|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 85 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Whiteone
|
Naslov: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 14:44 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
Složićemo se da uvek ima izuzetaka, ali većina ženskog roda definitivno nije sklona nacionalizmu, a posebno šovinizmu. Primere možemo naći i kako u životu, tako i na društvenim mrežama.
Ja sam pokušao to da analiziram. Recimo ... sa drugog FB profila slao sam zahteve za prijateljstvo Hrvaticama koje podržavaju desničarske ideje. Pored profilne slike, moje ime je na ćirilici i sama naslovna strana ne krije srpske simbole i pripadnost Srbiji, tako da se zna o kome je reč. Medjutim mene je iznenadilo to što su moji zahtevi prihvaćeni u 50% slučajeva i naravno da nije bilo nikavih komentara.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 15:00 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15078 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
Whiteone
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 15:26 |
|
|
Nisi daleko od istine. 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 15:59 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22030 Lokacija: među zvijezdama
|
Tko kaze da nisu?
Ja ublehe!
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 16:27 |
|
|
Whiteone je napisao/la: Složićemo se da uvek ima izuzetaka, ali većina ženskog roda definitivno nije sklona nacionalizmu, a posebno šovinizmu. Primere možemo naći i kako u životu, tako i na društvenim mrežama.
Ja sam pokušao to da analiziram. Recimo ... sa drugog FB profila slao sam zahteve za prijateljstvo Hrvaticama koje podržavaju desničarske ideje. Pored profilne slike, moje ime je na ćirilici i sama naslovna strana ne krije srpske simbole i pripadnost Srbiji, tako da se zna o kome je reč. Medjutim mene je iznenadilo to što su moji zahtevi prihvaćeni u 50% slučajeva i naravno da nije bilo nikavih komentara. Ah ti analize. Sto mislis da bi neki Marin HCSP-ovac odbija nekakve kontakte sa nekon Svetlanon iz Beograda, samo zbog toga sto je natuknila subaru na glavicu. To ti je greska u startu, ides od tocke da zenske danas razmisljaju drugacije od muskaraca, mozda su malo suptilnije u nastupu, ali mogu biti tvrdokornije od muskaraca, jos kad se sin hoce zeniti a mozda izabare neku krive nacionalnosti. Nema vecih sovinista od majki i baka. 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 18:04 |
|
|
Whiteone je napisao/la: Složićemo se da uvek ima izuzetaka, ali većina ženskog roda definitivno nije sklona nacionalizmu, a posebno šovinizmu. Primere možemo naći i kako u životu, tako i na društvenim mrežama.
Ja sam pokušao to da analiziram. Recimo ... sa drugog FB profila slao sam zahteve za prijateljstvo Hrvaticama koje podržavaju desničarske ideje. Pored profilne slike, moje ime je na ćirilici i sama naslovna strana ne krije srpske simbole i pripadnost Srbiji, tako da se zna o kome je reč. Medjutim mene je iznenadilo to što su moji zahtevi prihvaćeni u 50% slučajeva i naravno da nije bilo nikavih komentara. To je tako zatošto je jedna polovina žena udata, a druga polovina je slobodna.  Osim toga, žene su borci kada je u pitanju potomstvo, a mi muškarci kada je u pitanju zapišavanje teritorije.  Žene (većina) nisu ratoborne, ali su zato najčešće razlog zbog kojeg se "ratuje". 
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 18:15 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15078 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Vladimir RUS je napisao/la: Whiteone je napisao/la: Složićemo se da uvek ima izuzetaka, ali većina ženskog roda definitivno nije sklona nacionalizmu, a posebno šovinizmu. Primere možemo naći i kako u životu, tako i na društvenim mrežama.
Ja sam pokušao to da analiziram. Recimo ... sa drugog FB profila slao sam zahteve za prijateljstvo Hrvaticama koje podržavaju desničarske ideje. Pored profilne slike, moje ime je na ćirilici i sama naslovna strana ne krije srpske simbole i pripadnost Srbiji, tako da se zna o kome je reč. Medjutim mene je iznenadilo to što su moji zahtevi prihvaćeni u 50% slučajeva i naravno da nije bilo nikavih komentara. To je tako zatošto je jedna polovina žena udata, a druga polovina je slobodna.  Osim toga, žene su borci kada je u pitanju potomstvo, a mi muškarci kada je u pitanju zapišavanje teritorije.  Žene (većina) nisu ratoborne, ali su zato najčešće razlog zbog kojeg se "ratuje".  >.< Klasična fraza dva princa se pokolju radi neke princeze. I to sve treba biti romantično?
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 18:19 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Whiteone je napisao/la: Složićemo se da uvek ima izuzetaka, ali većina ženskog roda definitivno nije sklona nacionalizmu, a posebno šovinizmu. Primere možemo naći i kako u životu, tako i na društvenim mrežama.
Ja sam pokušao to da analiziram. Recimo ... sa drugog FB profila slao sam zahteve za prijateljstvo Hrvaticama koje podržavaju desničarske ideje. Pored profilne slike, moje ime je na ćirilici i sama naslovna strana ne krije srpske simbole i pripadnost Srbiji, tako da se zna o kome je reč. Medjutim mene je iznenadilo to što su moji zahtevi prihvaćeni u 50% slučajeva i naravno da nije bilo nikavih komentara. Ah ti analize. Sto mislis da bi neki Marin HCSP-ovac odbija nekakve kontakte sa nekon Svetlanon iz Beograda, samo zbog toga sto je natuknila subaru na glavicu. To ti je greska u startu, ides od tocke da zenske danas razmisljaju drugacije od muskaraca, mozda su malo suptilnije u nastupu, ali mogu biti tvrdokornije od muskaraca, jos kad se sin hoce zeniti a mozda izabare neku krive nacionalnosti. Nema vecih sovinista od majki i baka.  Potpuno si u pravu, ali u raspravi s ekspertima poput Uajtuana i Vladimira Rusa nemaš šanse :)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Vukan
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 18:28 |
|
Pridružen/a: 13 svi 2013, 20:17 Postovi: 789 Lokacija: Glavni grad
|
Ja sam ljut na baku jer me odgajala k'o Ustašu. Hvala Bogu, sam sam shvatio neke stvari s vremenom.
_________________ Audaces fortuna iuvat
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 18:53 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: To je tako zatošto je jedna polovina žena udata, a druga polovina je slobodna.  Osim toga, žene su borci kada je u pitanju potomstvo, a mi muškarci kada je u pitanju zapišavanje teritorije.  Žene (većina) nisu ratoborne, ali su zato najčešće razlog zbog kojeg se "ratuje".  >.< Klasična fraza dva princa se pokolju radi neke princeze. I to sve treba biti romantično? Sam čin borbe nije nimalo romatičan, prije bih rekao traumatičan, ali žene to vole pa nek ide život.  Moj neki savjet jeste ako procjeniš da je protivnik slabiji klepi ga po ušima i bježi, a ako je neki mnogo nezgodan tip onda samo bježi.  Žene to vole jer vole muškarce koji su zaštitnički nastrojeni prema njoj. Srećom ja sam u društvu onih žena koje zvuče kao da je meni potrebna njihova zaštita. 
|
|
Vrh |
|
 |
witj
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 19:02 |
|
|
Ja bih volio biti zaštićen od one tužiteljice na Krimu 
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 19:27 |
|
|
witj je napisao/la: Ja bih volio biti zaštićen od one tužiteljice na Krimu  
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 19:30 |
|
|
Vukan je napisao/la: Ja sam ljut na baku jer me odgajala k'o Ustašu. Hvala Bogu, sam sam shvatio neke stvari s vremenom. Bolje  nego Srbofil  Zna baka sve.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Vukan
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 19:42 |
|
Pridružen/a: 13 svi 2013, 20:17 Postovi: 789 Lokacija: Glavni grad
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Vukan je napisao/la: Ja sam ljut na baku jer me odgajala k'o Ustašu. Hvala Bogu, sam sam shvatio neke stvari s vremenom. Bolje  nego Srbofil  Zna baka sve. Je, baš je lijepo za laku noć slušati o Fazlagića kuli. Bio sam Cvjećar ko dane-croatia do srednje škole.
_________________ Audaces fortuna iuvat
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 19:51 |
|
|
 Pa Dane je kul!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Whiteone
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 20:48 |
|
|
Vukan je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Bolje  nego Srbofil  Zna baka sve. Je, baš je lijepo za laku noć slušati o Fazlagića kuli. Bio sam Cvjećar ko dane-croatia do srednje škole. Sad u Fazlagića Kuli možeš da slušaš samo pse lutalice koje zavijaju. Islamfrei. Lepo ste svoje cveće ostavili da se osuši. Citat: Ah ti analize. Sto mislis da bi neki Marin HCSP-ovac odbija nekakve kontakte sa nekon Svetlanon iz Beograda, samo zbog toga sto je natuknila subaru na glavicu. To ti je greska u startu, ides od tocke da zenske danas razmisljaju drugacije od muskaraca, mozda su malo suptilnije u nastupu, ali mogu biti tvrdokornije od muskaraca, jos kad se sin hoce zeniti a mozda izabare neku krive nacionalnosti. Nema vecih sovinista od majki i baka. Nije da nisi u pravu, ali si malo otišao u krivom smeru. To mešanje etničkih grupa ne podržavaju ni mladi, a svakako majke i posebno bake su u pravu. Medjutim postoji nešto još gore od etničkog mešanja, a to je rasno mešanje, tu nema povratka korenima niti asimilacije. Što se tiče ovog Marina, to je prirodna stvar, pa i ja bi recimo neku SarajkuDjevojku ispreskakao, bez obzira na njenu srbofobiju i moju islamofobiju, kakve to veze ima. Naravno da nema govora o etničkom mešanju, ali Bošnjakinje su srpskog ili hrvatskog porekla i bele rase, tako da nisu na vrhu liste najnepoželjnijih. Medjutim meni su smešne neoustaše koje gaje lažnu ljubav prema muslimanima, nikada Hrvati ih nisu voleli i samo su iskorišćeni radi srbofobije. A u poslednjem ratu nije bilo ni toga. Citat: Osim toga, žene su borci kada je u pitanju potomstvo,. Ne samo to, već žene su u podredjenom položaju, pošto deca moraju da naslede očev nacionalni identitet. Možda je i to jedan od ključnih razloga.
|
|
Vrh |
|
 |
witj
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 21:01 |
|
|
Whiteone je napisao/la: Ne samo to, već žene su u podredjenom položaju, pošto deca moraju da naslede očev nacionalni identitet. Možda je i to jedan od ključnih razloga. Mitteleuropa, forumaš koji nas je danas napustio te demantira 
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 21:11 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27525 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nekoć davno sam se bio kratkotrajno spanđao sa jednom srpkinjom na jednom chatu, a imao sam nick TURBOUSTAŠA...  Što možemo, svi griješimo...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 21:15 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17413 Lokacija: יום טוב
|
Ja sam pokušao to da analiziram. Recimo ... sa drugog FB profila slao sam zahteve za prijateljstvo Hrvaticama koje podržavaju desničarske ideje. Pored profilne slike, moje ime je na ćirilici i sama naslovna strana ne krije srpske simbole i pripadnost Srbiji, tako da se zna o kome je reč. Medjutim mene je iznenadilo to što su moji zahtevi prihvaćeni u 50% slučajeva i naravno da nije bilo nikavih komentara. mda, profili na FB su i inače reprezentativni uzorak.  to je kao da kažeš da je netko srbofil zato što čita i piše ćirilicu, otprilike. ajd dobro, barem je tema na chatu.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 21:20 |
|
|
Whiteone je napisao/la: Vukan je napisao/la: Je, baš je lijepo za laku noć slušati o Fazlagića kuli. Bio sam Cvjećar ko dane-croatia do srednje škole.
Sad u Fazlagića Kuli možeš da slušaš samo pse lutalice koje zavijaju. Islamfrei. Lepo ste svoje cveće ostavili da se osuši. Citat: Ah ti analize. Sto mislis da bi neki Marin HCSP-ovac odbija nekakve kontakte sa nekon Svetlanon iz Beograda, samo zbog toga sto je natuknila subaru na glavicu. To ti je greska u startu, ides od tocke da zenske danas razmisljaju drugacije od muskaraca, mozda su malo suptilnije u nastupu, ali mogu biti tvrdokornije od muskaraca, jos kad se sin hoce zeniti a mozda izabare neku krive nacionalnosti. Nema vecih sovinista od majki i baka. Nije da nisi u pravu, ali si malo otišao u krivom smeru. To mešanje etničkih grupa ne podržavaju ni mladi, a svakako majke i posebno bake su u pravu. Medjutim postoji nešto još gore od etničkog mešanja, a to je rasno mešanje, tu nema povratka korenima niti asimilacije. Što se tiče ovog Marina, to je prirodna stvar, pa i ja bi recimo neku SarajkuDjevojku ispreskakao, bez obzira na njenu srbofobiju i moju islamofobiju, kakve to veze ima. Naravno da nema govora o etničkom mešanju, ali Bošnjakinje su srpskog ili hrvatskog porekla i bele rase, tako da nisu na vrhu liste najnepoželjnijih. Medjutim meni su smešne neoustaše koje gaje lažnu ljubav prema muslimanima, nikada Hrvati ih nisu voleli i samo su iskorišćeni radi srbofobije. A u poslednjem ratu nije bilo ni toga. Citat: Osim toga, žene su borci kada je u pitanju potomstvo,. Ne samo to, već žene su u podredjenom položaju, pošto deca moraju da naslede očev nacionalni identitet. Možda je i to jedan od ključnih razloga. Чула (e jbg ode mi u naviku ) ugl čula žaba da se konj potkiva pa imate i vi Srba Islamske vjeroispovijesti koji su bili u redovima Draže Mihajlovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Whiteone
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 23:00 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Whiteone je napisao/la: Složićemo se da uvek ima izuzetaka, ali većina ženskog roda definitivno nije sklona nacionalizmu, a posebno šovinizmu. Primere možemo naći i kako u životu, tako i na društvenim mrežama.
Ja sam pokušao to da analiziram. Recimo ... sa drugog FB profila slao sam zahteve za prijateljstvo Hrvaticama koje podržavaju desničarske ideje. Pored profilne slike, moje ime je na ćirilici i sama naslovna strana ne krije srpske simbole i pripadnost Srbiji, tako da se zna o kome je reč. Medjutim mene je iznenadilo to što su moji zahtevi prihvaćeni u 50% slučajeva i naravno da nije bilo nikavih komentara. mda, profili na FB su i inače reprezentativni uzorak.  to je kao da kažeš da je netko srbofil zato što čita i piše ćirilicu, otprilike. ajd dobro, barem je tema na chatu. To je samo jedan primer, kao što postoje primeri Srpkinja koje ide u Zagreb ili na hrvatsko more i obrnuto Hrvatice koje dolaze u BG. Citat: Чула (e jbg ode mi u naviku ) ugl čula žaba da se konj potkiva pa imate i vi Srba Islamske vjeroispovijesti koji su bili u redovima Draže Mihajlovića. Da bilo toga, mada i Mladić je imao Hrvate i Slovence u Srebrenici.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 21 tra 2014, 23:03 |
|
|
Whiteone je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: mda, profili na FB su i inače reprezentativni uzorak.  to je kao da kažeš da je netko srbofil zato što čita i piše ćirilicu, otprilike. ajd dobro, barem je tema na chatu. To je samo jedan primer, kao što postoje primeri Srpkinja koje ide u Zagreb ili na hrvatsko more i obrnuto Hrvatice koje dolaze u BG. Citat: Чула (e jbg ode mi u naviku ) ugl čula žaba da se konj potkiva pa imate i vi Srba Islamske vjeroispovijesti koji su bili u redovima Draže Mihajlovića. Da bilo toga, mada i Mladić je imao Hrvate i Slovence u Srebrenici. E ček ja malo da zaboravim na Babine.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 22 tra 2014, 11:25 |
|
|
Pa najjače nacionaliste i šovinistice na našem forumu su Bošnjakinje...
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 22 tra 2014, 11:48 |
|
|
doc je napisao/la: Pa najjače nacionaliste i šovinistice na našem forumu su Bošnjakinje... Koje to?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Zašto žene nisu sklone nacionalizmu i šovinizmu ? Postano: 22 tra 2014, 13:43 |
|
|
Najavile udaju Turski obavještajci ušli u trag odbjeglim djevojkama u 'svetom ratu' Dvije djevojke, koje su iz svojih domova u Beču otputovale u Siriju, locirane su pomoću signala mobilnih telefona, iako su im mobiteli navodno bili isključeni http://www.vecernji.hr/svijet/turski-ob ... atu-934284
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|