|
|
Stranica: 4/10.
|
[ 245 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
seherzada
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 14:53 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: U to doba ili nas nece biti, ili ce nas pokositi nuklearni rat koji ce nas vratiti nekoliko stotina godina unazad... ili ce zivot kakav danas znamo biti kao kad uporedimo danasnje vreme sa kamenim dobom... Brzina procesora se duplira svakih 18 meseci, prognozira se da ce 2029. godine AI, vestacka inteligencija prestici ljudsku, nesto kasnije cemo biti bio-roboti sa raznim implantima za prakticno beskonacnu memoriju, mix biomaterijala i metalnih i silicijumskih dodataka... razgovor kakav danas vodimo preko glasnih zica i uha ce biti nepotreban, svako ce imati neku vrstu USB-a, ili bezicnog prijemnika preko koga ce se voditi razmena podataka, mozak ce biti umrezen i sa pojacivacima brzine procesovanja... ...a to je sve prelazni stadijum dok nas potpuni roboti ne zamene, ljudska vrsta i biomaterijal ce pasti na ispitu izdrzljivosti u interplanetarnim i intergalaksionim putovanjima, slabo trpi svemirsko zracenje, dugotrajna vremenska putovanja... kad AI u mnogome nadmasi ljude, postacemo prevazidjeni, i boga da molimo da robotici budu milostivi da nas potpuno ne uniste. Evolucija coveka pred izazovima prirode i samih njegovih zelja je jako spora, na vremenskoj skali razvoja imaces jednocelijske organizme, ribe, gmizavce, ptice...majmune, covekolike majmune, coveka...i onda dolazi metalni podmazani baja...koji kao da je tu zalutao, ali to neminovno, secace se oni svojih dalekih predaka ljudi kao egzoticnih smekera koji su u ludoj potrazi za novim tehnologijama stvori Metalce... E sad pogledati u takvom razvoju gde su ove nabrojene teme 2041... u junkyard-u hidden foldera u tripizdini globalnog computera koga mrzi da ovaj trash stavi u recycle bin
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 14:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
haha, a agresivne li reakcije.
I ja sam mislio odgovoriti, ali nije mi se dalo, al eto.
Ne vjerujem u te tzv. quantum leaps, još manje taj dan kada će doći do "singularity" (izguglajte).
Gledajući današnju tehnologiju i kompjutere, sve je to nadogradnja, koraci. Iskreno, ne vidim ogromnu razliku između PC-a 1981 i 2011, manje-više isti interface (miš, tipkovnica), nadograđen GUI i OS.
Ko se sjeća serije Beyond 2000 koja se prikazivala mislim i kod nas od 1985? Totalni fail...
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 15:49 |
|
|
seherzada je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: U to doba ili nas nece biti, ili ce nas pokositi nuklearni rat koji ce nas vratiti nekoliko stotina godina unazad... ili ce zivot kakav danas znamo biti kao kad uporedimo danasnje vreme sa kamenim dobom... Brzina procesora se duplira svakih 18 meseci, prognozira se da ce 2029. godine AI, vestacka inteligencija prestici ljudsku, nesto kasnije cemo biti bio-roboti sa raznim implantima za prakticno beskonacnu memoriju, mix biomaterijala i metalnih i silicijumskih dodataka... razgovor kakav danas vodimo preko glasnih zica i uha ce biti nepotreban, svako ce imati neku vrstu USB-a, ili bezicnog prijemnika preko koga ce se voditi razmena podataka, mozak ce biti umrezen i sa pojacivacima brzine procesovanja... ...a to je sve prelazni stadijum dok nas potpuni roboti ne zamene, ljudska vrsta i biomaterijal ce pasti na ispitu izdrzljivosti u interplanetarnim i intergalaksionim putovanjima, slabo trpi svemirsko zracenje, dugotrajna vremenska putovanja... kad AI u mnogome nadmasi ljude, postacemo prevazidjeni, i boga da molimo da robotici budu milostivi da nas potpuno ne uniste. Evolucija coveka pred izazovima prirode i samih njegovih zelja je jako spora, na vremenskoj skali razvoja imaces jednocelijske organizme, ribe, gmizavce, ptice...majmune, covekolike majmune, coveka...i onda dolazi metalni podmazani baja...koji kao da je tu zalutao, ali to neminovno, secace se oni svojih dalekih predaka ljudi kao egzoticnih smekera koji su u ludoj potrazi za novim tehnologijama stvori Metalce... E sad pogledati u takvom razvoju gde su ove nabrojene teme 2041... u junkyard-u hidden foldera u tripizdini globalnog computera koga mrzi da ovaj trash stavi u recycle bin Majko draga, ubit cu se... ...ne, necu se ubit, roknut cu se... ...ne necu se roknut, prestat cu disati da se terminiram!!!!!!!!!!!!!!!!!! Svaka cast, uspio me je otjerat - permanenti pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz do Neba!!!!!! Prvo sto pomislim je taj trud kopanja po slikama facepalma, tu izbezumljenu facu u potrazi za izlizanim fotkama, misleci da ce ostaviti sto jaci dojam, sto bude vise slika... ni kobasica jedno-te-istog nije dovoljna, pa mora se potezati za smajlijima i ubitacno jadnim pateticnim proserima, kao da je decka uhvatila na gomili sa drugom na sred Ferhadije. Nema teksta, nema obrazlozenja, nista ne zna da kaze... samo neko kafansko ismevanje, cim se neko zaklanja iza tolikih slicica, znaci da je u glavi tabula raza. Skromna devojko, ja sam diplomirao na automatici i robotici, mogu da ti casove drzim o tome... ne zavredjujes da uopste udjem u ozbiljnu diskusiju, jer ti je sirina vidika i kolicina informacija jako uska. Evo samo par stvari dokle se ide u robotici, a ovo je jos pre par godina, od tad jos ima svasta novo... integracija coveka i masine... zamisliti za 30 godina dokle ce to stici... ...hmmm, lazu nas ameri, vas koji imate ruski pasos...uppps, not
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 15:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77167 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Seherezadina reakcija je nepotreban proser (dzoni_bg namjerno pretjeruje u opisima da bi privukao publiku), idite sad dalje s temom (mada su ljudi očito našli alternativnu interpretaciju teme, koja im je zanimljivija). Više vole razmišljati o razvoju tehnike u budućnosti nego o stvarima koje će ih nervirati u budućnosti.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77167 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
S obzirom da je izašao Apple Siri, pa je AI aktualna, idemo se malo igrati s umjetnom inteligencijom. 1.Kliknite ovdje http://www.20q.net/2.Izaberite "Think in American" 3. Kao što u uputi piše, zamislite neku stvar (predmet u sobi, apstraktnu stvar, ili nešto treće), Dakle, Think of something and 20Q will read your mind by asking a few simple questions.4. Odgovarajte na 20 pitanja koje vam AI postavlja. Za početak krenite od neke jednostavne stvari, pa vidite dokle vam može "čitat misli".
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:05 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ja zamislio "Vagina" i kaže "stuffed animal". Ima logike.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:05 |
|
|
Evo ja sam sad zamislio papirnatu vrećiću, pogodio je kod 19. pitanja.
I am guessing that it is a paper bag?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60223 Lokacija: DAZP HQ
|
pogodio je na 20. tom. zamislio ženu, odgovorilo mi girlfriend, to je to.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:08 |
|
|
BBC je napisao/la: Ja zamislio "Vagina" i kaže "stuffed animal". Ima logike. Prije par godina je bio precizniji (mogao je pogodit i "kurva", "pita od jabuka"), al su zlobni ljudi i djeca svašta bezveze klikali pa ga krivo naučili neke stvari. Ali i dalje uglavnom pogađa. Ideja je da uči od vaših odgovora i sve bolje pogađa, međutim zbog vandaliziranja postoji neka gornja granica.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nije loše. Na 17-om pogodio da je "Laptop". Da probam bošnjački favorite "genocid".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:12 |
|
|
Meni na osamnaestom konačno pogodio da je reč o plastičnoj pepeljari.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:15 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Ja sam na Dzonijevoj strani ,interesantno je ovo što priča ...
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:17 |
|
|
Mene mnogo više zanima društveni aspekt te futuristike. Imam osećaj da će zapadno društvo postati totalno kontrolisano, nešto u smislu da nećeš moći da pipneš više ni sopstveno dete a da ne ispadneš pedofil ili nasilnik.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:18 |
|
|
To ko zadnji terminator.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:26 |
|
|
teranova je napisao/la: Mene mnogo više zanima društveni aspekt te futuristike. Imam osećaj da će zapadno društvo postati totalno kontrolisano, nešto u smislu da nećeš moći da pipneš više ni sopstveno dete a da ne ispadneš pedofil ili nasilnik. ...i taj aspekt, i sta ce se dogadjati sa prirodnim ljudskim emocijama... tuga, strah, ljubav, uzbudjenost... sve to moze da se kontrolise upravljanjem biohemijom receptora i aktuatora u mozgu. I danas, uzmes neku drogu, i sta ona ustvari radi, izaziva lucenje dopamina i THC u mozgu, i to je direktna kontrola tvog emotivnog i fizickog stanja. Priroda je napravila povratnu spregu pa organizam se samoregulise izlazeci iz tog poremecenog stanja... e sad zamisli sofisticiranu napravu koja u tacnim dozama kontrolise tu slozenu biohemiju... nema negativnih emocija... Svi high 24/7
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:37 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8275 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
DzoniBG je napisao/la: Ostaje veliko pitanje koliko smo mi kao vrsta spremni za taj izazov, dal imamo svest potrebnu za takvu integraciju znanja... to niti znam, niti iko zna, pokazujemo jako negativne primere u zadnje vreme, i nema mesta prevelikom optimizmu... dal cemo postojati za 30 godina... to ja kao da bacas kockicu par-nepar. Ih? Ne bih se složio. Evolucija je pozitivna a ne negativna pojava. Svijet je sve bolji i napredniji. Mi smo potomci šampiona samim tim što živimo. Svaki moj predak se uspio razmnožiti. To su generacije i generacije ljudi koji su uspjeli da se razmnože unatoč strašnim uvjetima u kojima su živjeli (što idemo dalje u prošlost ti uvjeti su bili gori a posebno na ovim prostorima gdje se uvijek ratuje). I tako cijelo čovječanstvo. Potomci šampiona. Šampionski geni. Nama je u genima da opstajemo. Naši geni to rade hiljadama godina. Kavih 30 godina? Kakav par-nepar? Čak i da iscrpimo ovu planetu naći ćemo drugu. Nemam ni malo sumnje u to. Kompjuteri nikad neće zavladati svijetom. Nema šanse. Nije bitna samo brzina procesiranja informacija već i brzina i način unošenja informacija jer od njih zavisi i količina unjetih informacija koje se mogu procesirati. Upravo na tom planu kompjuteri nas nikad neće stići jer nema načina da se umjetno adekvatno kreiraju svi naši "čitači informacija" (vid, sluh, njuh, okus, dodir).
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:53 |
|
|
Nebula je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Ostaje veliko pitanje koliko smo mi kao vrsta spremni za taj izazov, dal imamo svest potrebnu za takvu integraciju znanja... to niti znam, niti iko zna, pokazujemo jako negativne primere u zadnje vreme, i nema mesta prevelikom optimizmu... dal cemo postojati za 30 godina... to ja kao da bacas kockicu par-nepar. Ih? Ne bih se složio. Evolucija je pozitivna a ne negativna pojava. Svijet je sve bolji i napredniji. Mi smo potomci šampiona samim tim što živimo. Svaki moj predak se uspio razmnožiti. To su generacije i generacije ljudi koji su uspjeli da se razmnože unatoč strašnim uvjetima u kojima su živjeli (što idemo dalje u prošlost ti uvjeti su bili gori a posebno na ovim prostorima gdje se uvijek ratuje). I tako cijelo čovječanstvo. Potomci šampiona. Šampionski geni. Nama je u genima da opstajemo. Naši geni to rade hiljadama godina. Kavih 30 godina? Kakav par-nepar? Čak i da iscrpimo ovu planetu naći ćemo drugu. Nemam ni malo sumnje u to. Kompjuteri nikad neće zavladati svijetom. Nema šanse. Nije bitna samo brzina procesiranja informacija već i brzina i način unošenja informacija jer od njih zavisi i količina unjetih informacija koje se mogu procesirati. Upravo na tom planu kompjuteri nas nikad neće stići jer nema načina da se umjetno adekvatno kreiraju svi naši "čitači informacija" (vid, sluh, njuh, okus, dodir). Evoluirali su i dinosaurusi 150 miliona godina, izrasli u najvece predatore ikad...pa nestase svi u sekundi kad je kamencina udarila u Jukatan. Ljudska vrsta postoji samo 1 milion godina, sa ogromnim napretkom pre 5-10.000 godina, i u zadnjem stolecu... ali to nista nije zakucano, dovoljna je neka svemirska nepogoda, da nas opauci "gama ray burst", ili opet neki kamen, i da odemo dodjavola... da ne kazem koliko imam unutrasnji negativan potencijal da se samounistimo... Ali svidja mi se tvoj optimizam
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 16:58 |
|
|
Ok, vratimo se na razvoj društva i tehnologiju (ili ono što je striktni naslov teme), a ostavimo se asteroida. Po jedan velik udari svakih 50 milijuna godina, tako da ne trebaš brinut.
A umrijet ćeš svakako za 50 godina, za to ti ne treba nikakva apokalipsa.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 17:03 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8275 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
DzoniBG je napisao/la: Evoluirali su i dinosaurusi 150 miliona godina, izrasli u najvece predatore ikad...pa nestase svi u sekundi kad je kamencina udarila u Jukatan. Ljudska vrsta postoji samo 1 milion godina, sa ogromnim napretkom pre 5-10.000 godina, i u zadnjem stolecu... ali to nista nije zakucano, dovoljna je neka svemirska nepogoda, da nas opauci "gama ray burst", ili opet neki kamen, i da odemo dodjavola... da ne kazem koliko imam unutrasnji negativan potencijal da se samounistimo... Ali svidja mi se tvoj optimizam Dinosaurusi nisu imali kompjutere a bogami ni svemirske letjelice ;) U slučaju tih globalnih katastrofa bolje je biti mali nego veliki (vidi pacove ;) ) Ali naravno da bi nas katastrofa tipa meteor može uništiti. Ovdje smo više govorili u smisli našeg samouništenja. To ne dolazi u obzir i ne slažem se da imamo "unutarnji negativni potencijal da se samouništimo". Upravo suprotno. Naš je prirodni i osnovni nagon da opstanemo. Sve što činimo protiv opstanka je u stvari rezultat neznanja/bolesti duha.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 17:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ok, vratimo se na razvoj društva i tehnologiju (ili ono što je striktni naslov teme), a ostavimo se asteroida. Po jedan velik udari svakih 50 milijuna godina, tako da ne trebaš brinut.
A umrijet ćeš svakako za 50 godina, za to ti ne treba nikakva apokalipsa. Samo sam mu odgovorio koliko ta prica da cemo uvek napredovati ne stoji... Mozda bi bilo dobro da ovakvu temu prebacimo u nauku i tehnologiju...mada tamo malo ljudi svraca...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 17:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60223 Lokacija: DAZP HQ
|
možda bi meteor uništio Zemlju, ali SAD nikad!
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 17:07 |
|
|
Inače primjetio sam jedan zanimljiv momenat, kad gledam tebe kako pričaš o apokaliptičnim scenarijima.
Mislim da nisi svjestan da je to što radiš čista biokemija na koju te je evolucija natjerala.
Da budem konkretan: Zašto ljudi osjećaju neugodnost (nelagodu) u stomaku kada čuju podatak da će se Sunce za 5 milijardi godina napuhati i progutati Zemlju?
Ono, hello! Svi ćemo otegnut papke na mnogo kraćoj vremenskoj skali.
Ali onda se sjetimo evolucije koja je u nas ugradila sve moguće instinkte. Ta nelagoda pri pomisli na Sunce koje guta Zemlju je očito odraz unutarnjeg evolucijski ugrađenog instinkta za produženjem vrste. Dakle logika jest "ja neću tada biti živ", ali biokemija ipak kaže nešto drugo.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 17:09 |
|
|
dudu je napisao/la: možda bi meteor uništio Zemlju, ali SAD nikad! Bar dok je Bruce Willis živ.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 17:11 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: Inače primjetio sam jedan zanimljiv momenat, kad gledam tebe kako pričaš o apokaliptičnim scenarijima.
Mislim da nisi svjestan da je to što radiš čista biokemija na koju te je evolucija natjerala.
Da budem konkretan: Zašto ljudi osjećaju neugodnost (nelagodu) u stomaku kada čuju podatak da će se Sunce za 5 milijardi godina napuhati i progutati Zemlju?
Ali onda se sjetimo evolucije koja je u nas ugradila sve moguće instinkte. Ta nelagoda pri pomisli na Sunce koje guta Zemlju je očito odraz unutarnjeg evolucijski ugrađenog instinkta za produženjem vrste. Dakle logika jest "ja neću tada biti živ", ali biokemija ipak kaže nešto drugo. S ovim se u potpunosti slažem. Ipak imam još jedan nelagodniju situaciju kada pomišljam o budućnosti, a to je toplinska smrt svemira..... Zbilja se pitaš koliko zapravo naši geni utječu na našu svakodnevnicu
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Teme oko kojih ćemo se nervirati i diskutirati u 2041 Postano: 28 pro 2011, 17:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inače primjetio sam jedan zanimljiv momenat, kad gledam tebe kako pričaš o apokaliptičnim scenarijima.
Ali onda se sjetimo evolucije koja je u nas ugradila sve moguće instinkte. Ta nelagoda pri pomisli na Sunce koje guta Zemlju je očito odraz unutarnjeg evolucijski ugrađenog instinkta za produženjem vrste. Dakle logika jest "ja neću tada biti živ", ali biokemija ipak kaže nešto drugo. Preporučujem knjigu "Sebični gen" od Richarda Dawkinsa. Za one koji nisu čitali MUST READ
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|