Istina, ja već viđam mačke koje dođu do ceste, stanu, lijepo pogledaju lijevo desno i onda pređu cestu. Takve će imati mačiće.
Ima jedan mačak, mota se po kraju. Lepo čeka na pešačkom da se upali zeleno (valjda čuje pištanje iz aparata na semaforu) i tek onda kreće. Dane provodi spavajući u obližnjem pet šopu a za ručak ode kod čevabdžije deset metara dalje.
Istina, ja već viđam mačke koje dođu do ceste, stanu, lijepo pogledaju lijevo desno i onda pređu cestu. Takve će imati mačiće.
Ima jedan mačak, mota se po kraju. Lepo čeka na pešačkom da se upali zeleno (valjda čuje pištanje iz aparata na semaforu) i tek onda kreće. Dane provodi spavajući u obližnjem pet šopu a za ručak ode kod čevabdžije deset metara dalje.
Nikom kao njemu. Zavidim mu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
Mačak je uspeo u životu, ima stan i hranu. To jeste inteligencija.
Prije par godina, gledao sam dokumentarac tipa kako bi izgledali gradovi 10-50-100 itd godina nakon nestanka ljudi. Ukratko, mačke bi preuzele upravu :-)
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10184 Lokacija: Banja Luka
Mar-kan je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Prije par godina, gledao sam dokumentarac tipa kako bi izgledali gradovi 10-50-100 itd godina nakon nestanka ljudi. Ukratko, mačke bi preuzele upravu :-)
Hajde sjeti se kako se zvao film, volim takve
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
Mačke umaju da se staraju o sebi. Pitanje je šta bi bilo sa psima tipa mops, bišon ili maltezer (užasni mutanti). Mislim da bi crkli od gladi ili bi bili pojedeni od većih u roku od par dana.
Youtube - "What the Earth Would Look Like bez pičke materine, ubaci šta hoćeš"
Ne mogu se sjetiti naslova, sjećam se spominju periode godina bez ljudi, mačke bi naselile zgrade, ne bi imale potrebu da silaze jer bi ptica bilo u izobilju...
Ja se sećam dokumentarca u kome je prikazan period propadanja zgrada i svih vrsta građevina, ono, biljke nadvladavaju. Ne sećam se nešto priča o životinjama osim da se divljač konačno oporavlja i zauzima stare teritorije.
Ali ptice iz reda vrana (corvidae) su fenomen. Jesenas sam po nekoliko puta na dan čula (i videla) kako sa visine bacaju orahe da ih automobil zgazi pa se onda vrate da uzmu jezgro. Ili samo bace da se razbije. Prošle godine ostavim neko meso na balkonu da se odledi na brzaka i ptica mi diže celu vrećicu i odnese.
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10184 Lokacija: Banja Luka
BBC je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Nećeš vjerovati , probao odmah čim sam pročitao Markanov post . Ali ih ima puno takvih , neke sam već prije pogledao . Zaitrigiralo me to ...što baš mačke da se tako snađu ? A to je već teže naći . Nema veze , preživjeću nekako bez tog dokumentarca .
Opet , hvala..
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80721 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Kompleksne strukture i mašinerija, spontano se organiziraju čak i kod čestica koje interagiraju sa samo 3 jednostavna pravila, slična kemijskim interakcijama. Samo tri jednostavna pravila, bez ikakvog programiranja i dizajniranja bilo kakvih struktura koje kasnije nastaju same.
Za nastanak kompleksnosti nisu potrebna kompleksna pravila.
Kompleksnost može sama izrasti iz jednostavnosti.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Kompleksne strukture i mašinerija, spontano se organiziraju...
To onaj fazon kad tornado protutnji preko otpada i slučajno se sastavi Boeing 747 ili kad majmun nasumice lupa po pisaćoj mašini i hop pojavi se Rat i mir
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26523 Lokacija: Heartbreak Hotel
Legionnaire je napisao/la:
Jedna od budućih evolucionih stvari kojem će možda već sljedeća ili ona poslije generacija moći svjedočiti je snalaženje mačaka/pasa na cesti. Jednostavno one koje se ne znaju ponašati imaju znatno manji očekivani životni vijek, te znatno manju mogućnost reprodukcije.
Ja sam imao mnogo mačaka, većina nije dočekala starost upravo zbog ceste.
Naša Kvačica je napisao/la:
Nedavno na Rondou u Mostaru zapazih jednog psa. Neka džukela, valjda lutalica. Stoji tamo na onoj strani ulice gdje je autobusko stajalište i hoće preći na onu stranu gdje je sveučilišni dekanat, ili kako se već zove. Sve regularno, prelazi preko zebre. Faca mu izgubljena, preplašena, sjebana... želi preći ali ne može skontati kako kad auta prolaze. A nije sposoban fokusirati se i na lijevo i na desno već samo na jednu stranu. Pa jadan krene, kao na minsko polje, a oči mu razrogačene od užasa, gleda gore u pravcu kružnog, polako ide... ne vidi jadan da mu auto ide odozdo. A vozač, što će, uspori maksimalno. Ide džukac i kad je prešao 80% ceste okrene se na desnu stranu i sa užasom ciknu i bjež nazad, opet na početak. Opet gleda izbezumljeno, pa stavi šapu na kolovoz, pa vrati, pa tako 20x.
A meni ga žao. Pas je, nije imigrant. Pređem na onu stranu gdje je namjeravao preći i zviznem kad je bilo slobodno: - hodi, hajde, fijuuu... A njega to samo kao još više zbuni. Gleda me kao da mi kaže:- Nemoj me još i ti jebavat majke ti. Malo mi moje muke.
Hajd pokušao sam, ko ga jebe. Odoh i bacih zadnji pogled na šćućurenu vreću buha. A tamo, "tiho, kao kad s brijega za bačenim kamenom kreće, ko zlatne zvijezde sred snijega kotrljahu oči se pseće."
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
To onaj fazon kad tornado protutnji preko otpada i slučajno se sastavi Boeing 747 ili kad majmun nasumice lupa po pisaćoj mašini i hop pojavi se Rat i mir
taj fazon ne postoji.
ali zamisli da jedina stabilna struktura ona koja u konačnici rezultira boeingom ili jedini tekst kod kojeg se slijedeće slovo ne obriše ono koje daje u končnici rat i mir.
tada bi tornado POSTUPNO prije ili poslijes tvorio boeing, a majmun natipkao rat i mir.
u prirodi ne može opstajati što nije stabilno, nego se uvijek uruši ako nije. a nadokgradnjom postaju sve kompleksniji sustavi, al isamo pod uvjetom da je svaki slijedeći nadodani dijelić ispravan.
prema tome, metoda pokušaja i pogrešaka s dovoljnim brojem pokušaja će uvijek rezultirati nečim kompleksnim, ako je sustav nadograđujući.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80721 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Mar-kan je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Kompleksne strukture i mašinerija, spontano se organiziraju...
Koji tornado je stvorio ova gore kompleksna dinamička “bića” u videu?
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Zar nije upravo sam koncept boga taj tornado o kojem pričaš? Bum, iz ničega nevidljivom metodom za kratko vrijeme se stvori kompleksna struktura? I takvog stvoritelja nitko nije stvorio nego postoji sam od sebe oduvijek. Priča vam ne drži vodu nimalo.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
Zar nije upravo sam koncept boga taj tornado o kojem pričaš? Bum, iz ničega nevidljivom metodom za kratko vrijeme se stvori kompleksna struktura? I takvog stvoritelja nitko nije stvorio nego postoji sam od sebe oduvijek. Priča vam ne drži vodu nimalo.
@Markan, pa ne. Vakum je mjesto gdje se to događa. Uostalom, što misliš što znači stvaranje? Da je sve jednom stvoreno i gotovo? Nije tako. Stvaranje se odigrava sada. Svake sekunde. Sve iznova nastaje i nestaje. A to se najbolje vidi u vakumu, "praznom" prostoru.
Nema više Stvaranja, pokušaću da to i obrazložim.
Evolucija, u širokom smislu, ukazuje na povećanu organiziranost i složenost u svemiru, i u stvari je učenje o neprestanom stvaranju. Nasuprot tome, 1. zakon termodinamike potvrđuje da se stvaranje više ne odigrava, a 2. zakon td kaže da se originalno stvaranje umanjuje po složenosti i organizaciji. Mislim da se oko toga možemo složiti.
Ako je prvobitno Stvaranje izvršeno uz pomoć sekundarnih procesa, to su bili stvaralački procesi - procesi koji su uključivali pravo stvaranje materije i energije - a ne oni koji postoje danas i koji predstavljaju u suštini procese raspadanja, koji su uvijek praćeni umanjivanjem dostupne energije ili općim povećanjem entropije.
Dakle, tijekom 6 dana Stvaranja, i materija i energija su se stvarale. Što je još važnije, ta novostvorena materija i energija se organizovala u sve složenije sisteme veoma bogate energijom, što je u suprotnosti sa univerzalnom težnjom ka dezorganizaciji i deenergizaciji koja se odigrava danas.
Tijekom perioda Stvaranja, Bog je uveo red i organizaciju i energizaciju u svemir u veoma visokom stupnju, čak do samog života!! Otuda je sasvim jasno da su procesi koje je koristio Bog tijekom Stvaranja bili potpuno drugačiji od procesa koji danas djeluju u svemiru.
Stvaranje je bilo jedinstven period, koji se ne može uporediti sa sadašnjim svijetom, kao što i Biblija sama kaže...
Citat:
..sedmoga dana Bog dovrši svoje djelo koje učini. I počinu u sedmi dan od svega djela koje učini.
Nećeš vjerovati , probao odmah čim sam pročitao Markanov post . Ali ih ima puno takvih , neke sam već prije pogledao . Zaitrigiralo me to ...što baš mačke da se tako snađu ? A to je već teže naći . Nema veze , preživjeću nekako bez tog dokumentarca .
Opet , hvala..
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
Ako kosmos funkcionise po odredjenom planu, ideji i zakonu, onda se nastanku plana valjda daje prvenstvo u odnosu na nastanak kosmosa. A plan ima Planera, zakon Zakonodoavca.
A onda tu je i Sila da se Ideja i Zakoni pretvore u Materiju. Sila Stvoritelja. A sva materija je od jedne jedine elementarne cestice. Koja vibrira izmedju materijalnosti i nematerijalnosti. Brzinom svetlosti ili brze, pri cemu su moguce ekstenzije vremena i prostora.
Kada Stvoritelj kaze: U pocetku Bog stvori Nebo i Zemlju. Znaci da se elementarna cestica multiplikovala bezbroj puta, negde usporila svoje vibracije manje, negde vise, stvorivsi tako subatomske cestice atome, molekule, kosmos, i mnostvo oblika.
Elementarna cestica, vibrira tako da je cas materijalna cas nematerijalna. I mi smo potpuno sastavljeni od nje. Nematerijalni moment elementarnce cestice je nas nematerijelni deo egzistencije - dusa.
Otvoris oci i vidis materijalni svet koji funkcionise po odredjenim pravilima, ideji i zakonima! Zakljucis da je Neko osmislio univerzum pre nego sto je univerzum nastao. Zakljucis da Neko ima silu da svoj projekat univerzuma pretvori u materiju koju upravo gledas. Zakljucis da Neko voli (Ljubav) ovaj univerzum jer je stvorio bas ovaj univerzum a ne neki drugi. Zakljucis da je Ljubav stvaralacka ideja. Zakljucis da je hriscanstvo zato sto otkriva ljubav kao stvaralacku ideju - Istinska religija. Zakljucis da izvor i svedocantvo hriscanstva - Bibliju, uzmes kao knjigu preko koje ucis kako da nadjes svoje mesto unutar sveopste egzistencije.
Nematerijalni moment elementarnce cestice je nas nematerijelni deo egzistencije - dusa.
Duša je dio čovjeka, nesamostalan i nesuveren "dio" čovjeka bez tijela. Isto vrijedi i za tijelo.
Po Bibliji su postojala dva elementa od kojih je čovjek stvoren. Prvo je prah zemaljski: “Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog .” Zatim piše u Bibliji: “i u nosnice mu udahne dah života”. U originalu, u hebrejskom tekstu stoji “nišmat haim”. Dalje tekst kaže: “Tako postane čovjek živa duša”, original kaže “nefeš haja”.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.