|
|
Stranica: 1/7.
|
[ 170 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:19 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20932 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
Sarajevo je danas dozivjelo potop u ljudskom i moralnom smislu, a takodje i Bošnjaci kao nacija ugostivši uz sve moguće vojne počasti četničkog koljača Aleksandra Vučića. Kao narod ne mozemo dalje moralno posrnuti, u blatu smo. Grad koji je godinama bio pod opsadom četničkih hordi ugošćava i odaje počast čovjeku koji se nije libio javno prezentirati svoju mrznju i zločinačku politiku. Ovom posjetu predhodio je posjet Beogradu Bakira Izetbegovića nedavno. Koliko su bošnjački političari u biti mazohisti nemoguće je ocijeniti nama neutralnim promatračima. No svakako nemaju nikakvog ljudskog dostojanstva a ni morala. Ugostiti četničkog koljača iz susjedne drzave je nemoralno orgijanje nad hiljadama stradalih gradjana i djece tokom opsade glavnog grada BiH. Srbi imaju pravo izabrati sebi po drugi put ubjedljivom većinom Šešeljevog poslušnika za lidera. No što je sa bošnjačkim korpusom? Je li taj bošnjački narod ima kolektivnu amneziju pa da nije u stanju organizirati ni najobičnije proteste kao simbol sjećanja na one koji su poginuli u srpskoj agresiji? Svojom ublazenom četničkom retorikom Vučić je kupio SDA poslušnike a njegova netrepeljivost prema Dodik-u su šlag na torti za plitkoumne SDA-ovske posrbice. Kako je Alija prodao Republiku za FBiH tako će i Bakir Izetbegović hiljade bošnjačkih ubijenih civila razmijeniti i zaboraviti u genocidnoj tvorevini da bi dobio trouglasti kalifat u srcu Evrope. Bošnjaci su narod bez perspektive. Bez budućnosti iako su platili visoku cijenu u prošlosti te neke zamišljene drzave. Za bošnjački narod brinu se i vode ga posrbice i neki tkz gradjani sa krizom identiteta. Direktan prenos avaza: http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... a-bevandom
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:31 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20932 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
http://m.youtube.com/watch?v=UGqv9CJbd3UDanas je Sarajevo ugostilo ni manje ni više nego otvorenog zločinca, čije su izjave uredno dokumentirane. Bošnjaci su narod mazohista, zatupljeni i zaglupljeni dugogodišnjim komunističkim rezimom, ratom kasnije i bandom nemoralnih izdajnika koji ga vode. Ovaj danas dogadjaj sramota je za BiH, Sarajevo kao grad i " civiliziranu" Evropu gdje se navodno poštuju neke ljudske i moralne vrijednosti. Uzivajmo u mazohizmu kolektivno!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Što je vama to, sitnica. U goste vam svako malo dolaze grand negatori genocida, turski lideri.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:39 |
|
|
BBC je napisao/la: Što je vama to, sitnica. U goste vam svako malo dolaze grand negatori genocida, turski lideri. Sa ove vremenske distance ma koliko ti ne podnosio Turke, nemoguće je izjednačiti njihovu ulogu prije 500 godina u dalekoj povijesti sa sadašnjom ulogom Aleksandra Vučića i Šešeljevih četnika devedesetih.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:44 |
|
|
Nije bilo prije 500 godina već malo prije WWII. Neki dan ste vi u Sarajevu ubleharili o "antifašizmu" i bitkama na Neretvi. Vi bi išli u povijest toliko daleko samo dok odgovara vašoj viziji "velike Bosne", neće ići.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:47 |
|
|
BBC je napisao/la: Nije bilo prije 500 godina već malo prije WWII. Neki dan ste vi u Sarajevu ubleharili o "antifašizmu" i bitkama na Neretvi. Vi bi išli u povijest toliko daleko samo dok odgovara vašoj viziji "velike Bosne", neće ići. Koje velike BiH? Tebi posrbice poput Bakira izgledaju kao borci za veliku BiH?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:48 |
|
|
Ne znam, vi mu date vlast na izborima. Nije do mene.
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:49 |
|
|
On je premijer Srbije i postoje protokoli. Jedan dio BiH naseljavaju Srbi.
S Vučićem se ne slažem jer je deklarirani četnik omotan u PR celofan. Poznati su njegovi ekstremni govori.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:50 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne znam, vi mu date vlast na izborima. Nije do mene. Grozim se mogućnosti da će ( a hoće ) opet dobiti. I to mozda bude i apsolutni pobjednik.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:52 |
|
|
Jopa je napisao/la: On je premijer Srbije i postoje protokoli. Jedan dio BiH naseljavaju Srbi.
S Vučićem se ne slažem jer je deklarirani četnik omotan u PR celofan. Poznati su njegovi ekstremni govori. Već je bio u posjetu tim dijelovima BiH tako da ne vidim svrhu da ga ugošćava grad koji je bio godinama pod četničkom opsadom i to sa najvećim vojnim počastima.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 12:57 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Jopa je napisao/la: On je premijer Srbije i postoje protokoli. Jedan dio BiH naseljavaju Srbi.
S Vučićem se ne slažem jer je deklarirani četnik omotan u PR celofan. Poznati su njegovi ekstremni govori. Već je bio u posjetu tim dijelovima BiH tako da ne vidim svrhu da ga ugošćava grad koji je bio godinama pod četničkom opsadom i to sa najvećim vojnim počastima. Ovo je službeni posjet jednoj zemlji. On ima pravo da putuje po drugim zemljama i neslužbeno se sastaje s drugim političarima. Ovo ti je dvosjekli mač: ako ga BiH odbije onda Srbi imaju manevar za jaču diplomatsku RS, ako ga primite opet Bošnjaci i Hrvati mogu se osjećati ugroženo u prisustvu. Bolje da ga ugoste i što kraće vrijeme da napusti BiH.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 13:04 |
|
|
Jopa je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Već je bio u posjetu tim dijelovima BiH tako da ne vidim svrhu da ga ugošćava grad koji je bio godinama pod četničkom opsadom i to sa najvećim vojnim počastima.
Ovo je službeni posjet jednoj zemlji. On ima pravo da putuje po drugim zemljama i neslužbeno se sastaje s drugim političarima. Ovo ti je dvosjekli mač: ako ga BiH odbije onda Srbi imaju manevar za jaču diplomatsku RS, ako ga primite opet Bošnjaci i Hrvati mogu se osjećati ugroženo u prisustvu. Bolje da ga ugoste i što kraće vrijeme da napusti BiH. Već je otvoreno jasno svima da Vučić podrzava SDS, ne vidim kakav bi Dodik manevar mogao izvesti. Njega su okarakterizirale sadašnje srpske vlasti kao nepozeljnog. Ako misliš da je Vučić pak došao s nastupom poštujući teritorijalni i politički integritet u BiH u grdnoj si zabludi. On sad glumi obrijanog proevropski orijentiranog četnika. Novi imidz Srbije za EU.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 13:13 |
|
|
Pomislio sam, neka samokritika, a ono tipično bošnjačko sranje - ne mrzimo dovoljno. Fuj. Čak ni ovaj dupeuvlakač nije dovoljno dobar.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 13:14 |
|
|
Kada te odbije susjedna zemlja i prekine se diplomatska praksa to vec nesto znaci.
Diplomatski protokol i hodanje po livadama su dvije različite stvari.
Kada netko kaže ovi podržavaju ove,ovi - one, ovaj je nepoželjan to je za mene smješno. Nedavno dao podršku Dodiku kada su bili oni prosvjedi.
Pa tko kaže da je došao podržavati teritorijalni integritet.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 13:18 |
|
|
Metemma je napisao/la: Pomislio sam, neka samokritika, a ono tipično bošnjačko sranje - ne mrzimo dovoljno. Fuj. Čak ni ovaj dupeuvlakač nije dovoljno dobar. Samokritika radi deklariranog posjeta četnika kojeg primaju u " opkoljenom gradu " uz najveće vojne počasti? Idi molim te.. Pitam se ako si bio u Lukavici kad Alija zarobljen, zašto ste ga pustili? Sve je mozda moglo biti i drugačije...
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 13:22 |
|
|
Jopa je napisao/la: Kada te odbije susjedna zemlja i prekine se diplomatska praksa to vec nesto znaci.
Diplomatski protokol i hodanje po livadama su dvije različite stvari.
Kada netko kaže ovi podržavaju ove,ovi - one, ovaj je nepoželjan to je za mene smješno. Nedavno dao podršku Dodiku kada su bili oni prosvjedi.
Pa tko kaže da je došao podržavati teritorijalni integritet. Za mene je njegov posjet ruganje zrtvama kojim su Srbi kumovali tokom opsade. Ništa više. Od diplomatskih veza sa BG i velikosrpske politike koja je ista 2014 kao što je bila 1992 mi nemamo ništa. U glavi prosječnog Srbina nije nastupila katarza. Da jeste ne bi pobijedio četnički dvojac Nikolić i Vučić. Srbija se i radikalizirala od prije par godina. To su činjenice.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 13:27 |
|
|
Pa to zvanično Sarajevo uvijek pogrešne ljude prima :)
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 13:38 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: Pomislio sam, neka samokritika, a ono tipično bošnjačko sranje - ne mrzimo dovoljno. Fuj. Čak ni ovaj dupeuvlakač nije dovoljno dobar. Samokritika radi deklariranog posjeta četnika kojeg primaju u " opkoljenom gradu " uz najveće vojne počasti? Idi molim te.. Pitam se ako si bio u Lukavici kad Alija zarobljen, zašto ste ga pustili? Sve je mozda moglo biti i drugačije... Imate vi dovoljno razloga za samokritiku i bez toga. Ali kod vas je to obično jer ne mrzite dovoljno, jer niste dovoljno ekstremni. Kakav crni četnik, to je švapskoameričko ***.
|
|
Vrh |
|
|
Ostrožac
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 14:42 |
|
|
Sarajka ovaj tvoj revolt je normalan al politika je znaš već šta a pogotovo real politika. Vučić je Sarajevu prijatelj i pol ove 2014 godine. Vidiš svijet u kojem živimo? Države se raspadaju ko od šale. Znam, znam temelji Bosne su dijamantni al ipak. Vučić njima obeća poštovat BiH, oni njemu poštovat RS i ajmo trgovat. Nema problema posao ez južual.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 14:56 |
|
|
Ovo posjeta je u sklopu dobrosusjedskih odnosa. Prošle godine je Bakir Izetbegović bio u posjeti Beogradu, a sad je došlo do uzvratne posjete. :)
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 15:02 |
|
|
Citat: Za mene je njegov posjet ruganje zrtvama kojim su Srbi kumovali tokom opsade. Ništa više. Od diplomatskih veza sa BG i velikosrpske politike koja je ista 2014 kao što je bila 1992 mi nemamo ništa. U glavi prosječnog Srbina nije nastupila katarza. Da jeste ne bi pobijedio četnički dvojac Nikolić i Vučić. Srbija se i radikalizirala od prije par godina. To su činjenice. Koliko vidim nije isao na komemoracije ili na grobišta. Sluzbeni posjet i sve ok. Srbi su uvijek bili radikalniji i konzervativni nego drugi narodi u okolici i tu se slazem s tobom.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 15:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37623 Lokacija: Gl. grad regije
|
Metemma je napisao/la: Kakav crni četnik, to je švapskoameričko ***. Čini se kao da pomalo opkoljavaju i stežu obruč ti Švaboameri, a Rusi zauzeti tamo nekim Donjeckom...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 15:11 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Metemma je napisao/la: Kakav crni četnik, to je švapskoameričko ***. Čini se kao da pomalo opkoljavaju i stežu obruči ti Švaboameri, a Rusi zauzeti tamo nekim Donjeckom... Ma kakvi, Angloamerikanci slabe Hune i vraćaju Rusiju na svjetsku scenu na velika vrata
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 15:14 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37623 Lokacija: Gl. grad regije
|
Metemma je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Čini se kao da pomalo opkoljavaju i stežu obruči ti Švaboameri, a Rusi zauzeti tamo nekim Donjeckom... Ma kakvi, Angloamerikanci slabe Hune i vraćaju Rusiju na svjetsku scenu na velika vrata Da, a baš im treba neka pobjeda, a Ukrajina je daleko, i teško da tamo mogu što...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Moralni i ljudski ponor Sarajeva i Bošnjaka kao naroda općenito Postano: 13 svi 2014, 16:15 |
|
|
Ostrožac je napisao/la: Sarajka ovaj tvoj revolt je normalan al politika je znaš već šta a pogotovo real politika. Vučić je Sarajevu prijatelj i pol ove 2014 godine. Vidiš svijet u kojem živimo? Države se raspadaju ko od šale. Znam, znam temelji Bosne su dijamantni al ipak. Vučić njima obeća poštovat BiH, oni njemu poštovat RS i ajmo trgovat. Nema problema posao ez južual. Citat: Izjavu dana izrekao je fra Ivo Marković, profesor Franjevačke teologije u Sarajevu, u emisiji FTV - Pošteno, a povodom najavljene posjede Sarajevu srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.
Imajući u vidu Vučićeve izjave u toku rata u BiH, njegovo djelovanje, širenje velikosrpske ideologije i četništva, rame uz rame sa Šešeljem i Tomislavom Nikolićem, čini se - nije se moglo ništa drugo ni izreći.. Iskreno i doslijedno, kako to fra Ivo Marković zna, jednostavno je izjavio: "Gospodin Vučić je četnik!"
U skladu sa ovom izjavom, moglo bi se zaključiti da vuk dlaku mijenja, ali Vučić - nikada!
Bez obzira na sve argumente, bošnjački (nedorasli) lideri Vučiću kliču, i s nestrpljeenjem ga očekuju u Sarajevu.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|