HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 stu 2025, 20:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 271 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Tronarodni Nacionalistički Chat
PostPostano: 29 pro 2011, 13:11 

Sva sreća, nemam nikakve veze sa nacionalizmom!! :smajl035

Vrh

PostPostano: 29 pro 2011, 13:50 

Crvena Sonja je napisao/la:

Ja ne vjerujem da si ti baš bezveze! :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 29 pro 2011, 14:05 

Bobovac je napisao/la:

Imam veze..... :ujko

Vrh

PostPostano: 31 pro 2011, 14:05 

Happy New Year mishevi i mishice :zubati :aleale

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 31 pro 2011, 18:56 

Ovdje na ovoj temi niko nema veze sa nacionalizmom, ali je zato tema jako posjecena.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 20:56 

Bobovac je napisao/la:

Mah , pokušajte nadmašiti ovo :

Did s čačine strane - ujkan :ujko
Did s materine strane- neutralan mačekovac, politika čekanja
Did s očuhove strane - tuko Talijane kod Trsta : "Život damo Trst nedamo " :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 22:26 

Zadar1993 je napisao/la:

Did s očuhove strane - tuko Talijane kod Trsta : "Život damo Trst nedamo " :zubati

Moji su se djedovi neutralno krili od svih vojski podjednako. Tj u nastojanju da ih ne "pokupe" vodili su politiku mudrog čekanja! :zubati

Al eto nisu baš mogli vječito tako, jedan završi na Blajburgu a drugi u partizanima.

A kad je počeo prošli rat dadoše mi zajednički savjet, univerzalan za sve vojske: - "Krij se budalo! Ne bismo ni mi onaj rat preživjeli da se nismo krili!!"

Ali povijest se ponovila. Ma koliko se tko htio skriti ne može se pobjeći od usudbenih silnica povijesti i bespuća povijesne zbilje!! :zubati

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 22:53 

Moja kuća partizanska cela , mada je malo dalja rodbina bila u četnicima.

Obišli su celu bivši nam zemlju , nastariji stric izgubio oko , a deda-stric poginuo na Sutjesci.
Rođeni deda umro pred sam rat.

Sa majčine strane deda bio u partizanima takođe , a familija pretrpela zbog nemačke ofanzive mnogo , pradedu su mi ubili u kući i spalili ga jer nije hteo da ide u zbeg i napusti imanje.

Uglavnom posle rata je bilo zajebano jer su mi kuću obeležili sa inforbiroom , i naravno stric i očevi dva ujaka su gulili na Golom otoku.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 22:56 

A, i tvoji preci su imali religiju. Marksizam.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:04 

BBC je napisao/la:

Pa moji direktni baš i ne previše , to je nam je došlo u kuću od očevih ujaka , to su bile predratne komunjare.

Nije niko u kući terorirsan time , jer kako sam rekao dugo je bila stigma golootočka.

Ćale mi je mrzeo popove kao persone zbog dečačke traume jer mu pop kao malom zavrno šamarčinu u crkvi jer nije skino kapu. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:15 

joe enter je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Pa moji direktni baš i ne previše , to je nam je došlo u kuću od očevih ujaka , to su bile predratne komunjare.

Nije niko u kući terorirsan time , jer kako sam rekao dugo je bila stigma golootočka.

Ćale mi je mrzeo popove kao persone zbog dečačke traume jer mu pop kao malom zavrno šamarčinu u crkvi jer nije skino kapu. :zubati

Trebalo je biti komunjara pre 1941 :zubati

Taj tvoj kraj je koliko znam bio uglavnom cetnicki, kako su to ispeglali posle rata, jel bilo zle krvi?

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:34 

DzoniBG je napisao/la:
Trebalo je biti komunjara pre 1941 :zubati

Taj tvoj kraj je koliko znam bio uglavnom cetnicki, kako su to ispeglali posle rata, jel bilo zle krvi?

Nije baš četnički , malo je tu komplikvana situacija.

Kad je počeo rat , niko nije znao šta su partizani sem par ljudi , uglavnom išlo se u današnju Hercegovinu da se brane braća jer ih poklaše neke ustaše(takođe niko nije znao ko su oni), tj.uglavnom su u pitanju bili cvećari mada je bilo i Hrvata naravno.

Poenta je bila da se brani zemlja od Švaba , e sad što su tek kasnije videli švabe je druga priča.

Podela je počela tek 42' , a bilo je non-stop prebega tamo vamo , najviše zato da se spasi glava.

Da , bilo je krvi , na pravdi boga je streljano 150 ljudi koji nisu videli borbe ili ikakvog zla ikome načinili , ali neko im iz prodice bio sa četnicima i to ti je to.

A šta je kuriozitet je što je u očevom kraju u predratnim izborima pobedila opozicija , tj.koalicija Mačeka.
Tako da možeš misliti kako su to bili veliki srpski nacionalisti i četnici.
Mada neki kažu da je glasanje za Mačeka bio što je neko narodu prosuo priču da je Maček poreklom iz nekog priselka zvanom Mačkovina , i ovi seljaci odmah po lokal-plemenskom patriotizmu glasali za njega. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:45 

joe enter je napisao/la:
Nije baš četnički , malo je tu komplikvana situacija.

Kad je počeo rat , niko nije znao šta su partizani sem par ljudi , uglavnom išlo se u današnju Hercegovinu da se brane braća jer ih poklaše neke ustaše(takođe niko nije znao ko su oni), tj.uglavnom su u pitanju bili cvećari mada je bilo i Hrvata naravno.

Poenta je bila da se brani zemlja od Švaba , e sad što su tek kasnije videli švabe je druga priča.

Podela je počela tek 42' , a bilo je non-stop prebega tamo vamo , najviše zato da se spasi glava.

Da , bilo je krvi , na pravdi boga je streljano 150 ljudi koji nisu videli borbe ili ikakvog zla ikome načinili , ali neko im iz prodice bio sa četnicima i to ti je to.

A šta je kuriozitet je što je u očevom kraju u predratnim izborima pobedila opozicija , tj.koalicija Mačeka.
Tako da možeš misliti kako su to bili veliki srpski nacionalisti i četnici.
Mada neki kažu da je glasanje za Mačeka bio što je neko narodu prosuo priču da je Maček poreklom iz nekog priselka zvanom Mačkovina , i ovi seljaci odmah po lokal-plemenskom patriotizmu glasali za njega. :zubati

Sve u svemu uzas...na tako malom prostoru zemljaci i sunarodnici se pobise zbog gluposti...petokrake i kralja...

Sve mogu da razumem, razne vojske u Jugi tada, ali da se Srbi podele po tako debilnim osnovama i jedni druge ubijajaju... to nikad necu prihvatiti kao normalno.

Ajde u ratu se svasta dogadja...ali kad se to zavrsilo, tek onda odmazda, zasto?! To su pasivni krajevi, ljudi su gledali kako da prezive, zasto ih ubijati, i njihove familije... to komunjarama nikad ne mogu da oprostim, krvnici kao Jovo Kapicic, jebo ih Tito i partija, u crno su zavili nebrojene porodice.

Tek iz ove perspektive je jasno koliko je to bilo neopravdano, totalitarne ideologije uvek iza sebe ostavljaju gomilu leseva...i malo sta drugo...

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 23:53 

Komunizam i komunisti ne mogu i ne znaju drugačije vladati. Jednostavno teoretski nemoguće.

Gledam TV Dnevnik sjeverne Koreje. 22 minuta o "velikom vođi" koje je sve tvornice otvorio i blagoslovio, gdje je išao, što je mudro rekao. Ostatak dnevnika drugi vodeći partijski funkcioneri.

Jedan Dnevnik skoro 30 minuta besmislena priča kako je u sred zime jedna grana procvjetala jer je "veliki vođa" pogledao.

Komunizam od naroda i država pravi najveće mentalne institucije na svijetu. Rode se i umru a da ne znaju što je život. Bar da osjete nekih 5% života ako ništa.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 00:14 

BBC je napisao/la:
Komunizam i komunisti ne mogu i ne znaju drugačije vladati. Jednostavno teoretski nemoguće.

Gledam TV Dnevnik sjeverne Koreje. 22 minuta o "velikom vođi" koje je sve tvornice otvorio i blagoslovio, gdje je išao, što je mudro rekao. Ostatak dnevnika drugi vodeći partijski funkcioneri.

Jedan Dnevnik skoro 30 minuta besmislena priča kako je u sred zime jedna grana procvjetala jer je "veliki vođa" pogledao.

Komunizam od naroda i država pravi najveće mentalne institucije na svijetu. Rode se i umru a da ne znaju što je život. Bar da osjete nekih 5% života ako ništa.

Slušaj BBC i probaj kontati na način na koji sam ja sve to pomirio tj.bolje reći kao Nikola što je odbacio.

Nisu komunisti pali sa marsa kao vanzemaljci već su to izdanaci tvog naroda kao i mog.

Tako da kao što je Karadžić,Mladić, i kojekakvi četnički zlikovci iz 2.sv.rata moji sunarodnici , tako su i Kapičić,Krcun,Ranković,...takođe moji.
Nema beganja tu , sve je to isti mentalni sklop.

Što ih pre prihvatiš kao svoje tako će ti biti lakše da ih odbaciš.

Žao mije ali posle 2.sv.rata ama baš nimalo nije bilo kapaciteta i ljudi da se uvede demokratija i sloboda pojedinaca , al' ne zato što su mnigi pobijeni već zbog mentaliteta i neobrazovanosti koja iz tog mentaliteta proizilazi.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 00:17 

Oprosti, Karl Marx nije moj. Ni po čemu.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 00:19 

Ooo sveti Đurđe i Aranđele kome se ja obraćam , baš sam blesav! :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 00:23 

Kužim ja tebe. Ali ti izgleda ne poznaješ činjenice da su boljševici na Balkanu financirani iz Moskve.
I to takvim novcem u to vrijeme da srpski, hrvatski i bilo koji seljak nije imao šanse protiv takve organizacije i propagande.

Zato odjebi sa tim besmislenim pričama.

I pričamo o uvezenim ideologijama. Mladić nije imao ideologiju kad je ušao u Srebrenicu. Bio samo dobar komad budale u ratu.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 00:23 

DzoniBG je napisao/la:
Sve u svemu uzas...na tako malom prostoru zemljaci i sunarodnici se pobise zbog gluposti...petokrake i kralja...

Sve mogu da razumem, razne vojske u Jugi tada, ali da se Srbi podele po tako debilnim osnovama i jedni druge ubijajaju... to nikad necu prihvatiti kao normalno.

Ajde u ratu se svasta dogadja...ali kad se to zavrsilo, tek onda odmazda, zasto?! To su pasivni krajevi, ljudi su gledali kako da prezive, zasto ih ubijati, i njihove familije... to komunjarama nikad ne mogu da oprostim, krvnici kao Jovo Kapicic, jebo ih Tito i partija, u crno su zavili nebrojene porodice.

Tek iz ove perspektive je jasno koliko je to bilo neopravdano, totalitarne ideologije uvek iza sebe ostavljaju gomilu leseva...i malo sta drugo...

tako je , užas jedan , ali ako budemo držali samo jednu stranu , agonija podela će se nastaviti.
Ona ne mora biti po istim matricama kao onda , već će se naći nešto drugo tj.nije bitno šta je , bitno je da smo podeljeni i da je onaj drugi uvek kriv.

Što sem ne tiče , ja bih istoriju 20.veka nekako zabranio , ali eto ipak ne mogu , moramo se nositi sa njom i lagano je relativiziovati i baciti ti je na smeće istorije i zaostavštine.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 12:51 

Zadar1993 je napisao/la:

:laugh
Koju poruku si primio od njih trojice, ako si imao čast doživiti njihova predanja?

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 19:10 

Zadar1993 je napisao/la:

:laugh
Koju poruku si primio od njih trojice, ako si imao čast doživiti njihova predanja?

Nažalost nisam uspio primiti priče od čačinog i materinog dida, čačinog dida mučili komunjare pa je umro od posljedica s nekih 70-ak godina (što nam je inače u obitelji dosta malo), a materinog dida isto mučile komunjare pa je umro od srčanog godinu dana prije nego sam se ja rodio (opet dosta mlad u 60-ima), a očuhov did ne priča o tome.
Sve sam sam morao naučiti, iznova . Jasno iz povijesnih knjiga ne sa prve linije :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 271 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: