|
|
Stranica: 1/7.
|
[ 172 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 13:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Kupujete li preko eBaya? Kako stvari hodaju s carinom itd... Isplati li se kupovina na taj nacin. Ima dosta stvari po jako povoljnim cijenama, medjutim tu je problem postarine, a jos veci problem carine. U ovu sugavu drzavu ne mozes naruciti stvar od preko 50 KM a da te ne oderu na carini. Dakle, roba do 50 KM se ne carini (izuzev parfema, duhana i alkohola koji se carine bez obzira na vrijednost). Cini mi se da se placa carina u iznosu od 10% plus PDV od 17%. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenje Postano: 24 stu 2012, 13:43 |
|
|
Ovisi od koga kupuješ, ako ide preko hong konga oni stave da to košta 10 dolara i sve fino prođe, ali ameri su zeznuti malo, s njima samo pošteno 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenje Postano: 24 stu 2012, 13:46 |
|
|
Ma znam, radio sam ja to isto tako. I to od Amera di sam fino zamolio lika da mi navede nizu cijenu i nikakvih problema Medjutim, to i hoda za neke sitnice, al kako ces ti npr. nekog na carini zajebati za neke npr. dobre zvucnike da kostaju 50-ak KM a oni su visestruko skuplji? Postoji li nacin da to oni provjere? 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 13:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zamoliš osobu koja šalje da stavi 30% nižu vrijednost paketa i da napiše da je poklon. U tom slučaju po pravilima ti ne bi trebali staviti carinski porez. Ovisi što je u paketu. Ako je bilo što polovno ne bi trebalo biti carine.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 13:52 |
|
|
Tog se vidis nisam sjetio, a nisam ni znao. Zapravo znao sam al vise se ne sjecam jel ima to kakve veze za poklon?
Cuo sam da udaraju carinu i porez ne samo na vrijednost proizvoda, nego cijenu proizvoda saberu s postarinom i onda ti drmnu carinu plus porez na sve skupa. To mi je stvarno smijesno i nelogicno.
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 13:54 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
BBC je napisao/la: Zamoliš osobu koja šalje da stavi 30% nižu vrijednost paketa i da napiše da je poklon. U tom slučaju po pravilima ti ne bi trebali staviti carinski porez. Ovisi što je u paketu. Ako je bilo što polovno ne bi trebalo biti carine. Znaju oni i za tu foru , u zadnje vrijeme i na to udaraju carinu i pdv. Bit će bolje kad uđemo u EU ,za sad se po meni ne isplati naručivat ništa.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 13:57 |
|
|
Jel imate iskustava s kupovanjem od velikih korporacija?? Kod nas u Zagrebu je abercrombie&fitch užasno popularan, a na cijelom kontinentu postoji samo jedan dućan, u minhenu...
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:03 |
|
|
A da vas pitam... Ako recimo narucujete vise proizvoda odjednom, u istoj posiljci, a ni jednom zasebno vrijednost ne prelazi 50 KM, da l se tad carini?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:03 |
|
|
mario_cro je napisao/la: BBC je napisao/la: Zamoliš osobu koja šalje da stavi 30% nižu vrijednost paketa i da napiše da je poklon. U tom slučaju po pravilima ti ne bi trebali staviti carinski porez. Ovisi što je u paketu. Ako je bilo što polovno ne bi trebalo biti carine. Znaju oni i za tu foru , u zadnje vrijeme i na to udaraju carinu i pdv. Bit će bolje kad uđemo u EU ,za sad se po meni ne isplati naručivat ništa. Je, istina je da im je to ostavljeno na volju. Ali takvim stvarima njima olakšavaš da ne izgube posao ako progledaju kroz prste, ne idu protiv zakona i pravila službe. Inače uvijek mogu biti pederi pa se inatiti i cariniti manje-više što požele. Govorim iz iskustva. Čim sam nešto iz inozemstva Online naručio i bio lijen ovima poslati mail da stave da je poklon, kad dižeš paket na pošti daju ti uplatnicu za platiti carinu.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:06 |
|
|
Aztec je napisao/la: A da vas pitam... Ako recimo narucujete vise proizvoda odjednom, u istoj posiljci, a ni jednom zasebno vrijednost ne prelazi 50 KM, da l se tad carini? Ne razumijem zašto bi carinili 25 €. To je totalno pederski. Nisam siguran i da smiju to raditi, sjebu svu poantu Online shoppinga.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:06 |
|
|
Sta je to s poklonom? Je l to ograniceno na odredjeni iznos? Pretpostavljam da je, inace bi mogao kupiti televiziju i zamoliti ih da to naznace kao poklon. Svi bi to onda radili.
Mislim da je bitan samo iznos, bar ovdje.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:09 |
|
|
Aztec je napisao/la: Sta je to s poklonom? Je l to ograniceno na odredjeni iznos? Pretpostavljam da je, inace bi mogao kupiti televiziju i zamoliti ih da to naznace kao poklon. Svi bi to onda radili.
Mislim da je bitan samo iznos, bar ovdje. Teško konkretno reći. Recimo nov Notebook, može proći bez carine kao poklon. Polovan pogotovo, ako pri pregledu paketa vide da je korišten.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
|
|
Kao pokloni ti prolaze satovi, nakit , parfemi... Televizor vec malo teže 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
|
|
BBC je napisao/la: Aztec je napisao/la: A da vas pitam... Ako recimo narucujete vise proizvoda odjednom, u istoj posiljci, a ni jednom zasebno vrijednost ne prelazi 50 KM, da l se tad carini? Ne razumijem zašto bi carinili 25 €. To je totalno pederski. Nisam siguran i da smiju to raditi, sjebu svu poantu Online shoppinga. Pa nece cariniti 50 KM, i ne smiju po zakonu. Al pitam je l oni gledaju vrijednost cijelokupne posiljke (npr. 5 proizvoda od kojih je svaki 50 KM, sto je total od 250 KM pa onda carine 250 KM) ili pojedincano proizvode u posiljci? 
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:11 |
|
|
BBC je napisao/la: Čim sam nešto iz inozemstva Online naručio i bio lijen ovima poslati mail da stave da je poklon, kad dižeš paket na pošti daju ti uplatnicu za platiti carinu. Kako je unutar EU naručivat? Nema nikakve carine (šengen) ? Kolika je carina i nameti ako se naručuje iz USA ? volvoks je napisao/la: Jel imate iskustava s kupovanjem od velikih korporacija?? Kod nas u Zagrebu je abercrombie&fitch užasno popularan, a na cijelom kontinentu postoji samo jedan dućan, u minhenu... O čemu se točno radi? Aztec je napisao/la: A da vas pitam... Ako recimo narucujete vise proizvoda odjednom, u istoj posiljci, a ni jednom zasebno vrijednost ne prelazi 50 KM, da l se tad carini? Nisam siguran nit sam bio takvoj situaciji. Mislim da bi ovdje trebalo bit nešto više o tome. http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ ... 67189.aspx
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:12 |
|
|
volvoks je napisao/la: Kao pokloni ti prolaze satovi, nakit , parfemi... Televizor vec malo teže  Parfemi i sl. tesko da ce proci bez obzira na cijenu i naznaku. Televizor nece proci sigurno, al to mi je i bila poenta. Zato i pitam cemu oznaka da je nesto "poklon". Mislim da je samo vrijednost bitna.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:15 |
|
|
@aztec , BBC je to dobro pojasnio, njima je lakse progledati kroz prste jer oni ne krse zakon.., @mario , to ti sad cijeli Zagreb nosi , uglavnom hoodice, ali imaju i dobrih jakni, kosulja... Link : http://www.abercrombie.com/webapp/wcs/s ... reId=11203
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
|
|
Aztec je napisao/la: BBC je napisao/la:
Ne razumijem zašto bi carinili 25 €. To je totalno pederski. Nisam siguran i da smiju to raditi, sjebu svu poantu Online shoppinga.
Pa nece cariniti 50 KM, i ne smiju po zakonu. Al pitam je l oni gledaju vrijednost cijelokupne posiljke (npr. 5 proizvoda od kojih je svaki 50 KM, sto je total od 250 KM pa onda carine 250 KM) ili pojedincano proizvode u posiljci?  Ne znam, valjda sve gledaju. Kad naručujem masa stvari bude na jednoj fakturi. Pa im svakako lako na dnu vidjeti konačnu sumu. I u tvom primjeru bi bilo tako.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
|
|
Citat: (e) “Roba nekomercijalnog karaktera” znači uvoze povremenog karaktera, a koji se sastoje isključivo od robe za ličnu upotrebu putnika ili njihovih porodica, ili od robe koja je namijenjena za darove; karakter i količina takve robe ne smiju biti takvi da upućuju na to da se uvoze iz komercijalnih razloga.
Predmeti neznatne vrijednosti koji se povremeno primaju u pismima i poštanskim paketima 1. Državljani BiH i strani državljani oslobađaju se plaćanja dažbine za predmete neznatne vrijednosti koje prime iz inozemstva u pismima i poštanskim paketima, u vrijednosti do 50 KM 2. Oslobađanje se ne primenjuje na: (a) alkoholne proizvode; 90 (b) parfeme i toaletne vode; (c) duhan i duhanske prerađevine. 3. Uobičajeno primanje paketa u smislu ovog stava podrazumijeva primanje paketa iz inozemstva jednom u toku sedmice.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:20 |
|
|
BBC je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pa nece cariniti 50 KM, i ne smiju po zakonu. Al pitam je l oni gledaju vrijednost cijelokupne posiljke (npr. 5 proizvoda od kojih je svaki 50 KM, sto je total od 250 KM pa onda carine 250 KM) ili pojedincano proizvode u posiljci?  Ne znam, valjda sve gledaju. Kad naručujem masa stvari bude na jednoj fakturi. Pa im svakako lako na dnu vidjeti konačnu sumu. I u tvom primjeru bi bilo tako. A mozes traziti da ti ne stavaljaju sve na istu fakturu, nego sve fino pojedinacno. Tad ne bi mogli cariniti. Bar tako mislim. Ali kako god, u BiH je oslobodjena roba od carine sto se prima postom samo ona u iznosu do 50 KM. Poklon ili ne, nema veze.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:21 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Kako je unutar EU naručivat? Nema nikakve carine (šengen) ? Kolika je carina i nameti ako se naručuje iz USA ?
Unutar EU nema zastoja i carine, mislim na privatne pakete. Mogu ti ga otvoriti ako sumnjaju na drogu. Neki dan sam iz USA naručio ove gluposti za e-cigarete i došla mi faktura za carinu. Poslije sam na njihovom support forumu vidio da su voljni da stave da je "poklon" ako ih zamoliš i da fakturu pošalju samo na email za print a ne stave u paket. Ali eto ne tolio bitno, nije bilo puno za platiti. Samo ti sjebu osjećaj, jer već i surfaš Internetom i tražiš da prođeš jeftinije. Ne sjećam se koliko % uzmu za carinu.
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:26 |
|
|
volvoks je napisao/la: @mario , to ti sad cijeli Zagreb nosi , uglavnom hoodice, ali imaju i dobrih jakni, kosulja... Link : http://www.abercrombie.com/webapp/wcs/s ... reId=11203Vidim ima super stvari,proučit ću čim budem imao vremena,hvala. BBC je napisao/la: Unutar EU nema zastoja i carine, mislim na privatne pakete. Mogu ti ga otvoriti ako sumnjaju na drogu. To je odlično , trenutno mi je sad ebay samo ako naletim na nešto što je skroz nedostupno unutar RH.Kad uđemo u EU onda će se isplatit uzet i neki notebook ,dio za notebook i slično. btw čisto sumnjam da bi netko slao tako drogu.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:31 |
|
|
Skupa ova marka sto je Volvoks postavio. Ne isplati se opet. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:34 |
|
|
Kad vi budete u EU i ovi iz BiH se mogu snaći ako imaju nekoga u Zagrebu. Naruče što im treba, plate i paket stigne na adresu u Zagreb. Ovi odnesu na kolodvor i daju vozaču autobusa. Poslije vozaču autobusa na linije kroz BiH daš 5-20 KM, sačekaš bus u svom gradu i uzmeš svoj paket.
I danas tako znaju raditi kad dobivaju laptop i slično, jer se u BiH pošti puno krade. Stigne ti otvoren prazan paket i na njemu naljepnica "otvoreno u inostranstvu", ili tako nekako kako sam čuo od ljudi koji su sa tim imali problema.
Ne znam jesu nešto poboljšali što se toga tiče, to su informacije od prije nekoliko godina.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 stu 2012, 14:35 |
|
|
volvoks je napisao/la: Jel imate iskustava s kupovanjem od velikih korporacija?? Kod nas u Zagrebu je abercrombie&fitch užasno popularan, a na cijelom kontinentu postoji samo jedan dućan, u minhenu... Ja imam. Bas je nedavno u Springfieldu bilo 50% snizenje al samo u Austriji i to online (kod nas nema online niti je bilo snizenje). Al ja sam rodjaku u AU poslao mail s linkovima na zeljenu robu i on tamo narucio za mene. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|