukob u siriji prestave kao ne vjerski sukob?

Vrh

PostPostano: 20 sij 2013, 13:58 

Situacija je jako komplicirana, činjenica je da 90% pobunjeničkih postrojbi čine suniti-salafisti a isto tako najodanije i najjače jedinice sirijske vojske su sastavljene od alavita, krščana i druza, ipak ne bih to nazvao vjerskim ratom jer da se zaista radi o otvorenom vjerskom ratu assad bi davno završio na vješalima iz prostog razloga što suniti čine 65% sirijskog stanovništva, assad i dalje uživa veliku potporu "urbanih", visokoobrazovanih sunita koje možemo svrstati u viši i srednji stalež dok sa druge stane pobunjenici računaju na potporu ruralnih područja gdje im je lako radikalizirati nepismeno sunitsko stanovništvo, npr. mom prijatelju je tata sirijac, sunit te je podrijetlom iz allepa te je žestoki assadovac, tako da nije istina da su svi suniti kontra al assada

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013, 12:06 

http://www.vecernji.hr/vijesti/sirijski-su-krscani-assada-a-sada-im-prijeti-progon-clanak-500038

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013, 12:24 

Nezgodna dilema. Je li biti na stranu kršćana ili muslimana koji ih progone a koji INA-i vraćaju 20 milijardi dolara vrijedne poslove.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8338 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 334  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, goran2hr i 89 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: