|
|
Stranica: 9/10.
|
[ 245 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:37 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
joe enter je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ljudi našao sam načina kako ćemo ubuduće lakše shvaćati Joeove poruke : Gluposti piše .... ![Drago Bojić :dragobojic](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl017.gif) .... ahaaa shvaćam te Ajde Joe... kani se droge, a tebi pravo na tvoje mišljenje na ovom forumu niko ne brani, slobodno ga iznosi, dok god ne vrijeđaš druge ili ograničavaš njihova prava . Inače nisam nikad čitao tvoje postove osim ova dva zadnja : razlog TL;DR . Uživaj u svojoj samodostatnosti na forumu , samo ponavljam , ne vrijeđaj nikoga ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) . Znam ja da je vama "Gluposti pišeš" jedini i krajnji intelektualni domet u raspravi i polemisanju , jer šta očekivati kad verujete da neko hoda po vodi. Ja se tebi nisam obratio , već ti meni , tako da poentiranje da nisi nikad čitao moje postove kurca ne vredi. Ti se sad šatro zezaš a malopre si pozivao da me odstrane sa teme , vrlo jadno , ali ja ti opraštam jer ne znaš šta činiš jer te vodi ta tvoja agresivna religija. Vidiš, da pišeš nešto smisleno, pisao bi i ja eseje. Pošto pišeš besmisleno i glupo , onda je to jedina valjana reakcija. Inače s tobom duže vrijeme jedino egzorcist može razgovarati i to po službenoj dužnosti ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
joe enter
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:42 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Vidiš, da pišeš nešto smisleno, pisao bi i ja eseje. Pošto pišeš besmisleno i glupo , onda je to jedina valjana reakcija. Inače s tobom duže vrijeme jedino egzorcist može razgovarati i to po službenoj dužnosti ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) . a ovako nećeš da pišeš?! ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) , već samo pozivaš da me sklone sa teme jer vređam. Aj ti junače pokaži gde sam ispao glup i opovrgni moje stavove(ne moraš eseje)?! , pa onda reci kako si pametan. I ja bih jebo miss sveta , ali mi se nešto neće danas i mrzi me da idem u inostranstvo , ali bi je sigurno izjebo i ona bi patila za mnom suze roneći.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Svarog
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:43 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10047 Lokacija: Banja Luka
|
joe enter je napisao/la: Svarog je napisao/la: Ma dobro ,to su tvoja razmisljanja, i na njih imas pravo ... Brani li ti ko ? Ali ne kontam , zasto si tako agresivan sa tim svojim ateizmom ? Ja agresivan?! Pa ja i govorim upravo zbog toga što ta vaša vera je agresivna i samoj suštini i to radi od samog postanka. Jel postoje neke knjige ateističke koje se mi držimo kao dogme gde se preporučuje ubijanje,robovanje,netolranicija,genocid,....???? Ovo je moj stav i mišljenje , a vi ste vernici , vi ne mislite već služite ljubomornom i agresivnom bogu , što je velika razlika. Ne slazem se sa tobom uopste , mislim da dosta povrsno razmisljas o religiji (bilo kojoj) .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:44 |
|
|
joe enter je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Vidiš, da pišeš nešto smisleno, pisao bi i ja eseje. Pošto pišeš besmisleno i glupo , onda je to jedina valjana reakcija. Inače s tobom duže vrijeme jedino egzorcist može razgovarati i to po službenoj dužnosti ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) . a ovako nećeš da pišeš?! ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) , već samo pozivaš da me sklone sa teme jer vređam. Aj ti junače pokaži gde sam ispao glup i opovrgni moje stavove(ne moraš eseje)?! , pa onda reci kako si pametan. I ja bih jebo miss sveta , ali mi se nešto neće danas i mrzi me da idem u inostranstvo , ali bi je sigurno izjebo i ona bi patila za mnom suze roneći. S tobom sam gotov na duže trase, ponavljam uživaj u svojoj samodostatnosti ![evotigana :evotigana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c055.gif)
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kufi
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:45 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 14:34 Postovi: 62 Lokacija: Mahala na Miljacki
|
Aztec je napisao/la: Zamisli da s danasnjim mobom odes negdje u osamdesete. Bacio bi ga u smece, jer nema mreze. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Ali bili su tada bezicni telefoni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:45 |
|
|
Svarog je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ja agresivan?!
Pa ja i govorim upravo zbog toga što ta vaša vera je agresivna i samoj suštini i to radi od samog postanka.
Jel postoje neke knjige ateističke koje se mi držimo kao dogme gde se preporučuje ubijanje,robovanje,netolranicija,genocid,....????
Ovo je moj stav i mišljenje , a vi ste vernici , vi ne mislite već služite ljubomornom i agresivnom bogu , što je velika razlika.
Ne slazem se sa tobom uopste , mislim da dosta povrsno razmisljas o religiji (bilo kojoj) . Bolje je s takvima se ne raspravljati Svarog, gubiti živce i zdravlje, ja ga odavno ne uzimam zaozbiljno .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:47 |
|
|
Kufi je napisao/la: Aztec je napisao/la: Zamisli da s danasnjim mobom odes negdje u osamdesete. Bacio bi ga u smece, jer nema mreze. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Ali bili su tada bezicni telefoni. Jest , oni koji su zračili ko mini černobil ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) , sječam se takvih stvari , s prijateljem sam jedanput izvodio eksperiment s mravima, bacili smo ih u jednu bocu s upaljenim prastarim Nokiom, hranili smo ih redovito, ali nakon par dana su do jednog pocrkavali... pitam se zašto ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kufi
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:49 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 14:34 Postovi: 62 Lokacija: Mahala na Miljacki
|
Mozda im niste sipali vode. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:49 |
|
|
Kufi je napisao/la: Mozda im niste sipali vode. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Sve redovito , vjeruj mi ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Svarog
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:50 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Svarog je napisao/la:
Ne slazem se sa tobom uopste , mislim da dosta povrsno razmisljas o religiji (bilo kojoj) .
Bolje je s takvima se ne raspravljati Svarog, gubiti živce i zdravlje, ja ga odavno ne uzimam zaozbiljno . E to se sa tobom ne slazem .Mislim da je Joe sasvim ok lik..jedan od inteligentniji ovdje.. Upravo zato se i pitam ,zasto o religiji tako povrsno razmislja .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:52 |
|
|
Svarog je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Bolje je s takvima se ne raspravljati Svarog, gubiti živce i zdravlje, ja ga odavno ne uzimam zaozbiljno .
E to se sa tobom ne slazem .Mislim da je Joe sasvim ok lik..jedan od inteligentniji ovdje.. Upravo zato se i pitam ,zasto o religiji tako povrsno razmislja . A tko to zna, možda mu je netko u djetinstvu nažao učinio ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) , kada govori o religiji dosta je iracionalan.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
joe enter
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:52 |
|
|
Svarog je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ja agresivan?!
Pa ja i govorim upravo zbog toga što ta vaša vera je agresivna i samoj suštini i to radi od samog postanka.
Jel postoje neke knjige ateističke koje se mi držimo kao dogme gde se preporučuje ubijanje,robovanje,netolranicija,genocid,....????
Ovo je moj stav i mišljenje , a vi ste vernici , vi ne mislite već služite ljubomornom i agresivnom bogu , što je velika razlika.
Ne slazem se sa tobom uopste , mislim da dosta povrsno razmisljas o religiji (bilo kojoj) . Objasni svoj stav i obrazloži ga , ili nemaj da mi repliciraš na ovakav način. Taj način komunikacije na forumu kad neko iznese svoj stav a drugi mu replicira tekstom od dve i po reči tipa "Nemaš pojma , pričaš gluposti , površan si , lažeš , i na kraju kratko pozove moderaciju da te ukloni" je samo dno i pokazuje količinu medikriteta kod ljudi sa foruma. Zato druže Svarog , ako nećeš ne moraš , a ako mi daješ ove kratke kvalifikacije onda bi bio red i da ih pojasniš i potkrepiš , jer ako to ne uradiš pripadaš u ovu grupu koju sam naveo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Svarog
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:54 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Svarog je napisao/la: E to se sa tobom ne slazem .Mislim da je Joe sasvim ok lik..jedan od inteligentniji ovdje.. Upravo zato se i pitam ,zasto o religiji tako povrsno razmislja .
A tko to zna, možda mu je netko u djetinstvu nažao učinio ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) , kada govori o religiji dosta je iracionalan. Sumnjam...iracionalnost je inace srednje ima kod Srba .Prije bih rekao da je o tome rjec.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Svarog
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 18:57 |
|
|
joe enter je napisao/la: Svarog je napisao/la:
Ne slazem se sa tobom uopste , mislim da dosta povrsno razmisljas o religiji (bilo kojoj) .
Objasni svoj stav i obrazloži ga , ili nemaj da mi repliciraš na ovakav način. Taj način komunikacije na forumu kad neko iznese svoj stav a drugi mu replicira tekstom od dve i po reči tipa "Nemaš pojma , pričaš gluposti , površan si , lažeš , i na kraju kratko pozove moderaciju da te ukloni" je samo dno i pokazuje količinu medikriteta kod ljudi sa foruma. Zato druže Svarog , ako nećeš ne moraš , a ako mi daješ ove kratke kvalifikacije onda bi bio red i da ih pojasniš i potkrepiš , jer ako to ne uradiš pripadaš u ovu grupu koju sam naveo. Hocu (tj. makar cu pokusati ) Za pocetak cu te pitati , sta mislis ti o ' deset Boziji zapovjesti ' ? Imas li i na njih kakvih zamjerki?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
joe enter
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 19:04 |
|
|
Svarog je napisao/la: Hocu (tj. makar cu pokusati )
Za pocetak cu te pitati , sta mislis ti o ' deset Boziji zapovjesti ' ? Imas li i na njih kakvih zamjerki? Dobro ajd pre nego kreneš odgovoriću ti. Naravno da imam zamerke , i to baš velike. Prva božja zapoveset je grozomorna , jer postoji ljubomorni bog koji kaže "Nemoj imati nijednog boga osim mene" , to je prvo i osnovno zbog čega mislim da je monoteizam jedna netoleratna religija. I kakav je to bog koji je nesiguran u sebe a apsolutni je tvorac i vladalac svega živog i neživog? To , i još ima par dobrih , Ne ubij" i "Ne ukradi" , "Poštuje roditelje" , i to je otprilike sve , a dok ostale se sve zasniva na ljubomori onog sa nebesa i njegove taštine.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 19:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77404 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Svarog je napisao/la: joe enter je napisao/la: Objasni svoj stav i obrazloži ga , ili nemaj da mi repliciraš na ovakav način.
Taj način komunikacije na forumu kad neko iznese svoj stav a drugi mu replicira tekstom od dve i po reči tipa "Nemaš pojma , pričaš gluposti , površan si , lažeš , i na kraju kratko pozove moderaciju da te ukloni" je samo dno i pokazuje količinu medikriteta kod ljudi sa foruma.
Zato druže Svarog , ako nećeš ne moraš , a ako mi daješ ove kratke kvalifikacije onda bi bio red i da ih pojasniš i potkrepiš , jer ako to ne uradiš pripadaš u ovu grupu koju sam naveo.
Hocu (tj. makar cu pokusati ) Za pocetak cu te pitati , sta mislis ti o ' deset Boziji zapovjesti ' ? Imas li i na njih kakvih zamjerki? Ovo je originalnih deset zapovijedi. 4+6 a ne 3+7 Citat: The Ten Commandments (Exodus 20:2-17 NKJV)
1 “I am the Lord your God, who brought you out of the land of Egypt, out of the house of bondage. You shall have no other gods before Me. 2 “You shall not make for yourself a carved image, or any likeness of anything that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth; you shall not bow down to them nor serve them. For I, the Lord your God, am a jealous God, visiting the iniquity of the fathers on the children to the third and fourth generations of those who hate Me, but showing mercy to thousands, to those who love Me and keep My Commandments. 3 “You shall not take the name of the Lord your God in vain, for the Lord will not hold him guiltless who takes His name in vain. 4 “Remember the Sabbath day, to keep it holy. Six days you shall labor and do all your work, but the seventh day is the Sabbath of the Lord your God. In it you shall do no work: you, nor your son, nor your daughter, nor your male servant, nor your female servant, nor your cattle, nor your stranger who is within your gates. For in six days the Lord made the heavens and the earth, the sea, and all that is in them, and rested the seventh day. Therefore the Lord blessed the Sabbath day and hallowed it. 5 “Honor your father and your mother, that your days may be long upon the land which the Lord your God is giving you. 6 “You shall not murder. 7 “You shall not commit adultery. 8 “You shall not steal. 9 “You shall not bear false witness against your neighbor. 10 “You shall not covet your neighbor's house; you shall not covet your neighbor's wife, nor his male servant, nor his female servant, nor his ox, nor his donkey, nor anything that is your neighbor's.” Poslije su izbacili drugu, jer zabranuje pravljenje kipova ( "legaliziranje" bespravne gradnje kipova. ta tradicija u kršćanstu je uzela maha, nisu se nikad mogli do kraja odviknuti od štovanja rimskih bogova, koji su zamijenjeni svecima), a zadnja zapovijed je podijeljena na dvije, da bi se sakrilo da fali jedna. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Citat: 1. Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene! 2. Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud! 3. Sjeti se da svetkuješ dan Gospodnji! 4. Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji! 5. Ne ubij! 6. Ne sagriješi bludno! 7. Ne ukradi! 8. Ne reci lažna svjedočanstva na bližnjega svoga! 9. Ne poželi žene ni muža bližnjega svoga! 10. Ne poželi nikakve stvari bližnjega svoga!
To je ujedno odgovor na pitanje koje ste si možda postavili, ako vam se nekad učinilo čudno da su zadnje dvije zapovijedi (9. i 10.) skroz slične, i mogle bi se reći odjednom, a ne nabrajati. "Na pločama" to jest bila jedna zapovijed. Podsjećam da govorimo o navodnim "BOŽJIM" zapovijedima, koje se bez problema na Koncilima cenzuriraju, prepravljaju, dodaju i oduzimajuu.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 19:52 |
|
|
i šta sad 10 zapovjedi ima veze sa ičim ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) zašto gledate na crkvu kao neku prijetnju pa nije ovo srednji vijek ako ćeš vjerovat šta ti kažu vjeruj ako neš nemoj nitko ti ne drži pištolj na čelu a ako se kome ne sviđa kršćanstvo i smatra ga besmislenim ko i sve ostale monoteističke vjere eno mu pa neka se klanja višni i budi i vjeruje u reinkarnaciju ako je to smislenije i bolje i moralnije zar ne joe? i još nešto ne osuđujte pa nećete biti osuđivani
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 20:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77404 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
s one strane dinare je napisao/la: i šta sad 10 zapovjedi ima veze sa ičim ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Pa pitanje je zanimljivo jer pokazuje da se čak i deset "božjih" zapovijedi (za koje je neki Židov prije 5000 godina tvrdio da ih je našao na planini na dvije ploče) mijenja, dopisuje, izbacuje itd. Citat: zašto gledate na crkvu kao neku prijetnju pa nije ovo srednji vijek ako ćeš vjerovat šta ti kažu vjeruj ako neš nemoj nitko ti ne drži pištolj na čelu Pa baš zato što nije srednji vijek smijemo pričati o religiji kritički. Ti ako ne voliš propitivati u što stvarno vjeruješ, na temi ne moraš sudjelovat.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 20:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: i šta sad 10 zapovjedi ima veze sa ičim ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Pa pitanje je zanimljivo jer pokazuje da se čak i deset "božjih" zapovijedi (za koje je neki Židov prije 5000 godina tvrdio da ih je našao na planini na dvije ploče) mijenja, dopisuje, izbacuje itd. Citat: zašto gledate na crkvu kao neku prijetnju pa nije ovo srednji vijek ako ćeš vjerovat šta ti kažu vjeruj ako neš nemoj nitko ti ne drži pištolj na čelu Pa baš zato što nije srednji vijek smijemo pričati o religiji kritički. Ti ako ne voliš propitivati u što stvarno vjeruješ, na temi ne moraš sudjelovat. pa normalno da imam propitivat pa nisam ja sveznalica ima mnogo pitanja na koja nemam odgovora , ali samo kažem da me živcira svaki put kad netko spomene crkvu samo loše riječi ko da tamo zločinci rade, a ako ne misliš tako onda si zatucana seljačina- to sam mnogo puta čuo na račun onih koji kažu samo jednu dobru riječ na račun crkve jer naravno tamo su samo pedofili
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
mario_cro
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 20:13 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
s one strane dinare je napisao/la: i šta sad 10 zapovjedi ima veze sa ičim zašto gledate na crkvu kao neku prijetnju pa nije ovo srednji vijek ako ćeš vjerovat šta ti kažu vjeruj ako neš nemoj nitko ti ne drži pištolj na čelua ako se kome ne sviđa kršćanstvo i smatra ga besmislenim ko i sve ostale monoteističke vjere eno mu pa neka se klanja višni i budi i vjeruje u reinkarnaciju ako je to smislenije i bolje i moralnije zar ne joe? i još nešto ne osuđujte pa nećete biti osuđivani U vezi crkve ,da ja napišem nešto. Moje osobno mišljenje i viđenje svega. Ti znaš šta kršćanstvo zagovara. Pomozi bližnjem ,ne ukradi ,pomozi sirotinji i nemoćnima. Ja vjerujem u kršćanske vrijednosti . Volontirao sam u domu za mentalno retardirane ,znam često dat prosjacima novaca,čak sam bio uplatio u onaj unicef par puta neku sitnu svotu. I sad ti meni reci šta je ovo: http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ ... pao-247443Pa jel to normalno ? Ideš u crkvu ,svećenik ti propovjeda kako treba pomagat sirotinji ,i činit dobra djela. Ideš ulicom ljudi kupe boce ,nemaju šta jest . Neki dan me čovjek došao u kafiću pitat da mu dam za kruh? A crkva ,svećeniku slupali onakav Mercedes,pa koliko je ljudi mogao sa njim nahranit,da je uzeo bilo šta jeftinije. Jedno propovjeda,drugo se radi. Pljujem ja na to . Veći sam ja kršćanin i vjernik koji ću otić osobno dat nekom kruha ,nego se sjetit lizat oltare kad budem star i kad svatiš da ćeš umrijet za 5 godina a cili život nisi bio u crkvi. Velik dio tih ljudi su licemjeri ,stojim iza svojih riječi kolko god me sad popljuvali. I da napomenem ,za Franjevce i njihov red imam samo riječi hvale.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 20:19 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: pa normalno da imam propitivat pa nisam ja sveznalica ima mnogo pitanja na koja nemam odgovora , ali samo kažem da me živcira svaki put kad netko spomene crkvu samo loše riječi ko da tamo zločinci rade, a ti ako ne misliš tako onda si zatucana seljačina
Pa naravno da te živcira. Ja nigdje nisam rekao da si zatucana seljačina, na krivu adresu se javljaš.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Svarog
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 20:19 |
|
|
joe enter je napisao/la: Svarog je napisao/la: Hocu (tj. makar cu pokusati )
Za pocetak cu te pitati , sta mislis ti o ' deset Boziji zapovjesti ' ? Imas li i na njih kakvih zamjerki? Dobro ajd pre nego kreneš odgovoriću ti. Naravno da imam zamerke , i to baš velike. Prva božja zapoveset je grozomorna , jer postoji ljubomorni bog koji kaže "Nemoj imati nijednog boga osim mene" , to je prvo i osnovno zbog čega mislim da je monoteizam jedna netoleratna religija. I kakav je to bog koji je nesiguran u sebe a apsolutni je tvorac i vladalac svega živog i neživog? To , i još ima par dobrih , Ne ubij" i "Ne ukradi" , "Poštuje roditelje" , i to je otprilike sve , a dok ostale se sve zasniva na ljubomori onog sa nebesa i njegove taštine. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) ..znao sam da nece biti lako..(zajebo sam se , sto sam se upustio u pricu.. ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) . Da bi tacno prenio svoje argumente,trebalo bi bas puno vremena ) I ti i ja znamo da je covjek od svanuca svoje svijesti vjerovao u ' nesto ' ,mislis li da je to slucajno? Zelim reci , vjera je i tad ,a koliko vidim i sad ,bila potrebna ljudima . Bez te vjere bilo bi mnogo zajebano...da ne kazem haoticno. Prosto neko im je morao preporuciti , sazeti..recepte , savjete, rjesenja...Kako postojati i kako da u njima crno- bjelim, dominira i nadvlada bjelo (nisam mislio na , to bjelo) ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) *sala.. Naravno , nije tesko prepoznati, da su se mnogi ' ugradili' i okoristili vjerom .. zloupotrebili je na bezbroj nacina..Od prvobitnih vraceva i poglavica,pa do danasnjih vjerskih sluzbenika ,svih savremenih religija , i vlasti... Da bi to lakse radili , cesto su dopisivali stosta u orginalnu 'knjigu savjeta' , ponekad joj grubo mjenjajuci prvobitni sadrzaj.. No bez obzira na mnoge zloupotrebe, vjera je itekako potrebna danasnjem covjeku . I njega jos uvjek nesto mora da napominje da ' ..ne ubija, ne krade,da postuje oca svoga i majku svoju, ne svjedoci lazno , da ne pozeli nista sto je tudje...'
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 20:22 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: pa normalno da imam propitivat pa nisam ja sveznalica ima mnogo pitanja na koja nemam odgovora , ali samo kažem da me živcira svaki put kad netko spomene crkvu samo loše riječi ko da tamo zločinci rade, a ti ako ne misliš tako onda si zatucana seljačina
Pa naravno da te živcira. Ja nigdje nisam rekao da si zatucana seljačina, na krivu adresu se javljaš. ma nisam mislio na tebe nego inače te (čitaj mene) tako nazovu ako kažeš jednu riječ u obranu crkve
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ernani
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 20:23 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Sigurno ćemo diskutirati jel Kosovo, Japan, Etiopski pravoslavci dio srbije.
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 04 sij 2012, 20:31 |
|
|
2041. ćemo smišljat kako dobiti treći entitet ![smajl015 :smajl015](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl015.gif) -ova tri su dodik čović i lagundžija za 30 godina
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|