HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 stu 2024, 01:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 205 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izgradnja u Tuzli
PostPostano: 20 lip 2012, 21:39 

lider30 je napisao/la:
cranberries je napisao/la:
Isuse boze pa dajte smajlice i sa nasim bh motivima.... a evo nasao sam :)

:bihzastava :bihzastava :bihzastava :bihzastava :bihzastava :bihzastava

Da se osvrnem na blatnjenje mog grada, poserem se u usta i u svaku supljinu svakome tko blati moj grad, Tuzla je i bude ispred Hrvatskog Mostara, Bosanskog Sarajeva i Srpske Banja Luke, Tuzla je bila i ostat ce grad za svoje gradjane, ne bosnjake, ne hrvate i ne srbe vec za TUZLANKE I ZA TUZLAKE! Svako tko razmislja drugacije ne pripada ovdje i moze da ide, ja nisam imao nikad nikakve poglede preko ociju ili sam ikada dozivio iste, razlicitosti su dobrodosle kao i ljudi dobre volje, nema ovdje mjesta za seljake, papke i nacionaliste. Tuzla se ne dijeli i nikada ni nece!

Čemu netrpeljivost? Nitko ne treba da ide nigdje. Dosta tjeranja, koji drukčije razmišljaju. Nadam se da ćeš prestati sa tim netolerantnim ispadima.

Fašizam upakiran u bratstvo i jedinstvo. Neki se još nisu probudili iz totalitarističkog sna

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 22:28 

ManInBlack je napisao/la:

ja pozivam sve i jednog tko je imao takvo iskustvo neka mi se javi preko poruka da sjedem s njim i da mi kaze tko, gdje i kada, pa da odemo do te/tih osoba pa da sve rijesimo ukljucivanjem medija i opcinskih odbornika, takvo ponasanje je nedopustivo i treba se odmah pristupiti rjesavanju istog

Pod broj jedan otvaranje teme prostačkim riječima neće ići.

reci nam školu gdje su te tako naučili.

Idemo redom, ulica i spomenik 115 brigadi Zrinski, negodovanje građana i šutnja vlasti. Gdje je bio zahtjev, ako zoves ono napisano obicnom olovkom zahtjev onda stvarno... a koje negodovanje gradjana??
Plaketu grada Tuzle jedino nije dobio gospodin Zvonko Jurić zapovjednik 115 brigade, kao jedne od brigada koja je branila Tuzlu, svi ostali su dobili priznanje. Za ovo ne znam te ne mogu nista reci na ovo.
Na nedavnom obilježavanju 20 godišnjice osnutka 115 brigade nije bilo predstavnika općine Tuzla, 49 poginulih nizašto. Gdje je bio poziv?

Slučaj Ivica Petrović i Selim Bešlagić u sporu oko izgradnje vodovoda za Tuzlu kroz imanje gospodina Petrović, gdje je vlast izvela policiju da uzurpiraju privatno imanje, odbivši da adekvatno plate trajno načinjenu štetu. U ovom slučaju je također prevareno tridesetak naivnih obitelji kroz čija imanja su položene cijevi.
Laz, i to ridikulozna laz, heh

Ne izgradnja komunalne infrastrukture rasvjeta, kanalizacija, vodovod, putna mreža u hrvatskim naseljima. Jedan banalan primjer, 90% ulične rasvjete po hrvatskim naseljima je izgrađeno donacijama USAID, onih 10% zajedničkim ulaganjima mještana i općine. U hrvatskim naseljima rasvjetom je pokriveno ispod 10% glavnih putova, iako su neka naselja / ulice samo 5 minuta vožnje udaljena od grada.
Koja naselja? Navedi mi, a ja cu ti evo dati jedan primjer, Par Selo, put je obnovljen prvi poslije rata u svim prigraskim zajednicama, osvjetljenje je bilo i prije tog obnavljanja puta, navedi mi imena naselja

Javni prijevoz prema hrvatskim naseljima staje u većini slučajeva oko 20 sati.
To Par Sela ide u 11 30, za Pasce ide pola sata ranije, za ostala ne mogu nista reci jer sam iz Par Sela pa za taj region znam

Da ne govorimo o pojedinačnim slučajevima, npr gdje mi se jedan poznanik žalio kako mu je Aid Berbić rekao što hoćete sad će vam zemlja biti na cijeni, jasno aludirajući na prodaju zemlje, itd itd. Haha na ovo ne mogu ni komentarisati od smjeha

Što se tiče ovih građevina, mogu samo reći ne dao bog umjereno jakog potresa, sve će to leći kao kula od karata.
I ja sam fasist a ti nisi sto prizeljkujes smrt tolikih (su)gradjana?

A da te pitam, dres Hrvatske mozes nositi kroz grad i u svim prigraskim naseljima i niko ti nece nista reci, zastave na kucama, vatromet, slavlja, na turniru su bile zastave Hrvatske i niko nije ama bas nista rekao. Je li ikad bilo kakvih problema na Husinu? Na Par Selu? U Pascima? ili u bilo kojem dijelu gdje zivi vecinsko Hrvatsko zivlje? Dajes pojedinacne i ridikulozne argumente koji su za rubriku humor.

Lijep Pozdrav

PS Tuzla nije grad
BUDE

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 22:30 

I eto, ocigledan primjer, ja ovdje dosao da pricao o izgradnji u Tuzli a vi mene napadate iz cista mira, i onda ste vi zrtve? Kako to? Smjesni ste. Nadam se da ima normalnih ljudi

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 22:39 

BUDE

Da kada se sadašnja općina podijeli na više općina, kada se u 'čaršiji' izgrade institucije koje naselje čine grad, itd

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 23:12 

I eto, ocigledan primjer, ja ovdje dosao da pricao o izgradnji u Tuzli a vi mene napadate iz cista mira, i onda ste vi zrtve? Kako to? Smjesni ste. Nadam se da ima normalnih ljudi

Ti u prvom postu o "izgradnji" tjeraš drugačije misleće iz Tuzle. Sljede uvrede o "needukovanosti", pa nas nazivaš budalama itd.

Eto ja te nazivam fašistom, šupkom i provokatorom.

Jedva čekam formiranje općin Soli, da moj narod konačno zaživi punim pljućima, bez da ga fašisti poput tebe koče i opstruiraju.

Pozdrav najistočnijoj općini Herceg-Bosne i njenim antifašističkim građanima - općini Soli.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 23:20 

MRSHO je napisao/la:

Ti u prvom postu o "izgradnji" tjeraš drugačije misleće iz Tuzle. Sljede uvrede o "needukovanosti", pa nas nazivaš budalama itd.

Eto ja te nazivam fašistom, šupkom i provokatorom.

Jedva čekam formiranje općin Soli, da moj narod konačno zaživi punim pljućima, bez da ga fašisti poput tebe koče i opstruiraju.

Pozdrav najistočnijoj općini Herceg-Bosne i njenim antifašističkim građanima - općini Soli.

Jel treba Vojvoda Dinarske čete Zadar da uskoči i riješi ovaj fašizam ? :D

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 23:27 

cranberries,

Onaj spomenik 115 brigadi što se nalazi na Husinu, trebao je biti u Tuzli, općinska vlast je odugovlačila sa pronalaženjem lokacije, pa su na kraju predložili da se spomenik napravi u dvorištu franjevačkog samostana. Što je od strane investitora odbijeno i mislim bez građevinske / urbanističke dozvole napravljen na Husinu.

Kada je pokrenuta inicijativa da se u Tuzli jedna ulica nazove po 115 brigadi , digla se frka, pa su u Solini na margini urbane zone dio jedne ulice nazvali po toj brigadi i danas dan se stanovnice te ulice bune na taj naziv. Toliko smo tolerantni i za suživot da nema mjesta u Tuzli za ulicu i spomenik brigadi koja je branila taj grad. Da ne govorimo o drugim stvarima, kao što je vraćanje imovine koju su izgradili Hrvati (Zgrada Hrvatskog doma, današnje pozorište), ne obilježavanje i spominjanje masovne grobnice na Josipovcu gdje su sahranjene strijeljane časne sestre pred kraj drugog svjetskog rata itd itd.

Pitaš gdje je poziv na obilježavanje 20 godišnjice 115 brigde, majku mu staru, pa o čemu brinu općinske službe, izgleda da se sjete samo stvari koje su usko vezane za slanu banju, 25 maj, i biste 'narodnih' heroja ispred koji neokomunisti orgijaju. Ostalo nije važno??

Citat:
"Laz, i to ridikulozna laz, heh "

Pošto kažeš da si iz Par Sela, onda ćeš vjerojatno lako naći Ivu Petrovića zvanog Mačak, koji će ti iz prve ruke reći što su mu Selim Bešlagić i kompanija sve stavljali na teret. Išli su čak toliko daleko, da su dignuli medijsku hajku na čovjeka koji je htio samo zaštiti svoju privatnu imovinu, optuživši ga da je protiv tuzle...
O ovome su svojedobno pisali magazini slobodna bosna, i dani.. nažalost ne mogu sada da nađem taj pdf

Citat:
'Koja naselja? Navedi mi, a ja cu ti evo dati jedan primjer, Par Selo, put je obnovljen prvi poslije rata u svim prigraskim zajednicama, osvjetljenje je bilo i prije tog obnavljanja puta, navedi mi imena naselja'

Npr, Orašje, Križani/Kolovrat, Grabovica. Tko je napravio u Par Selu rasvjetu od Trafoa do Liješnice? Tko je financirao obnovu puta od Rakršća do Kreke? Jebo li vas Mišo Pranjić u guzicu zaostalu i komunističku :)

Javni prijevoz prema Par selu je tranzitni za kalesiju/tojšiće, od 19 i 30 moraš čekati do 22 i 30 da bi se prebacio u 6 km udaljenu mz.

Citat:
'I ja sam fasist a ti nisi sto prizeljkujes smrt tolikih (su)gradjana?'
ne umišljaj, o ovome su ti pisali svi bih mediji prije mjesec i nešto , kada je bio onaj zemljotres u Italiji.

Citat:
A da te pitam, dres Hrvatske mozes nositi kroz grad i u svim prigraskim naseljima i niko ti nece nista reci, zastave na kucama, vatromet, slavlja, na turniru su bile zastave Hrvatske i niko nije ama bas nista rekao. Je li ikad bilo kakvih problema na Husinu? Na Par Selu? U Pascima? ili u bilo kojem dijelu gdje zivi vecinsko Hrvatsko zivlje? Dajes pojedinacne i ridikulozne argumente koji su za rubriku humor.

Više ćeš ljudi u HR dresu sresti u centralnoj ulici Beča i Minhena , nego u cijeloj Tuzli.
Pitaš jeli bilo problema na Husinu, Par Selu itd, jeste drugar, da nije bilo problema ne bi većina ljudi odselila nakon 2000

I kakve veze ima izgradnja u muslimanskoj čaršiji sa nama Hrvatima?

Vrh

PostPostano: 21 lip 2012, 00:02 

Nego de ti nama ubaci koju sliku izgradnje infrastrukture po hrvatskim i muslimanskim ruralnim naseljima financiranom od strane općine i kantona.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 23:03 

A što se meni čini da je ovo Bošnjo poštar?
Ma ne... Nemoguće... Ne može on ovako dobro se kriti :zubati

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 10:54 

Multikulturalnost i multietničnost su najčešće izgovarane riječi u Tuzli u zadnje vrijeme. Nažalost to su samo riječi. Djela nema nigdje.
Ako mladi ljudi u Brgulama 12 godina traže izgradnju sportskog igrališta, a općinske vlasti boli neka stvar za te njihove molbe i apele onda je to primjer da nema tu pravičnog odnosa i da Jasmina&CO nije briga za potrebe Hrvata.
Što se tiče zapošljavanja u protekloj godini je u Vladi TŽ u njihovim službama zaposleno 16 novih ljudi, sve Bošnjaci. Nemojte zaboraviti da je SDP trenutačno na vlasti i time pokazuje da su Hrvati koji ovdje žive samo dobar izgovor za gore navedenu multietničnost.
Šume na području Majevice, Gornje Tuzle i drugim krajevima se redom sijeku, a Hravte nitko ne želi primiti u MUP TŽ i Sud TŽ kako bi ih upoznali da to treba odmah spriječiti, a ne da čekaju sudske sporove po tri-četiri godine. Itd.Itd....

Nema iskrenog odnosa prema Hrvatima i Srbima u Tuzli i bojim se da će to Tuzlu u narednih nekoliko godina ako se Hrvati dobro ne organiziraju pretvoriti u Sarajevo gdje su Srbi i Hrvati svedeni na 1 posto.

Što se tiče izgradnje to je privatni kapital, a zemljište su Jasmin&CO rasprodali veoma povoljno i od istih uzeli dobre pare.

I da zašto Jasmin&CO ne dozvole izgradnju OBI centra na Šićkom, a ljudi sve papire uredno pribavili? Zato što nisu dovoljno dali Jasminu&CO. Time Tuzla i Jasmin nisu ništa drugačiji od bilo koje druge sredine.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 10:59 

Zanimljivo je da malo koji Tuzlak ima pozitivno mišljenje o Jasminu.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 11:04 

Jasmin je samo vrh ledenog brijega..

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 23:53 

Što reći osim - crveni... :neznam

Najnovija pošalica u Tuzli:
Tony Montana - Džasko Fontana :zubati

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 13:47 

Mellain, treca najveca gradjevina u BH i jedna od najvecih investicija u istoj

MELLAIN centar

Investitor: "Uni Bristol" d.o.o. Tuzla

Pocetak radova: Septembar 2010.

Zavrsetak radova: 2014. (3,5 god.)

Spratnost objekta: 22 - 23 sprata (110 m)

Sadrzaj:

- Hotel sa 5* 18.500 m2 (bazen za goste na 21. spratu; restoran na 22. spratu)
- Olimpijski bazen (50 x 25)
- Poliklinika sa termalnom banjom (ukljucujuci i bazen sa termalnom vodom) i wellness centrom 4.500 m2
- Stambeni prostori (300 stanova) 28.000 m2
- Trzni centar sa poslovnim prostorima 8.200 m2
- Nocni klub 1000 m2
- Garazni prostor sa 3 podzemne etaze 23.100 m2

Ukupna povrsina: Cca 100 000 m2

Cijena: Cca 150 miliona KM.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

sve slike preuzete sa skyscrapercity foruma Tuzla

Citat:
Obustavljena je gradnja poslovnog, stambenog, turističkog i lječilišno-rehabilitacionog kompleksa "MELLAIN". Prema riječima direktora Safeta Bašića, iako ima sve potrebne dozvole i pokazivao je šemu radilišta vrlo često od strane policije dobija prekršajne prijave. Problemi su se u zadnje vrijeme pogoršali, tako da je odlučeno da se obustavi gradnja dok se ne vidi šta dalje, ogorčeno je za Tuzlarije potvrdio Bašić.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 13:52 

Živio sam odmah do ovog objekta, stvarno su smetali.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2012, 14:18 

Lebowski je napisao/la:
Živio sam odmah do ovog objekta, stvarno su smetali.

Treba poštovati radno vrijeme, vrijeme za odmor itd. Da ovi rade od 7 do 15 uvjeren sam da ne bi bilo problema, no često se tu radi mnogo ranije, ali i do kasno u večer, te nedjeljom kada većina okolnih stanara želi mir i odmor.

Ja sam svoj stan prodao prije 6 godina jer u njemu nisam imao mira, počevši od jebenih susjeda koji štemaju i buše po noći, pa do susjednog gradilišta. Svoja kućica svoja slobodica.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 00:30 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Imam osjećaj, da se Tuzla gradi skoro kao Sarajevo.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 16:42 

lider30 je napisao/la:

A ja imam osjecaj da je Tuzla najurbaniji grad u BiH.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 17:18 

zapovjednik je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

A ja imam osjecaj da je Tuzla najurbaniji grad u BiH.

I ja

slika

Tuzlanska svakodnevnica kod pozorišta

=))

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 17:59 

Nije baš da je svakodnevnica, očiste smeće svake noći nakon što ljudi odu.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 00:24 

Lebowski je napisao/la:
Nije baš da je svakodnevnica, očiste smeće svake noći nakon što ljudi odu.

Ne razumijem te mlade ljude, dođu, donesu i popiju piće i za sobom ostave nered. Ovo je samo uvod u lošu naviku, koja će se poslije manifestirati kroz odvoženje krupnoga i organskoga otpada u tuđe šume i imanja, izbacivanje vreća sa smećem pored puta itd.

Kada uspostavimo naš entitet za bačenu žvaku je kazna 10 udaraca palicom po dlanovima za stanovnike entiteta, odnosno 20 za druge. Za bacanje čvrstog otpada kazne će se kretati u rasponu od 200 KM na dalje... :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 11:42 

lider30 je napisao/la:

ma kakvi , ni blizu ....u Sarajevu niču nova naselja sa zgradama , a u Tz ovo što je Avaz napravio , a nove zgrade skoro da i nema da se pravi ,tu mislim na pravu zgradurinu , ko Tibra što radi u Sa sa 16 katova LOL , a ne ovo nešto par katova i par stanova

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 11:44 

Što će vam zgrade od 15 katova. To je užas ružno, da je ne znam kako skupa. Pogotovo te jeftine koje se na brzaka naprave.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 11:52 

takva je potražnja na tržištu , traže se jeftini manji stanovi bez obzira na kojem su katu , što viši to jeftiniji , udaljenost izmedju zgrada je tolika da niži katovi nikad sunca nemaju , nema se gdje ni parkirati itd

ps tebi če biti drago da im takve stanove prodaje i gradi hrvatska firma Tibra iz Kiseljaka pa ti reci da je Sarajevo ovako i onako , kad je glavni u građevini naš poduzetnik haha

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 12:55 

http://hdzbihsoli.ba/rado-pejic-uputio- ... acama.html

Podnosim inicijativu za donošenje odluke, sukladno članku 91. te člancima 108., 109., 110., 111. i 112. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Tuzle, predsjedavajućoj Općinskog vijeća Tuzle.

Ovime iniciram da Općinsko vijeće Tuzle dadne suglasnost na kreditno zaduženje Općine Tuzla u iznosu od 1.000.000,00 KM (slovima: jedan milijun maraka), a koji bi se iznos iskoristio za gradnju Kuglačke dvorane u Ljubačama.

Inicijativa za donošenje odluke na kreditno zaduženje za gradnju Kuglačke dvorane u Ljubačama temelji se na člancima 39., 46. i 47. Zakona o proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine („Sl. novine FBiH", broj19/06., 76/08., 5/09., 32/09., 9/10., 36/10., 45/10.), člancima 1., 7. i 21. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine („Sl. novine FBiH", broj 86/07., 24/09., 44/10.) te članku 13. Zakona o principima lokalne samouprave („Službene novine FBiH", broj 49/06.).

Izgradnja Kuglačke dvorane u Ljubačama bila bi višestruko opravdana:

Održala bi se polustoljetna tradicija kuglačkog sporta u tome dijelu naše općine te bi u punom smislu značenja sporta doprinijela pravilnom razvitku mladeži s područja cijele općine koja bi našla interes zanimati se kuglanjem,
Doprinijela bi boljim sportskim rezultatima dvaju vrhunskih tuzlanskih kuglačkih klubova – Zrinskom i Slobodi, bivšim državnim prvacima, klubovima koji se i danas natječu u najjačoj kuglačkoj ligi Bosne i Hercegovine,
Zrinski i Sloboda već nekoliko godina svoje domaće utakmice igraju u drugim bh gradovima, izvan Tuzlanskog kantona, udaljenim više od 100 kilometara od Tuzle jer u Tuzli nema adekvatne kuglačke dvorane za organiziranje vrhunskih natjecanja. Takva bi praksa zbog visokih troškova, a u situaciji sve slabije potpore sportu, uskoro mogla dovesti u pitanje funkcioniranje spomenutih klubova. Tada bi Tuzla doslovno ostala bez sportskog kluba u najjačim nacionalnim ligama.
U Ljubačama postoji infrastruktura za kuglanu, postoji veliko zanimanje građana te postoje odlični ljudski resursi za kuglački sport i upravljanje kuglanom.

Odluka na kreditno zaduženje Općine Tuzla za gradnju Kuglačke dvorane u Ljubačama jedino je rješenje, pogotovo jer su sva dosadašnja obećanja o izdvajanju sredstava iz općinskog proračuna za dvoranu u Ljubačama „pala u vodu".

Kuglačka dvorana u Ljubačama donekle bi ublažila dosadašnje neravnomjerno ulaganje u predgrađe u odnosu na grad, spasila bi vrhunski sport u Tuzli od potpune devastacije a kuglački sport od nestanka.

O ovoj inicijativi zahtijevam pismeno očitovanje.

Rado Pejić

Vijećnik HDZ BiH u Općinskom vijeću Tuzle

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 205 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: