Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80834 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Ja ga zamišljam ko neko Aralsko jezero. Jer da je bilo duboko, imali bi danas na prostoru Mađarske područja depresije, odnosno puno niža od razine mora.
Ali ne znam jesam li u pravu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Ja ga zamišljam ko neko Aralsko jezero. Jer da je bilo duboko, imali bi danas na prostoru Mađarske područja depresije, odnosno puno niža od razine mora.
bilo je duboko, ali je s vremneom došlo do izdizanja razine kopna zbog orogeneze
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
divizija je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
bilo je duboko, ali je s vremneom došlo do izdizanja razine kopna zbog orogeneze
I ostase samo Balaton
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18184 Lokacija: Drina je na granici!
Ovo je kod mene, deset km od Avde na nekih 380mnv, Dubnica je za nekih 200m niže. Našao sam ja masu tih fosila kao dijete, od listova, preko svih vrsta školjaka i drugih ostataka koji se raspadnu pri otkopavanju, podsjećaju na kredu.
Ugalj je fosil davnih džinovskih paprati, tu okolo Tuzle još imamo sol kao ostavštinu panonskog zaljeva i čini mi se kako Avdo ima jedan mineral soli u kolekciji. Također na par lokaliteta pojavljuju se slabi izvori nafte.
Prije par godina na google maps se pojavila satelitska snimka lokaliteta južno od Tuzle koja je mene šokirala, jer se na njoj jasno vidio dvadesetak km dug i prav višestruki nabor koji mi na zemlji doživljavamo kao strme uzbrdice i nizbrdice. Upravo u tim naborima koji se pružaju prema Kalesiji je velika količina fosilnih ostataka. Sami nabori govore da je došlo do neke kataklizme, jer su ispod njih zarobljene naslage uglja.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.