|
|
Stranica: 3/14.
|
[ 331 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Cro1
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 21:17 |
|
Pridružen/a: 10 pro 2011, 18:21 Postovi: 316 Lokacija: Dalmacija
|
|
Zanima me kako je u Crnoj Gori na moru. Tamo nisam bio. Pretpostavljam da je ljepše ovo gore gdje je vladala Austrija nego Bar i Ulcinj (?). I općenito, kakva im je obala, može li se uspoređivati s albanskom, grčkom, hrvatskom, talijanskom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 21:31 |
|
|
|
CG ti je super Budva ti je najjaca i špica. Noćni život je dobar. Ulcinj po meni ima naljepše plaže. A Kotor i Boka su vise mjesta gdje mozes vidjeti razne kulturne znamenitosti. To je ono sto znam. Niko te nece krivo gledat zbog kaj il toga sto si hrvat. cijene nisu nesto niske pogotovo u budvi al s obzirom da nisu ni kod nas ok je
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 21:56 |
|
|
Cro1 je napisao/la: Zanima me kako je u Crnoj Gori na moru. Tamo nisam bio. Pretpostavljam da je ljepše ovo gore gdje je vladala Austrija nego Bar i Ulcinj (?). I općenito, kakva im je obala, može li se uspoređivati s albanskom, grčkom, hrvatskom, talijanskom? Sa hrvatskom može, ipak je to Jadran.. Meni je najlepša Boka, od gradova mnogo bolji Herceg Novi i njegova rivijera nego Budva, koja je predstavljala paradu šunda i kiča (ne znam kako je zadnjih nekoliko god.). Bar i Ulcinj su svi koje znam zaobilazili jer je prvi luka (nečisto more), a drugi je uvek slovio za šiptarski..Tu blizu je Sutomore, to je ranije važilo za neko masovno letovalište sa povoljnim cenama, sličan fazon ko Makarska u Hr., nisam bila tamo ali znam mnoge koji jesu.. Kotor i Perast su biseri..stari grad, romansko nasleđe, pravi mediteranski štih. Na prostoru između Budve i Bara, fin je i Petrovac na moru i okolina, Perazića do, ostrvca Sveta Ne đelja  i Katič; Miločer; Sveti Stefan.. Mala je crnogorska obala, obiđeš je bez problema za desetak dana ako želiš, a ona mesta gde su stvarno priroda i more predivni su odavno u rukama novopečenih bogataša i tajkuna.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 21:58 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
|
Euro je glavna valuta u CG?
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:02 |
|
|
Euro da jedina valuta  real gone ulcinj je super neboj se šiptara crnogorizirano je to sve plaže su predivne gradić takoder ma :) al u albaniju neidi a ako ces ic ikad javi se da te psihicki pripremim 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:03 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
mario_cro je napisao/la: Euro je glavna valuta u CG? Da. Nisu stvarali svoju nacionalnu valutu kada su se odvojili od Srbije .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:05 |
|
|
Cro1 je napisao/la: Zanima me kako je u Crnoj Gori na moru. Tamo nisam bio. Pretpostavljam da je ljepše ovo gore gdje je vladala Austrija nego Bar i Ulcinj (?). I općenito, kakva im je obala, može li se uspoređivati s albanskom, grčkom, hrvatskom, talijanskom? Priroda je lepša pa jedno pet puta u Crnoj Gori. Da su malo poslovniji i uslužniji, da su cene malo realnije, nikad nigde drugo ne bih otišla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:06 |
|
|
|
A da..bila sam u svim Ex-Yu republikama, a najmanje poznajem Makedoniju, istočnu Srbiju (sem Majdanpeka i Đavolje varoši), severozapadne delove Hrvatske, srednju Bosnu, delove KiM i Prekmurje u Sloveniji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:08 |
|
|
|
Srednja Bosno Srce Ponosno :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:11 |
|
|
Real gone je napisao/la: A da..bila sam u svim Ex-Yu republikama, a najmanje poznajem Makedoniju, istočnu Srbiju (sem Majdanpeka i Đavolje varoši), severozapadne delove Hrvatske, srednju Bosnu, delove KiM i Prekmurje u Sloveniji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:12 |
|
|
Ibar je napisao/la: Srednja Bosno Srce Ponosno :) Srednja Bosno ,moje cvijeće rosno. Još mi ostali ćevapi u Visokom u dobrom sjećanju. Kupres mi je prelijep ,mada nije Srednja Bosna. A od svih krajeva ex -yu . Ne bih se nikad usudio otić u Albaniju ,Kosovo ,istočnu Bosnu.Djeluje mi nekako zaostalo i puno kriminala ,mjesta gdje moraš pazit kako govoriš itd..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:13 |
|
|
teranova je napisao/la: Priroda je lepša pa jedno pet puta u Crnoj Gori. Da su malo poslovniji i uslužniji, da su cene malo realnije, nikad nigde drugo ne bih otišla.
E da..ne znam dobro ni unutrašnjost CG nažalost.. To se zbog predivne prirode mora jednom obići. Mada mislim da je nerealno reći da CG uopšteno ima mnogo lepšu prirodu nego Hrvatska, jer je dosta manja, a u širem kontekstu je to klimatski i geografski jedna celina. I Hrvatska i Crna Gora su lepe upravo zbog bogatstva kontrasta unutrašnjosti i primorja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64140 Lokacija: DAZP HQ
|
|
crnogorska obala je neloša, ali to je smiješno i uspoređivati s hrvatskom, crnogorska dođe nešto kao Makarska rivijera, tih dimenzija, malo veća. Hvar sam ima dužu obalu od Crne Gore.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:16 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Real gone je napisao/la: A da..bila sam u svim Ex-Yu republikama, a najmanje poznajem Makedoniju, istočnu Srbiju (sem Majdanpeka i Đavolje varoši), severozapadne delove Hrvatske, srednju Bosnu, delove KiM i Prekmurje u Sloveniji. Pa dobro, kad ćeš da zavrtiš ono jagnjence/prasence.. Ja ću i onako više na sitno bockati, a jesti krompir i pogaču ispod sača, tako da društvance nema brige 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:17 |
|
|
Real gone je napisao/la: teranova je napisao/la: Priroda je lepša pa jedno pet puta u Crnoj Gori. Da su malo poslovniji i uslužniji, da su cene malo realnije, nikad nigde drugo ne bih otišla.
E da..ne znam dobro ni unutrašnjost CG nažalost.. To se zbog predivne prirode mora jednom obići. Mada mislim da je nerealno reći da CG uopšteno ima mnogo lepšu prirodu nego Hrvatska, jer je dosta manja, a u širem kontekstu je to klimatski i geografski jedna celina. I Hrvatska i Crna Gora su lepe upravo zbog bogatstva kontrasta unutrašnjosti i primorja. Govorim o primorju. Za mene je deo od Bečića do Sutomora čudo od prirode i vegetacije. Pomenuću samo Miločer (Kraljičina i Kraljeva plaža), Sveti Stefan, Perazića Do, Reževiće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:19 |
|
|
dudu je napisao/la: crnogorska obala je neloša, ali to je smiješno i uspoređivati s hrvatskom, crnogorska dođe nešto kao Makarska rivijera, tih dimenzija, malo veća. Hvar sam ima dužu obalu od Crne Gore. Kvantitet nije jednako kvalitet. Koji će mi klinac trista kilometara nekog bezvrednog kamenjara tipa Velebitski kanal i okolina?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:20 |
|
|
dudu je napisao/la: crnogorska obala je neloša, ali to je smiješno i uspoređivati s hrvatskom, crnogorska dođe nešto kao Makarska rivijera, tih dimenzija, malo veća. Hvar sam ima dužu obalu od Crne Gore. Crna Gora ima oko 200 km obale kolko i Albanija. Hrvatska je deset puta veća i lijepša al i CG je ok 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:22 |
|
|
Ibar je napisao/la: dudu je napisao/la: crnogorska obala je neloša, ali to je smiješno i uspoređivati s hrvatskom, crnogorska dođe nešto kao Makarska rivijera, tih dimenzija, malo veća. Hvar sam ima dužu obalu od Crne Gore. Crna Gora ima oko 200 km obale kolko i Albanija. Hrvatska je deset puta veća i lijepša al i CG je ok  Svi smo pristrasni što je i normalno. Ali crnogorske plaže su za vaše ...zakon. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Albanija nema prometnice do obale. Ne možeš uopće doći do mora na većini te obalske kilometraže. Ta sela uz more bacaju smeće u more, da ih valovi i sruje nose. Iako se većina toga vrati njima na obalu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:23 |
|
|
mario_cro je napisao/la: A od svih krajeva ex -yu . Ne bih se nikad usudio otić u Albaniju.. mario, ti ko ovi stranci što trpaju Albaniju u kontekst "zapadnog Balkana/Ex-Yu" Od ljudi koji su bili u Albaniji čula sam da su obični ljudi generalno neopterećeni i nemaju puno veze sa našim pričama, gostoprimljivi i nema nikakvog garda kao kod Kosovara. Mada prema tebi kao Hrvatu, valjda ni Kosovar ne bi bio namršten, sem ako nisi Janjevac 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:27 |
|
|
Kraljičina plaža - Miločer  Sveti Stefan - plaža 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:30 |
|
|
teranova je napisao/la: Ibar je napisao/la: Crna Gora ima oko 200 km obale kolko i Albanija. Hrvatska je deset puta veća i lijepša al i CG je ok  Svi smo pristrasni što je i normalno. Ali crnogorske plaže su za vaše ...zakon.  onda te pozivam da prodes preostalih 90 posto hrvatske obale koje jos nisi prosla ima puno lijepih plaza 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:30 |
|
|
teranova je napisao/la: Govorim o primorju. Za mene je deo od Bečića do Sutomora čudo od prirode i vegetacije. Pomenuću samo Miločer (Kraljičina i Kraljeva plaža), Sveti Stefan, Perazića Do, Reževiće.
Ok..Hrvatska istina ima dosta onih "golih" ostrva (na severu) gde ti predeli oko tebe izgledaju kao da si upravo sleteo na Mesec, ali zato su južnija veoma zelena i lepa. Kad pomenu Miločer i Kraljičinu plažu..jel naš kralj Aca odustao od tužbe za onu finu rezidenciju Karađorđevića, koju mu je Đukanović oteo? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:31 |
|
|
BBC je napisao/la: Albanija nema prometnice do obale. Ne možeš uopće doći do mora na većini te obalske kilometraže. Ta sela uz more bacaju smeće u more, da ih valovi i sruje nose. Iako se većina toga vrati njima na obalu. Da su pametni mogli bi dobro profitirat od turizma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Jest, puno je ugodnije ležati na crnogorskim plažama nego na onim jebenim "vulkanskim" stijenama kao žilet oštre, na sjevernom Jadranu. Ali nikad ne bih mijenjao ponudu Hrvatske za Crnogorsku.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|