|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 106 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Segrt Hlapic
|
Naslov: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 13:31 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
Koliko je RKC odgovorna za pokušaj stvaranja "bosnjačke" nacije? Gdje su oni u tome svemu?
Koliko vidim, RKC je u Austrougarskoj bila u službi Austrije i manjim dijelom Ugarske, do mjere da su pokušaji germanizacije Čeha rezultirali današnjim općim ateizmom u toj srednjoeuropskoj državi.
Preferirao bih da je Vrhbosanska nadbiskupija pod Zagrebačkom ili obrnuto, samo da Crkva nije razdijeljena u dvije države kojoj pripada jedna te ista nacija.
Jako sam sumnjičav prema crkvi u BiH jer često osjećam da nije vokalna po pitanju Hrvata koliko bi mogla biti, kao da pokušava imati dozu kontrole, "parče" vlasti u BiH bilo to preko bošnjačke ili hrvatske nacije kao instrumentom, no i dan danas ima otvorena vrata za "bošnjaštvo", ne bi da će preobratit muslimane u katolike.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 13:56 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Koliko je RKC odgovorna za pokušaj stvaranja "bosnjačke" nacije? Gdje su oni u tome svemu?
Koliko vidim, RKC je u Austrougarskoj bila u službi Austrije i manjim dijelom Ugarske, do mjere da su pokušaji germanizacije Čeha rezultirali današnjim općim ateizmom u toj srednjoeuropskoj državi.
Preferirao bih da je Vrhbosanska nadbiskupija pod Zagrebačkom ili obrnuto, samo da Crkva nije razdijeljena u dvije države kojoj pripada jedna te ista nacija.
Jako sam sumnjičav prema crkvi u BiH jer često osjećam da nije vokalna po pitanju Hrvata koliko bi mogla biti, kao da pokušava imati dozu kontrole, "parče" vlasti u BiH bilo to preko bošnjačke ili hrvatske nacije kao instrumentom, no i dan danas ima otvorena vrata za "bošnjaštvo", ne bi da će preobratit muslimane u katolike. Za početak ne bi naškodilo malo više pročitati o Ilirskom pokretu.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 14:58 |
|
|
Ilirski pokret nastao pod utjecajem djela slovenskog protestanta. Hrvatski narodni preporod je isprepleten s njim.
Ja pitam koja je uloga RKC u ideji i propagaciji bošnjačke nacije na uštrb hrvatstva u BiH. Neupitan je njen obol u tom maslu. Ima li itko tko je spreman objektivno objasniti poziciju i ulogu Crkve u stvaranju Bošnjaka i uzročno-posljedično povezati s danas?
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:09 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Koliko je RKC odgovorna za pokušaj stvaranja "bosnjačke" nacije? Gdje su oni u tome svemu?
Jako sam sumnjičav prema crkvi u BiH jer često osjećam da nije vokalna po pitanju Hrvata koliko bi mogla biti, kao da pokušava imati dozu kontrole, "parče" vlasti u BiH bilo to preko bošnjačke ili hrvatske nacije kao instrumentom, no i dan danas ima otvorena vrata za "bošnjaštvo", ne bi da će preobratit muslimane u katolike. ..RKC veze nema stvaranjem bošnjačke nacije i tada su muslimani birali imali priliku birat a devedeseti su samo kopirali temu..greska je bila sto se to nije održalo manje bi bilo bošnjačkog nacionalizma danas..po meni fulana tema..
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:12 |
|
|
90% što danas imamo nacionalizma su katolici.
Kad vozim kroz Hrvatsku okrenem Hrvatski radio, 1, 2, 3, nigdje hrvatske pjesme. Ono je u stvari engleski radio, jer stalno idu neke gluposti na engleskom. To je valjda ljepše nego pjesma na hrvatskom, na Hrvatskom radiju. Pjesma na hrvatskom je primitivna, zaostala, i Hrvatski radio je se stidi.
Vrti, vrti, tek kad dođem do HKR, mogu čuti normalnu, ne vjersku neku katoličku, nego baš normalnu hrvatsku pjesmu na hrvatskom jeziku.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:15 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: 90% što danas imamo nacionalizma su katolici.
Kad vozim kroz Hrvatsku okrenem Hrvatski radio, 1, 2, 3, nigdje hrvatske pjesme. Ono je u stvari engleski radio, jer stalno idu neke gluposti na engleskom. To je valjda ljepše nego pjesma na hrvatskom, na Hrvatskom radiju. Pjesma na hrvatskom je primitivna, zaostala, i Hrvatski radio je se stidi.
Vrti, vrti, tek kad dođem do HKR, mogu čuti normalnu, ne vjersku neku katoličku, nego baš normalnu hrvatsku pjesmu na hrvatskom jeziku. …sto slušaš medijski prostor je šarolik ja recimo slusam radio Dalmaciju i meni fali strane glazbe a kako sam uz granicu s Hercegovinom slicno je i s radio ljubuski i Posušje…neznan odakle ti to..!?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:21 |
|
|
laganini je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: 90% što danas imamo nacionalizma su katolici.
Vrti, vrti, tek kad dođem do HKR, mogu čuti normalnu, ne vjersku neku katoličku, nego baš normalnu hrvatsku pjesmu na hrvatskom jeziku. …sto slušaš medijski prostor je šarolik ja recimo slusam radio Dalmaciju i meni fali strane glazbe a kako sam uz granicu s Hercegovinom slicno je i s radio ljubuski i Posušje…neznan odakle ti to..!? Radio Dalmacija i Radio Dubrovnik su više hrvatski, to je točno. HRT je najgori po tom pitanju, a trebali bi biti nacionalni medij. Nacionalni.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:26 |
|
|
…rijetko slusam hr radio pa i ne zanm sto tamo puštaju na HRT uglavnom ide hr glazba…ja ne znam kad sam čuo neki turbo folk na nekoj je radio postaji a oni pune arenu zato pogrešna je teza da je politika koja forsira taj trash…vise bi reka neki čudni ljudi…moj sin sluša sve pa i to a za to su krivi naši klubovi a uglavnom su u Hercegovini…il Makarskoj a i to je Hercegovina postala..eto prihvati ovo ko činjenicu
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:30 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Ilirski pokret nastao pod utjecajem djela slovenskog protestanta. Hrvatski narodni preporod je isprepleten s njim.
Ja pitam koja je uloga RKC u ideji i propagaciji bošnjačke nacije na uštrb hrvatstva u BiH. Neupitan je njen obol u tom maslu. Ima li itko tko je spreman objektivno objasniti poziciju i ulogu Crkve u stvaranju Bošnjaka i uzročno-posljedično povezati s danas? Čuj to Hrvatski narodni preporod isprepleten s Ilirskim pokretom. E to mi je velika novost, bila sam uvjerena da je Ilirski pokret preteča Hrvatskog Narodnog preporoda daj malo više pročitaj o Ilirskom pokretu što mu je prethodilo, kako se razvijao itd., pa do njegove zabrane. Pa ćemo onda dalje. Pobrkao si ovdje puno toga
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:32 |
|
|
laganini je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Koliko je RKC odgovorna za pokušaj stvaranja "bosnjačke" nacije? Gdje su oni u tome svemu?
Jako sam sumnjičav prema crkvi u BiH jer često osjećam da nije vokalna po pitanju Hrvata koliko bi mogla biti, kao da pokušava imati dozu kontrole, "parče" vlasti u BiH bilo to preko bošnjačke ili hrvatske nacije kao instrumentom, no i dan danas ima otvorena vrata za "bošnjaštvo", ne bi da će preobratit muslimane u katolike. ..RKC veze nema stvaranjem bošnjačke nacije i tada su muslimani birali imali priliku birat a devedeseti su samo kopirali temu..greska je bila sto se to nije održalo manje bi bilo bošnjačkog nacionalizma danas..po meni fulana tema.. Nije nikako fulana tema jer RKC je propagirala bošnjaštvo po anektiranoj BiH. To što ovdje nema ljudi su spremni uputiti kritiku Crkvi je drugi par postola.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:35 |
|
|
zalutala je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Ilirski pokret nastao pod utjecajem djela slovenskog protestanta. Hrvatski narodni preporod je isprepleten s njim.
Ja pitam koja je uloga RKC u ideji i propagaciji bošnjačke nacije na uštrb hrvatstva u BiH. Neupitan je njen obol u tom maslu. Ima li itko tko je spreman objektivno objasniti poziciju i ulogu Crkve u stvaranju Bošnjaka i uzročno-posljedično povezati s danas? Čuj to Hrvatski narodni preporod isprepleten s Ilirskim pokretom. E to mi je velika novost, bila sam uvjerena da je Ilirski pokret preteča Hrvatskog Narodnog preporoda daj malo više pročitaj o Ilirskom pokretu što mu je prethodilo, kako se razvijao itd., pa do njegove zabrane. Pa ćemo onda dalje. Pobrkao si ovdje puno toga Nisam pobrkao ništa nego sam doslovno citirao wiki. Niti može biti preteča hrvatskom narodnom preporodu kada i jeste isprepleten s njim jer nacionalni identitet stvaran prvenstveno kao ilirski, a onda zamijenjen hrvatskim. Nemoj se pravit pametna tako ti svega, mislim da sam išao u gimnaziju, slobodno se nadrobi tu, a ne bit hochstapler. "Pa ćemo onda dalje" nu vrtirepke šta se ustala na zadnje noge
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:41 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: zalutala je napisao/la: Čuj to Hrvatski narodni preporod isprepleten s Ilirskim pokretom. E to mi je velika novost, bila sam uvjerena da je Ilirski pokret preteča Hrvatskog Narodnog preporoda daj malo više pročitaj o Ilirskom pokretu što mu je prethodilo, kako se razvijao itd., pa do njegove zabrane. Pa ćemo onda dalje. Pobrkao si ovdje puno toga Nisam pobrkao ništa nego sam doslovno citirao wiki. Niti može biti preteča hrvatskom narodnom preporodu kada i jeste isprepleten s njim jer nacionalni identitet stvaran prvenstveno kao ilirski, a onda zamijenjen hrvatskim. Nemoj se pravit pametna tako ti svega, mislim da sam išao u gimnaziju, slobodno se nadrobi tu, a ne bit hochstapler. Netko tko misli da je išao u gimnaziju kao ozbiljan izvor citira Wiki! Ajmo ovako. Za početak(osim tih sličica sa citatima koje Bošnjaci redovno serviraju) navedi točno što zamjeraš RKC. Ne lupat zbrda-zdola, ne postavljat sličice i citate, nego navedi ozbiljne izvore kojima potkrepljuješ svoje stavove. Da se može argumentirano razgovarati
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:45 |
|
|
zalutala je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Nisam pobrkao ništa nego sam doslovno citirao wiki. Niti može biti preteča hrvatskom narodnom preporodu kada i jeste isprepleten s njim jer nacionalni identitet stvaran prvenstveno kao ilirski, a onda zamijenjen hrvatskim.
Nemoj se pravit pametna tako ti svega, mislim da sam išao u gimnaziju, slobodno se nadrobi tu, a ne bit hochstapler.
Netko tko misli da je išao u gimnaziju kao ozbiljan izvor citira Wiki! Ajmo ovako. Za početak(osim tih sličica sa citatima koje Bošnjaci redovno serviraju) navedi točno što zamjeraš RKC. Ne lupat zbrda-zdola, ne postavljat sličice i citate, nego navedi ozbiljne izvore kojima potkrepljuješ svoje stavove. Da se može argumentirano razgovarati Hoćeš da lažem? Ja iskreno kažem kao nekadašnji gimnazijalac, citirao sam wiki, jer mi nije bilo jasno što drobiš. Citat: Za početak ne bi naškodilo malo više pročitati o Ilirskom pokretu. Ja ti iz Wiki izvučem osnovnu definiciju, ta neću valjda u NSB po literaturu? I ti se još svisoka postavljaš, ali nisi ništa rekla van gimnazijskog gradiva o ilirskom pokretu. Hajde curo, kad znaš poveznicu između stvaranja Bošnjaka i Ilirskog pokreta, kreni. Objasni nam, ti si očigledno ta jer nas upućuješ. Ovo je forum, zato postoji, da netko kaže, a ti si očigledno kompetnetna i znaš pa te molim u moje ime i drugih znatiželjnih Hrvata da nam objasniš to što znaš po pitanju ilirskog narodnog preporoda i koleracije sa nacionalnim osvještenjem žitelja BiH pod nazivom Bošnjaci. Jer ako nećeš, daj odi na roda mame forum i tamo to nastavi.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:49 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: laganini je napisao/la: ..RKC veze nema stvaranjem bošnjačke nacije i tada su muslimani birali imali priliku birat a devedeseti su samo kopirali temu..greska je bila sto se to nije održalo manje bi bilo bošnjačkog nacionalizma danas..po meni fulana tema.. Nije nikako fulana tema jer RKC je propagirala bošnjaštvo po anektiranoj BiH.To što ovdje nema ljudi su spremni uputiti kritiku Crkvi je drugi par postola. Pogledaj kaad su Fra Jukić i fra Knežević umrli. Tvrdiš da su propagirali bošnjaštvo po anektiranoj BiH. Možda iz groba? aneksija Bosne i Hercegovine. Provodeći politiku širenja na Balkan, Austro-Ugarska je 7. X. 1908. proglasila aneksiju BiH – koju je okupirala još 1878. https://www.enciklopedija.hr/clanak/ane ... ercegovine
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:52 |
|
|
Jukić 1857. Knežević 1889.
BiH je zaposjednuta od strane AU 1878.
Ok, znači Jukić je prije Austrijanaca filmao o Bošnjacima.
Ta dva lika muslimani stalno kelje. Očigledno su određeni franjevci disali bošnjaštvom prije dolaska same AU.
Zna li itko ulogu RKC za vrijeme zaposjedanja BiH po pitanju stvaranja bosnjačke nacije? Netko objektivan, da se ne uvrijedi kao blagajnik franjevačke mladeži, nego da kaže što zna.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 15:59 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Jukić 1857. Knežević 1889.
Ta dva lika muslimani stalno kelje. Očigledno su određeni franjevci disali bošnjaštvom prije dolaska same AU.
Zna li itko ulogu RKC za vrijeme zaposjedanja BiH po pitanju stvaranja bosnjačke nacije? Netko objektivan, da se ne uvrijedi kao blagajnik franjevačke mladeži, nego da kaže što zna. Možda Jukić i možda nekad. Danas, kod nas u Hercegovini, ako želiš da ti dijete ne postane građanin svijeta, najbolji izbor je Frama.
1048 of 2558 - 40.97%
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 16:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Jukić 1857. Knežević 1889.
Zna li itko ulogu RKC za vrijeme zaposjedanja BiH po pitanju stvaranja bosnjačke nacije? Netko objektivan, da se ne uvrijedi kao blagajnik franjevačke mladeži, nego da kaže što zna. Možda Jukić i možda nekad. Danas, kod nas u Hercegovini, ako želiš da ti dijete ne postane građanin svijeta, najbolji izbor je Frama. To je jako lijepo. Nešto me Hercegovina ta podsjeća na moju Dalmatinsku Zagoru, koja slučajnost. Ali za neke stvari treba malo drugačijeg psihoprofila od bogobojaznosti. Jer kad biraš kadar takvog tipa dobiješ TV HB, umjesto zanimljivog programa. Znaš što govorim.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 16:05 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Možda Jukić i možda nekad. Danas, kod nas u Hercegovini, ako želiš da ti dijete ne postane građanin svijeta, najbolji izbor je Frama. To je jako lijepo. Nešto me Hercegovina ta podsjeća na moju Dalmatinsku Zagoru, koja slučajnost. Ali za neke stvari treba malo drugačijeg psihoprofila od bogobojaznosti. Jer kad biraš kadar takvog tipa dobiješ TV HB, umjesto zanimljivog programa. Znaš što govorim. Đavlu malo, nismo ni nju imali.
1048 of 2558 - 40.97%
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 20:17 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 20:26 |
|
|
Bosanska nacionalna ideologija je bila jaka među fratrima u Bosni. U Hercegovini takvoga nečega nije bilo. Hercegovački fratri su očekivali pripojenje trokuta Duvno - Rama -Neretva Dalmaciji.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 21:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23951 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Harezm je napisao/la: Jukić je prezirao islam i muslimane. On je htio obnoviti srednjovjekovnu bosansku kraljevinu, samo za katolike. Ostalima bi u njegovom svijetu bilo "put pod noge". https://stav.ba/vijest/ivan-franjo-jukic-opisivao-je-muslimane-pravoslavce-i-jevreje-uz-najgoru-vrstu-uvreda-i-predrasuda/17214Koja mrznja prema muslimanima od Ivanja Franje Jukica, a oni ga uzdizu. Nesto su u raskoraku kao kod kralja Tvrtka. Samo dio opisa tadasnjih bosanskih muslimana. Citat: “Turci, s Ciganima iznose 384,000. Ovo su nasliednici lažljivog proroka Muhameda, zato se Muhamedovci pravie zovu. Ovi su postali u Bosni od zločestih hristjanah, kosvoje gospodstvo neznajuci druge uzderžati, Muslimani se, iznevierige se Bogu, i najveći nepriatelji postadoše svog naroda, i svoje jednokervne bratje, samo zato, da uzderze svoja posiedovanja zemaljska. Ovi imadu svoje Imame t. j. župnike, koji su podložni kadiama — svietovnim sudcima, kadie pako Carigradskomu šeh-ul-islamu, koi je glava Muhamedanske viere.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 05 vel 2024, 23:07 |
|
|
lider30 je napisao/la: Harezm je napisao/la: Jukić je prezirao islam i muslimane. On je htio obnoviti srednjovjekovnu bosansku kraljevinu, samo za katolike. Ostalima bi u njegovom svijetu bilo "put pod noge". https://stav.ba/vijest/ivan-franjo-jukic-opisivao-je-muslimane-pravoslavce-i-jevreje-uz-najgoru-vrstu-uvreda-i-predrasuda/17214Koja mrznja prema muslimanima od Ivanja Franje Jukica, a oni ga uzdizu. Nesto su u raskoraku kao kod kralja Tvrtka. Samo dio opisa tadasnjih bosanskih muslimana. Citat: “Turci, s Ciganima iznose 384,000. Ovo su nasliednici lažljivog proroka Muhameda, zato se Muhamedovci pravie zovu. Ovi su postali u Bosni od zločestih hristjanah, kosvoje gospodstvo neznajuci druge uzderžati, Muslimani se, iznevierige se Bogu, i najveći nepriatelji postadoše svog naroda, i svoje jednokervne bratje, samo zato, da uzderze svoja posiedovanja zemaljska. Ovi imadu svoje Imame t. j. župnike, koji su podložni kadiama — svietovnim sudcima, kadie pako Carigradskomu šeh-ul-islamu, koi je glava Muhamedanske viere. Hahaha, ovo je predobro. Treba sačuvati i zalijepiti svaki put kada hvale Jukića.
1048 of 2558 - 40.97%
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 06 vel 2024, 00:38 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Ilirski pokret nastao pod utjecajem djela slovenskog protestanta. Hrvatski narodni preporod je isprepleten s njim.
Ja pitam koja je uloga RKC u ideji i propagaciji bošnjačke nacije na uštrb hrvatstva u BiH. Neupitan je njen obol u tom maslu. Ima li itko tko je spreman objektivno objasniti poziciju i ulogu Crkve u stvaranju Bošnjaka i uzročno-posljedično povezati s danas? E moj gimnazijalac, pa ne znaš ni Wiki citirati Nije slovenskog nego slovačkog. I nije isprepletno s Hrvatskim narodnim preporodom nego u ozračju Hrvatskog narodnog preporoda. Ilirski pokret naziv je za politički pokret koji su, u ozračju hrvatskog narodnog preporoda razvio najprije u Hrvatskoj, a kao svoj cilj imao je kulturno i političko jedinstvo svih „Ilira“, to jest južnih Slavena. Pokret je trajao od 1830. do 1843. Glavne odrednice pokreta Ilirski pokret nastao je pod utjecajem djela slovačkoga preporoditelja Jana Kollára o slavenskom jedinstvu (panslavizam) https://hr.wikipedia.org/wiki/Ilirski_pokretIstina da mi je struka tehnička, niti srednja nije gimnazija, također tehnička, no ipak su nas naučili da su Slovenija i Slovačka dvije države. I također da izraz u ozračju ne znači isprepleteno. Možda si ti išo u gimanziju al pitanje jesi li je završijo Imala sam kolega gimnazijalaca, e oni su rasturali. Ovako kao ti se ne bi sramotili
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 06 vel 2024, 00:42 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Jukić 1857. Knežević 1889.
Zna li itko ulogu RKC za vrijeme zaposjedanja BiH po pitanju stvaranja bosnjačke nacije? Netko objektivan, da se ne uvrijedi kao blagajnik franjevačke mladeži, nego da kaže što zna. Aha, gimnazijalac se još jednom zeznuo. Ipak Jukić nije u anektiranoj BiH propagirao bošnjaštvo. Provjeravaj što pišeš, i kao što rekoh pročitaj malo više
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: RKC - neprijatelj hrvatske nacije? Postano: 06 vel 2024, 00:45 |
|
|
Gimnazijalac Hlapić. Jesi li ovo već negdje pročitao? Znaš li nešto više o ovome? Ako znaš, a vjerujem da znaš(ipak si ti išo u gimnaziju), de nam reci što u toj knjizi piše o fra Knezoviću i fra Slavoljubu Bošnjaku? I tko je napisao tu knjigu? USPOMENI I. FR. JUKIĆA PRVOGA BUDIOCA NARODNE SVIESTI
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|