|
|
Stranica: 21/90.
|
[ 2237 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zaba1111
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 21:30 |
|
|
divizija je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: A di su još cijepljeni jednom dozom, koliko je njih umrlo. Ispada da necjepljeni umiru manje ili približno. Nisam neki cjepar, ali ipak sumnjam u ove podatke i ovakav debakl cijepljenja.
Gore su se iznosili podatci da je 95 posto hospitaliziranih necjepljeno. Tako da treba sačekati ozbiljne podatke.
ne bih rekao da je debakl, ako je 55% ljud generiralo 45% smrti, onda cijepivo koristi. ako je k tome tih 55% prosječno dosta starije od onih drugih 45 (a jeste), onda cijepivo dosta koristi kod infekcije napominjem, ovo se odnosi samo na delta soj. koji još nije svugdje dominatan. čini se da cijepivo bolje djeluje na stare sojeve, prema kojima je i rađeno. ali po ovome, znanto reducira smrtnost i kod delta soja. Kažem ti da fali podataka, to su cijepljeni sa dvije doze, treba nam podatak za necjepljene. Ali nebitno, taj omjer je čisti debakl i tako loš rezultat nitko nije očekivalo. https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1 ... _tn__=EH-R
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 21:37 |
|
|
divizija je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Ko dobije kovid, tromboza mu je skoro zagarantovana.
onda nam je zagarantirana svima, jer smo svi ili dobili ili ćemo dobiti COVID. samo da ne bi ispalo da lupam napamet: https://www.index.hr/vijesti/clanak/zna ... 91674.aspxKaže i kako će se virus i dalje širiti sve dok cijelo društvo ili ne preboli koronavirus, ili se ne cijepi.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 21:42 |
|
|
Englezima puko ***, ukinuli sve moguće mjere. Sad ćemo vidjet šta će biti i da li nas neko pravi budalama već drugu godinu.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 21:43 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Kažem ti da fali podataka, to su cijepljeni sa dvije doze, treba nam podatak za necjepljene. Ali nebitno, taj omjer je čisti debakl i tako loš rezultat nitko nije očekivalo.
meni to nije debakl iz navedenih razloga, dakle cijepljeni imaju manji postotak infekcija i hospitalizacija usprkos znatno većoj prosječnoj starosti. cijepljenje koristi protiv COVIDa, razvidno iz ovih podataka. za srčani i sl. ne znam baš...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 21:45 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Englezima puko ***, ukinuli sve moguće mjere. Sad ćemo vidjet šta će biti i da li nas neko pravi budalama već drugu godinu. pa nisu oni prvi, dio SADa je to već prije par mjeseci učinio i ništa se nije desilo. ima i drugih zakvih zemalja. Švedska i Hrvatska koje su imale najliberalnije mjere u EU su u sredini po excess mortality. samo se o tome ne piše. mjere su jedan veliki vu-du. osim masovnih okuplanja u zatvorenim prostorima, sve drugo je bezvz
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 21:57 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Englezima puko ***, ukinuli sve moguće mjere. Sad ćemo vidjet šta će biti i da li nas neko pravi budalama već drugu godinu. Do septembra, najkasnije. Mark my words.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:01 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Englezima puko ***, ukinuli sve moguće mjere. Sad ćemo vidjet šta će biti i da li nas neko pravi budalama već drugu godinu. Do septembra, najkasnije. Mark my words. nemoj se kladiti, ovaj val se u Škotskoj već prelomio, samo Engleska još raste. naravno da će najesen biti gore, svugdje će biti lošije, ali moralo bi biti puno bolje neho prošle jeseni. Imaju skoro 70% cijepljenih i među ostalima masu preboljelih, ne može biti više tako loše kao lani.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:19 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
bezimeni12 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Baš nikog ne znam s ozbiljnijim nuspojavama cijepljenja. Znam bukvalno stotine ljudi sa obe doze Fajzera, niko nikakvih problema nije imao u proteklih 4 mjeseca. Bol na mjestu uboda, ponekad niska temperatura i glavobolja, nestaje nakon nekih 24 sata. Znam za slučajeve gadnih problema sa AstraZeneca u prvom naletu cijepljenja. Mlade i zdrave osobe, nepušači. Koma, nesvijest kratko vrijeme i drugi slučaj ruka potpuno pomodrila. Ne znam šta je bilo, ne znaju to ni liječnici. Sad su OK i sve normalno kao i prije. Bar tako izgleda. Od Pfizer 2x ja i supruga apsolutno ništa. Možda je placebo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:23 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: divizija je napisao/la: dakle za čitav period imamo skok smrtnosti od 16%
USA ima isto toliko, uz mlađe stanovništvo, rijeđu naseljnost i sustavni teror nad građanima.
Uk ima skok od 14%, uz još žešći teror, ali ajde, oni imaju i veću gustoću (makar ne znam koliko je gustoća bitna uz tako žestoki lockdown)
Digitron u ruke, 18%, s tim da je 2020. bila relativno OK za BiH jer zbog manje prohodnosti i povezanosti nisu imali onaj strahovit prvotni val kakvog su imali u SAD i Europi. Za svaku iznimku, koju ubaciš tipa "zapad ima mlađe stanovništvo", ja ću ti nabrojati barem toliko otegotnih okolnosti. SAD ima 12% crne populacije, koji su strahovito pogođeni zbog mnoštva razloga, a od kojih je činjenica da imaju problema sa Vitaminom D. Dakle, skok od 30% u 1 kvartalu 2021. na razini BiH je čini se i službeno daleko najgori kvartal na svijetu. Za sad imam samo podatke za FBiH, zaključno sa svibnjem. Brojke sugeriraju skok od 19% u odnosu na 2020. (koja uključuje pandemiju), i skok od nevjerojatnih 41% u odnosu na 2019. (ah, da znam, to je samo iznenadno starenje stanovništva)! Bilo bi glupo negirati ili relativizirati te brojke, trebao bi smanjiti tu ideološku zagriženost gdje imaš potrebu dokazati da je BiH neka mjera uspjeha jer se eto drže OK, a nisu imali prave lockdowne.Iz vijesti i od rodbine znam da su imali gore lockdowns nego Austrija. U Austriji s enikad maska na ulici nije nosila i nije bilo policijskog sata, iako te policija na ulici znala pitati gdje živiš ako odeš predaleko od doma. Ili gdje si krenuo sa autom kad je sve zatvoreno. Ali i sa tim nisu mogli napisati kaznu. Samo za veliku grupu ljudi na jednom mjestu, koji ne žive u istoj zgradi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:28 |
|
|
buenos aires je napisao/la: divizija je napisao/la: onda nam je zagarantirana svima, jer smo svi ili dobili ili ćemo dobiti COVID.
Ja sam pre par godina imao povišeni koeficient zgrušavanja krvi. Prepisali mi lek, kao prevenciju. Kaže mi izabrani lekar da ozbiljno shvatim svoju situaciju. Lek ni pogledao nisam. Epilog moje nebrige je ovaj reply. S obzirom kako slažeš misli mislim ipak da ti je nastradao jedan organ.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:32 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Skoro svi moji drugovi and drugarice su se svi pelcovali u BG sa AZ i Fajzerom. Nikom ništa. U biti, neki su imali bol u ruci i to je sve.
Još šalju selfie iz BG, jasaju po hotelima i restoranima i super se provode.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:37 |
|
|
Ja sam od Sputnjika imala jednodnevnu slabost. Prva doza. Druga - ništa. Muž obrnuto.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:42 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: A di su još cijepljeni jednom dozom, koliko je njih umrlo. Ispada da necjepljeni umiru manje ili približno. Nisam neki cjepar, ali ipak sumnjam u ove podatke i ovakav debakl cijepljenja.
Gore su se iznosili podatci da je 95 posto hospitaliziranih necjepljeno. Tako da treba sačekati ozbiljne podatke. Škotska...obratiti pažnju u tekstu na projekciju za engleze. Citat: Public Health Scotland have revealed that 5,522 people have died within twenty-eight days of having a Covid-19 vaccine within the past 6 months in Scotland alone https://dailyexpose.co.uk/2021/07/18/55 ... -scotland/Link na tabelu... Citat: Deaths within 28 days of vaccination XLSX | 23.4KB https://publichealthscotland.scot/publi ... june-2021/To je od prvog dana cjepljenja. Citat: We identified an error in the publication of 9 June 2021, of deaths that had occurred within 28 days of a COVID-19 vaccination. This impacted on the number of cases and ratios presented, but did not impact on the interpretation of the analyses. We have corrected the analyses below and added two further weeks of data.
Analyses are presented to show the number of deaths occurring within 28 days of receipt of a COVID-19 vaccine in Scotland from 8 December 2020 (the beginning of the COVID-19 Vaccination Programme) to 11 June 2021. The analysis includes all recorded deaths due to any cause and does not refer to deaths caused by the vaccine itself. As the vaccination programme is being rolled out to the entire adult population, many people will experience an illness or death in the days following their vaccination by coincidence. This is particularly the case for those vaccinated early in the programme, when the programme prioritised the very elderly population and those with pre-existing underlying health conditions. In order to account for this, we have compared the total number of observed deaths per month to the Public Health Scotland number we would have expected, based on the average number of deaths that occurred per month (by age band and gender) for the same time-period between 2015 and 2019. This is called excess mortality.
We have calculated a ratio of the observed versus expected number of deaths and 95% confidence intervals. Calculating the observed versus expected ratio is a standard method for comparing cases or deaths occurring in different time periods. The confidence interval gives the range of values that we can be 95% certain contains the true ratio. For example, an observed versus expected ratio of 0.5 (95%CI: 0.25-0.75) means that the observed number of deaths was 50% below what was expected, but may have ranged from a 25% to a 75% reduction.
Between 8 December 2020 and 11 June 2021, a total of 5,522 people died within 28 days of receiving a COVID-19 vaccine in Scotland (number of days between vaccine and death is 0-27, where 0 is the day of vaccination, all age groups). A breakdown of these deaths by day and vaccine type is available in the spreadsheet provided along with this report. Using the 5-year average monthly death rate (by age band and gender) from 2015 to 2019 for comparison, 8,718 deaths would have been expected among the vaccinated population within 28 days of receiving their COVID-19 vaccination. This means the observed number of deaths is lower than expected compared with mortality rates for the same time period in previous years (dose 1 observed/expected ratio:0.66, 95%CI= 0.64 to 0.69; dose 2 observed/expected ratio: 0.59, 95%CI=0.57 to 0.62).
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:45 |
|
|
BBC je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Ja sam pre par godina imao povišeni koeficient zgrušavanja krvi. Prepisali mi lek, kao prevenciju.
Kaže mi izabrani lekar da ozbiljno shvatim svoju situaciju. Lek ni pogledao nisam. Epilog moje nebrige je ovaj reply.
S obzirom kako slažeš misli mislim ipak da ti je nastradao jedan organ. Onaj na kome ti sediš i pametuješ po ceo dan? Ok.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:46 |
|
|
Kažu da je bol u ruci baš nezgodna. Kao da će ruka otpasti. Ali to samo jedan dan.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:47 |
|
|
bura je napisao/la: Kažu da je bol u ruci baš nezgodna. Kao da će ruka otpasti. Ali to samo jedan dan. Zavisi od vakcine.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:48 |
|
|
bura je napisao/la: Kažu da je bol u ruci baš nezgodna. Kao da će ruka otpasti. Ali to samo jedan dan. Ništa osobito, taj bol u ruci. To se očekuje kad primiš vakcinu.
|
|
Vrh |
|
|
nema veze
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:51 |
|
|
ne znam bas nikog ko je imao nekakve nuspojave na vakcinaciju, pocev od ukucana pa nadalje. tu ne racunam par prica iz ko zna koje ruke za pojavu plave i ukocene ruke, mozdanog i sl. ono sto me zanima, da li je neko od vas imao problem nakon prelezane korone, sa poremecajem protoka kiseonika u organizmu? dobra proizvodnja kiseonika, ali losa dsitribucija
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:52 |
|
|
teranova je napisao/la: bura je napisao/la: Kažu da je bol u ruci baš nezgodna. Kao da će ruka otpasti. Ali to samo jedan dan. Ništa osobito, taj bol u ruci. To se očekuje kad primiš vakcinu. Pa da.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 22:55 |
|
|
buenos aires je napisao/la: bura je napisao/la: Kažu da je bol u ruci baš nezgodna. Kao da će ruka otpasti. Ali to samo jedan dan. Zavisi od vakcine. Mislim da je Fajzer u pitanju kod tih šta im je ruka "otpadala"
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 23:00 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ma i mene je malo boljela ali sam lopatao dan poslije. Evo sad nakon druge ništa. Logično je pokrenuti ruku nakon cijepljenja radi cirkulacije. Ako ležiš i miruješ sporije ćeš se i rijesit bolova.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
skutor55
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 23:09 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 19 srp 2021, 23:18 |
|
|
skutor55 je napisao/la: BBC je napisao/la: Jesi pročitao taj članak ?
Jesam. Onda reci ljudima na forumu da se dotični ispričao za lapsus. Trebali bi te banirati za tako jeftine podvale. Ne doprinosiš zdravoj diskusiji.
|
|
Vrh |
|
|
skutor55
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 20 srp 2021, 08:13 |
|
|
BBC je napisao/la: skutor55 je napisao/la: Jesam. Onda reci ljudima na forumu da se dotični ispričao za lapsus. Trebali bi te banirati za tako jeftine podvale. Ne doprinosiš zdravoj diskusiji. Članak sam postavio i pročitao prije nego li se dotični ispričao za lapsus. I ako je 40% cijepljenih na hospitalizaciji cijepljeno s obje doze previše je.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|