|
|
Stranica: 528/538.
|
[ 13441 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 19:36 |
|
|
Juda Iškariot je napisao/la: Alexa...ćini se da si u ovoj raspravi posisao komadić osmanske ćune....  Aj, ne prećeruj, zar ti se besmislica da se diplomatska saopštenja šalju po sistemu telefonskih sekretarica, čini nečim zbog čega bi vredelo nastaviti raspravu... 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 20:56 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 10:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
 I ti si bio uronjen u etanol ova 3 dana, kažem ti da je poslao i Kim Jong Ilu da ga podržava da bi dobio isti odgovor i da dotični sigurno nije napisao taj odgovor nego nekakva tajnica ili službenik, možda Perez nije ni potpisao nego imaju skenirani potpis i automatski šalju takve odgovore. Kako ste vi srbi lakovjerni i jedva čekate da vas netko pomiluje i baci vam kakav sentiment ili zahvalnost, imate ruse tamo, to je vaša družba. 

Broj forumaša na ignore : 5
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:01 |
|
|
Tako kad sam bio u jednom bosanskom selu neka vaša baba, senilnost, godine, što li već, ja prolazim putem i ona uzme lavor vode i prospe iza mojih leđa. Pitam je što radi, kaže ti si Jevrejin, sotona, 3 puta pljunu na zemlju i ode u kuću psovajući Ma ja mislim da je B-g ipak namjenio neku svrhu vama, u ovih 1300 godina otkad postojite niste se nešto iskazali, ima vremena valjda, ne ovisi o meni 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:09 |
|
|
Slave ovih dana neki rođendan neke nakaradne tvorevine, na svim forumima i chatovima urnebes a same izbjeglice, u toj istoj tzv. republici plaća 100 € a mirovina 50  , nemamo kinte, tople vode ni stabilnog napona u utičnici ali imamo "republiku" 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:21 |
|
|
MISO je napisao/la: Urbana je napisao/la: Maaa...ne bi ja sad kako je kome bilo... Nacula sam ja svasta nesto... Bice da ti je mashala konkurencija po tom kvalitetu...samo sto on cuti i muti...  ... OFF! L.N! Bice da ja valjam  skromnost mi je mana  LN A sad nam malo pricaj.... o vrlinama.... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:26 |
|
|
Što se tiče skromnosti u pričanju istine, to da 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Urbana
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:29 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 16:52 Postovi: 1854 Lokacija: forum HB
|
Ernani je napisao/la: Tako kad sam bio u jednom bosanskom selu neka vaša baba, senilnost, godine, što li već, ja prolazim putem i ona uzme lavor vode i prospe iza mojih leđa. Pitam je što radi, kaže ti si Jevrejin, sotona, 3 puta pljunu na zemlju i ode u kuću psovajući Ma ja mislim da je B-g ipak namjenio neku svrhu vama, u ovih 1300 godina otkad postojite niste se nešto iskazali, ima vremena valjda, ne ovisi o meni  Znamo kome te gatke idu od ruku.. A krenuo si bio kod nane ili strine...  ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:29 |
|
|
Lucky oprosti na direktnosti pitanja ali koliko imaš godina, ne vjerujem da si kao Miške, negdje bi ti dao 30 godina, i kako to onda on može tebi parirati u ičemu osim u gluposti i broju puta koliko je pokupio triper na Gevgeliji 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:31 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:33 |
|
|
Urbana je napisao/la: Ernani je napisao/la: Tako kad sam bio u jednom bosanskom selu neka vaša baba, senilnost, godine, što li već, ja prolazim putem i ona uzme lavor vode i prospe iza mojih leđa. Pitam je što radi, kaže ti si Jevrejin, sotona, 3 puta pljunu na zemlju i ode u kuću psovajući Ma ja mislim da je B-g ipak namjenio neku svrhu vama, u ovih 1300 godina otkad postojite niste se nešto iskazali, ima vremena valjda, ne ovisi o meni  Znamo kome te gatke idu od ruku.. A krenuo si bio kod nane ili strine...  ? Kod nas se kaže baka, doduše Nana je i ime, mislim grčko, Nana Mouskouri - poznata umjetnica, grci kažu za baku yaya  Bio sam na putu za Banja Luku da ubodem nešto i navratio u vikendicu kod prijatelja, on jedini ima wc i toplu vodu u selu, zamisli kad se ostali kupaju i gdje obavljaju nuždu 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:36 |
|
|
LuckyLuke je napisao/la: Ovo mi djeluju kao židovski simboli menore i Magen David, jako malo znam o Makedoniji i vašoj povijesti i ne znam tko je gradio taj ja mislim da je i manastir, ali vidi se židovski utjecaj, doduše prva slika me podsjeća na islamsku 8-kraku zvijezdu - Khatam

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Urbana
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:40 |
|
|
LuckyLuke je napisao/la: MISO je napisao/la: Bice da ja valjam  skromnost mi je mana  LN A sad nam malo pricaj.... o vrlinama....  Znam da Miso nece zameriti...al iz do sad procitanog,ma to je BREEE jedan dzentlmen,sto na sastanke sa (od krokodila do devojaka)nosi bukete cveca,parfeme..itd.. Ne dozvoljava da se damama upucuju uvrede... Voli da kuha..Voli slani rolat....To vam je za cas posla: 1/2 l mleka 1 list butera (po želji) 3 jaja brašno po potrebi Fil: 200 g šunke 2 pavlake 150 g kačkavalja rendanog 2-3 kisela krastavca 1-2 kuvane šargarepe Priprema Skuvati mleko sa listom putera, malo ohladiti, dodati jaja i brašno tako da smesa ne bude ni previše gusta ni retka otprilike kao za palačinke i peći u rerni na 180°C 15-20 min. Šunku iseckati sitno i pomešati sa 1 pavlakom. Kad se kora ohladi premazati filom i uviti u rolat. Odozgore mazati pavlaku i posuti rendani kačkavalj, sitno iseckanim krastavcima i šargarepom dekorisati. Staviti u frižider da stoji 1 sat i služiti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:43 |
|
|
Lucky druga slika može biti i Drvo života sa 10 sefirota koliko ih ima u kabalizmu, jednostavni oblici kabale i misticizma, daj mi još reci tko je to bio u gradnji kod vas da još nešto naučim 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:44 |
|
|
Ernani je napisao/la: Lucky oprosti na direktnosti pitanja ali koliko imaš godina, ne vjerujem da si kao Miške, negdje bi ti dao 30 godina, i kako to onda on može tebi parirati u ičemu osim u gluposti i broju puta koliko je pokupio triper na Gevgeliji  Ne... nisam mu ni blizu... a ono pariranje u gluposti to ti je valjda lapsus... pa cu to preskociti... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Urbana
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:46 |
|
|
Ernani je napisao/la: Urbana je napisao/la: Znamo kome te gatke idu od ruku.. A krenuo si bio kod nane ili strine...  ? Kod nas se kaže baka, doduše Nana je i ime, mislim grčko, Nana Mouskouri - poznata umjetnica, grci kažu za baku yaya  Bio sam na putu za Banja Luku da ubodem nešto i navratio u vikendicu kod prijatelja, on jedini ima wc i toplu vodu u selu, zamisli kad se ostali kupaju i gdje obavljaju nuždu  Ne BRE nana,mislila sam na nenu ...tvoju nenu..sto si je pominjao cesto...cesce od strine... Opet ti brkas RS sa nekim tamo selendrama...Nevalja ti to Ernani...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:46 |
|
|
Nezgodno sam se izrazio, htjeo sam reći da je u gluposti nenadmašan, sorry 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:48 |
|
|
Urbana je napisao/la: Ernani je napisao/la: Kod nas se kaže baka, doduše Nana je i ime, mislim grčko, Nana Mouskouri - poznata umjetnica, grci kažu za baku yaya  Bio sam na putu za Banja Luku da ubodem nešto i navratio u vikendicu kod prijatelja, on jedini ima wc i toplu vodu u selu, zamisli kad se ostali kupaju i gdje obavljaju nuždu  Ne BRE nana,mislila sam na nenu ...tvoju nenu..sto si je pominjao cesto...cesce od strine... Opet ti brkas RS sa nekim tamo selendrama...Nevalja ti to Ernani... A nana, to sam pokupio iz jednog filma koji sam gledao, pregledao sam dosta te balkanske kinematografije, nena je valjda mama ?  Znam da vi srbi imate i svastiku, to dođe valjda od brata žena ? 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:54 |
|
|
Nana se često spominje u pjesmama tih prostora, pa i vaših srpskih pjevača je dosta pjevalo sevdah, pada mi na pamet Nada Mamula ; "U đul bašti" "Mujo kuje konja po mjesecu" "Bosno moja, divna, mila" "Omer-beže na kuli sjeđaše" "Negdje u daljini" "Bere cura plav' jorgovan" "Na teferič pošla nana" "Ah meraka u večeri rane" "Sa Igmana pogledat' je lijepo" "Smederevo, grade od starina" "Sarajevo, behara ti tvoga" Joj sve sam proučio, baš sam lumen 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Urbana
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 21:57 |
|
|
Ernani je napisao/la: Urbana je napisao/la: Ne BRE nana,mislila sam na nenu ...tvoju nenu..sto si je pominjao cesto...cesce od strine... Opet ti brkas RS sa nekim tamo selendrama...Nevalja ti to Ernani... A nana, to sam pokupio iz jednog filma koji sam gledao, pregledao sam dosta te balkanske kinematografije, nena je valjda mama ?  Znam da vi srbi imate i svastiku, to dođe valjda od brata žena ?  Covekaaa... Ako ti ne znas sta je nena i nana..a kako cu ja? Nego po`itaj.. online recnik ...pa nadji kako se to na vasem kaze...  ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 22:00 |
|
|
Eto koliko su moji porjeklom iz te BiH, znam te neke izraze ali izraze za članove obitelji nikad nisam pohvatao, znam za daidža iz one serije Lud, zbunjen, normalan (koja mi je općenito bezveze i glupa), amidža, babo, nena valjda i to je to. Uglavnom sam preokupiran na zapadne jezike, malo sam učio i grčki preko neta, Millas Ellinika ? 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 22:00 |
|
|
Ernani je napisao/la: LuckyLuke je napisao/la: Ovo mi djeluju kao židovski simboli menore i Magen David, jako malo znam o Makedoniji i vašoj povijesti i ne znam tko je gradio taj ja mislim da je i manastir, ali vidi se židovski utjecaj, doduše prva slika me podsjeća na islamsku 8-kraku zvijezdu - Khatam To ti je ovaj manastir... http://hr.wikipedia.org/wiki/Manastir_sv._NaumaNeznam i kod nas se jako malo zna... a jos manje i istrazuje povezanost ovih i slicnih simbola koji se mogu naci po starim crkvama... Onaj simbol sto se nalazi na vrata bi mogao biti Merkabah i Celtic knot... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Urbana
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 22:05 |
|
|
Ernani je napisao/la: Eto koliko su moji porjeklom iz te BiH, znam te neke izraze ali izraze za članove obitelji nikad nisam pohvatao, znam za daidža iz one serije Lud, zbunjen, normalan (koja mi je općenito bezveze i glupa), amidža, babo, nena valjda i to je to. Uglavnom sam preokupiran na zapadne jezike, malo sam učio i grčki preko neta, Millas Ellinika ?  Ma nemoj da ti ja saHkupljam tvoje izletice... Znaci.. sad su samo koreni u BiH...  ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 22:08 |
|
|
Za Ohrid znam da je na popisu UNESCO svjetske baštine, da jedini u svijetu ima 365 crkvi i manastira u jednom gradu, jedna za svaki dan u godini i čini mi se kao prelijep grad, koliko sam još čuo Albanaca također ima dosta. Kažem, djeluju mi simboli kabalistički i židovski i zato mi je malo čudno, to ti je isti misterij kao Sarajevska Hagada, u njoj je tekst koji se čita za Pashalni Seder i opet su prikazani ljudski oblici slikama, što je zabranjeno u judaizmu, neke stranice opet prazne. Očito je netko radio pod tko je upoznat sa židovskim misticizmom. Imaš i ovo npr. : http://en.wikipedia.org/wiki/Arch_of_Titus

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 22:10 |
|
|
Urbana je napisao/la: Ernani je napisao/la: Eto koliko su moji porjeklom iz te BiH, znam te neke izraze ali izraze za članove obitelji nikad nisam pohvatao, znam za daidža iz one serije Lud, zbunjen, normalan (koja mi je općenito bezveze i glupa), amidža, babo, nena valjda i to je to. Uglavnom sam preokupiran na zapadne jezike, malo sam učio i grčki preko neta, Millas Ellinika ?  Ma nemoj da ti ja saHkupljam tvoje izletice... Znaci.. sad su samo koreni u BiH...  ... Pa da, ja to nisam nikad krio, majka je rodom sarajevska Židovka - Sefardi, otac iz Hercegovine, Mostar, nisam baš uspjeo puno kopati po njegovoj liniji ali i on ima dosta "španjolično" prezime, našli se i dobili mene. Inače dolazim iz školovane obitelji i nekad smo bili dosta jaki u ta 2 grada, ali ok, što se mora isponova nije teško 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 10 sij 2010, 22:12 |
|
|
Ernani je napisao/la: Eto koliko su moji porjeklom iz te BiH, znam te neke izraze ali izraze za članove obitelji nikad nisam pohvatao, znam za daidža iz one serije Lud, zbunjen, normalan (koja mi je općenito bezveze i glupa), amidža, babo, nena valjda i to je to. Uglavnom sam preokupiran na zapadne jezike, malo sam učio i grčki preko neta, Millas Ellinika ?  Ti i te tvoje grkinje... Nana Osaki...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|