|
|
Stranica: 31/42.
|
[ 1031 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 24 vel 2012, 19:29 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Vii je napisao/la: U svojoj izjavi ne mislim na Babu. Ali što ti misliš, da su svi 100%-tni Muslimani u Krajini za Babinu ideju bili. Ajde, molim te. To su samo htjeli kladuščani, rijetko tko u Bihaću, Cazinu i Petrovcu. Kladuščani više naginju Hrvatskoj i Zagrebu, nego Bihaću, koji im je pred nosom. Čak ne idu niti u Sarajevo. Znam ja šta oćeš reć, ali ideja Krajine, naglašavanje Krajine bez žeštokog autonomaštva poput Babina je bilo prisutno po čitavoj Krajini, a Babo je samo kompromitirao tu ideju u ostatku Krajine. sada kad neko kaže da hoće veća prava za Krajinu, odma ga se jebe da je autonomaš, izdajnik i slične pizdarije. Krajišnici imaju svoj ponos, samo zbog Babe i njegovih pizdarije, ne mogu ga pokazati kao što bi inače, jer je on tu ideju zajebao. Kladuša je bila za žešće autonomaštvo, a ostatak samo za veća prava Krajine u okviru cjelovite BiH i tu opciju je Babo svojim autonomaštvom zajebao. Slažem se. Ali zato Krajina danas ima gospodina Lipovaču koji otvara ruke svima. I vlast u Krajini po ničemu ne sliči onoj u Sarajevu. Što će se možda neki zgroziti, ali primjerice u Bihaću su HDZ i SDP u koaliciji. Premijer vlade USŽ/USK Lipovača ide na Polnoćku kada je katolicima Božić, prima kao uvaženoga gosta biskupa Komaricu, polažene cvijeće poginulim borcima HVO okruga Bihać, dio budžeta odlazi u izgradnju cestovnoga prometa u naseljima s pretežito hrvatskim pučanstvom i slično. Samo kratko, Krajina je ponosna na Hamdiju, posebno Bihać. A sve negativnosti o tom čovjeku, mogu samo dušmani pričati. Najviše laži.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 24 vel 2012, 19:40 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Vii je napisao/la: Slažem se. Ali zato Krajina danas ima gospodina Lipovaču koji otvara ruke svima. Sada ima, ali vidiš da ih đubrad oće smijenit. Ja sam oduvijek i vidio razliku između krajiškog i ostalog SDP-a BiH, koliko god mi se gadila ta stranka, morao sam to priznati. Citat: I vlast u Krajini po ničemu ne sliči onoj u Sarajevu. Što će se možda neki zgroziti, ali primjerice u Bihaću su HDZ i SDP u koaliciji. Pa normalno, u Sarajevu nedaju ni spomenik HVO-u koji je branio grad na kojem bi bila šahovnica, a isto su ga razoružali u ratu. Dok rečeni Hamdija bez problema opali da je Bihać povijesni glavni grad Hrvatske, na groblje bojovnicima HVO-a njegovi nose lampione sa šahovnicama i kad je dikobraz dolazio u grad okite save šahovnicama, skidali su znakove mostu Izetbegovića u gradu više puta i razbijali, ali šahovnice nisu dirali. A šta rade stranačke kolege u Trokutistanu, ne moram ni ovdje spominjat. Citat: Premijer vlade USŽ/USK Lipovača ide na Polnoćku kada je katolicima Božić, prima kao uvaženoga gosta biskupa Komaricu, polažene cvijeće poginulim borcima HVO okruga Bihać, dio budžeta odlazi u izgradnju cestovnoga prometa u naseljima s pretežito hrvatskim pučanstvom i slično. Samo kratko, Krajina je ponosna na Hamdiju, posebno Bihać. A sve negativnosti o tom čovjeku, mogu samo dušmani pričati. Najviše laži. Slažem se, teško će SDP tamo proći bez Hamdije, jedino ako on ostane politički neaktivan. Inače, ovu sliku šta sam stavio Hamdije sa HVO, su napravile žestoke bošnje kad je HAmdija čestitao obljetnicu HVO, šta za njegove stranačke kolege iz Trokutistana znači agresorsku vojsku!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 24 vel 2012, 19:48 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Vii je napisao/la: Slažem se. Ali zato Krajina danas ima gospodina Lipovaču koji otvara ruke svima. Sada ima, ali vidiš da ih đubrad oće smijenit. Ja sam oduvijek i vidio razliku između krajiškog i ostalog SDP-a BiH, koliko god mi se gadila ta stranka, morao sam to priznati. Citat: I vlast u Krajini po ničemu ne sliči onoj u Sarajevu. Što će se možda neki zgroziti, ali primjerice u Bihaću su HDZ i SDP u koaliciji. Pa normalno, u Sarajevu nedaju ni spomenik HVO-u koji je branio grad na kojem bi bila šahovnica, a isto su ga razoružali u ratu. Dok rečeni Hamdija bez problema opali da je Bihać povijesni glavni grad Hrvatske, na groblje bojovnicima HVO-a njegovi nose lampione sa šahovnicama i kad je dikobraz dolazio u grad okite save šahovnicama, skidali su znakove mostu Izetbegovića u gradu više puta i razbijali, ali šahovnice nisu dirali. A šta rade stranačke kolege u Trokutistanu, ne moram ni ovdje spominjat. Citat: Premijer vlade USŽ/USK Lipovača ide na Polnoćku kada je katolicima Božić, prima kao uvaženoga gosta biskupa Komaricu, polažene cvijeće poginulim borcima HVO okruga Bihać, dio budžeta odlazi u izgradnju cestovnoga prometa u naseljima s pretežito hrvatskim pučanstvom i slično. Samo kratko, Krajina je ponosna na Hamdiju, posebno Bihać. A sve negativnosti o tom čovjeku, mogu samo dušmani pričati. Najviše laži. Slažem se, teško će SDP tamo proći bez Hamdije, jedino ako on ostane politički neaktivan. Inače, ovu sliku šta sam stavio Hamdije sa HVO, su napravile žestoke bošnje kad je HAmdija čestitao obljetnicu HVO, šta za njegove stranačke kolege iz Trokutistana znači agresorsku vojsku! Osobno mi je par Muslimana iz Bihaća izjavilo kako ne vole Aliju Izetbegovića. I što mu se ruši ploča na mostu, jer gradski most u Bihaću nosi njegovo ime, ruše je mladi Bošnjaci. Što više reći na to?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 24 vel 2012, 19:55 |
|
|
|
Evo slike za ilustraciju.
| Privitak/ci: |

Clipboard01_glglglg.jpg [ 35.27 KiB | Pogledano 5196 put/a. ]
|

RTVUSK0419.jpg [ 78.56 KiB | Pogledano 5196 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 26 vel 2012, 00:11 |
|
|
Najdraži grade Sretan ti 752. rođendan! Bihać, središte Pounja, prvi put se spominje 26.02.1260. godine u povelji ugarsko-hrvatskog kralja Bele IV, kao grad sagrađen na Otoku Sv. Ladislava, u vlasništvu benidiktinske opatije iz Topuskog. Godine 1262. proglašen je slobodnim kraljevskim gradom sa svim pravima što mu je osiguralo samostalni razvoj. Povelja iz 1271. godine potvrđuje da je Bihać u tom vremenu uživao povlastice slobodne gradske općine. Godine 1434. ugarsko-hrvatski kralj Sigismund, poklanja Bihać hrvatskoj plemićkoj obitelji Frankopan, pod čijom vlašću će ostati do početka XVI stoljeća. Izborom Ferdinanda Habsburškog za hrvatskog kralja 1527. godine, Bihać je ponovo došao pod kraljevsku jurisdikciju. Potvrđene su mu stare povlastice, a kraljev namještenik za upravnika bihaćke tvrđave postavlja kapetana, koji obavlja i dužnost zapovjednika posade u Ripču. I tortica 

torta.jpg [ 33.45 KiB | Pogledano 5159 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 26 vel 2012, 00:13 |
|
|
|
kako lijepo..pridružujem se čestitkama
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 26 vel 2012, 00:50 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: kako lijepo..pridružujem se čestitkama Hvala 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 26 vel 2012, 10:53 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Vii je napisao/la: Najdraži grade Sretan ti 752. rođendan! Bihać, središte Pounja, prvi put se spominje 26.02.1260. godine u povelji ugarsko-hrvatskog kralja Bele IV, kao grad sagrađen na Otoku Sv. Ladislava, u vlasništvu benidiktinske opatije iz Topuskog. Godine 1262. proglašen je slobodnim kraljevskim gradom sa svim pravima što mu je osiguralo samostalni razvoj. Povelja iz 1271. godine potvrđuje da je Bihać u tom vremenu uživao povlastice slobodne gradske općine. Godine 1434. ugarsko-hrvatski kralj Sigismund, poklanja Bihać hrvatskoj plemićkoj obitelji Frankopan, pod čijom vlašću će ostati do početka XVI stoljeća. Izborom Ferdinanda Habsburškog za hrvatskog kralja 1527. godine, Bihać je ponovo došao pod kraljevsku jurisdikciju. Potvrđene su mu stare povlastice, a kraljev namještenik za upravnika bihaćke tvrđave postavlja kapetana, koji obavlja i dužnost zapovjednika posade u Ripču. I tortica  Evo i ja se pridružujem srdačnim čestitkama  . Mlad ste vi još grad, bit će još puno lijepih trenutaka u Bihaću, kad čujem 752 godine , osjećam se ko starkelja u Zadru od 3000 godina  . Još jednom srdačne čestitke 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 26 vel 2012, 15:20 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Vii je napisao/la: Najdraži grade Sretan ti 752. rođendan! Bihać, središte Pounja, prvi put se spominje 26.02.1260. godine u povelji ugarsko-hrvatskog kralja Bele IV, kao grad sagrađen na Otoku Sv. Ladislava, u vlasništvu benidiktinske opatije iz Topuskog. Godine 1262. proglašen je slobodnim kraljevskim gradom sa svim pravima što mu je osiguralo samostalni razvoj. Povelja iz 1271. godine potvrđuje da je Bihać u tom vremenu uživao povlastice slobodne gradske općine. Godine 1434. ugarsko-hrvatski kralj Sigismund, poklanja Bihać hrvatskoj plemićkoj obitelji Frankopan, pod čijom vlašću će ostati do početka XVI stoljeća. Izborom Ferdinanda Habsburškog za hrvatskog kralja 1527. godine, Bihać je ponovo došao pod kraljevsku jurisdikciju. Potvrđene su mu stare povlastice, a kraljev namještenik za upravnika bihaćke tvrđave postavlja kapetana, koji obavlja i dužnost zapovjednika posade u Ripču. I tortica  Evo i ja se pridružujem srdačnim čestitkama  . Mlad ste vi još grad, bit će još puno lijepih trenutaka u Bihaću, kad čujem 752 godine , osjećam se ko starkelja u Zadru od 3000 godina  . Još jednom srdačne čestitke  Hvala 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 01 ožu 2012, 17:00 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Sretan rođendan hrvatskom kraljevskom gradu (s malim zakašnjenjem dakako  )
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 01 ožu 2012, 17:05 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Sretan rođendan hrvatskom kraljevskom gradu (s malim zakašnjenjem dakako  ) Prihvaćamo zakašnjenje. Hvala. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 02 ožu 2012, 11:11 |
|
|
|
Malo gledam demografske podatke za sam grad Bihać (ne općinu) i popise po godinama . 1981 godine je bilo 2872 Hrvata u samom gradu, a već 1991.g. 4805 . Uspoređujući te podatke sa općinskim podacima u kojima se broj i postotak Hrvata nažalost smanjivao konstantno od 1971.g. nameće se zaključak da je do takvog povećanja Hrvata u gradu došlo priključivanjem nekih hrvatskih sela / prigradskih naselja gradu Bihaću.
Vii jel bi znala o čemu se radi ? O kojim naseljima?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 04 ožu 2012, 16:40 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Zadar1993 je napisao/la: Malo gledam demografske podatke za sam grad Bihać (ne općinu) i popise po godinama . 1981 godine je bilo 2872 Hrvata u samom gradu, a već 1991.g. 4805 . Uspoređujući te podatke sa općinskim podacima u kojima se broj i postotak Hrvata nažalost smanjivao konstantno od 1971.g. nameće se zaključak da je do takvog povećanja Hrvata u gradu došlo priključivanjem nekih hrvatskih sela / prigradskih naselja gradu Bihaću.
Vii jel bi znala o čemu se radi ? O kojim naseljima? Radi se o naseljima Zegar,Vedro Polje ,Kalina-Kralje koje su se stopile s gradom 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 04 ožu 2012, 16:49 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Malo gledam demografske podatke za sam grad Bihać (ne općinu) i popise po godinama . 1981 godine je bilo 2872 Hrvata u samom gradu, a već 1991.g. 4805 . Uspoređujući te podatke sa općinskim podacima u kojima se broj i postotak Hrvata nažalost smanjivao konstantno od 1971.g. nameće se zaključak da je do takvog povećanja Hrvata u gradu došlo priključivanjem nekih hrvatskih sela / prigradskih naselja gradu Bihaću.
Vii jel bi znala o čemu se radi ? O kojim naseljima? Radi se o naseljima Zegar,Vedro Polje ,Kalina-Kralje koje su se stopile s gradom  Zahvaljujem zlatni . 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 19:41 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 19:45 |
|
|

BIHAC.jpg [ 16.38 KiB | Pogledano 4952 put/a. ]
|

bihac2.jpg [ 96.5 KiB | Pogledano 4952 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 21:33 |
|
|
Vii je napisao/la: :zivili ne bi li ovaj trg trebao biti u crveno bijeloj kombinaciji,u stilu šahovske ploče, s obzirom da se radi o "hrvatskom" gradu....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 21:36 |
|
|
osa je napisao/la: Vii je napisao/la: :zivili ne bi li ovaj trg trebao biti u crveno bijeloj kombinaciji,u stilu šahovske ploče, s obzirom da se radi o "hrvatskom" gradu.... Osa, vidiš da je grad u multikulturalnim i multinacionalnim bojama. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 21:38 |
|
|
Doček druga Tita u Bihaću. 

bihac487-1947-doc48dek-josipa-broza-tita.jpg [ 43.09 KiB | Pogledano 4931 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 21:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Vii, jel imate još u Bihaću onoga što hoda prerušen u Čarlija Čapljina?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 21:49 |
|
|
Vii je napisao/la: osa je napisao/la: ne bi li ovaj trg trebao biti u crveno bijeloj kombinaciji,u stilu šahovske ploče, s obzirom da se radi o "hrvatskom" gradu....
Osa, vidiš da je grad u multikulturalnim i multinacionalnim bojama.  pa to me i čudi, poznato je da hrvati i nisu nešto za multikulti opcije....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 21:52 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Vii, jel imate još u Bihaću onoga što hoda prerušen u Čarlija Čapljina? Imamo Bobovac, ali nije Čapljin. Čaplin.  Otkud ti znaš za njega? Inače, čovjek se zove Raif Ferhatović. Ovo je napravio ove godine, od snijega.

files.php.jpg [ 140.25 KiB | Pogledano 4557 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 21:53 |
|
|
osa je napisao/la: Vii je napisao/la: Osa, vidiš da je grad u multikulturalnim i multinacionalnim bojama.  pa to me i čudi, poznato je da hrvati i nisu nešto za multikulti opcije.... Osa, opet provociraš?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 21:55 |
|
|
Vii je napisao/la: osa je napisao/la: pa to me i čudi, poznato je da hrvati i nisu nešto za multikulti opcije....
Osa, opet provociraš? ma kako ti moj smisao za humor shvatiš kao provokaciju, umjesto da učestvuješ u šegi...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Bihać Postano: 07 ožu 2012, 21:56 |
|
|
osa je napisao/la: Vii je napisao/la: Osa, opet provociraš? ma kako ti moj smisao za humor shvatiš kao provokaciju, umjesto da učestvuješ u šegi... Ne volim šege na račun moga grada! 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|