|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 134 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
puntar2.0
|
Naslov: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 27 svi 2012, 15:20 |
|
|
http://m.vecernji.hr/vijesti/ekskluzivn ... nak-414260Mene inace cudi kako su zaboravljene njegove, i izjave njegovog pulena, vucica. Taj laze bez da se pocrveni...Kao nikad on nije zagovara Veliku Srbiju, kad ono pogledas govore u Glini, cetnicima na kvadrat. Bit ce jos zanimljivo...
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 30 svi 2012, 05:59 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: http://m.vecernji.hr/vijesti/ekskluzivno-poslusajte-nikolicev-intervju-vukovaru-hrvatima-clanak-414260 Mene inace cudi kako su zaboravljene njegove, i izjave njegovog pulena, vucica. Taj laze bez da se pocrveni...Kao nikad on nije zagovara Veliku Srbiju, kad ono pogledas govore u Glini, cetnicima na kvadrat. Bit ce jos zanimljivo... Jedno je vrijeme ovdje u Srbiji bilo hajke oko toga je li Nikolić lično odgovoran za ubojstvo nekoliko starica u selu Antin. To je sad palo u vodu i nitko ne pominje takve optužbe. Nisam srećan što je dobio izbore, ali bilo je jasno da će on grijati mjesto Tadiću čim se odvojio od SRS. Preuzeli su tehniku od Putina, Nikolić će biti daleko pasivniji prijedsednik od Tadića, to je već sada jasno jer je podnio ostavku u svojoj stranci. A ako će po Ustavu i dalje, i neće se pitati puno. Bivši ministar policije (Jočić) je u mladosti bio privođen zbog obijanja kioska, što reći... kadrovska riješenja kao iz snova. Nikolić nije ništa novo. Pošten svijet ne želi imati ništa s politikom.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 30 svi 2012, 12:59 |
|
|
To mu je jedini greh iz mladosti...
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 30 svi 2012, 13:14 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: To mu je jedini greh iz mladosti... Jagnje, jel taj sedi jarac čika Labus?  Nema ga godinama u politici, počeo je da mi se iskrada iz aktivnog pamćenja...
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 30 svi 2012, 13:17 |
|
|
Labus nego šta. Petljao se on malo po tim međunarodnim finansijskim institucijama, a sada je valjda profa na BU. Povremeno se obrati javnosti. U odnosu na naslednika u interesnoj grupi, sasvim simpatičan lik.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 30 svi 2012, 13:31 |
|
|
Je li to ovaj "srpski Nostradamus poznatiji ko Labus"?
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 30 svi 2012, 14:00 |
|
|
Lebowski je napisao/la:
Je li to ovaj "srpski Nostradamus poznatiji ko Labus"?
BS kraljevi. Najjači su. 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 30 svi 2012, 14:13 |
|
|
Aj' još jedna koja potpuno pogađa stvarnost. Citat: Krivokapić planira susret sa Nikolićem: Nije to isti Toma
Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić kazao je da ima puno toga o čemu može da razgovara sa Tomislavom Nikolićem u svojstvu predsednika Srbije, ali da sa njim nije imao šta da priča za vreme dok je on bio lider Srpske napredne stranke.
Toma našao fino društvo. Hoće li Černogorci na Dubrovnik?
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 01 lip 2012, 20:21 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Zaviša
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 03 lip 2012, 16:02 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 22:41 Postovi: 366 Lokacija: Smederevo
|
Gledao sam, obična podmetačina, on je govorio o statističkim podacima, posle dokalemili šta im treba. Očigledno je nekom u interesu da se stalno kolju Srbi i Hrvati. Nije im valjalo ni kad se Josipović i Tadić družili ni kad nam se Crkve približe kroz dijalog, ako neki turusta iz Srbije dobije batine u Dalmaciji odmah su svi turisti ugroženi pa se izmišlja neki masovan progon Hrvata iz Vojvodine.
Ja skoro u Kraljevu i tamo imamo crkvu, jako je oštećena u zemljotresu, samo što se ne uruši. I došao čovek, naš Hrvat i laže me pa me laže i nema pojma da sam ja bio regionalni kordinator za celu šumadiju tokom rata i da imam sve relevantne podatke čak znam gde se nalazi jedinstvena audi i vizuelni zapisi iz stog vremena i vrhunac odveo me da mi pokaže kako je označena naša crkva od "neprijatelja" . Ja bio tu kad su došli iz komunalnog i tražili gde ide cev i kad smo je našli označili mesto a on mi pokazuje kao da nam je neko zalepio "zvezdu".
Tako i sa Nikolićem, malo patriotskih parola, pa onda europejskih, pa ruskih pa jeste i nije za NATO.
U principu mož da piča šta oće kao da je to nekome uopšte više važno.
Narod je gladan, privreda u kolapsu, i kontejneri prazni a tajkuni će polako početi sad jedni druge da proždiru.
Hrvatska je zemlja u granicama priznata od UN i tu nema diskusije više o bilo čemu. Nikolić nije glup čovek, sviđao se on nama ili ne, i jako dobro zna da nema ni govora da aludira a kamo li neke pretenzije javno iskaže prema Hrvatskoj.
_________________ Ja sam kršćanin i time se dičim, tko me zbog tog mrzi kadionicom ga spičim
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 04 lip 2012, 11:16 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Zaviša je napisao/la: Gledao sam, obična podmetačina, on je govorio o statističkim podacima, posle dokalemili šta im treba. Očigledno je nekom u interesu da se stalno kolju Srbi i Hrvati. Nije im valjalo ni kad se Josipović i Tadić družili ni kad nam se Crkve približe kroz dijalog, ako neki turusta iz Srbije dobije batine u Dalmaciji odmah su svi turisti ugroženi pa se izmišlja neki masovan progon Hrvata iz Vojvodine.
Ja skoro u Kraljevu i tamo imamo crkvu, jako je oštećena u zemljotresu, samo što se ne uruši. I došao čovek, naš Hrvat i laže me pa me laže i nema pojma da sam ja bio regionalni kordinator za celu šumadiju tokom rata i da imam sve relevantne podatke čak znam gde se nalazi jedinstvena audi i vizuelni zapisi iz stog vremena i vrhunac odveo me da mi pokaže kako je označena naša crkva od "neprijatelja" . Ja bio tu kad su došli iz komunalnog i tražili gde ide cev i kad smo je našli označili mesto a on mi pokazuje kao da nam je neko zalepio "zvezdu".
Tako i sa Nikolićem, malo patriotskih parola, pa onda europejskih, pa ruskih pa jeste i nije za NATO.
U principu mož da piča šta oće kao da je to nekome uopšte više važno.
Narod je gladan, privreda u kolapsu, i kontejneri prazni a tajkuni će polako početi sad jedni druge da proždiru.
Hrvatska je zemlja u granicama priznata od UN i tu nema diskusije više o bilo čemu. Nikolić nije glup čovek, sviđao se on nama ili ne, i jako dobro zna da nema ni govora da aludira a kamo li neke pretenzije javno iskaže prema Hrvatskoj. Srbi su svjesni da je njihova prica sa hrvatskom zavrsena. Sve ostalo je samo da se digne prasina, kada nekom zatreba. Uvjeren sam da je Nikolic svjestan toga, te da mu je izvucena recenica iz konteksta. Ipak, nije budala ala Seselj da prica takve nebuloze. Mada, takva izjava, makar i lazna uhvati korijena kod barem 20% hrvata i srba, svakako sa razlicnim emocijama.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 04 lip 2012, 11:45 |
|
|
totem je napisao/la: Srbi su svjesni da je njihova prica sa hrvatskom zavrsena. Sve ostalo je samo da se digne prasina, kada nekom zatreba. Uvjeren sam da je Nikolic svjestan toga, te da mu je izvucena recenica iz konteksta. Ipak, nije budala ala Seselj da prica takve nebuloze. Mada, takva izjava, makar i lazna uhvati korijena kod barem 20% hrvata i srba, svakako sa razlicnim emocijama. Ma Nikolić je (koliko sam ja skontao iz nemačkog intervjua) odgovarao na pitanje povratka Srba u Vukovar, pa je rekao nešto u smislu da je Vukovar bio i srpski grad. Srbi su živeli u njemu, pa ih je deo otišao tokom rata i kad je bila reintegracija u Hr, pa se sad lagano vraćaju. A Hrvati više nema šta da se vraćaju jer su oni to već obavili nakon reintegracije. E sad, kako je on to rekao, to je već druga priča. Svakako mora da pazi kako se izražava, jer će mu svaka izjava biti tumačena sa ovog stanovišta. A možda ja pogrešno tumačim sve to, dok vojvoda sprema četnike za invaziju. 
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 04 lip 2012, 18:06 |
|
|
Polako mi ide na zivac to tumacenje kako se neko boji cetnicke invazije?! U pitanju je to uobicajeno svojatanje, sto Dubrovnik priko Boskovica, do Vukovara kroz neke fraze. To ne ide, ako politicari srbije hoce normalan odnos. Ne spominje ni nas vrli Josipovic iliti Milanovic hrvatski zemun.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 04 lip 2012, 20:28 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: To ne ide, ako politicari srbije hoce normalan odnos. Samo postoji jedna sitnica... Npr. to što je Hrvatska priznala paradržavu na teritoriji R. Srbije... Tako da se te strane nema baš puno prostora, zar ne?
|
|
Vrh |
|
 |
pinco
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 04 lip 2012, 22:59 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: To ne ide, ako politicari srbije hoce normalan odnos. Samo postoji jedna sitnica... Npr. to što je Hrvatska priznala paradržavu na teritoriji R. Srbije... Tako da se te strane nema baš puno prostora, zar ne? I Slovenija i Makedonija i Crna Gora i Njemačka i Francuska i UK i Italija i SAD, itd..... jel sad ispod časti da je to uradila i Hrvatska pa se njon najviše gleda ili Srbija nebi tribala imat normalne odnose ni sa nabrojanin državama..... Ako je Srbiji stalo do Kosova tribala je prikinit sve diplomatske i ostale odnose sa državama koje su ga priznale.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 04 lip 2012, 23:09 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: To ne ide, ako politicari srbije hoce normalan odnos. Samo postoji jedna sitnica... Npr. to što je Hrvatska priznala paradržavu na teritoriji R. Srbije... Tako da se te strane nema baš puno prostora, zar ne? Izvini, onako iskreno, da je situacija obrnuta, a postotak talijana u istri bija isti kao albanaca na kosovu, da se ti talijani osamostale, pod pokrivetljstvon amerike i zapada, srbija kao nebi priznala republica istriana? Srbija bi prva otvorila konzulat tamo. Ili ne? Susjedi smo, normalni odnosi bi morali.biti moguci, ali necete vi nas ponizavati, i izigravati mangupa na nas racun, jel to je to sto je podmuklo radija tadic, a to je to sto otvoreno radi nikolic. Nece moci, nece uvik biti ove crvene bezkicmenjacine na vlasti.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 04 lip 2012, 23:12 |
|
|
pinco je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Samo postoji jedna sitnica... Npr. to što je Hrvatska priznala paradržavu na teritoriji R. Srbije...
Tako da se te strane nema baš puno prostora, zar ne?
I Slovenija i Makedonija i Crna Gora i Njemačka i Francuska i UK i Italija i SAD, itd..... jel sad ispod časti da je to uradila i Hrvatska pa se njon najviše gleda ili Srbija nebi tribala imat normalne odnose ni sa nabrojanin državama..... Ako je Srbiji stalo do Kosova tribala je prikinit sve diplomatske i ostale odnose sa državama koje su ga priznale. Ma ne smidu pisnuti ni njemcima, ni amerima, ni francuzima, pa su nasli nas da se kurce.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 04 lip 2012, 23:16 |
|
|
Ne govori tako pokusali su! Dva dana nisu emitirali američke filmove i serije  Pa su skuzili da ne ide bas tak lako hehe al opet svaka cast nasi se ne bi ni to usudili uradit 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 05 lip 2012, 10:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82909 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nikolić = hodajući facepalm
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 05 lip 2012, 18:58 |
|
|
@puntar, pinco Ne sporim ja vama ništa, priznajte šta hoćete. Rukovodite se svojim interesima, ne srpskim, ali daj onda da se prekine kukanje i "normalan odnos". Možemo imati odnos, možemo trgovati, sarađivati... ali normalan odnos sa zemljom koja ti direktno ruši teritorijalni integritet i to još radi kao jedna od vodećih u okviru svojih mogućnosti (ne npr kao CG, Portugal i još nekoliko zemalja koje su konstantnim američkim pritiskom naterane na sličan postupak). Dakle, nije mi namera da širim priču o ovoj temi. Samo sam morao to pomenuti kad smo se već dotakli srpskih političara koji ruše "normalan odnos". Robbie MO je napisao/la: Nikolić = hodajući facepalm Dobar opis. Danas sam pitao ove njegove iz stranke da li čovek uopšte ima neke savetnike da mu zabrane da lupa po medijima...
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 05 lip 2012, 19:24 |
|
|
Jagnje daj ne zezaj mi smo priznali Kosovo jel je EU i NATO prizno kosovo ko da je nama u hrvatskoj to neka tema ajde ne zezaj radje svojim bratijama CG i Bugarskoj prigovarajte oko toga. Kosovo je nova stvarnost za 20 godina i vi cete ih priznat to je tako.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 05 lip 2012, 19:52 |
|
|
Ibar je napisao/la: Jagnje daj ne zezaj mi smo priznali Kosovo jel je EU i NATO prizno kosovo ko da je nama u hrvatskoj to neka tema ajde ne zezaj radje svojim bratijama CG i Bugarskoj prigovarajte oko toga. Kosovo je nova stvarnost za 20 godina i vi cete ih priznat to je tako. Mašite poentu mog pisanja. Samo sam hteo da osporim mogućnost "normalnih odnosa" jer postoji nešto "nenormalno". Hrvatska je suverena država i može da prizna koga hoće. Dakle vaša politika koja mi lično ne smeta. Posebno što imam naviku da odvajam narod i državu, narod i pojedince, pojedince i državu. I te nove stvarnosti me ne pogađaju. Neprirodno stanje traje dok postoji neko ko održava to stanje, a pre ili kasnije taj neko nestane ili mu prosto dosadi, promeni se politika itd. Važi za BiH, važi i za projekat Velike Albanije. Kako su stvari izgledale npr 1908 za Srbiju (vi posmatrajte sa pozicija Hrvatske), a kako 1912. A onda kako su izgledale 1915, pa 1919. Pa kako je sve bilo 1921., a kako je bilo 1941. Kako je bilo 1945, a kako 1995. A to je sve jedan mali period. Zašto posmatrate stvari tako kratkoročno i fatalistički?
|
|
Vrh |
|
 |
Bagulin
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 05 lip 2012, 20:39 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ibar je napisao/la: Jagnje daj ne zezaj mi smo priznali Kosovo jel je EU i NATO prizno kosovo ko da je nama u hrvatskoj to neka tema ajde ne zezaj radje svojim bratijama CG i Bugarskoj prigovarajte oko toga. Kosovo je nova stvarnost za 20 godina i vi cete ih priznat to je tako. Mašite poentu mog pisanja. Samo sam hteo da osporim mogućnost "normalnih odnosa" jer postoji nešto "nenormalno". Hrvatska je suverena država i može da prizna koga hoće. Dakle vaša politika koja mi lično ne smeta. Posebno što imam naviku da odvajam narod i državu, narod i pojedince, pojedince i državu. I te nove stvarnosti me ne pogađaju. Neprirodno stanje traje dok postoji neko ko održava to stanje, a pre ili kasnije taj neko nestane ili mu prosto dosadi, promeni se politika itd. Važi za BiH, važi i za projekat Velike Albanije. Kako su stvari izgledale npr 1908 za Srbiju (vi posmatrajte sa pozicija Hrvatske), a kako 1912. A onda kako su izgledale 1915, pa 1919. Pa kako je sve bilo 1921., a kako je bilo 1941. Kako je bilo 1945, a kako 1995. A to je sve jedan mali period. Zašto posmatrate stvari tako kratkoročno i fatalistički? svjetski poredak je takav kakav jest i vodi ga taj koji ga vodi .... i vodit će ga još dugo. a to podrazumjeva republiku kosovo koja će se po naravi stvari kad-tad ujediniti s albanijom. kao što će se rs kad-tad po naravi stvari ujediniti sa srbijom. to su nove realnosti kojima hodamo u susret. ameri su priznavajući rs u bih sebi bili zacrtali i kosovo kao bazu u budućoj strateškoj igri na jugoistoku europe ... samo vam to u daytonu nisu rekli. srbija ne može odigrati na obje karte (i kosovo i srpska) ... uostalom u srpskoj su srbi, a na kosovu 99% albanci .... drugim riječima imate dva goluba, jedan vam je praktično u ruci, a drugi na grani, i to na najvišoj grani kalifornijske sekvoje jebateled .... gdje ćeš usmjeriti pozornost ... na sekvoju?? mislim ono .... budimo razumni. 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 05 lip 2012, 21:01 |
|
|
Bagulin je napisao/la: drugim riječima imate dva goluba, jedan vam je praktično u ruci, a drugi na grani, i to na najvišoj grani kalifornijske sekvoje jebateled Dobra! Verovatno na RS osim ako nema ljudi sa poremećenim osećajem za realnost. A toga u Beogradu nikada nije nedostajalo. Mada, eto Junuz povlači granicu na Drini, tako da možda budemo primorani da se bavimo Tačijevom ekipom. Kosovo u ovakvom obliku i na ovaj način, a posebno kao deo projekta velike Albanije neće trajati večno. 10, 20, 50, 100 godina. Šta to znači npr za Makedoniju, za Crnu Goru... pa i za Grčku ako sagledamo odnos Turske i Albanije? Dakle nisu ovde u pitanju samo ludi Srbi. Tu će još velikih komplikacija biti, sve i da se Nikolić sutra ujutro pojavi na RTS i prizna "Republiku Kosovo".
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Tomislav Nikolic: Vukovar je bio srpski grad Postano: 05 lip 2012, 22:37 |
|
|
Ipak si ga ti opleo. Cijeli Zapad je priznao Kosovo uz par iznimaka. Znači morali smo i mi. Nisu nam to morali reći, a možda i jesu potiho. Mada msilim da smo ih mi preuhitrili. Nismo mi to napravili kao izraz pakosti Srbiji nego jer je to učinio klub kojem želimo pripadati. I glupo je da to iznosiš kad raspravljaš o normalnim odnosima jer se nešto posebno ne ljutite na ostale zemlje koje su priznale Kosovo. Eto Hrvatska je tu mučko đubre među svima. 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|