|
|
Stranica: 4/14.
|
[ 331 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:33 |
|
|
Real gone je napisao/la: mario_cro je napisao/la: A od svih krajeva ex -yu . Ne bih se nikad usudio otić u Albaniju.. mario, ti ko ovi stranci što trpaju Albaniju u kontekst "zapadnog Balkana/Ex-Yu" Od ljudi koji su bili u Albaniji čula sam da su obični ljudi generalno neopterećeni i nemaju puno veze sa našim pričama, gostoprimljivi i nema nikakvog garda kao kod Kosovara. Mada prema tebi kao Hrvatu, valjda ni Kosovar ne bi bio namršten, sem ako nisi Janjevac  Albanija je prljava. Ljudi nepristojni. Ako odes s iole dobrim autom vratit ces se bez njega. U kaficima cekas dugo. usluga nikakva. KOMA
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:33 |
|
|
Real gone je napisao/la: teranova je napisao/la: Govorim o primorju. Za mene je deo od Bečića do Sutomora čudo od prirode i vegetacije. Pomenuću samo Miločer (Kraljičina i Kraljeva plaža), Sveti Stefan, Perazića Do, Reževiće.
Ok..Hrvatska istina ima dosta onih "golih" ostrva (na severu) gde ti predeli oko tebe izgledaju kao da si upravo sleteo na Mesec, ali zato su južnija veoma zelena i lepa. Kad pomenu Miločer i Kraljičinu plažu..jel naš kralj Aca odustao od tužbe za onu finu rezidenciju Karađorđevića, koju mu je Đukanović oteo?  A nemam pojma, znam da je tražio ali se ovi prave blesavi. Što se tiče hrvatske obale, najviše mi se dopada deo od Cavtata do Dubrovnika. Rovinj i Poreč su lepi gradovi ali ja ne volim kamenjarske plaže. Polomiš se dok dođeš do vode.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:34 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Real gone je napisao/la: mario_cro je napisao/la: A od svih krajeva ex -yu . Ne bih se nikad usudio otić u Albaniju.. mario, ti ko ovi stranci što trpaju Albaniju u kontekst "zapadnog Balkana/Ex-Yu" Od ljudi koji su bili u Albaniji čula sam da su obični ljudi generalno neopterećeni i nemaju puno veze sa našim pričama, gostoprimljivi i nema nikakvog garda kao kod Kosovara. Mada prema tebi kao Hrvatu, valjda ni Kosovar ne bi bio namršten, sem ako nisi Janjevac  Brzopletost ,a ti me odmah šamaraš . Oko sokolovo... Znaš šta me sekira ,dobijem ban na albanskom chatu kad progovorim naš ,misle da sam Srbin . I onda promijenim nick i počnem na engleskom,i dobijem ban ... I šta da ja sad mislim? 
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:35 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Ibar je napisao/la: Srednja Bosno Srce Ponosno :) Srednja Bosno ,moje cvijeće rosno. Još mi ostali ćevapi u Visokom u dobrom sjećanju. Kupres mi je prelijep ,mada nije Srednja Bosna. A od svih krajeva ex -yu . Ne bih se nikad usudio otić u Albaniju ,Kosovo ,istočnu Bosnu.Djeluje mi nekako zaostalo i puno kriminala ,mjesta gdje moraš pazit kako govoriš itd.. u Albaniji neidi. Kosovo tamo neidi po mraku  Istocna Bosna u te nacionalne parkove neidi po zimi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63580 Lokacija: DAZP HQ
|
teranova je napisao/la: dudu je napisao/la: crnogorska obala je neloša, ali to je smiješno i uspoređivati s hrvatskom, crnogorska dođe nešto kao Makarska rivijera, tih dimenzija, malo veća. Hvar sam ima dužu obalu od Crne Gore. Kvantitet nije jednako kvalitet. Koji će mi klinac trista kilometara nekog bezvrednog kamenjara tipa Velebitski kanal i okolina? a di si ti to bila, pa radiš takvu olaku usporedbu? Hrvatska ima 6000 kilometara dugu obalu, to je 30-tak puta više od Crne Gore. prošao sam cijelu crnogorsku obalu, bio u Kotoru, obišao cijelu Boku, Budvi i Adi Bojani. nije da imm za vidjeti više od toga, i to je lijepo, ali je malo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:36 |
|
|
BBC je napisao/la: Albanija nema prometnice do obale. Ne možeš uopće doći do mora na većini te obalske kilometraže. Ta sela uz more bacaju smeće u more, da ih valovi i sruje nose. Iako se većina toga vrati njima na obalu. imaju bunker na svakih par metara plaze 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:36 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2010, 23:03 Postovi: 571 Lokacija: Kičmanovićevo rodno selo
|
teranova je napisao/la: Svi smo pristrasni što je i normalno. Ali crnogorske plaže su za vaše ...zakon.  teranova je napisao/la: Kvantitet nije jednako kvalitet. Koji će mi klinac trista kilometara nekog bezvrednog kamenjara tipa Velebitski kanal i okolina? Pa gdje su tebe to odveli u Hrvatskoj?  Pogledao sam hrpu svjetskih lista najlijepših plaža, i na svakoj bude bar jedna hrvatska plaža. Mislim da nikada nisam vidio ni jednu crnogorsku. Što se tiće ovoga sa kršom, to je eventualno taj dio oko Velebita. A gdje su Istra i Srednja Dalmacija? Recimo, samo otok Cres ima više biljnih vrsta nego cijela Velika Britanija. Cijela hrvatska obala, od Umaga do Dubrovnika, svakih 100 kilometara potpuno mijenja svoj oblik. Teško da možeš izjednačiti Istru, Primorje, srednju Dalmaciju, južnu Dalmaciju, i krajnji, dubrovački jug. A da ne pričam o otocima. Od zelenih imaš Cres, Vis, Lošinj, od kamenjarskih Pag, od "srednjih" Hvar, Brač itd. Sve skupa ima 50 naseljenih otoka, i većina su potpuno različita. 
_________________ Izlizani ideali i misali po hrvatskin stranputican sokolaške procesije pričešćene demonstracije od vinotočnica do vinotočnica svjetlošću krv časna vijekom navikli trpeć nasljeđivat pogrda balkana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ibar je napisao/la: BBC je napisao/la: Albanija nema prometnice do obale. Ne možeš uopće doći do mora na većini te obalske kilometraže. Ta sela uz more bacaju smeće u more, da ih valovi i sruje nose. Iako se većina toga vrati njima na obalu. imaju bunker na svakih par metara plaze  To su popunili smećem.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:39 |
|
|
dudu je napisao/la: teranova je napisao/la: Kvantitet nije jednako kvalitet. Koji će mi klinac trista kilometara nekog bezvrednog kamenjara tipa Velebitski kanal i okolina?
a di si ti to bila, pa radiš takvu olaku usporedbu? Hrvatska ima 6000 kilometara dugu obalu, to je 30-tak puta više od Crne Gore. prošao sam cijelu crnogorsku obalu, bio u Kotoru, obišao cijelu Boku, Budvi i Adi Bojani. nije da imm za vidjeti više od toga, i to je lijepo, ali je malo. Mala zemlja - mala obala, šta bi ti hteo? Prošla sam ja kolima celu vašu rivijeru i letovala oko Dubrovnika i u Dubrovniku i gore - Rovinj, Poreč, Umag, Lovran. U Umagu sam htela da umrem od dosade, jbt jedina zabava je bio poslastičar (Šiptar naravno) koji je žonglirao kuglama sladoleda. Plaža - dva ara betona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:39 |
|
|
mario_cro je napisao/la: BBC je napisao/la: Albanija nema prometnice do obale. Ne možeš uopće doći do mora na većini te obalske kilometraže. Ta sela uz more bacaju smeće u more, da ih valovi i sruje nose. Iako se većina toga vrati njima na obalu. Da su pametni mogli bi dobro profitirat od turizma. nedavno su prodavali km kvadratni zemlje po euro da potaknu investicije
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63580 Lokacija: DAZP HQ
|
teranova je napisao/la: dudu je napisao/la: a di si ti to bila, pa radiš takvu olaku usporedbu? Hrvatska ima 6000 kilometara dugu obalu, to je 30-tak puta više od Crne Gore. prošao sam cijelu crnogorsku obalu, bio u Kotoru, obišao cijelu Boku, Budvi i Adi Bojani. nije da imm za vidjeti više od toga, i to je lijepo, ali je malo.
Mala zemlja - mala obala, šta bi ti hteo? Prošla sam ja kolima celu vašu rivijeru i letovala oko Dubrovnika i u Dubrovniku i gore - Rovinj, Poreč, Umag, Lovran. U Umagu sam htela da umrem od dosade, jbt jedina zabava je bio poslastičar (Šiptar naravno) koji je žonglirao kuglama sladoleda. Plaža - dva ara betona. i kakve sad to veze ima kako si se provela u Umagu?  pa to što ti se posebice sviđa Dubrovnik i okolina znači da ništa posebno nisi ni vidjela. garantiram ti da otok Hvar ima ponudu plaža i zabave na razini kompletne Crne Gore.  na Paklenim otocima ispred grada Hvara imaš plaže bolje nego i jedna u CG, neračunajući dvije najveće Jaz i Adu Bojanu jer one dominiraju svojom dimenzijom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
|
|
|
Albanija ima jedan paradoks, nešto što je vrijedno posjeta turista. Ali nemaju izgrađene kapacitete ni za to. Vidio sam na fotografijama, ali i na njima već impresivno.
Zbog siromaštva im puno sela i naselja u gradovima izgledaju kao prije nekoliko stoljeća. Ne mislim ruševno, održavaju oni to ali sa materijalom kao što su i nekad davno održavali. Pa moraju silom prilika živjeti u takvim kućama i selima kao iz davne prošlosti. Dođe nešto kao vremeplov.
Baščaršija i Stari grad u Mostaru bez ikakvih noviteta i modernizacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
|
|
mario_cro je napisao/la: Brzopletost ,a ti me odmah šamaraš . Oko sokolovo... Znaš šta me sekira ,dobijem ban na albanskom chatu kad progovorim naš ,misle da sam Srbin . I onda promijenim nick i počnem na engleskom,i dobijem ban ... I šta da ja sad mislim?   Ma šalim se...jer je Albanija za većinu nas čista egzotika i poznajemo je ništa bolje od Ekvatorijalne Gvineje  , pa su mi onda te političke parole iz inostranstva o zapadnom Balkanu smešne.. Ne znam, evo sad i Ibar piše da su ljudi tamo nekulturni i neljubazni, ja sam samo od par ljudi iz jednog ronilačkog kluba čula da imaju ok iskustva, doduše možda su oni komunicirali samo sa domaćinima iz svoje branše :)
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:46 |
|
|
dudu je napisao/la: teranova je napisao/la: Mala zemlja - mala obala, šta bi ti hteo?
Prošla sam ja kolima celu vašu rivijeru i letovala oko Dubrovnika i u Dubrovniku i gore - Rovinj, Poreč, Umag, Lovran. U Umagu sam htela da umrem od dosade, jbt jedina zabava je bio poslastičar (Šiptar naravno) koji je žonglirao kuglama sladoleda. Plaža - dva ara betona.
i kakve sad to veze ima kako si se provela u Umagu?  pa to što ti se posebice sviđa Dubrovnik i okolina znači da ništa posebno nisi ni vidjela. garantiram ti da otok Hvar ima ponudu plaža i zabave na razini kompletne Crne Gore.  na Paklenim otocima ispred grada Hvara imaš plaže bolje nego i jedna u CG, neračunajući dvije najveće Jaz i Adu Bojanu jer one dominiraju svojom dimenzijom. Ne znam, nisam nikad bila na ostrvima sem na Jakljanu kao malo dete sa školom. Zamalo da me izede zmija. Bilo ih je ko u priči. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:47 |
|
|
  molunat biser konavala   OTOK LOPUD a da ne govorimo o hvaru, bracu, visu, lastovu..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Cro1
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:49 |
|
Pridružen/a: 10 pro 2011, 18:21 Postovi: 316 Lokacija: Dalmacija
|
Eto njima Crna Gora. Podsjeća me na Albaniju.  Ne možete uspoređivati 6000 km hrvatske i 290 km crnogorske obale. A pogotovo plaže. Zna se gdje su najljepše i koja je ex-yu država najljepša.  Ali ovisi i o ukusu. Netko voli provode povrh prirode, netko voli pješčane plaže bez borova, a netko šljunčane s borovinom i prirodu povrh provoda. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:50 |
|
|
Ibar je napisao/la: BBC je napisao/la: Albanija nema prometnice do obale. Ne možeš uopće doći do mora na većini te obalske kilometraže. Ta sela uz more bacaju smeće u more, da ih valovi i sruje nose. Iako se većina toga vrati njima na obalu. imaju bunker na svakih par metara plaze  Oni kineski ,prijenosni ,na kamionu ga dovezeš . Stane dva čovjeka od 50 kg u njega. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:50 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:51 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:51 |
|
|
Cro1 je napisao/la: Eto njima Crna Gora. Podsjeća me na Albaniju.  Ne možete uspoređivati 6000 km hrvatske i 290 km crnogorske obale. A pogotovo plaže. Zna se gdje su najljepše i koja je ex-yu država najljepša.  Ti više ceniš tonu uglja nego karat dijamanta. Odlično. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:52 |
|
|
Real gone je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Brzopletost ,a ti me odmah šamaraš . Oko sokolovo... Znaš šta me sekira ,dobijem ban na albanskom chatu kad progovorim naš ,misle da sam Srbin . I onda promijenim nick i počnem na engleskom,i dobijem ban ... I šta da ja sad mislim?   Ma šalim se...jer je Albanija za većinu nas čista egzotika i poznajemo je ništa bolje od Ekvatorijalne Gvineje  , pa su mi onda te političke parole iz inostranstva o zapadnom Balkanu smešne.. Ne znam, evo sad i Ibar piše da su ljudi tamo nekulturni i neljubazni, ja sam samo od par ljudi iz jednog ronilačkog kluba čula da imaju ok iskustva, doduše možda su oni komunicirali samo sa domaćinima iz svoje branše :) Ja znam da imaju opasnu mafiju i da postoji mogučnost ako posjetim albaniju da se probudim u kadi punoj leda bez bubrega. Zato izbjegavat,a znam da imaju i lijepe butre.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:52 |
|
|
teranova je napisao/la: Cro1 je napisao/la: Eto njima Crna Gora. Podsjeća me na Albaniju.  Ne možete uspoređivati 6000 km hrvatske i 290 km crnogorske obale. A pogotovo plaže. Zna se gdje su najljepše i koja je ex-yu država najljepša.  Ti više ceniš tonu uglja nego karat dijamanta. Odlično.  Moj tata je jači od tvog tate. Eto u to se pretvorila ta prepucavanja čije je lipše. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Cro1
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:53 |
|
Pridružen/a: 10 pro 2011, 18:21 Postovi: 316 Lokacija: Dalmacija
|
teranova je napisao/la: Cro1 je napisao/la: Eto njima Crna Gora. Podsjeća me na Albaniju.  Ne možete uspoređivati 6000 km hrvatske i 290 km crnogorske obale. A pogotovo plaže. Zna se gdje su najljepše i koja je ex-yu država najljepša.  Ti više ceniš tonu uglja nego karat dijamanta. Odlično.  Super, neka nama onda "uglja".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:54 |
|
|
|
Pustite Teru. Već se izjasnila da ne ide u Hrvatsku zbog politike. Sad izmišlja gluposti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje Postano: 05 vel 2012, 22:55 |
|
|
mario_cro je napisao/la: teranova je napisao/la: Ti više ceniš tonu uglja nego karat dijamanta. Odlično.  Moj tata je jači od tvog tate. Eto u to se pretvorila ta prepucavanja čije je lipše.  Tako je. A sad se zagrlimo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|