|
|
Stranica: 1/11.
|
[ 267 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novem
|
 |
Naslov: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 17:36 |
|
|
Muslimani su kapitulirali onog trenutka kad su pristali na unutarnje ustrojstvo početkom 1994., tj. kad je potpisan Washingtonski sporazum. U njemu lijepo stoji da se Federacija formira od većinskih hrvatskih i muslimanskih područja. Dayton je samo potvrda ovog, nema unitarne BiH, ljuštura ostaje, sve drugo je suportno njihovim željama, očekivanjima i borbi. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. Postano: 22 tra 2025, 17:38 |
|
|
Lord Owen im je još pola godine prije toga, u ljeto 1993. to već tvrdio. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. Postano: 22 tra 2025, 17:44 |
|
|
US ministar obrane William Perry im je to također 1994. jasno rekao. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 18:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82469 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Slažem se s ocjenom američkog ministra obrane, dovoljan je jedna pogled na kartu iz bilo kojeg perioda rata, šokirao sam se osobno da je čak i Vozuća - lešinarenje mjesec dana iza Oluje.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 18:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82469 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naravno, kapitulacija i poraz bi bili potpuni i bezuvjetni, da nije bilo rata između Hrvata i Srba, koji je ukrao čitav show, nego da smo se kao koalicija obračunali sa “nema mira između islama i neislamskih institucija”.
Ovako su islamisti opstali na 23% i trideset godina nas zajebavali sa “moralnom pobjedom i statusom žrtve” tijekom woke režima i izmišljenih sudova kojima je sada sankcije uvela i Amerika.
Ali možemo reći, 50% Grčke, 65% Cipra, 77% Bosne, 100% Srbije i 100% Hrvatske je oslobođeno od Turaka.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. Postano: 22 tra 2025, 18:23 |
|
|
novem je napisao/la: US ministar obrane William Perry im je to također 1994. jasno rekao.  Jako lijep citat i to iz 1994 od najrelevantnije osobe na svijetu da da ocjenu. Amerikanci im stalno privatno govorili da su izgubili rat. Sirotinja se polakomila iza Oluje, uzela par općina od Srba koje je razbio HV i to je bilo dovoljno za konstrukciju priča vlastitoj djeci o hrabrim i slavnim šehidima. Ljudi izgubili rat 1/1, jedino je Amerika igrala stabilizirajuću ulogu pa eto makar nije došlo do kolektivnog egzodusa u Tursku iz Sarajeva, Zenice i Tuzle.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 18:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61849 Lokacija: DAZP HQ
|
Moramo nastaviti di smo stali, stezat obruč i udarat na svim frontovima, politički, ekonomski, a i vojno ako bude prilike, ne dati im mm prostora i predaha. I poslije rata je rat.
Nema nam posvete Bez totalne osvete
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 18:31 |
|
|
I kakav peh da kao pobjednik u sporazum ne ugradiš "osigurače" da sam sebi biraš člana predjednišrltva i 50% ministara. To se samo Hrvatima moze desiti, naivci 
_________________ Sviće zora hadžija, neka tužna pjesma ti i ja Sviće zora s našim sjenama
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 18:33 |
|
|
dudu je napisao/la: Moramo nastaviti di smo stali, stezat obruč i udarat na svim frontovima, politički, ekonomski, a i vojno ako bude prilike, ne dati im mm prostora i predaha. I poslije rata je rat.
Nema nam posvete Bez totalne osvete Divno sročeno. Kreativno i neprestano, tražiti nove točke za precizne udare. Kako su islamisti sami divno sročili, “nema mira između islama i neislamskih institucija” i “poslije rata rat”.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 18:38 |
|
|
Iskoristit ću priliku pozdraviti generala Rosu, pod čijim smo zapovjedništvom zadali konačne udarce tzv. Armiji BiH. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1245 of 2558 - 48.67%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 18:39 |
|
|
Karabaja je napisao/la: I kakav peh da kao pobjednik u sporazum ne ugradiš "osigurače" da sam sebi biraš člana predjednišrltva i 50% ministara. To se samo Hrvatima moze desiti, naivci  Ali mi smo sposobni uciti iz vlastitih gresaka ;)
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 18:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Iskoristit ću priliku pozdraviti generala Rosu, pod čijim smo zapovjedništvom zadali konačne udarce tzv. Armiji BiH.  Ante Roso volimo te.
Kakav gospodin i kakva vojničina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 18:43 |
|
|
Karabaja je napisao/la: I kakav peh da kao pobjednik u sporazum ne ugradiš "osigurače" da sam sebi biraš člana predjednišrltva i 50% ministara. To se samo Hrvatima moze desiti, naivci  Navlakuša da vas davimo kao anakonda, mora biti nešto oko čega će se narod okupljati i nabrijavati, dušu dalo za podizanje tenzija, mržnje, čega god treba, mi smo u poluratnom stanju prema vama.
|
|
Vrh |
|
 |
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 19:15 |
|
|
Ja sam negde u periodu korone krenuo da pratim Losnjake. Sto zvanicno sta pisu po vestima, izjavam pa do komentara na klikslamu i ostalim mudzahedinskim portalima.
Njihova osnovna tvrdnja je kako su Srbi dobili Republiku Srpsku iako su izgubili rat.
Takodje, jako volim njihovu pricu o herojskoj odbrani kasabe.
Sada meni ta tvrdnja ni dan danas nije bas najjasnija. Cak mi vise ima smisla ona njihova fraza o tome kako Dodik bezi u Moskvu od ovoga.
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 19:17 |
|
|
MikiNosonja je napisao/la: Ja sam negde u periodu korone krenuo da pratim Losnjake. Sto zvanicno sta pisu po vestima, izjavam pa do komentara na klikslamu i ostalim mudzahedinskim portalima.
Njihova osnovna tvrdnja je kako su Srbi dobili Republiku Srpsku iako su izgubili rat.
Sada meni ta tvrdnja ni dan danas nije bas najjasnija. Cak mi vise ima smisla ona njihova fraza o tome kako Dodik bezi u Moskvu od ovoga. A tek kako ih je Amerika zaustavila pred Banja Lukom. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1245 of 2558 - 48.67%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 19:46 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Riquelme
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 20:01 |
|
|
dudu je napisao/la: Karabaja je napisao/la: I kakav peh da kao pobjednik u sporazum ne ugradiš "osigurače" da sam sebi biraš člana predjednišrltva i 50% ministara. To se samo Hrvatima moze desiti, naivci  Navlakuša da vas davimo kao anakonda, mora biti nešto oko čega će se narod okupljati i nabrijavati, dušu dalo za podizanje tenzija, mržnje, čega god treba, mi smo u poluratnom stanju prema vama. Šuplja priča. Meni je ipak bila realnija da smo mi bili pobjednici i da smo diktirali šta ide u sporazum.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 20:21 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 20:22 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2082 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
dudu je napisao/la: Je Čović ovdje bio mladji, kad je ovo snimano, ima 15 godina? Šteta što nije ostvareno što je ovdje govorio ali ima još vremena da za njegove vladavine se sve ovo ostvari.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 20:24 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2082 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
Armija mislim nije izgubila rat 100%, došlepali su se HV/HVO pa se ne vode možda kao potpuni gubitnici.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 20:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: MikiNosonja je napisao/la: Ja sam negde u periodu korone krenuo da pratim Losnjake. Sto zvanicno sta pisu po vestima, izjavam pa do komentara na klikslamu i ostalim mudzahedinskim portalima.
Sada meni ta tvrdnja ni dan danas nije bas najjasnija. Cak mi vise ima smisla ona njihova fraza o tome kako Dodik bezi u Moskvu od ovoga. A tek kako ih je Amerika zaustavila pred Banja Lukom.  Kao i sada u uhićenju Dodika. 
|
|
Vrh |
|
 |
dzamijas
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 21:20 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2207 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
U Washington su te 1994. godine otišle Republika Bosna i Hercegovina i Hrvatska Republika Herceg-Bosna. Jedna se nije vratila...
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
 |
dzamijas
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 21:22 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2207 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
"Prije sukoba, HVO je kontrolirao oko 16 % teritorija Bosne i Hercegovine, pri potpisivanju Washingtonskog sporazuma, oko 13 %."
Pitanje: Od koga je HVO izgubio 3% BiH?
Hint: Nije u pitanju VRS.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 21:22 |
|
|
Američki ministar obrane vam je sve reko. Američki ministar obrane 1994: “Armija BiH je izgubila rat”. 
|
|
Vrh |
|
 |
dzamijas
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 22 tra 2025, 21:24 |
|
|
"Gospodine ministre i gospodine generale, mi smo tu sa Gornjim Vakufom doživjeli i politički i vojni neuspjeh. Ministre, ti znaš i sam da je danas i jedan od supredsjedatelja pitao, u tom sklopu, da li smo kadri i da li ćemo ovladati Gornjim Vakufom, i ja sam vama dao zadaću, to nije izvršeno i na taj način smo se i politički i vojnički kompromitirali i dali smo, potvrdili smo na taj način, te prosudbe da vojnički nismo dorasli čak ni Muslimanima na tom području. To je jedan fijasko."
Franjo Tuđman, novembar 1993.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|