|
|
Stranica: 5/7.
|
[ 151 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 14 kol 2020, 12:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63821 Lokacija: DAZP HQ
|
Rika sv Vida je napisao/la: Također neke regije i gradovi u Mađarskoj automatski dobe hrvatsko ime kad ih Hrvatske zauzme, za neke sam guglao hrvatske nazive i mijenjao. to ti je klasika u EU4, sve regije imaju različite povjesne nazive na način kako ih zove narod/država koji ju u tom trenu kontrolira. osim ako ne uzimaš neki teritorij koji povjesno nije tvoj pa onda ostaje orginalni naziv.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 14 kol 2020, 12:35 |
|
|
|
odlično je što save iz CK2 možeš nastaviti u EU4, kad završiš s jednom igrom samo nastaviš u drugoj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 14 kol 2020, 12:52 |
|
|
|
Jedna od većih gluposti su one trade nodes, mislim zašto guraju klasične povijesne države kad se u 99% slučajeva igra završi na totalno drugačiji način. Trebali bi to nekako optimizirati s razvojem svake pojedinačne igre. Npr ako s Dubrovnikom osvojiš veneciju i genovu zašto ne bi DU bi centar trgovine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 14 kol 2020, 13:02 |
|
|
weasel je napisao/la: Jedna od većih gluposti su one trade nodes, mislim zašto guraju klasične povijesne države kad se u 99% slučajeva igra završi na totalno drugačiji način. Trebali bi to nekako optimizirati s razvojem svake pojedinačne igre. Npr ako s Dubrovnikom osvojiš veneciju i genovu zašto ne bi DU bi centar trgovine. Dubrovnik je trade node i možeš ga pretvoriti u center of trade.  ono što ne možeš promjeniti je flow između trade nodova, tu su privilegirani Venecija, Genoa, Lubeck i English Channel jer sav flow završava u njima. ukoliko želiš dominirati u trgovini (a nisi trgovačka republika poput Venecije) onda idi za osvajanjem provincija u svom trade node-u, recimo osvojiš komplet Ragusu trade node i da vidiš lovu. ako pak želiš biti balkanski igrač, a ujedno svjetska velesila, ne ide bez osvajanja Venecije, Dubrovnika i Konstantinopola.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 14 kol 2020, 13:07 |
|
|
dudu je napisao/la: weasel je napisao/la: Jedna od većih gluposti su one trade nodes, mislim zašto guraju klasične povijesne države kad se u 99% slučajeva igra završi na totalno drugačiji način. Trebali bi to nekako optimizirati s razvojem svake pojedinačne igre. Npr ako s Dubrovnikom osvojiš veneciju i genovu zašto ne bi DU bi centar trgovine. Dubrovnik je trade node i možeš ga pretvoriti u center of trade.  ono što ne možeš promjeniti je flow između trade nodova, tu su privilegirani Venecija, Genoa, Lubeck i English Channel jer sav flow završava u njima. ukoliko želiš dominirati u trgovini (a nisi trgovačka republika poput Venecije) onda idi za osvajanjem provincija u svom trade node-u, recimo osvojiš komplet Ragusu trade node i da vidiš lovu. ako pak želiš biti balkanski igrač, a ujedno svjetska velesila, ne ide bez osvajanja Venecije, Dubrovnika i Konstantinopola. Pa to ti i govorim, tih par gradova su izuzetno snažni i dinamika igre je uvijek ista, trebali bi se ti trade nodes kretati kako raste koja država. Npr u nekoj alternativnoj povijesti mogla je neka druga država biti na mjestu mletaka. Taj detalj trebaju mijenjati u idućoj igri.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 14 kol 2020, 13:13 |
|
|
|
slažem se, to je besmisleno, zato Veneciju uvijek moraš uništiti do kraja, ostane im otok, a oni i dalje zarađuju više nego ti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 17 kol 2020, 20:45 |
|
|
Bilo bi dobro ubaciti i postupak asimilacije u igru, tipa kao Hrvatska vladaš čitavim Exyu područjem a svi se drže svojeg i konstantno se bune. U realnosti bi mi to sve pohrvatili. Igra ima jako puno prostora za napredak. Je li netko pokušao kolonizirati amerike kao Hrvatska 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Promatrač
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 15:23 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 15:34 |
|
|
|
Kak ste naucili taj eu4 Ja to nemam pojma.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 16:00 |
|
|
Igranjem još od eu1. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 16:05 |
|
|
|
Evo skidam CK3. Na bolovanju sam pa da malo isprobam. Sve Paradox igre su malo teže za naučit ali kad malo pohvataš su vrhunske strategije. Sad ću krenit u dominaciju Hrvatske pod palicom Trpimirovića.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 16:14 |
|
|
|
Meni se CK isplati igrati zbog Križarskih ratova i provale Monogla (čak i Azteka). Ono skupiš 20 tisuća vojnika, sila nevidjena i onda gledaš kako 100-200 tisuća Mongola ruši cijelu Europu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 18:09 |
|
|
|
Nego, jel si provalio da je u zadnjoj ekspanziji, kultura u Dalmaciji "Dalmatian", a da je u celoj BiH (koja je sada podeljena na državu Bosnu i državu Hercegovinu), u svom provincijama kultura "Bosnian"? Mislim da ni u jednom drugom regionu Evrope ne menjaju kulture u bukvalno svakoj novoj verziji, osim kod nas.
A što se tiče CK2, barem u zadnjoj verziji koju sam igrao, verovatno je izašla nova ili više njih, pošto ga ne igram tako često, kultura u Slovačkoj "Croatian"?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 18:16 |
|
|
|
Da, pisao sam o tome, cijela obala je sad dalmatian, a Kotor su ostavili serbian orthodox. I to spada u talijansku kulturu iako može stvoriti i Hrvatsku po tome je to jedinstvena kultura, plus je primary u Hrvatskoj skupa s croatian, znači ludilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 18:16 |
|
|
weasel je napisao/la: Bilo bi dobro ubaciti i postupak asimilacije u igru, tipa kao Hrvatska vladaš čitavim Exyu područjem a svi se drže svojeg i konstantno se bune. U realnosti bi mi to sve pohrvatili. Igra ima jako puno prostora za napredak. Je li netko pokušao kolonizirati amerike kao Hrvatska  To postoji u igri. Nađi neki tutorial na YouTube, mrzi me da ti objašnjavam kako se radi, ali možeš da menjaš kulture u provincijama do mile volje. Samo treba da ti budu core jedno ofređeno vreme, i trošiš diplomatske poene na to, a iznos poena varira od provincije do provincije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 18:18 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45702 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Rika sv Vida je napisao/la: Evo skidam CK3. Na bolovanju sam pa da malo isprobam. Sve Paradox igre su malo teže za naučit ali kad malo pohvataš su vrhunske strategije. Sad ću krenit u dominaciju Hrvatske pod palicom Trpimirovića. I ja krenuo, vidim da je ign dao ocjenu čak 10 masterpiece. Još jedan masterpiece koji je izašao nedavno Microsoft Flight Simulator, baš ugodno za opuštanje i nadlijetanje dijelova svijeta po želji. U igri je i mostarski aerodrom koji može biti polazišna i odredišna točka, a Vrelo Bune je jedna od znamenitosti u igri.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 18:20 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: weasel je napisao/la: Bilo bi dobro ubaciti i postupak asimilacije u igru, tipa kao Hrvatska vladaš čitavim Exyu područjem a svi se drže svojeg i konstantno se bune. U realnosti bi mi to sve pohrvatili. Igra ima jako puno prostora za napredak. Je li netko pokušao kolonizirati amerike kao Hrvatska  To postoji u igri. Nađi neki tutorial na YouTube, mrzi me da ti objašnjavam kako se radi, ali možeš da menjaš kulture u provincijama do mile volje. Samo treba da ti budu core jedno ofređeno vreme, i trošiš diplomatske poene na to, a iznos poena varira od provincije do provincije. Čim postaneš empire, preko 1000 developmenta prihvaćaš sve kulture južnih Slavena uključujući i Bugare, možda i Albance. Postaješ svima matična država.  Čim nestane separatizam možeš mijenjati kulturu, ali skupo je, trošiš puno dip-a.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 18:21 |
|
|
|
Opa, nisam ni znao da je izašao CK3, javlja mi se nespavanje do jutra.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 18:23 |
|
|
dudu je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: To postoji u igri. Nađi neki tutorial na YouTube, mrzi me da ti objašnjavam kako se radi, ali možeš da menjaš kulture u provincijama do mile volje. Samo treba da ti budu core jedno ofređeno vreme, i trošiš diplomatske poene na to, a iznos poena varira od provincije do provincije. Čim postaneš empire, preko 1000 developmenta prihvaćaš sve kulture južnih Slavena uključujući i Bugare, možda i Albance. Postaješ svima matična država.  Možeš i to, uštedi ti diplomatske poene, koje bi inače morao da trošiš da direktno asimiluješ u svoju kulturu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 21:07 |
|
|
Heero je napisao/la: Kak ste naucili taj eu4 Ja to nemam pojma. Igraš prvo s Turcima ili Francuzima gdje nemožeš propast i učiš se s vremenom, nema ti druge. Nakon 100 sati igre budeš znao sve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 21:10 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: weasel je napisao/la: Bilo bi dobro ubaciti i postupak asimilacije u igru, tipa kao Hrvatska vladaš čitavim Exyu područjem a svi se drže svojeg i konstantno se bune. U realnosti bi mi to sve pohrvatili. Igra ima jako puno prostora za napredak. Je li netko pokušao kolonizirati amerike kao Hrvatska  To postoji u igri. Nađi neki tutorial na YouTube, mrzi me da ti objašnjavam kako se radi, ali možeš da menjaš kulture u provincijama do mile volje. Samo treba da ti budu core jedno ofređeno vreme, i trošiš diplomatske poene na to, a iznos poena varira od provincije do provincije. Znam, poznato mi je to ali mislio sam kad bi postojao neki suptilni mehanizam gdje bi provincije mijenjale kulture slično kako se događaji random pojavljuju. Npr, ta pokorena regija je mirna bez ustanaka i ne bune se i nakon nekog vremena bi bilo logično da se asimiliraju, tako je to išlo u povijesti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 21:15 |
|
|
|
Menjaju spontano samo u Crusader Kings, tamo samo i mogu spontano. Dok u EU moraš aktivno da ih menjaš, same neće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 21:45 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Menjaju spontano samo u Crusader Kings, tamo samo i mogu spontano. Dok u EU moraš aktivno da ih menjaš, same neće. Trebali bi dodati neki asimilate gumb.  Započneš igru kao ming i ostatak igrice borg sytle ponašanje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 21:53 |
|
|
|
Upravo to netreba bit moguce her nijedna stednjevjekovna zemlja nije asimilirala nikoga.
Tara se samo vazalstva stvaraju
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 02 ruj 2020, 22:29 |
|
|
Heero je napisao/la: Upravo to netreba bit moguce her nijedna stednjevjekovna zemlja nije asimilirala nikoga.
Tara se samo vazalstva stvaraju Kako nije? Austrija je germanizirala pola slovenaca, Nijemcu su germanizirali sve istočno od elbe( slavene) Rusi su asimilirali hrpu turkmenskih naroda, Hrvati romanske stanovnike obale, Francuzi raznorazne pokrajinske jezike i narodnosti. Ima tu hrpa primjera.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|