|
|
Stranica: 3/7.
|
[ 151 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 11:06 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
Heero je napisao/la: znaci to je nesta kao empire sa politikom Ne znam, nisam ga igrao. Ako neko jeste obe može da ti da poređenje. Na početku ti izabereš monarha a tokom igre možeš i da menjaš uređenje (Diktatura, Monarhija, Demokratija itd) od kojih svaka ima svoje prednsoti). Tokom bitke naređenja se uzvikuju na jeziku sile koju si izabrao. Ja kao Francuska imam Napoleona i Napoleona II kao Maršale (max broj vojnika pod komandom i max iskustvo u bitkama) uz proverene ploditelje keva pod njima kao što su Massena, Lannes, Soult, Augeaurax, Oudinot, Ney i slični koji su gazili Evropu, sa najboljom artiljerijom, Imperijalnom Gardom i Grenadirima sa 5 zvedica (Maksimum) iskustva... svi ostali naprave koaliciju protiv mene i ne mogu ni da me ogrebu... Razne nacije imaju razne specijalne jedinice-Poljaci imaju legendarne "Krilate husare" koji su najjači na igrici a možeš ih imati ako osvojiš Poljsku, Španci legendarne "Guerillas" koji su isterali Francuze 1810. , Britanci strašnu "Black Watch" u kiltovima, Rusi moćnu "Carevu Gardu"... A kad vodiš pomorsku bitku usmeravaš brod i biješ topovima po protivniku... Možeš zavrbovati tuđe komadante pa tako ja kao Rusija imam svoje "Čečene" u vidu tusrkih trupa pod turskim generalima... Zanimljiva je igra, probaj... možeš razne fore da izvodiš i zezaš se-ti bi verovatno hrvatske generale u Austriji doveo do Maršala i uništavao druge njima! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 11:50 |
|
|
Heero, Evo kako igra izgleda u praksi (najjači su zvučni efekti jadnika koje komadaš artiljerijom):   
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 12:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63463 Lokacija: DAZP HQ
|
|
To je neka prahistorijska igra, bilo bi dobro da ima neka novija.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 12:56 |
|
|
dudu je napisao/la: To je neka prahistorijska igra, bilo bi dobro da ima neka novija. Jeste, stara je puno ali nudi prilično dobru zabavu. Dugo sam tražio da li će biti napravljen "Imperial Glory 2"  ali iz nekog razloga ga nema u planu...  Šteta, uz malo osavremenjenja i sređivanja nedostataka-igra bi bila savršenstvo. Jedva sam našao par modova ali bez naročitih unapređenja... Zaboravih pomenuti: možete da vodite proxy ratove!  šaljete lovu i vojsku strani kojoj vam odgovara, obezbeđujući njenu pobedu... možete da potplatite državu da zarati sa nekim... da platite da se digne ustanak u zemlji koju je okupirao neko ko ne želite... ja kad sam Francuska napravim Kutuzova u maršala a kad sam Rusija Napoleona tako što šaljem horde topovskog mesa da ginu i nabijaju mu iskustvo i podižu ga u činovima... ma, svašta ima 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 13:04 |
|
|
dudu je napisao/la: To je neka prahistorijska igra, bilo bi dobro da ima neka novija. napoleon total war sa puno ljepijom grafikom.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 13:08 |
|
|
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 13:15 |
|
|
Heero je napisao/la: dudu je napisao/la: To je neka prahistorijska igra, bilo bi dobro da ima neka novija. napoleon total war sa puno ljepijom grafikom. Pazi, igra je stara, slabe grafike i sa prilično nedostataka-ali im svoje dobre strane i mene zabavlja. Npr. ako ne voliš da ratuješ možeš pomorskom blokadom, uskraćivanjem resursa, potplaćivanjem i huškanjem drugih na protivnika da ga upropastiš dok ne počne da preklinje za mir... Jel' neko uspeo na "Imperial Glory" da dobije ostale srpske generale u ruskoj vojsi kao Duka, Preradović, Emanuel, Vujić? Viđao sam, čini mi se njih pod AI ali nikad ih nisam dobio kad ja vodim Rusiju, samo Miloradovića, Vojnovića,... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 13:53 |
|
|
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 14:07 |
|
|
Heero je napisao/la: dudu je napisao/la: To je neka prahistorijska igra, bilo bi dobro da ima neka novija. Napoleon total war sa puno ljepijom grafikom. I u kojem ne vidiš ništa od dima od topova i plotuna musketa. Mogu da zamislim koliko je teško bilo u stvarnosti voditi te bitke, kada su u igrici nepregledne do neigrivosti. Najgora igra u Total War serijalu bez konkurencije. Ali da, lepa grafika, kome to znači. Uzgred, mislim da se zove Empire Total War, a ne Napoleon Total War, iako je igra smeštena u vreme Napolenoskih ratova.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 14:09 |
|
|
maradot je napisao/la: Danas sam se namučio oko snimanja. Treba uzet novu mašinu i igre uzimat preko steama, sve ostalo je muka. Jel moguće uopće igrati preko stema ako je igrica skinuti preko torrenta?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 14:15 |
|
|
Heero je napisao/la: Prema nekim teoreticarima amerika jaca rusiju da bi imala izgovor za vojne baze po svijetu i tako dominaciju. Navode kako sovjeti bi bez predhodnog istrazivanja proizveli comp istovjetan IMB-ovim americkim superracunalima za simulacije nuklearnog rata i to samo godinu dana nakon amera  I tako ima hrpa slicnih slucajeva. Sta ti je taj imperial glory? Dali je AU dobra za pocetnika u EU4? Au je odlična za početnike u EU4. Austrija je glavna zemlja u Svetom Rimskog carstvu (u EU4 Sveto Rimsko carstvo je nešto kao EU igrice i moguće je ujediniti da postane država) i austrijski nadvojdova uvijek bude izabran za svetog rimskog cara. Na početku kampanje moguće je da Mađarska i Bohemija (Češka) sklope Personalnu Uniju sa Austrijom. Ako to uspiješ Austrija postaje najjača zemlja u igrici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 14:47 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Heero je napisao/la: Prema nekim teoreticarima amerika jaca rusiju da bi imala izgovor za vojne baze po svijetu i tako dominaciju. Navode kako sovjeti bi bez predhodnog istrazivanja proizveli comp istovjetan IMB-ovim americkim superracunalima za simulacije nuklearnog rata i to samo godinu dana nakon amera  I tako ima hrpa slicnih slucajeva. Sta ti je taj imperial glory? Dali je AU dobra za pocetnika u EU4? Au je odlična za početnike u EU4. Austrija je glavna zemlja u Svetom Rimskog carstvu (u EU4 Sveto Rimsko carstvo je nešto kao EU igrice i moguće je ujediniti da postane država) i austrijski nadvojdova uvijek bude izabran za svetog rimskog cara. Na početku kampanje moguće je da Mađarska i Bohemija (Češka) sklope Personalnu Uniju sa Austrijom. Ako to uspiješ Austrija postaje najjača zemlja u igrici. Da, Austrija je prilično dobra zemlja za početnike. Imaš ogroman manpool od kojeg možeš da napraviš respektabilnu vojsku, i, s obzirom da si car HRE, u svakom ratu van HRE ćeš imati gomilu saveznika, što će biti jako korisno kad Francuska počne da te maltretira. Ali kao što reče Dudu, Francuska i Osmanlije su ubedljivo najjače zemlje u igri. Nikad nisam igrao Osmanlije, iz prostog razloga što su Osmanlije, Francusku sam igrao sto puta i to je jedina zemlja sa kojom možeš da pokoriš celu Evropu kao od šale. Neverovatno su jaki, što je i u skladu sa istorijskim činjenicama. Tako da, ako ti se, kao meni, gadi da budeš Turčin, igraj Francusku, nenormalno jaka zemlja u igrici. Čak je u multiplejeru zabranjena da se bira, jer onaj koji je izabere ima nepravednu prednost nad ostalim igračima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 14:55 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: maradot je napisao/la: Danas sam se namučio oko snimanja. Treba uzet novu mašinu i igre uzimat preko steama, sve ostalo je muka. Jel moguće uopće igrati preko stema ako je igrica skinuti preko torrenta? Naravno da nije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 15:02 |
|
|
|
Sad ste me napalili da ponovo upalim EU4. Počeću kao Moskovija i stvoriti Rusko carstvo sa izlazom na Indijki okean, Karpatskim basenom, Balkanom, Anadolijom, Mongolijom i Mančurijom u svom sastavu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 15:03 |
|
|
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1448 of 2558 - 56.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 15:05 |
|
|
|
Stari dobri Age of Empires. Imaš moderniju verziju gde počinješ od bronzanog doba, a završavaš u 21. veku, tako sam bar čuo, nisam igrao tu noviju verziju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 15:23 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Stari dobri Age of Empires. Imaš moderniju verziju gde počinješ od bronzanog doba, a završavaš u 21. veku, tako sam bar čuo, nisam igrao tu noviju verziju. Koliko sam ostao u Rise of Rome, mogao sam još jedan fakultet završit. 
1448 of 2558 - 56.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 15:43 |
|
|
|
Koliko ima vas igrača jebenih igrica pa ja ne mogu verovati?! , ja sam mislio i naravno prevario sam se da želja za video igricama prestaje do srednjih dvadestih godina. Međutim danas sve u 16 razni youtuberi od 40 godina dok osvajaju neke razne međuzemlje i kupuju za realne pare neke moći u igricama 'ladno bistre politiku do sitnih creva i postaju relevatni kao politički komentatori.
Ja sam zadnje igrao onaj counter strike davno još i od tada definitvno batalio jer sam izgubio interesovanje a i nemam nameru da treniram živce i reflekse zarad toga.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 15:52 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: master_mind_ je napisao/la: Jel moguće uopće igrati preko stema ako je igrica skinuti preko torrenta? Naravno da nije. Šteta. Instalirao sam Rule Britanniu preko torenta međutim ne znam kako da upalim DLCove. Ako netko zna molio bih da kaže
|
|
| Vrh |
|
 |
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 16:03 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Da, Austrija je prilično dobra zemlja za početnike. Imaš ogroman manpool od kojeg možeš da napraviš respektabilnu vojsku, i, s obzirom da si car HRE, u svakom ratu van HRE ćeš imati gomilu saveznika, što će biti jako korisno kad Francuska počne da te maltretira.
Ali kao što reče Dudu, Francuska i Osmanlije su ubedljivo najjače zemlje u igri. Nikad nisam igrao Osmanlije, iz prostog razloga što su Osmanlije, Francusku sam igrao sto puta i to je jedina zemlja sa kojom možeš da pokoriš celu Evropu kao od šale. Neverovatno su jaki, što je i u skladu sa istorijskim činjenicama. Tako da, ako ti se, kao meni, gadi da budeš Turčin, igraj Francusku, nenormalno jaka zemlja u igrici. Čak je u multiplejeru zabranjena da se bira, jer onaj koji je izabere ima nepravednu prednost nad ostalim igračima. Zaboravio sam dodati što se tiče Austrije. Kad tad se uvijek događa Burgundian inheritance event. Uz dobru diplomatsku reputaciju i jaku vojsku Austrija može dobiti teritorij bivše Burgundije. Sada ako netko pokušava preko Austrije stvoriti HRE preporučljive je da onda pokuša osvojiti Francusku jer HRE je u biti nasljednik franačkog carstva od Karla Velikog. To carstvo je obuhvaćalo cijelu Francusku pa je red da Austrija bilo preko PU ili nekim drugim načinom uključi francusku u HRE Da, Francuska i Osmanlije su najjače u igrici tako da početnici koji ne kuže igru bi preko njih dvoje trebali igrati da nauče sve mehanizme. Ili ako baš ne žele ratovati i fokusirati na kolonizaciju onda Portugal. Ja do sada nisam nikada igrao niti Turke niti Francuze jer su mi prelagani. Uvijek uzimam manje države gdje znam da je zahtjevnije i gdje doslovno moraš paziti kako praviti savezne i kako ekonomiju popraviti. Scenarij koji sam uspio riješiti je Bizantsko osvajanje Osmanlija. Sada upravo igram Kongo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 16:11 |
|
|
Istorijske ratne igrice su nešto zaista totalno van svake pameti , ali ko zna možda jednog dana se probudite i shvatite da nema džamija na ovim prostorima jer ste sinoćke u kosmičkom sukobu civilizacija do 4 ujutro pobedili osmanlije. 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 16:18 |
|
|
joe enter je napisao/la: Koliko ima vas igrača jebenih igrica pa ja ne mogu verovati?! , ja sam mislio i naravno prevario sam se da želja za video igricama prestaje do srednjih dvadestih godina. Međutim danas sve u 16 razni youtuberi od 40 godina dok osvajaju neke razne međuzemlje i kupuju za realne pare neke moći u igricama 'ladno bistre politiku do sitnih creva i postaju relevatni kao politički komentatori.
Ja sam zadnje igrao onaj counter strike davno još i od tada definitvno batalio jer sam izgubio interesovanje a i nemam nameru da treniram živce i reflekse zarad toga. Nedavno sam probao opet Counter Strike, ovu sad aktualnu verziju CS:GO, i prvo isključio glasovni chat da ne slušam djecu do 12 godina Onda su me djeca tako namlatila da mi ne pada na pamet opet ući u Dust 2. 
1448 of 2558 - 56.61%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 16:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63463 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Meni je u EU4 napeto što zornije složiti europsku realnost u snazi i veličini u odnosu na stvarnost. To je problem jer moraš imati brutalnu vojsku, a to ne možeš bez jake ekspanzije, ali pokušavam igrati i tall pa onda biti europski policajac koji maltretira svakog tko postane prejak.
Super mi je igrati s Brandenburgom koji počinje relativno slab pa onda kreirati Prusiju, ali obično kad dođem do Prusije ne da mi se dalje jer su Prusi nenormalno jaki, šamaraju i duplo veće vojske.
Općenito je problem igre što je zbog bloobing taktike relativno dosadna nakon 1650. godine i rijetko kad dovršim save.
Novi patch 1.30 će to ispraviti jer će ti brutalno ograničiti development po državnom uređenju (trgovačka republika, feudalna monarhija, princedom, empire itd.), tako da će biti puno teže i s puno većim penalima nekontrolirano se širiti. I ukidaju preglupu korupciju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 16:21 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Sad ste me napalili da ponovo upalim EU4. Počeću kao Moskovija i stvoriti Rusko carstvo sa izlazom na Indijki okean, Karpatskim basenom, Balkanom, Anadolijom, Mongolijom i Mančurijom u svom sastavu. Bolje pokušaj sa Rjazanom u tom slučaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Igrice kao izduvni ventil Postano: 07 tra 2020, 17:35 |
|
|
dudu je napisao/la: Meni je u EU4 napeto što zornije složiti europsku realnost Ja jedino tako i igram. Nikad nisam poželeo da osvojim Evropu sa Srbijom-to mi je totalno nepojmljivo... ok, igrice su u pitanju, ali opet ideja nerealna do odvratnosti Stvoriti & održavati istorijski tačan raspored je ne samo meni zanimljivije-već često i samo po sebi teže od zvaničnog cilja igrice (osvajanje Evrope). Npr., na "KoH" samo Balkan održavati na Status Quou je čak i uz svo korišćenje šifara za neograničenu lovu i Moć-skoro pa nemoguće! Najviše me nerviralo što kao elementarni osnov nisu uveli veličinu populacije i/ili ograničenje minijaturnih zemalja pa tako na "Medievel TW" neko Milansko Vojvodstvo osvoji Francusku ili na "KoH" Škotska uzme pola Evrope... 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|