HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 pro 2025, 09:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 59 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Je li Tuđman mogao ispregovarati drugačiji županijski sustav?
PostPostano: 23 stu 2025, 11:50 

Brane je napisao/la:
novosve je napisao/la:
U kojem o filmu i u kojim okolnostima su Srbi pristajali da vrate RSK Hrvatskoj? Ne da nisu postojale realne šanse, nisu nikakve.

Pa pregovarali su s nama (Ivić-Pašalić u Švicarskoj pred Oluju) samo što nisu htjeli pristat na uvjete.

Drugo RSK je živjela na rezervi, nisu imali lijekova, određene hrane kave, cigareta itd. realno nebi izdržali još dugo logistički, ne možeš jesti metke!?

RSK je bila normalnija, nego srbi u Baranji i Srijemu koji su zamalo ubili nakon pregovora (Tuđmanovu pregovaračicu) Vesnu Škare Ožbolt da se nije sakrila u neku zgradu dok je nije izvukao UN s oklopnjacima.

U RSK je bilo puno zločina nad hrvatima, ali ni približno kao u usporedbi sa hrvatima u Baranji i Srijemu.
Evo iz glave znam da gore iznad Osijeka u Baranji je bio srbski logor smrti mislim u Dalju il tako nešto, apsolutno nitko nije odgovarao za to.

Kompletan vrh RSK je procesuiran Martić, Babić itd. dok vodeći srbi u Baranji i Srijemu nisu odgovarali za ništa, naprotiv politički su rehabilitirani. Mislim o čemu pričamo priznan im je i radni staž dok je taj dio RH bio okupiran.
Erdutski sporazum je praktički aboliro četnike u tom dijelu Hrvatske.

Ne aboliram ja ovdje RSK, nego samo hoću reć da su bili manji zločinci od ovih srba iz Baranje i Srijema.
Evo jedan primjer s zarobljenim hrvatskim policajcima.

U Kninu su ih mučili, zlostavljali, prebijali i više manje su preživjeli
U Srijemu su ih masakrirali (oči, uši, genitalije) i tek nakon toga ih zaklali ubili, rijetko koji je preživio zarobljavanje.

Međutim to nije ni bitno da su Tuđman i Milošević napravili dogovor, šta bi srbi u RSK mogli nego kapitulirat ??

Karadžić i Boban su već imali "non-paper"
Dakle bosanski srbi su već otpilili RSK koja bi ostala bez energenata, bez goriva se moš slikat, ne znam dal bi ostali i bez struje i od kud su dobivali struju.

Točno, na pr četničko smeće stanimimrović koji je glumio gradonačelnika "srpskog Vukovara" od 1991-1998, prima saborsku mirovinu zahvaljujući erdustkom sporazumu.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2025, 12:06 

novosve je napisao/la:
Brane je napisao/la:
Formalno gledano nije, ali praktično gledano postojale su realne šanse.

RSK bi postala dio Hrvatske i dobili bi status kao ovi srbi u Vukovaru (Srijemu, Baranji)
- ratni zločini su abolirani
- pripadnici neprijateljske vojske su dobili djelomično priznanje prava, rade u državnoj, lokalnoj samoupravi pa i Policiji pripadnici četnika, silovatelji, otmičari itd.

Tuđman bi uzeo Hercegovinu i dio Bosne kao naknadu za ustupke srbima u RH.

U kojem o filmu i u kojim okolnostima su Srbi pristajali da vrate RSK Hrvatskoj? Ne da nisu postojale realne šanse, nisu nikakve.

Stoga je Tuđman suraivao s Amerikancima, jer je to bilo jedino smisleno. Washingtonski sporazum je, objektivno tvrdim, bolji za Hrvate nego da je opstala HRHB, psoebno ne onako mala kakva je bila početkom 1994.

Nažalost, SAD su kasnije krenule u politku stvaranja "bosanske nacije" i u tom kontekstu išle su revizije washingtonskog ustroja FBIH na našu štetu, koje su tek malo i odnedavno revidirane.

Ratni zločini nisu abolirani, masa Srba je pohapšena, a masa pobjegla iz Hrvatske upravo jer su pod istragom, neki i osuđeni u odsutnosti. Srbi su u Vukovaru prošli tek zrnce bolje nego u OLuji, i tamo ih ima danas 60% manje nego 1991.

Srbi prosli mrvice bolje? Prosli su kao na piru sto kazu dalmatinci.

Kordunašku Banijsku i Ličko Dalmatinsku braću im ispirilo s nogom
U guzicu. HV ih pregazio ko plitak potok da im nije mrlja ostala.

Dobili su zastupljenost u školstvu, policiji, opcinama, zupaniji, sudstvu, privilegije i poticaje, dvojezicnost itd itd.

Mirna reintegracija je njima dala ogromne privilegije koje su doduse u strahu potpisali.

Tamo 96 kad je to krenulo Hrvatski povratnici su se vračali u sela i gradove pod kontrolom još tada srpske policije… da bi zatim došlo do mješane patrole jedan Hrvat jedan Srbin.

Veoma teška vremena za naše ljude , gradovi porušeni kuće zapaljene posla nigdje i sve Srbi u gradu.

Njih u istočnoj Slavoniji i Baranji ima manje samo zbog opće demografske propasti plus činjenice da su sve razvalili i uništili pa nije bilo kruha ni za koga pa tako ni njih. A Srbija nije nedan cent uložila u obnovu grada pod okupacijskom upravom.

Njih dan danas ima između 1/3 i 1/4 u Vukovaru , a sela gdje su bili većina 91 . I danas su većina.

Razlog zašto ih ima manje pored već opisanih razloga je i to što su toliko okrvavili ruke , i toliko masovno da ih je hrpa pobjegla da izbjegnu kazneni progon.

Pitaj većinu slavonaca branitelja dan danas su ljuti rati toga i većina žali što i tamo nije sprovedena Oluja tj. Grom/ vatrene kočije

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 23 stu 2025, 18:46 

weasel je napisao/la:
Srbi prosli mrvice bolje? Prosli su kao na piru sto kazu dalmatinci.

Kordunašku Banijsku i Ličko Dalmatinsku braću im ispirilo s nogom
U guzicu. HV ih pregazio ko plitak potok da im nije mrlja ostala.

Dobili su zastupljenost u školstvu, policiji, opcinama, zupaniji, sudstvu, privilegije i poticaje, dvojezicnost itd itd.

Mirna reintegracija je njima dala ogromne privilegije koje su doduse u strahu potpisali.

Sve su oni to dobili i u drugim krajevima Hrvatske + povratak financiran našim novcem. U niz općina i gradova su općinska vlast (bili), a u nekima su i danas.

U istočnoj Hrvatskoj je proces bio išao polagano, ali konstantno u našu korist. U ostatku bivše RSK su pometeni Olujom, pa se vraćali, pa opet iscurili.

U konačnici ti je to danas skoro isto. Pad srpskog stanovništva u recimo Glini je 80% u odnosu na 1991., a u Vukovaru oko 60%.

Srbi su u svakom pogledu i potpuno poraženi na istoku Hrvatske kao i svugdje drugdje, osim u konobarskom cehu, tu dominiraju.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2025, 23:21 

Što mislite o ovome?
HBŽ - Livno, Tomislavgrad, Kupres, Prozor-Rama, sela zapadne Jablanice, Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar
Nazvat ćemo Mostarsko-hercegovačka županija - Ravno, Neum, Stolac, Čapljina, Čitluk, Zapadni Mostar, Ljubuški, Široki Brijeg, Grude, Posušje
Nazvat ćemo Lašvansko-lepenička županija - Uskoplje (cijeli grad, veći dio općine, jug i sjever novotravničke općine, jugoistok travničke općine, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo, Fojnica.
Bošnjaci bi s druge strane imali svoju županiju u kojoj bi imali Travnik, središnji dio novotravničke općine, Jajce, Dobretiće, Donji Vakuf, Bugojno i sela od Uskoplja prema Bugojnu.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 00:25 

Tvigi 94 je napisao/la:
Što mislite o ovome?
HBŽ - Livno, Tomislavgrad, Kupres, Prozor-Rama, sela zapadne Jablanice, Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar
Nazvat ćemo Mostarsko-hercegovačka županija - Ravno, Neum, Stolac, Čapljina, Čitluk, Zapadni Mostar, Ljubuški, Široki Brijeg, Grude, Posušje
Nazvat ćemo Lašvansko-lepenička županija - Uskoplje (cijeli grad, veći dio općine, jug i sjever novotravničke općine, jugoistok travničke općine, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo, Fojnica.
Bošnjaci bi s druge strane imali svoju županiju u kojoj bi imali Travnik, središnji dio novotravničke općine, Jajce, Dobretiće, Donji Vakuf, Bugojno i sela od Uskoplja prema Bugojnu.

Ovo je vrijeme nakon Daytona (prije nego što smo se povukli iz dijelova USK, Dnovakufa i slično).

slika

A ovo je što ti predlažeš.
slika
Nisam dirao Žepče i Usoru, samo Novi Šeer i sela koja su vraćena Maglaju.

I pazi, to je nakon što smo im dali 5% teritorija u Daytonu da bi dobili pola Sarajeva i koridor za Goražde.
Ne bih rekao da je neki deal.

I da Novu Bilu (jug Travnika) sam nam ostavio na karti.
Iako mi se čini u tvom prijedlogu da bi po tebi pripala muslimanima.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 00:28 

I nema teoretske šanse da bi Tuđman nakon Maestrala vratio Jajce.
Da se išlo na ovu priču, ne bi Srbima dao Šipovo/Plivu.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 00:33 

Tvigi 94 je napisao/la:
Što mislite o ovome?

Previše smo mi ustupljivali teritorija, dok nam se ne vrati 5% teritorija kao zalog za novi pokušaj izgradnje prijateljskih odnosa Hrvata i alahovih robova i kao isprika za trenutno stanje u BiH ne treba ni pomišljat na predavanje ičega. Ne trebamo tražiti ništa ispod cijelih HNŽ i SBŽ te dijelova ZDŽ.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 00:36 

Boris Johnson iz Jajca je napisao/la:
Tvigi 94 je napisao/la:
Što mislite o ovome?

Previše smo mi ustupljivali teritorija, dok nam se ne vrati 5% teritorija kao zalog za novi pokušaj izgradnje prijateljskih odnosa Hrvata i alahovih robova i kao isprika za trenutno stanje u BiH ne treba ni pomišljat na predavanje ičega. Ne trebamo tražiti ništa ispod cijelih HNŽ i SBŽ te dijelova ZDŽ.

Nerealno i maksimalistički, nema teoretske šanse da to dobijemo bez rata.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 00:44 

Bolje i rat nego ići s minimalističkim pristupom. Prošli put smo dali, ovaj put oni ili put prema Turskoj i EU zemljama.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 00:51 

Ceha je napisao/la:
Tvigi 94 je napisao/la:
Što mislite o ovome?

Ovo je vrijeme nakon Daytona (prije nego što smo se povukli iz dijelova USK, Dnovakufa i slično).

slika

A ovo je što ti predlažeš.

Napisao sam jugoistok travničke općine, pod tim sam mislio Novu Bilu.
Napisao sam jugoistok travničke općine, pod tim sam podrazumijevao Novu Bilu. Po meni ovo bi bile hrvatske županije koje su se mogle formirati umjesto ovih mješovitih i bez problema bi smo u budućnosti (naravno s obzirom na geostrateške okolnosti) obnoviti Herceg-Bosnu.
slika
Nisam dirao Žepče i Usoru, samo Novi Šeer i sela koja su vraćena Maglaju.

I pazi, to je nakon što smo im dali 5% teritorija u Daytonu da bi dobili pola Sarajeva i koridor za Goražde.
Ne bih rekao da je neki deal.

I da Novu Bilu (jug Travnika) sam nam ostavio na karti.
Iako mi se čini u tvom prijedlogu da bi po tebi pripala muslimanima.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 00:54 

Napisao sam jugoistok travničke općine, pod tim sam mislio na Novu Bilu. Inače, karta je točno ono na što sam mislio + Nova Bila.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 01:12 

Tvigi 94 je napisao/la:
Napisao sam jugoistok travničke općine, pod tim sam mislio na Novu Bilu. Inače, karta je točno ono na što sam mislio + Nova Bila.

Ok, sorry, promaklo mi je.

Ali kažem ti, malo je to.
Ovo bi bilo više fer.
slika

Oni su držali 3% u SBŽu i tako nešto u HNŽu.
To je 6%.
Mi smo se odrekli 5% oko Mrkonjića i 1% na jugu USKa.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 01:13 

Boris Johnson iz Jajca je napisao/la:
Tvigi 94 je napisao/la:
Što mislite o ovome?

Taman.
Uostalom da se iz 3 hrvatske i 2 miješovite županije formira jedan entitet, mi smo tu debela većina.
Još kad se zbroje Usora i Žepče....

A i taj postotak smo već dali muslimanima.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 01:20 

Jbg Čeha i ja bi volio da imamo cijelu srednju Bosnu i sjevernu Hercegovinu sve do Zenice i Sarajeva. Pokušavam ovo stavit u neki kontekst vremena koji bi se realno mogao odigrat. Znači umjesto HNZ i SBZ kao mjesovitih zupanija da tu postoje 2 hrvatske i 2 muslimanske županije. Znači imali bi prostor Drvar-Stolac/Vitez-Neum teritorijalno povezan u okviru većinskih hrvatskih županija. Da je to tako formirano 1995., danas bi puno lakše mogli stvoriti entitet jer imaš teritorijalni kontinuitet. To je svakako bolje nego ovo što imamo danas - 5 enklava u srednjoj Bosni okruženih sa muslimanima.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 03:55 

Tvigi 94 je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Mogao je, sjećam se komentara iz tog vremena.

Problem su bile dvije stvari. Prvo teško bismo dobili koridore. Mogli smo imati hrvatski kanton, ali da to budu nepovezane enklave u Bosni. Računali smo bolje miješani kanton nego enklave bez koridora.

Druga stvar je Tuđmanova želja da muslimane pretvori u Hrvate. Ja čak ne bih rekao da je on bio naivan, naprotiv bio je vrlo sposoban, nego je veći problem što je iza njega došao Mesić. Da je Tuđman ostao živ još 10 godina mislim da bi mi danas bili u puno boljoj poziciji. Potpisani sporazum nije bio toliko loš, koliko se kasnije postepeno mijenjao na našu štetu.

Bolje i županija sa nepovezanim enklavama nego ovo što je danas. Prije rata sa muslimanima vjerovati da će postati Hrvat ajde nekako, ali nakon onog krvavog rata, znači doslovno klaonice u srednjoj Bosni je čista ludost.

Nikima je zato bilo u interesu opstruirat, sabotirat takvo hrvatsko kompaktiziranje.
Engleziman i islamističkin radikaliman.
Navrneš li bar dil Muslimana na hrvatstvo, ostajedu izgubljeni za osvajačke ciljeve islamista.
Ojačana Hrvatska je ugroza za engleske lanove dominantne Srbije u JI Europi. Englezi jaku Hrvatsku smatradu produženon Nimačkon koja izlazi na Jadran.

Zato su se Englezi smišljeno smistili u sridnju Bosnu. Za pobrinit se da se ekipa dobro zakrvi.

Diluje li ovo s kroatizacijon Muslimana realno?
Pa, doseljavadu se inače u Hrvatsku i asimiliradu se u Hrvate. Već dica iz mišanih brakova di je ćaća Musliman su katolici. Nije 100%, ali 3/4 zacilo je tako.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 08:23 

Tvigi 94 je napisao/la:
Jbg Čeha i ja bi volio da imamo cijelu srednju Bosnu i sjevernu Hercegovinu sve do Zenice i Sarajeva. Pokušavam ovo stavit u neki kontekst vremena koji bi se realno mogao odigrat. Znači umjesto HNZ i SBZ kao mjesovitih zupanija da tu postoje 2 hrvatske i 2 muslimanske županije. Znači imali bi prostor Drvar-Stolac/Vitez-Neum teritorijalno povezan u okviru većinskih hrvatskih županija. Da je to tako formirano 1995., danas bi puno lakše mogli stvoriti entitet jer imaš teritorijalni kontinuitet. To je svakako bolje nego ovo što imamo danas - 5 enklava u srednjoj Bosni okruženih sa muslimanima.

Ali ovo su preveliki naši ustupci.

Prvo se trebalo izvući bar nešto od onih 5% oko Mrkonjića.
Zatim nešto od onih 1% s juga USKa....

Oko nekih stvari (npr. Travnik) je mogao biti i distrik.
Dnovakuf nam ne treba...
Itd, itd...

Poanta je da je trebalo biti više od ovoga.
Tipa; NTravnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo, Fojnica, Jajce i Uskoplje s Dobretićima nama.
Travnik i Bugojno distrikti.
Može i Uskoplje i Fojnica.
Jablanica podjeljena.
Mostar distrikt.
Konjic, eventualno izmjena općinskih granica.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 08:24 

Sokolić je napisao/la:
Tvigi 94 je napisao/la:

Bolje i županija sa nepovezanim enklavama nego ovo što je danas. Prije rata sa muslimanima vjerovati da će postati Hrvat ajde nekako, ali nakon onog krvavog rata, znači doslovno klaonice u srednjoj Bosni je čista ludost.

Nikima je zato bilo u interesu opstruirat, sabotirat takvo hrvatsko kompaktiziranje.
Engleziman i islamističkin radikaliman.
Navrneš li bar dil Muslimana na hrvatstvo, ostajedu izgubljeni za osvajačke ciljeve islamista.
Ojačana Hrvatska je ugroza za engleske lanove dominantne Srbije u JI Europi. Englezi jaku Hrvatsku smatradu produženon Nimačkon koja izlazi na Jadran.

Zato su se Englezi smišljeno smistili u sridnju Bosnu. Za pobrinit se da se ekipa dobro zakrvi.

Diluje li ovo s kroatizacijon Muslimana realno?
Pa, doseljavadu se inače u Hrvatsku i asimiliradu se u Hrvate. Već dica iz mišanih brakova di je ćaća Musliman su katolici. Nije 100%, ali 3/4 zacilo je tako.

Yup.
Za Engleze smo mi 90ih bili mali Hansevi i Jurgeni, pa su djelovali u tom smjeru.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 08:55 

Ako se bude išlo da bude teritorijalni kontinuitet.

- U SBK mi gubimo Travnik (ne brkati sa Novi Travnik, jer on ide nama).
- U HNK mi gubimo Jablanicu i Konjic.

Jajce koje je branio Hrvoje Vukčić HRVATinić Bošnjaci dobiti neće!
Plenković nije dolazio u Jajce bezveze.

Time je čitava teritorija povezana cestama i naša i njihova, jedino USK je na rubu šu*ka. USK će biti nacionalni park Une , možda nekad prašuma i tampon zona između Srba i Hrvata.

†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 10:34 

sejdo.komsoglu je napisao/la:
Ako se bude išlo da bude teritorijalni kontinuitet.

- U SBK mi gubimo Travnik (ne brkati sa Novi Travnik, jer on ide nama).
- U HNK mi gubimo Jablanicu i Konjic.

Jajce koje je branio Hrvoje Vukčić HRVATinić Bošnjaci dobiti neće!
Plenković nije dolazio u Jajce bezveze.

Time je čitava teritorija povezana cestama i naša i njihova, jedino USK je na rubu šu*ka. USK će biti nacionalni park Une , možda nekad prašuma i tampon zona između Srba i Hrvata.

Pazi, mi smo već izgubili Travnik, Bugojno, Konjic, Jablanicu, veći dio uskopaljske općine tijekom sukoba sa muslimanima. Jajce je u sadašnjoj situaciji realno enklava bez teritorijalne veze sa HBŽ/Hercegovinom. Trebali smo onda imati dvije opcije.
1. Uzeti općine Šipovo i Jezero te Jajce i Dobretići u HBŽ. Mješovita županija SBŽ bi bila bez Jajca i Dobretića.
2. Ostaviti Jajce i Dobretiće muslimanima, ali uzeti dio grada Uskoplja kojeg imaju muslimani kao i veći dio uskopaljske općine, jug novotravničke općine koji je isto bio pod muslimanima, dio grada Novog Travnika (Kalinska); dijelove općina Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo, Fojnica koji su bili pod muslimanima.

Više od toga, a možda ni to nismo mogli jer su Amerikanci prijetili Tuđmanu da neće onda podržati mirnu
reintegraciju istočne Slavonije, prijetili su i sa sankcijama, a ako se ne varam bilo je još u pitanju neka rezolucija UN-a u kojoj bi Hrvatska bila označena agresorom, nisam baš siguran.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 10:56 

Richard Holbrooke u svojim memoarima "To End a War" i u kasnijim intervjuima:
"Ako inzistirate na četvrtom hrvatskom kantonu, mi nećemo moći zaustaviti rezoluciju u Vijeću sigurnosti kojom se Hrvatska optužuje za etničko čišćenje u Krajini i zapadnoj Bosni. A bez naše podrške nema ni Erdutskog sporazuma.“

Mate Granić u svojim memoarima Vanjski poslovi:
„U noći s 19. na 20. studenog Holbrooke je Tuđmanu rekao doslovno: ‘Ako ne popustite po pitanju Srednje Bosne, mi ćemo pustiti rezoluciju kojom se Hrvatska osuđuje za etničko čišćenje u operaciji Oluja. To znači kraj mirne reintegracije Podunavlja.’ Tuđman je nakon toga rekao Šušku i meni: ‘Ne smijemo riskirati istočnu Slavoniju zbog nekoliko sela u Lašvanskoj dolini.’“

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 11:18 

Nema veze što smo izgubili Bugojno. I Bošnjaci su izgubili pola Sarajeva pa ga dobili nazad.
Vakufi su sela. To je sve HRHB.

Sada ću u fazonu kao Helez - vidio sam karte gdje su Bugojno i Vakufi u našen HRHB entitetu. Travnik, Konjic i Jablanica nisu bili :zubati

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 11:26 

Ovo je ljepota HRHB. Bošnjaci bi bili najsretniji kada bi nam uvalili samo Hercegovinu i kršna područja.

slika

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 14:50 

Noname01 je napisao/la:
Bolje i rat nego ići s minimalističkim pristupom. Prošli put smo dali, ovaj put oni ili put prema Turskoj i EU zemljama.

Naš pristup treba biti što je obranjeno i probati još malo iskamčiti, sve više od toga je zavaravanje, hocemo li ratovati zbog tih ajmo rec 10 tisuca hrvata šta su van toga u Srednjoj Bosni i Sjevernoj Hercegovini koji imaju godišnje brat bratu niti 30 rođenih, jesi ti spreman umrit za to?

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 15:21 

Li Zongren je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:

Naš pristup treba biti što je obranjeno i probati još malo iskamčiti, sve više od toga je zavaravanje, hocemo li ratovati zbog tih ajmo rec 10 tisuca hrvata šta su van toga u Srednjoj Bosni i Sjevernoj Hercegovini koji imaju godišnje brat bratu niti 30 rođenih, jesi ti spreman umrit za to?

Ratovat će se svakako zato što su nam susjedi Srbi i Muslimani. Bilo to za 5 ili 25 godina. To je neminovno. A i nije u pitanju samo ta mala brojka nego i što dalje odbacivanje neprijatelja od izlaza, mora, luke itd. Muslimani ne planiraju uvesti vize ovima iz Turske, bliskog istoka, sjeverne Afrike itd. Ukoliko u Europi ne krene s prestankom ovih ludorija onda je za očekivati u budućnosti veliki priljev svih nama nepogodnih. Bilo da je u pitanju Hrvatska ili Herceg-Bosna i BiH. Jednostavno demografska kretanja su takva i rupe će netko popunjavati i prazan prostor, a želja za profitom i održavanjem nekog stanja to sve ubrzava.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2025, 19:58 

Brane je napisao/la:
novosve je napisao/la:

RSK je bila normalnija, nego srbi u Baranji i Srijemu koji su zamalo ubili nakon pregovora (Tuđmanovu pregovaračicu) Vesnu Škare Ožbolt da se nije sakrila u neku zgradu dok je nije izvukao UN s oklopnjacima.

U RSK je bilo puno zločina nad hrvatima, ali ni približno kao u usporedbi sa hrvatima u Baranji i Srijemu.
Evo iz glave znam da gore iznad Osijeka u Baranji je bio srbski logor smrti mislim u Dalju il tako nešto, apsolutno nitko nije odgovarao za to.

Ne aboliram ja ovdje RSK, nego samo hoću reć da su bili manji zločinci od ovih srba iz Baranje i Srijema.
Evo jedan primjer s zarobljenim hrvatskim policajcima.

U Kninu su ih mučili, zlostavljali, prebijali i više manje su preživjeli
U Srijemu su ih masakrirali (oči, uši, genitalije) i tek nakon toga ih zaklali ubili, rijetko koji je preživio zarobljavanje.

Ovo s timen koji su pobunjenici bili gori, zanimjiva tema.
Toliko o divjin brđaniman i pitomin tolerantnin ravničariman. Sitite se i sramne uloge Vojvodine i Vojv.korpusa JNA.

Nego, da su de bili pokušali ubit pregovaračicu, e to je bruka i škandal.
Gubidu rat a izvodidu takve gluposti.
To gre na živce zapadnjaciman takvi balkanluci.

Nisan zna za to. Je li to bilo na kraj rata?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 59 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: