|
|
Stranica: 1/9.
|
[ 209 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
lili
|
Naslov: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 15:58 |
|
|
Već 20 godina se ide po nekakve savjete u Zagreb, to nije donijelo ničega dobroga niti BiH, niti Hrvatima u njoj, drži Jerko Lijanović. Ne treba ponovno po pamet ići u Zagreb, kazao je jučer za Oslobođenje Jerko Lijanović, dopredsjednik NS-a Radom za boljitak komentirajući za danas najavljenu posjetu Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH službenomu Zagrebu. Lijanović je izjavio kako se "po pamet u Zagreb išlo u proteklih 20 godina", te kako to nije donijelo ništa dobroga. - Već 20 godina se ide po nekakve savjete u Zagreb. To nije donijelo ničega dobroga niti BiH, niti Hrvatima u njoj. Svi mi u BiH se moramo okrenuti ovoj zemlji i početi odgovorno raditi za BiH a ne za nekoga drugog. Mi smo odgovorni samo našim biračima, te se tako moramo i ponašati, kazao je Lijanović. Mišo Relota, glasnogovornik HDZ-a BiH je izjavio kako će Čović danas posjetiti Zagreb gdje će razgovarati s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor te s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. - Čović će upoznati službeni Zagreb s načinom na koji je Željko Komšić izabran u Predsjedništvo BiH, te o opasnostima koje takav izbor predstavlja za našu zemlju, rekao je Relota. Iz HDZ-a 1990 i HSP-a BiH, pak, nisu htjeli komentirati najavu Čovićeve posjete hrvatskome državnom vrhu. Da je Zagreb htio, mogao je prije izbora zaustaviti lakrdiju zvanu Komšić. 
_________________ Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono sto znaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
epikur27
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 16:03 |
|
|
|
Slažem se, kakav Zagreb treba ići u Beograd!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 16:06 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 13:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
lili je napisao/la: Već 20 godina se ide po nekakve savjete u Zagreb, to nije donijelo ničega dobroga niti BiH, niti Hrvatima u njoj, drži Jerko Lijanović. Ne treba ponovno po pamet ići u Zagreb, kazao je jučer za Oslobođenje Jerko Lijanović, dopredsjednik NS-a Radom za boljitak komentirajući za danas najavljenu posjetu Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH službenomu Zagrebu. Lijanović je izjavio kako se "po pamet u Zagreb išlo u proteklih 20 godina", te kako to nije donijelo ništa dobroga.
- Već 20 godina se ide po nekakve savjete u Zagreb. To nije donijelo ničega dobroga niti BiH, niti Hrvatima u njoj. Svi mi u BiH se moramo okrenuti ovoj zemlji i početi odgovorno raditi za BiH a ne za nekoga drugog. Mi smo odgovorni samo našim biračima, te se tako moramo i ponašati, kazao je Lijanović.
Mišo Relota, glasnogovornik HDZ-a BiH je izjavio kako će Čović danas posjetiti Zagreb gdje će razgovarati s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor te s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem.
- Čović će upoznati službeni Zagreb s načinom na koji je Željko Komšić izabran u Predsjedništvo BiH, te o opasnostima koje takav izbor predstavlja za našu zemlju, rekao je Relota.
Iz HDZ-a 1990 i HSP-a BiH, pak, nisu htjeli komentirati najavu Čovićeve posjete hrvatskome državnom vrhu.
Da je Zagreb htio, mogao je prije izbora zaustaviti lakrdiju zvanu Komšić. :confused1 Kako? Mislim da niko nije očekivao da če 300 000 pripadnka islamske vjeroispovjesti i predaka ustaša i Crne Legije glasat za Komšića. Smatralo se da je nekih 150 000 glasova dosta za pobjedu pravog Hrvata. Kaj je to trebao Zagreb napraviti? Pozvo je na jedinstvo no vidi se da ga nije bilo, iako bi to na kraju bilo nevažno. Inače ova Lijanova je politikanstvo al ima razuma. Dok ne bude autonomne i autohtone politike Hrvata u HB niš od napredka i poboljšanja.
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lili
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 16:10 |
|
|
epikur27 je napisao/la: Slažem se, kakav Zagreb treba ići u Beograd! Ova ti je orginalna. 
_________________ Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono sto znaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 16:13 |
|
|
lili je napisao/la: epikur27 je napisao/la: Slažem se, kakav Zagreb treba ići u Beograd! Ova ti je orginalna.  Ajde de ne srljajte kao guske u maglu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 16:28 |
|
|
lili je napisao/la: Da je Zagreb htio, mogao je prije izbora zaustaviti lakrdiju zvanu Komšić.  Ne mislim da Lijanović nudi neku bolju alternativu, niti mislim da je Čović otišao po pamet u Zagreb. A ovo poviše što sam citirao je istina, ali umjesto Zagreb trebalo je staviti Službeni Zagreb odnosno aktualna vlast.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 16:43 |
|
|
i_jopet je napisao/la: lili je napisao/la: Da je Zagreb htio, mogao je prije izbora zaustaviti lakrdiju zvanu Komšić.  Ne mislim da Lijanović nudi neku bolju alternativu, niti mislim da je Čović otišao po pamet u Zagreb. A ovo poviše što sam citirao je istina, ali umjesto Zagreb trebalo je staviti Službeni Zagreb odnosno aktualna vlast. Iskreno kako je ZG (politika) mogao spriječit izbor. Islamsko stanovništvo BiH je odlučilo preglasat Hrvate i kao je npr Kosorica ili Josipovič mogao to spriječiti? Reakcija na to je premlitava, al ne može ZG uređivat stvari u HB. Reakcija bi trebala biti apsolutna revizija državljanstva i putovnica i vize za susjednu državu + lobiranje za Treči. No dalje od toga se ipak ne može.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 16:49 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Iskreno kako je ZG (politika) mogao spriječit izbor. Islamsko stanovništvo BiH je odlučilo preglasat Hrvate i kao je npr Kosorica ili Josipovič mogao to spriječiti? Reakcija na to je premlitava, al ne može ZG uređivat stvari u HB. Reakcija bi trebala biti apsolutna revizija državljanstva i putovnica i vize za susjednu državu + lobiranje za Treči. No dalje od toga se ipak ne može.
Komšić se nije desio sada već i prije četiri godine, već tada se upozoravalo na izborni zakon. Nije ZG po ovom izbornom zakonu ništa mogao ali je trebao više lobirati za nas. Ovo boldano je to što izostaje t.j. čak mi se čini da su (ne svi) spremni na reviziju državljanstva bez lobiranja za Treći, što je pogubno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 16:53 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Prigorac je napisao/la: Iskreno kako je ZG (politika) mogao spriječit izbor. Islamsko stanovništvo BiH je odlučilo preglasat Hrvate i kao je npr Kosorica ili Josipovič mogao to spriječiti? Reakcija na to je premlitava, al ne može ZG uređivat stvari u HB. Reakcija bi trebala biti apsolutna revizija državljanstva i putovnica i vize za susjednu državu + lobiranje za Treči. No dalje od toga se ipak ne može.
Komšić se nije desio sada već i prije četiri godine, već tada se upozoravalo na izborni zakon. Nije ZG po ovom izbornom zakonu ništa mogao ali je trebao više lobirati za nas. Ovo boldano je to što izostaje t.j. čak mi se čini da su (ne svi) spremni na reviziju državljanstva bez lobiranja za Treći, što je pogubno. U mojoj verziji je revizija tu da različiti ujke islamske vjeroispovjesti izgube pravo na državljanstvo. Nek imaju ono od svoje jedne i jedine. Hrvati (pravi, tj jedini uvjet je da se tako izjašnjavaš na popisu stanovništva) bi i dalje imali pravo na državljanstvo, to se ne dira.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 16:55 |
|
|
Prigorac je napisao/la: U mojoj verziji je revizija tu da različiti ujke islamske vjeroispovjesti izgube pravo na državljanstvo. Nek imaju ono od svoje jedne i jedine. Hrvati (pravi, tj jedini uvjet je da se tako izjašnjavaš na popisu stanovništva) bi i dalje imali pravo na državljanstvo, to se ne dira.
Koliko procijenjuješ da je to moguće? I koliko ima političke volje za to u ZG?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 17:07 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Prigorac je napisao/la: U mojoj verziji je revizija tu da različiti ujke islamske vjeroispovjesti izgube pravo na državljanstvo. Nek imaju ono od svoje jedne i jedine. Hrvati (pravi, tj jedini uvjet je da se tako izjašnjavaš na popisu stanovništva) bi i dalje imali pravo na državljanstvo, to se ne dira.
Koliko procijenjuješ da je to moguće? I koliko ima političke volje za to u ZG? Sa trenutnom Vladom slabo, sa sljedečom možda. Ali HSS mora ojačati a HDZ oslabiti. Znači vlada desnog centra ali sa dva izbalansiranija igrača + SDP mora malo izgubit, a HNS najbolje nestat iz Sabora (pusti sanak nažalost). Prije toga i treba rješit pitanje sa Srbima (ponovno uvest Pupovca u vladu) pa europi pokazivat multi kulti RH). I moramo ili uč u EU ili na referendum to razje***, ponajbolje ovo drugo pa nek se naši političari malo zamisle. Sanše za to 5-10% ako uđemo u EU Sanše za to ako ne uđemo u EU 35% možda i više, ovisi dali bi došlo do radikalizacije politike. Mnogi ne kuže ali HSS po meni danas jedini predstavlja neku desnu konzervativnu, a opet modrnu politiku, al kad tuleki glasaju i dalje za Kradeze i za Njofru. Eto imbecilan narod nenaučen na politiku. Moja pozitivna iskustva s HSSom dolaze isključivo zbog Županije, Župana te njihovog odnosa prema ljudima, ne kažem da nema korumpiranih idiota i tu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 17:12 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Sa trenutnom Vladom slabo, sa sljedečom možda. Ali HSS mora ojačati a HDZ oslabiti. Znači vlada desnog centra ali sa dva izbalansiranija igrača + SDP mora malo izgubit, a HNS najbolje nestat iz Sabora (pusti sanak nažalost). Prije toga i treba rješit pitanje sa Srbima (ponovno uvest Pupovca u vladu) pa europi pokazivat multi kulti RH). I moramo ili uč u EU ili na referendum to razje***, ponajbolje ovo drugo pa nek se naši političari malo zamisle. Sanše za to 5-10% ako uđemo u EU Sanše za to ako ne uđemo u EU 35% možda i više, ovisi dali bi došlo do radikalizacije politike. Mnogi ne kuže ali HSS po meni danas jedini predstavlja neku desnu konzervativnu, a opet modrnu politiku, al kad tuleki glasaju i dalje za Kradeze i za Njofru. Eto imbecilan narod nenaučen na politiku. Moja pozitivna iskustva s HSSom dolaze isključivo zbog Županije, Župana te njihovog odnosa prema ljudima, ne kažem da nema korumpiranih idiota i tu. Koliko se sjećam HSS je bio za ZERP i to je bio njihov uvijet da sudjeluju u Vladi, a nakon što je Vlada odbacila ZERP (znamo zašto, EU) HSS - ovci nisu napustili Vladu. Ne mislim da je HSS ta snaga bar ne sa ovakvim potezima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 17:17 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Koliko se sjećam HSS je bio za ZERP i to je bio njihov uvijet da sudjeluju u Vladi, a nakon što je Vlada odbacila ZERP (znamo zašto, EU) HSS - ovci nisu napustili Vladu. Ne mislim da je HSS ta snaga bar ne sa ovakvim potezima.
Boluju od bolesti svakog hrvatskog političar - foteljitisa. E sad da imaju 20 zastupnika i da su ravnopravan sugovornik onda bi možda i nekaj bilo. Ovak su sam privjesak. Jaa sam realan i shvačam da bi se trebalo puno toga pklopit da hrvatska vlada skupi muda za ovakav potez. Zasad nikak u budučnosti bumo vidli. Ak nas malo prhne ksenofobija prema munđosima možda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 17:20 |
|
|
epikur27 je napisao/la: Slažem se, kakav Zagreb treba ići u Beograd! Ili u Sarajevo. Ono je nadaleko čuveno po pameti... 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 17:26 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Boluju od bolesti svakog hrvatskog političar - foteljitisa. E sad da imaju 20 zastupnika i da su ravnopravan sugovornik onda bi možda i nekaj bilo. Ovak su sam privjesak. Jaa sam realan i shvačam da bi se trebalo puno toga pklopit da hrvatska vlada skupi muda za ovakav potez. Zasad nikak u budučnosti bumo vidli. Ak nas malo prhne ksenofobija prema munđosima možda. Znači slažeš se sa naslovom teme, ne treba ići po pamet u Zagreb. Treba stvoriti autohtonu politiku a Zagreb ako lobira lobira za našu stvar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 17:29 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Prigorac je napisao/la: Boluju od bolesti svakog hrvatskog političar - foteljitisa. E sad da imaju 20 zastupnika i da su ravnopravan sugovornik onda bi možda i nekaj bilo. Ovak su sam privjesak. Jaa sam realan i shvačam da bi se trebalo puno toga pklopit da hrvatska vlada skupi muda za ovakav potez. Zasad nikak u budučnosti bumo vidli. Ak nas malo prhne ksenofobija prema munđosima možda. Znači slažeš se sa naslovom teme, ne treba ići po pamet u Zagreb. Treba stvoriti autohtonu politiku a Zagreb ako lobira lobira za našu stvar. Evo kraja mog prvog posta sa teme. "Inače ova Lijanova je politikanstvo al ima razuma. Dok ne bude autonomne i autohtone politike Hrvata u HB niš od napredka i poboljšanja." Bez autohtone politike i vlastitih stranaka, a ne samo produžetaka RH inačica niš od vas. Uzdaj se u se i u svoje kljuse.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 19:21 |
|
|
|
Odkud ideja da se ide po pamet u ZG? ZG se ne sluša već više od 10 godina, a sada kad ZG pokazuje da je zainteresiran za rješenje situacije, naši iz HB idu gore dogovoriti modalitete pdorške i suradnje. Ali to vidim nekima ne valja, oni bi valjda da ZG sam donosi odluke koje idu nama u prilog, ali da se ZG ne mješa, oni bi da ZG pomaže, ali da se ne surađuje, oni bi da mi djelujemo autohtono,odnosno da odjebemo ZG, ali da zg snažno stane iza naših želja,oni bi da nas ZG podrži načelno,ali ipak ne skroz načelno jer je uvreda kad kažu da su za ravnopravnost, oni bi da zg da konkretnu podršku, ali da ali ne znaju čemu,... Oni imaju neki osobni problem sa ZG i tu nema pomoći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip TG
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 19:38 |
|
|
|
Poslali smo im 5 praznih glava da pokupe pameti koliko može stati, čak smo birali glavate radi većeg kapaciteta. Kad se oni vrate, iz ZG-a će dolaziti po pamet u HB.
_________________ Da je sloboda i demokracija, bila bi Herceg Bosna a ne Federacija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 20:45 |
|
|
|
Jasno da se Lijanović protivi odlasku "po pamet" u Zagreb. Njemu je inače jako teško doći do pameti pa makar i do Zagreba potezao.
Inače navoditi njega kao nekakvu relevantnu političku figuru i stavljati njegovo mišljenje uopće na forumu kao relevantno je tragično ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kosevo
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 20:47 |
|
|
PCM je napisao/la: Jasno da se Lijanović protivi odlasku "po pamet" u Zagreb. Njemu je inače jako teško doći do pameti pa makar i do Zagreba potezao.
Inače navoditi njega kao nekakvu relevantnu političku figuru i stavljati njegovo mišljenje uopće na forumu kao relevantno je tragično ... Pravo govoris sto se ljiljana tice, on i pamet. Kad vidi susjedica samo mu one glupave okice zacakle.
_________________ Sve je dobro kada se dobro svrši!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 20:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24888 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
zaba1111 je napisao/la: Odkud ideja da se ide po pamet u ZG? ZG se ne sluša već više od 10 godina, a sada kad ZG pokazuje da je zainteresiran za rješenje situacije, naši iz HB idu gore dogovoriti modalitete pdorške i suradnje. Ali to vidim nekima ne valja, oni bi valjda da ZG sam donosi odluke koje idu nama u prilog, ali da se ZG ne mješa, oni bi da ZG pomaže, ali da se ne surađuje, oni bi da mi djelujemo autohtono,odnosno da odjebemo ZG, ali da zg snažno stane iza naših želja,oni bi da nas ZG podrži načelno,ali ipak ne skroz načelno jer je uvreda kad kažu da su za ravnopravnost, oni bi da zg da konkretnu podršku, ali da ali ne znaju čemu,... Oni imaju neki osobni problem sa ZG i tu nema pomoći. Samo da službeni ZG poznaje BiH. Nije nikad bila stvar miješanja i nemiješanja, nego poznavanje situacije i doživljavanje Hrvata BiH kao strateškog interesa BiH. Niti je Tuđman poznavao BiH u srži, pogotovo ovi kasnije nemaju pojma. Ni Jadranka ili Milanović ili Josipović nemau pojma o osnovnim općima stvarima što se tiče BiH. A pošto je RH potpisala sve krucijalne dokumente za BiH Hrvate i jamac su provedbe Daytona, mogli bi si to barem priuštiti poltičke elite da nauče BiH. Osnovu povijesti, osnovu poltičkog sustava države i osnovu težnju BiH Hrvata. Nije puno.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 20:58 |
|
|
|
Ne bih se složio baš da nemaju pojma ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:01 |
|
|
lider30 je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Odkud ideja da se ide po pamet u ZG? ZG se ne sluša već više od 10 godina, a sada kad ZG pokazuje da je zainteresiran za rješenje situacije, naši iz HB idu gore dogovoriti modalitete pdorške i suradnje. Ali to vidim nekima ne valja, oni bi valjda da ZG sam donosi odluke koje idu nama u prilog, ali da se ZG ne mješa, oni bi da ZG pomaže, ali da se ne surađuje, oni bi da mi djelujemo autohtono,odnosno da odjebemo ZG, ali da zg snažno stane iza naših želja,oni bi da nas ZG podrži načelno,ali ipak ne skroz načelno jer je uvreda kad kažu da su za ravnopravnost, oni bi da zg da konkretnu podršku, ali da ali ne znaju čemu,... Oni imaju neki osobni problem sa ZG i tu nema pomoći. Samo da službeni ZG poznaje BiH. Nije nikad bila stvar miješanja i nemiješanja, nego poznavanje situacije i doživljavanje Hrvata BiH kao strateškog interesa BiH. Niti je Tuđman poznavao BiH u srži, pogotovo ovi kasnije nemaju pojma. Ni Jadranka ili Milanović ili Josipović nemau pojma o osnovnim općima stvarima što se tiče BiH. A pošto je RH potpisala sve krucijalne dokumente za BiH Hrvate i jamac su provedbe Daytona, mogli bi si to barem priuštiti poltičke elite da nauče BiH. Osnovu povijesti, osnovu poltičkog sustava države i osnovu težnju BiH Hrvata. Nije puno. Zar ne bi bilo logično da je premijer jedine čisto hrvatske županije referenaca? Zar im savjetuješ da upitaju tvog premijera kako dalje? Ili možda premijere HBŽ iz devedesteke? Ili crkvene autoritete? Koga? Evo vidimo sad kad je Ćović dobio potpuni legitimitet u Hrvata u BiH da s njim naveliko razgovaraju , nude suradnju i potporu, ali tebi se to ne sviđa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:08 |
|
|
|
Vi zbilja mislite da političari iz RH ne znaju osnovne stvari o BiH?
Koja naiva...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:09 |
|
|
|
Misle samo neki ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|