Kad se k tome pridoda opsjednutost nekih zapadnjaka japanskim običajima nastane čitava mitologija.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82060 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Težnja za što svježijom morskom hranom (a što jest bitno kod sušija), dovela je do toga da u restoranima, pa čak i kod ulične hrane, imaju akvarije sa živim morskim životinjama, koje žive bacaju na vruću ploču.
Kad ni to nije dovoljno blizu savršenstvu svježine, trpaju žive hobotnice u usta.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82060 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Prošle godine im je bio popularan neki bizarni hobi, gdje naprave blatnjavu loptu, i onda ju glancaju i lašte danima dok ne dobiju savršeno glatku kuglu od zemlje
WTF
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Kad ni to nije dovoljno blizu savršenstvu svježine, trpaju žive hobotnice u usta.
Sa hobotnicama ne staju kod usta
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
Gledam i mislim si koliko je moja balkanska kultura improvizacije daleko od japanskog perfekcionizma. Ne podnosim taj besprijekorni red, opsesivno ugađanje svakog detalja dovodi do toga da mi sve gornje djeluje sterilno. Ovo nije život, u spontanosti je sloboda.
Gledam i mislim si koliko je moja balkanska kultura improvizacije daleko od japanskog perfekcionizma. Ne podnosim taj besprijekorni red, opsesivno ugađanje svakog detalja dovodi do toga da mi sve gornje djeluje sterilno. Ovo nije život, u spontanosti je sloboda.
Nisu Japanci takvi u svemu, to je za neke vrijedne predmete, hranu za posebne prigode i slično. Za kuće, ulice i arhitekturu nemaju takve ideje o redu i savršenosti, gle neka slučajno izabrana ulica u Tokiju: https://maps.app.goo.gl/XmaaY8YBpbkyLeBC6
Još jedna stvar - svima poznata točnost japanskih vlakova.
Kad vlak zakasni dulje od 60 sekundi , putnici dobiju ispričnicu za posao da ih ne grde što kasne
Nije što ih netko grdi, nego je to sramota zakasniti na posao.
Ne mora ti šef ništa reći, ni primjetiti, pa možeš i ne imati nadređenog, jednostavno te je sram da kasniš.
Takva je kultura.
jeremy10 je napisao/la:
I meni se daleko više sviđa naša “good enough” kultura.
Ovo je interesantno za vidjeti, posjetiti, iskusiti, ali nema šanse živjeti ovako.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.