|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 14:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ovo je nešto strašno, najcrnja romantičarska idealizirana propaganda, zakašnjela kojih 150 godina. Bosna, Bošnjaci, Iliri, Piramide od paleolitika...looodilooo i akutni Tunjovitis koji će zaraziti cijeli narod. Citat: Bošnjaci pripadaju jednom od najstarijih naroda u Evropi koji najmanje zna svoju historiju. Ova knjiga Bošnjake, a tu mislim i na autohtone bosanske katolike i pravoslavce, vraća u tu daleku prošlost koja nam je vrlo malo poznata, kazao je prof. dr. Ibrahim Pašić, autor ovog historiografskog djela, kojeg mnogi smatraju kapitalnim naučnim djelom nakon rata u BiH.
U dvije knjige, čija je promocija upriličena i u Goraždu, profesor Pašić naučno dokazuje čvrstu vezu stanovnika BiH sa svojim precima Ilirima, govori o glasinačkoj ilirskoj kulturi, crkvi bosanskoj, te razotkriva historijske falsifikate na kojima su obrazovane generacije ljudi.
Promotori knjige u Domu mladih Centra za kulturu u Goraždu bili su akademici Muhamed Filipović i Abdulah Sidran, te prof. dr. Dževad Jahić.
- O nama, našem narodu i zemlji proizvedeno je jako mnogo netačnih informacija, laži namjernih, s ciljem da se dokaže da ovo nije autohtona zemlja, da mi nismo autohtoni ljudi, da su nas doveli Turci ili bilo ko drugi i da nismo so i voda ove zemlje, a što ustvari jesmo. Upravo zbog toga što smo duboko ukorijenjeni ovdje dali smo toliko žrtava za nju. Iz generacije u generaciju, ginemo da ostanemo na njoj - kazao je akademik Filipović. Dodao je da je odmah po objavljivanju autor protiv sebe okrenuo bulumentu pseudonaučnika.
Bitka za Bosnu traje punim intenzitetom - Registrovali ste u „Oslobođenju“ seriju feljtona, koji izlaze i u po 26 nastavaka, gdje nam naučnici, historičari sa ozbiljnim titulama, kao da su nas uhvatili u nekoj nedopustivoj nečasnoj radnji, kazuju da ne pravimo nešto što oni nazivaju bošnjačkom ili muslimanskom mitomanijom od srednjeg vijeka, jer to što vi čitate nije tako. Više autora se iživljavalo na toj materiji u proteklih godinu-dvije, a da niste mogli znati da se oni zapravo, ne spominjući profesora Pašića, razračunavaju s ovim njegovim knjigama, jer to je potpuno revolucionaran zahvat u tu materiju. Bitka za Bosnu traje punim intenzitetom i ove minute - istakao je akademik Sidran.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Kiza
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 14:22 |
|
|
Odakle si preuzeo ove "mudrarije"?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 14:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 14:27 |
|
|
Bager-arheolozi se vraćaju sa terena. Poslje ovoga slijedi Načertanije, Mein Kampf ili nešt slično...
|
|
Vrh |
|
|
mirv
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 18:12 |
|
|
Mislio sam da će tu biti riječi o braći Mongolima i Oghuzima te Altaju a ne o nekakvim Ilirima. Ili je možda Teuta ratovala s Rimljanima jer su joj zabranili nositi burku?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 18:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23925 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Bože bolesti. U 21. stoljeću moramo se boriti sa onim što je Europu treslo prije stopedeset godina. Civilizacijske razlike. I koje notorne izmišljotine. Bit će problem Muslimanima prihvatiti jednostavnu istinu. Nastali su islamizacijom i osmanizacijom Južnih Slavena od početka XVI stoljeća. Ne znam, čemu stalno bježanje od istine.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 18:37 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pazite im podnaslov. "Bitka za bosnu", ne za termin Bosnjaci. Ima razlike u tome.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 18:47 |
|
|
Imaju oni bisera, dobro su ih srbi odgojili, npr Prof. Kulenović na PMF Tuzla svojim studentima predaje i o homobosniakus-u tj pra bošnjacima iz davnog doba čiji su ovozemaljski ostatci i kultura nađeni negdje oko sarajeva. Isto se tražilo od studenata da znaju na ispitu. Prevrnuo sam internet i našao samo jednog homobosniakus-a registriranog na nekom forumu Još jedan biser, tražeći po netu informacije gdje su smješteni stećci iz filma neretva (bitka za ranjenike), našao sam tekst o mjestu i selu, gdje pisac opisuje predosmansko razdoblje i kaže: U selu su živjeli Bošnjaci i Hrvati, mještani su se bavili zemljoradnjom, uzgajali su krumpir, kukuruz,........ Dakle bošnjaci su 200 i više godina prije europljanja uveliko uzgajali te kulture, uporedo sa srednjoameričkim domorodcima
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 18:51 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
ManInBlack je napisao/la: Imaju oni bisera, dobro su ih srbi odgojili, npr Prof. Kulenović na PMF Tuzla svojim studentima predaje i o homobosniakus-u tj pra bošnjacima iz davnog doba čiji su ovozemaljski ostatci i kultura nađeni negdje oko sarajeva. Isto se tražilo od studenata da znaju na ispitu. Prevrnuo sam internet i našao samo jednog homobosniakus-a registriranog na nekom forumu Još jedan biser, tražeći po netu informacije gdje su smješteni stećci iz filma neretva (bitka za ranjenike), našao sam tekst o mjestu i selu, gdje pisac opisuje predosmansko razdoblje i kaže: U selu su živjeli Bošnjaci i Hrvati, mještani su se bavili zemljoradnjom, uzgajali su krumpir, kukuruz,........ Dakle bošnjaci su 200 i više godina prije europljanja uveliko uzgajali te kulture, uporedo sa srednjoameričkim domorodcima Ne budi naivan, Kolumbo je prvo njima to donio, zaljubio se u lijepu fatu, koja mu je klepecila nanulama, hahahaha
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 18:53 |
|
|
kukuruz buhahahah LOL
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Uskok
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 21:03 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Tunjo i njegova povjest Sve sto ima da se kaze o tunji ali i njegovoj sljedbi i pseudo povjesnicarima slicnoga kalibra rekao je Marko Vesovi u svojoj knjizi "Tunjo veliki i Tunje mali" Citat: Bh. književnik Marko Vešović ovih dana promovira svoju novu knjigu koju je nedvosmisleno nazvao 'Tunjo veliki i u Tunje mali'. Radi se o knjizi koja se bavi akademikom Muhamedom Filipovićem i njegovim sinom Nenadom, što je tematika koja je već prerasla u poseban pravac koji Vešović naziva 'tunjologija'. Ovo je već njegova četvrta knjiga koja se bavi Tunjom. Citat: Neka više niko preda mnom ne govori da je Sarajevo muslimansko. Knjigu sam završio prije dvije godine i mislio da neće biti objavljena za mog života. Jer njen glavni junak je “najveći živući intelektualac u Bošnjaka“, kako je Muhamed Filipović, zvani Tunjo, nazvan u ovđešnjem tisku, odnosno “jedan od najvećih intelektualaca u Južnih Slavena“, kako o samom sebi u Vikipediji veli Tunjo, poznatiji kao Lažov Bili.
Iako Tunju ne prikazuje u najpovoljnijem svjetlu, knjiga je ipak izašla u Sarajevu. Jer riječ Sarajevo ne treba upotrebljavati u jednini. Ne postoji Sarajevo, nego Sarajeva. U jednom od tih Sarajeva objavljena je i moja knjiga. Čiji je glavni junak Tunjo, mada se bavim i Nenadom, zvanim Bebi, koga u knjizi zovem Behby, jer sam i ja mrzio srpsko unitarističko nasilje nad bošnjačkim glasom h, kako bi rekao Tarik Haverić.
Ali bolje će biti da citiram šta sam kazao u e-mailu Enveru Kazazu: “Što se tiče Behbyja, jesam ga temeljito iščibukao, jer nije manji gad ni lažov od Bilija, kao da nisu Sin i Otac već blizanci: oba do srčike iskvareni, oba se boje istine kao djeca zubara, oba lažu 150 na sat. Avdićev filolog liči valiji iz Proklete avlije: 'pet para hleba ne može stati u njega, a toliko zla može da počini', ali nije odveć važan kao tema: tekstovi o njemu daju knjizi raznovrsnost, jer drukčije lemam Bilija a drukčije Behbyja i mada se ne može žaliti da sam ga ostavio željnog batina, nije neki užitak lemati posiđelicu koja glumi Ničea i histerično grize jarko nakarminisane usne“.
Ukratko: u mojoj knjizi, kao i u životu, Nenad je morao ostati Tunjin Mali. Poveznica Silovanje Logike
|
|
sicani
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 19 tra 2010, 21:46 |
|
|
"Ova knjiga Bošnjake, a tu mislim i na autohtone bosanske katolike i pravoslavce, vraća u tu daleku prošlost koja nam je vrlo malo poznata, kazao je prof. dr. Ibrahim Pašić, autor ovog historiografskog djela" imam ja razumjevanje za necije stvaranje identiteta i nacije, ali da se pritom meni moje hrvatsko ne oduzima, molim lijepo.
a sto se tice proslosti, proslost je vrlo dobro poznata...mnogo tog se zna, samo treba sjest i procitat.
sjetih se kako je fra. ljubo lucic (pokojni) u svojoj knjizi dnevniku "između neba i granata" rekao kako su muslimanski politicki intelektualci izrazili svoje negodovanje kad se u ratnim godina, u organizaciji hkd napredak i franjevaca, mislim, pojavio list mjesecnik "stecak". nije im bilo pravo sto hrvati uopce pisu o steccima. a bilo im i krivo sto nisu oni prvi dosli na tu ideju;). ko da oni imaju neku vezu sa i pravo na to staro krscansko naslijedje.
da podsjetim otkada vec hrvati na ovim prostorima vode ovce i krave na ispasu. krscanskih zajednica, kriptooratorija i biskupija je na podrucju danasnje bih bilo i prije kanstantinova edikta iz 313 godine nk. da napomenem, ovi prostori su tada pripadali zapadnom rimskom carstvu. starokrcanske crkve/bazilike se pocinju graditi odmah nakon milanskog edikta 313 god. nk.
pa zitiram gospodina dr.veljka paskvalina,
"iz predhodnog izlaganja u kojemu se pokusao sazeti problem naseg zanimanja, naime pitanje pojave krscanstva i pocetak njegove hijerarhije u kraju antickih dezitijata (jedno pleme ilira,srednja bosna), te sto je prethodilo propovijedanju evandjelja u ovom dijelu rimskog carstva, u zaledju salone, pokusat cu izvuci krace zakljucne misli i konstatacije, u smislu, sto je moglo ometati ili jos brze pospjesiti sirenje krscanstva u ovim krajevima. u tom pogledu, to je goegrafski polozaj anticke dalmacije, otvoren mediteranu, te gusta mreza puteva, kojima je povezana sa svim krajevima u carstvu. dakle, prema ovome krscanstvo se vrlo rano moglo naci u nasim krajevima, kako je mislio i vjerovao sam veliki ugedni krscanin sv.jeronim, dalmata iz stridona. medjutim, to se izgleda nije dogodilio. koliko su progonstva rimskih careva, a posebno dioklecijanovo, bila prepreka u sirenju kristove rijeci, toliko je, s druge strane, nakon svega sto se dogadjalo, stvorena posebna klima, koja je pogodovala sirenju krscanstva u nasim krajevima i u citavom carstvu. tome su pogodovali orijentalni kultovi (magna mater, mitra, cybela, attis, sabaazije itd.) i neoplatonizam, filozofski sustav, koji su u rimskom drustvu stvorili kimu duhovnosti, poglavito kad kad je u pitanju vjera u zagrobni zivot ili eshatologija. u tom kontekstu stvorena je u dusama rimljana i kod drugih naroda, nazovimo to spiritualnost, koja je mogla biti sklonija evandjelju i njegovoj poruci o uskrsnucu i zivotu nakon smrti, te su krscanstvo prihvacali lakse od onih koji nisu posjedovali ovu duhovnost. u takvima treba gledati i prve krscane, posebno medju orijentalcima u krajevima srednje bosne. zanimljivo je konstatirati da bez obzira na povoljan geografski poozaj anticke dalmacije krscanstvo nije arheoloski utvrdjeno prije druge polovice 3. st. i to u paniku (leusinium) kod bilece, sto bi se podudaralo i s krscanstvom u saloni u vrijeme prvog salonitanskog biskupa sv. venancija mucenika. ovu povijesnu situaciju, izgleda susrecemo i u zaledju salone i narone, na centralnim prostorima bosne, kad se jos nisu pocele graditi crkve vec kriptooratoriji ili domus ecclesiae. bazilike ili crkve pocinju se graditi nakon konstantinova milanskog edikta 313. god., i to najprije u gradskim sredinama kad se krscanstvo brojno povecalo i ekonomski ojacalo nakon ilegalnosti. najstarije crkve podizu se u drugoj polovici 4. i na pocetku 5. st. (bugojno, m. mosunj, varvara itd.) koje su u naletu zapadnih gota i razaraju, da bi se, izgleda, pocele popravjati i ponovo graditi u mirnijem razdoblju vladavine istocnih gota. uz navedene konstatacije, za krscanstvo i njegovu povijest, a narocito za katolicku crkvu u bosni, veoma je relevantan zakljucak da seu danasnjem bugojnu na grudinama nalazio anticki muni(cipium) bist(ue) ili bistves, (kaze covjek BISKUPIJA :)) ( iz kraja 1 st. vladavine flavijevaca).njegovu lokaciju potvrdjuje takodjer konstatacija postojanja, na istom mjestu, bazilike ii katedrale bistuenskog biskupa andrije, poznatog sa salonitanskih sinoda pocetkom 6. st. od tada je vec na ovim prostorima srednje bosne prisutno katolicanstvo zapadne kulture i civilizacije ili pocetak njegove hijerarhije. to bi, u stvari, bio njezin pocetak, a vrhbosanska nadbiskupija njezin legalni i legitimni nasljednik. (iz knjige ;krscanstvo kasne antike u zaledju salone i narone")
|
|
Vrh |
|
|
Gucogorac
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 01 ruj 2010, 14:28 |
|
|
Tek sam nedavno pročitao dijelove te knjige (koliko sam izdržao) pa malo kasnim s temom ali se i ja moram složiti s tim da se radi o čistom rasizmu, taj Pašić kao da je Goebbelsov učenik. A kako nijedan rasizam nema osnovu tako je i ova knjiga bez temelja.
Tvrditi da su "Bošnjaci" potomci germanskog plemena Istočnih Gota samo na osnovu nekih pronađenih naziva toponima koji upućuju na mrtvi Gotski jezik je isto kao da Hrvati tvrde da samo zbog toga što se na njihovom tlu nalazi Arena u Puli ili Dioklecijanova palača u Splitu da su oni potomci Starih Rimljana. Kao što Hrvati nemaju nikave veze s ovim objektima tako ni "Bošnjaci" nemaju nikakve veze s gotskim nazivima.
Ovi "bošnjački" (kvazi)povjesničari imaju prije svega probleme s matematikom. Jer njihovi istinski ideološki pretci Turci su izvršili popis stanovništva 1604. godine, dakle na vrhuncu islamizacije kada je bilo kako sami pišu oko 75% muslimana u BiH ili 47.802 muslimanska domaćinstva (taj postotak više nije nikada dosegnuo tu brojku). Kako njihovi osmanisti priznaju veliki dio od toga je bio vlaškog ili hrvatskog ili srpskog podrijetla ali bez obzira na to, da ih je bilo i 50.000 domaćinstva, uz neki najbolji ikada zabilježeni afrički natalitet, nije ih moglo biti, pod uvjetom da su stvarno neki autohtoni narod, u vrijeme prodora Gota u Bosnu oko 500.-te godine, dakle prije 1100 godina u odnosu na spomenuti popis, tek nešto više od stotinu domaćinstava "Bošnjaka Gota" i to uz idealne uvjete. Ali ih onda uništi rimski car Justinijan, ono što je ostalo dovršili su nešto kasnije grozni Avari a poslije njih sve to poravnali barbari Slaveni. O prodorima ostalih manjih plemena, bolestima i prirodnim nepogodama da se i ne govori.
Tako da su "Bošnjaci" prema toj knjizi narod bez korijena?
Ovi tipovi poput "dr. Pašića" zaboravljaju da su današnji veliki narodi i u prošlosti bili veliki (barem kao unije po jeziku srodnih plemena) a da današnji mali narodi u prošlosti u glavnom nisu ni postojali a zemlja Bosna je bila prilično pusta.
Na kraju mi stvarno nije jasno zašto ti "Bošnjaci" nisu pisali ovakve knjige tijekom 400 godina dok su mogli raditi šta su htjeli od 1463. do 1878. godine. Baš se pitam kakav bi bio izraz lica sultana ili Osman-paše Latasa kad bi im ovakav neki Pašić pokazao rad o "Bošnjacima Gotima". Ali mislim da i normalni "Bošnjaci" ne vjeruju svojim ideolozima. Uostalom poznato je da je samo 200.000-300.000 muslimana nakon Bečkog rata 1697. protjerano iz Hrvatske i Mađarske preko Save u Bosnu. Samo po toj činjenici danas više od pola "bosanskih Bošnjaka" ima prave korijene "hrvatskih Hrvata" i nešto Mađara. Sva današnja naselja u Bosni koja se ne spominju u turskim izvorima do 1697. nastala su od prognanih muslimana autohtonih Hrvata iz Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
G-recht
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 01 ruj 2010, 14:47 |
|
|
mirv je napisao/la: Mislio sam da će tu biti riječi o braći Mongolima i Oghuzima te Altaju a ne o nekakvim Ilirima. Ili je možda Teuta ratovala s Rimljanima jer su joj zabranili nositi burku? Ali Balkan je to, svi smo takvi, jos uvijek nismo prevazisli osmanski milet.sistem a u Evropu bi kokanom.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 01 ruj 2010, 16:07 |
|
|
Nije njima za zamjerit. Nemaju povijest pa je izmisljaju na razne nacine, ne libeci se provaljivati do kraja..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 01 ruj 2010, 21:42 |
|
|
|
Vrh |
|
|
G-recht
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 02 ruj 2010, 15:04 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Nije njima za zamjerit. Nemaju povijest pa je izmisljaju na razne nacine, ne libeci se provaljivati do kraja.. Glupa izjava, svako ima "povijest" dok je istovremeno svacije gledanje na vlastitu proslost krajnje subjektivno i do boga nasminkako - pogotovo na Balkanu, onako naivno romanticarski. Nije ovo dakle jniti nista novo niti samo bosnjacko, ali najlakse je cistiti ispred tudjih vrata dok se vlastita avlija usmrdi od govana.
|
|
Vrh |
|
|
kosevo
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 02 ruj 2010, 16:03 |
|
|
Nek Ibrahim Pašić samo pogleda jesu li mu se preci križali ili kstili. Samo će se kazati.
_________________ Sve je dobro kada se dobro svrši!
|
|
Vrh |
|
|
G-recht
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 02 ruj 2010, 21:28 |
|
|
kosevo je napisao/la: Nek Ibrahim Pašić samo pogleda jesu li mu se preci križali ili kstili. Samo će se kazati. A ja mislio vjera i narodnost nisu jedno te isto. Izgleda turske tradicije jos uvijek duboko ukorijenjene :( Ostavite se bolan vise tursko-milet-sistemskog razmisljanja.
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 02 ruj 2010, 22:27 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
G-recht je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Nije njima za zamjerit. Nemaju povijest pa je izmisljaju na razne nacine, ne libeci se provaljivati do kraja.. Glupa izjava, svako ima "povijest" dok je istovremeno svacije gledanje na vlastitu proslost krajnje subjektivno i do boga nasminkako - pogotovo na Balkanu, onako naivno romanticarski. Nije ovo dakle jniti nista novo niti samo bosnjacko, ali najlakse je cistiti ispred tudjih vrata dok se vlastita avlija usmrdi od govana. Svatko ima povijest, ali ovo je čisto krivotvorenje povijesti, ocito su bošnjački naucnici skontali da im je jedna velika rupa u povijesnim udzbenicima pa moraju izmisljat povijest, nezna covijek dal bi se smijo il bi plako
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
G-recht
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 02 ruj 2010, 22:40 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: G-recht je napisao/la: Glupa izjava, svako ima "povijest" dok je istovremeno svacije gledanje na vlastitu proslost krajnje subjektivno i do boga nasminkako - pogotovo na Balkanu, onako naivno romanticarski. Nije ovo dakle jniti nista novo niti samo bosnjacko, ali najlakse je cistiti ispred tudjih vrata dok se vlastita avlija usmrdi od govana.
Svatko ima povijest, ali ovo je čisto krivotvorenje povijesti, ocito su bošnjački naucnici skontali da im je jedna velika rupa u povijesnim udzbenicima pa moraju izmisljat povijest, nezna covijek dal bi se smijo il bi plako Sa ovim bih se cak i mogao sloziti, iako mozda ne na nacin na koji to cinite Vi. Dok su jedni, a bili su i u prilici, svoje "rupe" popunjavali krajem 19. i pocetkom 20. vijeka, ali i u toku nacionalnih "preporoda" devedesetih, Bosnjaci to cine sad. Inace mi se gadi, onako uopsteno, pristup historiji kao nauci koji se prakticira u zemljama bivse SFRJ. Sve bi nekako da se upregne u toboznje nacionalne interese.
|
|
Vrh |
|
|
G-recht
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 02 ruj 2010, 22:50 |
|
|
I da, onako da se razumijemo, kad procitam ovo "praslavenski korijeni", u vezi s bilo kojim narodom na Balkanu, pa tako i Bosnjacima, ali i sire, odmah mi se smije, i to grohotom. Mislim da nije potrebno baciti niti jedan pogled na to sranje od knjige a da covjek zakljuci da se radi o obicnom sranju od knjige. Ili je, mooozda, idiot, bolje reci poltroncina i dupelicaz od autora, ipak napisao neko dobro historijsko djelo ali ga u startu usro, da izvinete, naslovom (u sta manje vjerujem, mislim ipak da se radi o history-shit-u).
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 02 ruj 2010, 22:55 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
E vidiš ovo je veoma zanimljivo, te nesuglasice kod vas bošnjaka, imate 100 teorija i "ideja" o svojoj povijesti, od reis uleme Cerića koji tvrdi da ste Turci, do ove teze da ste praslavenski narod pa sve do teze da ste Iliri....mislim ono mogli bi se bar nekako usuglasiti....ovako samo potvrđujete koliko ste zapravo izgubljeni u proslosti, sadasnjosti i buducnost....
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
G-recht
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 02 ruj 2010, 23:07 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: E vidiš ovo je veoma zanimljivo, te nesuglasice kod vas bošnjaka, imate 100 teorija i "ideja" o svojoj povijesti, od reis uleme Cerića koji tvrdi da ste Turci, do ove teze da ste praslavenski narod pa sve do teze da ste Iliri....mislim ono mogli bi se bar nekako usuglasiti....ovako samo potvrđujete koliko ste zapravo izgubljeni u proslosti, sadasnjosti i buducnost.... Hm, ne bih bas rekao da se radi o klasicnoj "izgubljenosti" vec cisto o pratecim pojavama definitivnog konstituisanja moderne nacije kao takve. Imas ti i kod Srba npr. takvih nesuglasica, samo sto se iste vise doticu intelektualnih krugova dok je srpski narod na liniji Srbin=pravoslavac. Seselj npr. tvrdi da su i katolici stokavci Srbi, i ne samo on, imas teorija kamaru. I kod Hrvata, manjim, onako rubnim dijelom, imas teorija koji, eto bar na Bosnjake, gledaju kao "Hrvate islamske vjeroispovjesti". Ali u proslosti ni Hrvati nisu bili bas tako sigurno sta su, jel Iliri, ili Jugosloveni, ili pak, kao u Bosni, Bosnjaci (Ivan F. Jukic). Ubijedjen sam u to da ce i Bosnjaci u buducnosti savladati ove nesuglasice koje zaista jesu evidentne.
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Promocija djela „Predslavenski korijeni Bošnjaka“ Postano: 03 ruj 2010, 02:33 |
|
|
Inače je dosada se podrijetlo bošnjana nalazilo između Hrvatske i Servije. Hrvati naravno imaju najviše dokaza u korist tome. Ali pošto nema puno spisa se tumači jednostavno da bošnjani su nešta između. A današnji Bošnjački povijesničari koriste taj mutni prostor pa govore ako nije skroz jedno, niti drugo da je odmah nešto treće. Naravno NE POSTOJI niti jedan povijesni izvor koji im to može potvrdi. Izvori koji postoje su večinom Hrvatski, nešto malo Servski
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|