|
|
Stranica: 5/9.
|
[ 205 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Kovach
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 29 tra 2013, 20:30 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
storaB je napisao/la: Zločin nad JNA vojnicima je samo jedan u nizu zločina koje vi pretvarate u pobjede... Kako god, ne budite negativni Melcher, nije to zaslužila jedna jedina sveta zastave Varte i nadasve fantastični stihovi himne nam koju iz ne znam kog razloga pojedinci ne poštuju. Sveta zastava Vartanska i pripadajuca himna je nuspojava srpskohrvatskog neslaganja s izvornim obiljezjima, tako da imate samo sebe kriviti za to. U prepirku tebe i doticnog Melchera nisam podrobnije upucen, objasni mi, o cemu se radi? Fasisticka srbocetnicka armada JNA koju smo svi placali za vrijeme SFRJ je pri napustanju Tuzle pucala po okolnim zgradama i zato je fasovala batine. Laz je da su bili bezazleni i to vi dobro znate, samo se pravite tupavi. Isti slucaj s Sarajevom i Dobrovoljackom.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
storaB
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 29 tra 2013, 20:33 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8173 Lokacija: Republic of Srpska
|
Bošnjaci poštuju himnu tako što pjevaju pjesmu koja nema veze sa himnom. Bošnjaci poštuju zastavu, tako što zvaničnu kače naopako,a svojom smatraju zastavu Armije...
Odosmo u OFF,neću dalje,jer nije mi namjera na temi pričati o nekim političkim stvarima,zamolio za pomoć,dobio je zahvaljujem Lebu prvenstveno,adio Melcher.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kovach
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 29 tra 2013, 20:36 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
storaB je napisao/la: Bošnjaci poštuju himnu tako što pjevaju pjesmu koja nema veze sa himnom. Bošnjaci poštuju zastavu, tako što zvaničnu kače naopako,a svojom smatraju zastavu Armije...
Odosmo u OFF,neću dalje,jer nije mi namjera na temi pričati o nekim političkim stvarima,zamolio za pomoć,dobio je zahvaljujem Lebu prvenstveno,adio Melcher. Svi smo mi Melcher.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Johnny Reb
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 30 tra 2013, 18:51 |
|
|
Ne znam što se toliko palite oko te bitke na Brčanskoj Malti ko da je to nešto specijalno. Klasična zasjeda, rasturili vas ko beba zvečku... Ako ništa drugo, nismo civile masakrirali ko "osloboditelji" Bijeljine, Zvornika, Bratunca i drugih podrinjskih gradova...
_________________ Još smo tu, još nas ima u inat svima...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 03 svi 2013, 19:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24089 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Uslikano prije koji dan. Autor je potpisan na slici. ![slika](http://i1102.photobucket.com/albums/g451/zubijaner/DSC_4181_zps9f627af7.jpg)
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 03 svi 2013, 22:23 |
|
|
Lider kada ces u TZ ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) nešto si mi očaran njenim ljepotama ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bukefal99
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 15 srp 2013, 12:13 |
|
|
cranberries je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Pod broj jedan otvaranje teme prostačkim riječima neće ići. reci nam školu gdje su te tako naučili.
Idemo redom, ulica i spomenik 115 brigadi Zrinski, negodovanje građana i šutnja vlasti. Gdje je bio zahtjev, ako zoves ono napisano obicnom olovkom zahtjev onda stvarno... a koje negodovanje gradjana?? Plaketu grada Tuzle jedino nije dobio gospodin Zvonko Jurić zapovjednik 115 brigade, kao jedne od brigada koja je branila Tuzlu, svi ostali su dobili priznanje. Za ovo ne znam te ne mogu nista reci na ovo. Na nedavnom obilježavanju 20 godišnjice osnutka 115 brigade nije bilo predstavnika općine Tuzla, 49 poginulih nizašto. Gdje je bio poziv?
Slučaj Ivica Petrović i Selim Bešlagić u sporu oko izgradnje vodovoda za Tuzlu kroz imanje gospodina Petrović, gdje je vlast izvela policiju da uzurpiraju privatno imanje, odbivši da adekvatno plate trajno načinjenu štetu. U ovom slučaju je također prevareno tridesetak naivnih obitelji kroz čija imanja su položene cijevi. Laz, i to ridikulozna laz, heh
Ne izgradnja komunalne infrastrukture rasvjeta, kanalizacija, vodovod, putna mreža u hrvatskim naseljima. Jedan banalan primjer, 90% ulične rasvjete po hrvatskim naseljima je izgrađeno donacijama USAID, onih 10% zajedničkim ulaganjima mještana i općine. U hrvatskim naseljima rasvjetom je pokriveno ispod 10% glavnih putova, iako su neka naselja / ulice samo 5 minuta vožnje udaljena od grada. Koja naselja? Navedi mi, a ja cu ti evo dati jedan primjer, Par Selo, put je obnovljen prvi poslije rata u svim prigraskim zajednicama, osvjetljenje je bilo i prije tog obnavljanja puta, navedi mi imena naselja
Javni prijevoz prema hrvatskim naseljima staje u većini slučajeva oko 20 sati. To Par Sela ide u 11 30, za Pasce ide pola sata ranije, za ostala ne mogu nista reci jer sam iz Par Sela pa za taj region znam
Da ne govorimo o pojedinačnim slučajevima, npr gdje mi se jedan poznanik žalio kako mu je Aid Berbić rekao što hoćete sad će vam zemlja biti na cijeni, jasno aludirajući na prodaju zemlje, itd itd. Haha na ovo ne mogu ni komentarisati od smjeha
Što se tiče ovih građevina, mogu samo reći ne dao bog umjereno jakog potresa, sve će to leći kao kula od karata. I ja sam fasist a ti nisi sto prizeljkujes smrt tolikih (su)gradjana?
A da te pitam, dres Hrvatske mozes nositi kroz grad i u svim prigraskim naseljima i niko ti nece nista reci, zastave na kucama, vatromet, slavlja, na turniru su bile zastave Hrvatske i niko nije ama bas nista rekao. Je li ikad bilo kakvih problema na Husinu? Na Par Selu? U Pascima? ili u bilo kojem dijelu gdje zivi vecinsko Hrvatsko zivlje? Dajes pojedinacne i ridikulozne argumente koji su za rubriku humor.
Lijep Pozdrav
PS Tuzla nije grad BUDE
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bukefal99
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 15 srp 2013, 12:14 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 15 srp 2013, 12:19 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zašto ste vi Bošnjaci toliko ponosni na vaš fašizam ? Ni Srbi više nisu takvi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bukefal99
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 15 srp 2013, 12:24 |
|
|
http://hdzbihsoli.ba/stanovnici-debelog-brda-gazimo-blato-i-zivimo-u-mraku.html
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 15 srp 2013, 12:51 |
|
|
Članak star godinu dana, ima li što novije?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bukefal99
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 16 srp 2013, 13:26 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Članak star godinu dana, ima li što novije? Jest članak star, ali se ništa nije promjenilo..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 28 srp 2013, 23:47 |
|
|
Panonska jezera Za tri dana 36.000 posjetilacaTokom petka, subote i nedjelje, kompleks slanih jezera posjetilo je oko 36.000 gostiju, a danas je postavljen i prvi ovogodišnji rekord od 16.500 posjeta tokom dana, saopšteno je iz JKP "Pannonica". Već od ranih jutarnjih sati, Panonika je bila odredište za veliki broj građana Tuzle i gostiju sa svih strana svijeta i naše zemlje. Ugodna temperatura vode od 28 stepeni, zraka u hladu 37 stepeni celzijusa, saliniteta čiste vode u jezerima i slapovima od 37 grama/litru, dobra zabava na drugom i trećem jezeru, učinili su gostima Panonike lijep ljetnji dan. I ovaj vikend je pokazao da je Tuzla sa svojim plažama slanih jezera postala istinsko turističko odredište naše zemlje. Fotografije u nastavku snimljene su oko 19 sati. ![slika](http://imageshack.us/a/img839/1913/0fu8.jpg) više fotografija na http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=53712
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Betandwin
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 30 srp 2013, 19:13 |
|
|
jezera su odlična ,bio sam prije neki dan , i opet ću ABD za koji dan ,stvarno extra
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 22 ruj 2013, 14:43 |
|
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 27 ruj 2013, 20:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24089 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mellain centar dominira Tuzlom. P+23 katnost. ![slika](https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1236140_721693204511588_1208429056_n.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 27 ruj 2013, 21:11 |
|
|
Ružno izgleda, strši tu usamljena, treba još par zgrada te visine pa da sve dobije neki urbani smisao
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 27 ruj 2013, 22:48 |
|
|
Zanima me koliko se Tuzla demografski promjenila?
Znam da je veliki broj Integralista doselio u nju u ratu, pa zato pitam. Neke pretpostavke. Također znam da je velika većina Hrvata ostala u njoj, ali i velika većina Srba ju napustila.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 27 ruj 2013, 23:10 |
|
|
preko 70% hrvata je naustilo općinu tuzla i preko 90% srba, a doselilo je na tisuće podrinjaca, sandžaklija itd.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 28 ruj 2013, 00:14 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: preko 70% hrvata je naustilo općinu tuzla i preko 90% srba, a doselilo je na tisuće podrinjaca, sandžaklija itd. Uhuhu. Jesi li siguran za tako visok broj Hrvata da je napustio općinu Tuzlu? Baš me zanima šta će popis stanovništva za općinu Tuzla pokazati baš što se tiče Hrvata. I ako je to istina, zašto su je napustili? 1991. stanje: total: 131,618 62,669 (47.61%) - Bosniaks 21,995 (16.71%) - Yugoslavs 20,398 (15.49%) - Croats 20,271 (15.40%) - Serbs 6,285 (4,77%) - others and unknown Po tvojoj procjeni znači Tuzlu je napustilo recimo 15.000 Hrvata. Jel moguće da je tako veliki broj i šta kažu crkvene procjene? Ipak mislim da će popis najbolje pokazati.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 28 ruj 2013, 11:22 |
|
|
Prvo na popisu 91 nije bilo Bošnjaka. Da posve sam siguran, no nisu svi trajno napustili nego rade po Hrvatskoj, dolaze svaka dva tri mjeseca i većina njih na kraju će tamo i ostati. Prvi val napuštanja dogodio se u proljeće 94 kada je preko 90% vojno sposobnih muškaraca otišlo izvan BiH, nedugo za njima su krenule njihove obitelji, sela su bila posve prazna, oni koji su ostali danima nisu mogli vidjeti ljude iz svog sela. 97 počeo je povratak, uglavnom iz Njemačke. No zbog nedostatka posla za nemuslimane i procvata građevinskog sektora u Hrvatskoj 2001 godine počinje nagli odljev mladih ljudi u pravcu Kaštela i Čiova, Ivanić grada, Pule. Tko god je otišao i počeo tamo raditi za sobom je povukao desetak momaka, a poslije za njima su krenule i djevojke. Znam par naselja / zaselaka koji će u narednih 10 godina totalno izumrijeti kada pomru starci.
Popis kao ni crkvene procjene neće biti relevantne.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 29 ruj 2013, 04:47 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Prvo na popisu 91 nije bilo Bošnjaka. Da posve sam siguran, no nisu svi trajno napustili nego rade po Hrvatskoj, dolaze svaka dva tri mjeseca i većina njih na kraju će tamo i ostati. Prvi val napuštanja dogodio se u proljeće 94 kada je preko 90% vojno sposobnih muškaraca otišlo izvan BiH, nedugo za njima su krenule njihove obitelji, sela su bila posve prazna, oni koji su ostali danima nisu mogli vidjeti ljude iz svog sela. 97 počeo je povratak, uglavnom iz Njemačke. No zbog nedostatka posla za nemuslimane i procvata građevinskog sektora u Hrvatskoj 2001 godine počinje nagli odljev mladih ljudi u pravcu Kaštela i Čiova, Ivanić grada, Pule. Tko god je otišao i počeo tamo raditi za sobom je povukao desetak momaka, a poslije za njima su krenule i djevojke. Znam par naselja / zaselaka koji će u narednih 10 godina totalno izumrijeti kada pomru starci.
Popis kao ni crkvene procjene neće biti relevantne. A onda sam te pogrešno shvatio. Moja greška. Ja sam mislio na one koji su trajno napustili općinu Tuzlu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 23 lis 2013, 18:44 |
|
|
cranberries je napisao/la: SPO C Stupine, dakako vrijedna investicija, nalazi se na stupinama odmah do hotela Tuzla ![slika](http://tehnograd.ba/images/stories/1%207.jpg) ![slika](http://tehnograd.ba/images/stories/0%204.jpg) "TEHNOGRAD" TUZLA KAO DIO KONZORCIJA RESPEKTABILNIH GRAĐEVINSKIH FIRMI POČINJE SA PREDPRODAJOM STANOVA, POSLOVNIH PROSTORA, OSTAVA, GARAŽA I PARKING MJESTA U STAMBENO-POSLOVNOM KOMPLEKSU "C" KOD HOTELA "TUZLA". OBJEKAT "C" SE SASTOJI IZ TRI LAMELE: "C1", "C2", "C3" i "C4" KOJE ĆE GRADITI "TEHNOGRAD" TUZLA, "LUCIANA" LUKAVAC I "DŽENEX" LUKAVAC. Stambeno-poslovni objekat "C" (C1, C2, C3, C4) u spomenutom naselju, okvirnog gabarita 74m x 76m, a koji će se prostirati na 25.000 m2. Objekat će biti sačinjen od četiri lamele. Tri će sadržavati dvije podzemne etaže, od kojih će jedna biti višenamjensko sklonište. Prizemlje i 1. sprat će biti namjenjeni za poslovne prostore, a ostale etaže za stanovanje. Dvije stambene lamele će imati po sedam spratova i potkrovlje (C1 i C3), jedna 12 spratova i potkrovlje (C2), dok je je četvrta lamela namjenjena samo za poslovne prostore i imat će jedan sprat. Investitor će morati izgraditi i novu servisnu saobraćajnicu sa zapadne i istočne strane objekta koji će se nalaziti iza sadašnjih objektata "B1" i "B2" na Stupinama. Pocetak radova: Jesen 2012 Kraj radova: Dec. 2014 Trenutno stanje ![slika](http://www.dzenex.ba/gradnja/wp-content/gallery/oktobar/oktobar_spo.jpg) ![slika](http://www.dzenex.ba/gradnja/wp-content/gallery/oktobar/oktobar_spo1.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Betandwin
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 05 stu 2013, 13:28 |
|
|
parking je vec problem na Stupinama ,a jos kad se ovo useli ....
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli Postano: 15 stu 2013, 15:27 |
|
|
Pogled na Tuzlu iz nekadašnjeg srpskog sela Čaklovići. U pozadini planina Ozren i planine u općinama Zavidovići i Žepče. ![slika](http://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1394040_693525697324177_1327944544_n.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|