HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 srp 2026, 13:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 443 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune...
PostPostano: 08 vel 2013, 13:00 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
slika

Mrsho, nije fer da dijeliš pred Valentinovo što Slovenka zaboravila.

Nije valjda da i ti slaviš katolički blagdan Sv. Valentina? Sve mi se više sviđaš :wub

Vrh

PostPostano: 08 vel 2013, 13:14 

Ako pametne i atraktivne žene iz Sarajeva žele azil u HB, kako bi se zaštitile od rastuće SDA talibanizacije Sarajeva, PP inbox is ready.

slika

Citat:
PONOVNO SE OGLASIO NA FACEBOOKU

Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frustriranim

Reakcija načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića na formiranje Kluba zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koju je izrazio na Facebooku, izazvala je oštre kritike i osude javnosti.

Podsjetimo, Efendić je prije nekoliko dana ispod fotografije sa viješću o formiranju neformalnog Kluba parlamentarki, koju je na svom Facebook profilu objavila Amila Karačić iz organizacije IRI, napisao: "Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva".

Iako su mnogi njegov komentar ocijenili uvredljivim i diskriminirajućim, novoizabrani načelnik tu nije stao. Pokušavajući da pojasni svoj ranije izneseni stav, žene koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji nazvao frustriranim. U novom komentaru na svom Facebook profilu Efendić je naširoko pokušao obrazložiti zašto je protiv udruživanja na spolnoj osnovi.

Komentar prenosimo u cijelosti:

"Aktivno učešće žena u politici i političko organiziranje na spolnoj (muškoj ili ženskoj) osnovi su dvije sasvim različite stvari.

Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.

Politika je javni posao i poželjno je da u njoj aktivno učestvuje što više građana, kako muškaraca, tako i žena. Ne sporim ja kolegicama parlamentarkama pravo da se udružuju i djeluju na spolnoj osnovi kroz ženski klub, ali imam svoj stav o tome i pravo da ga javno iznesem, što sam i uradio. Mislim da nema potrebe za takvim izdvajanjem (autosegregacijom) u posebne klubove obzirom da su parlamentarke potpuno ravnopravne članice Parlamenta prema važećim zakonima ove države. Isto bih reagovao i da je formiran klub muških članova Parlamenta. Nemam povjerenje u to da će ovakav klub jednako brinuti o pravima svih građana što je zakonska obaveza svakog člana i članice Parlamenta, ali vjerujem da će parlamentarke kroz aktivnosti ovog kluba, razne radionice, seminare, edukacije i slično, izgubiti puno dragocjenog vremena, koje bi trebalo biti potrošeno na rješavanje nagomilanih problema koje svi zajedno imamo.

Salva optužbi, uvreda, povika i drugih komentara koji su uslijedili nakon moje izjave zapravo daju odgovor na to šta sam rekao u drugom dijelu svog komentara. A radi se o pojavi da većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećevaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečijiu ličnu situaciju.

Uostalom, ja lično nemam nikakvih problema sa ženama s kojima godinama sarađujem, a sarađivat ću i u budućnosti na poslovima koji donose korist ovoj zemlji i svim njenim stanovnicima. O tome mogu više govoriti žene i djevojke koje me poznaju kroz politički angažman i koje su mi dale veliku podršku ne proteklim izborima. Ja svoje vrijeme neću trošiti da se borim samo za muška prava, nego ću, naravno, raditi jednako u korist svih građana bez obzira na spolnu ili neku drugu pripadnost.

I na kraju, u Novom Gradu smo naslijedili jako puno problema od dosadašnje vlasti, kao što su 20.000 nezaposlenih i epitet ‘reketaške općine’. Krenuli smo u njihovo rješavanje i to, sasvim je jasno, nekome smeta. Projekti obnove i razvoja ove, po našem mišljenju, najznačajnije općine u državi, su pokrenuti. Napadi i uvrede, samo su dodatni motiv da istrajemo u provedbi našeg plana".

Vrh

PostPostano: 08 vel 2013, 15:03 

Agathonikos je napisao/la:
Nemojte tako gospodine Vladimire jer primjera radi, ja jesam Srbek ali sam i dični Bosanac i Hercegovac i taj fundament mi niko ne može oduzeti i ako treba, puškom ću ga braniti =)) :D

Naravno, Bosanci i Hercegovci starog kova se izuzimaju. :D

Mislio sam na ove novokomponovane Bosance i Hercegovce koji svoj bosanskohercegovački patriotizam ispoljavaju iz topline hladne i mračne medicinarske funky zeit Švahabije. :zubati

Vrh

PostPostano: 08 vel 2013, 18:29 

MRSHO je napisao/la:
slika

Mrsho, nije fer da dijeliš pred Valentinovo što Slovenka zaboravila.

Nije valjda da i ti slaviš katolički blagdan Sv. Valentina? Sve mi se više sviđaš :wub

Predlazem da se ogledamo u kvizu iz katoličke religije i neka Fra Orleanski presudi boljeg.Ako pobijedim nosićeš 10 dana majcu BHF.-a na FB profilu, ako Ti pobijediš nosim ja od vatrenih :)

Smiješ ?:))

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2013, 18:36 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ako pametne i atraktivne žene iz Sarajeva žele azil u HB, kako bi se zaštitile od rastuće SDA talibanizacije Sarajeva, PP inbox is ready.

slika

Citat:

Reakcija načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića na formiranje Kluba zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koju je izrazio na Facebooku, izazvala je oštre kritike i osude javnosti.

Podsjetimo, Efendić je prije nekoliko dana ispod fotografije sa viješću o formiranju neformalnog Kluba parlamentarki, koju je na svom Facebook profilu objavila Amila Karačić iz organizacije IRI, napisao: "Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva".

Iako su mnogi njegov komentar ocijenili uvredljivim i diskriminirajućim, novoizabrani načelnik tu nije stao. Pokušavajući da pojasni svoj ranije izneseni stav, žene koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji nazvao frustriranim. U novom komentaru na svom Facebook profilu Efendić je naširoko pokušao obrazložiti zašto je protiv udruživanja na spolnoj osnovi.

"Aktivno učešće žena u politici i političko organiziranje na spolnoj (muškoj ili ženskoj) osnovi su dvije sasvim različite stvari.

Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.

Politika je javni posao i poželjno je da u njoj aktivno učestvuje što više građana, kako muškaraca, tako i žena. Ne sporim ja kolegicama parlamentarkama pravo da se udružuju i djeluju na spolnoj osnovi kroz ženski klub, ali imam svoj stav o tome i pravo da ga javno iznesem, što sam i uradio. Mislim da nema potrebe za takvim izdvajanjem (autosegregacijom) u posebne klubove obzirom da su parlamentarke potpuno ravnopravne članice Parlamenta prema važećim zakonima ove države. Isto bih reagovao i da je formiran klub muških članova Parlamenta. Nemam povjerenje u to da će ovakav klub jednako brinuti o pravima svih građana što je zakonska obaveza svakog člana i članice Parlamenta, ali vjerujem da će parlamentarke kroz aktivnosti ovog kluba, razne radionice, seminare, edukacije i slično, izgubiti puno dragocjenog vremena, koje bi trebalo biti potrošeno na rješavanje nagomilanih problema koje svi zajedno imamo.

Salva optužbi, uvreda, povika i drugih komentara koji su uslijedili nakon moje izjave zapravo daju odgovor na to šta sam rekao u drugom dijelu svog komentara. A radi se o pojavi da većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećevaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečijiu ličnu situaciju.

Uostalom, ja lično nemam nikakvih problema sa ženama s kojima godinama sarađujem, a sarađivat ću i u budućnosti na poslovima koji donose korist ovoj zemlji i svim njenim stanovnicima. O tome mogu više govoriti žene i djevojke koje me poznaju kroz politički angažman i koje su mi dale veliku podršku ne proteklim izborima. Ja svoje vrijeme neću trošiti da se borim samo za muška prava, nego ću, naravno, raditi jednako u korist svih građana bez obzira na spolnu ili neku drugu pripadnost.

I na kraju, u Novom Gradu smo naslijedili jako puno problema od dosadašnje vlasti, kao što su 20.000 nezaposlenih i epitet ‘reketaške općine’. Krenuli smo u njihovo rješavanje i to, sasvim je jasno, nekome smeta. Projekti obnove i razvoja ove, po našem mišljenju, najznačajnije općine u državi, su pokrenuti. Napadi i uvrede, samo su dodatni motiv da istrajemo u provedbi našeg plana".

Šališ se naravno.Kod ZG, SP, Zadra, Šibenika i ostale Evropske Hrvatske, sa onim finim Hrvatima što vole Sarajevo i ćevape...Ti nudiš azil u HB ?

:smijeh

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2013, 18:38 

Ali on će biti u HB jednog dana, a ne u HR.

Pa ti vidi.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2013, 20:13 

slika

Šališ se naravno.Kod ZG, SP, Zadra, Šibenika i ostale Evropske Hrvatske, sa onim finim Hrvatima što vole Sarajevo i ćevape...Ti nudiš azil u HB ?

:smijeh

Hercegovina je bliža od Perecije, ako azilantice žele ići u posjet doma tu i tamo. Koliko god negodovali i jedni i drugi, bliži smo mentalitetom, a imam dojam da, ukoliko na ovim prostorima zavlada matrijarhat, da bi se to prvo dogodilo u Hercegovini.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2013, 20:55 

Zao mi je.Argumumenti su Ti nategnuti :D

Interes je vječan.Vidi ovo :)
Citat:
UBUDUĆE HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO SAMO UZ BORAVIŠTE ILI ISPIS IZ STRANOG DRŽAVLJANSTVA?
Petak, 08 Februar 2013 19:17 veličina slova Printaj E-pošta
Hrvatska Vlada već je usvojila Nacrt prijedloga Migracijske politike za razdoblje 2013. - 2015. godina, koja bi se u Saboru trebala naći u prvom kvartalu ove godine, a koja je izuzetno zanimljiva i za Hrvate u BiH jer se u Hrvatskoj sve glasnije govori i o izmjenama procedure dobivanja hrvatskog državljanstva.

Citat:
Na snagu su stupile i izmijenjene odredbe Zakona o hrvatskom državljanstvu, po kojima stranac prirođenjem može steći hrvatsko državljanstvo, ako živi u Hrvatskoj s prijavljenim boravkom osam godina neprekidno do podnošenja zahtjeva i ima odobren status stranca na stalnom boravku, piše Dnevnik.hr.

Photo: radiosarajevo.ba
Uz dosadašnje poznavanje hrvatskog jezika i latiničnog pisma, traži se i poznavanje hrvatske kulture i društvenog uređenja. Osobama koje su rođene na teritoriju Hrvatske, a ranije su zatražile otpust iz hrvatskog državljanstva i uzele drugo, ponovno dobivanje hrvatskog državljanstva vezuje se uz prestanak stranog.

Također, u zakon je unesena i odredba prema kojoj osobe koje su na 8. listopada 1991. imale prebivalište u Hrvatskoj i kojima je odobren stalni boravak, a do danas nisu stekle državljanstvo, ispunjavaju pretpostavke za stjecanje državljanstva u pogledu duljine prijavljenog boravka.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2013, 21:32 

Vidim da me oboje zaobišlo u širokom luku.

Možda sam na nekom tragu. Ili sam samo nemušt forumaš. Vjerojatno ovo drugo. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 00:31 

Semir im je sve 100% ispravno rekao. Sve na svom mjestu.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 07:28 

...

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 09:39 

Citat:
UBUDUĆE HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO SAMO UZ BORAVIŠTE ILI ISPIS IZ STRANOG DRŽAVLJANSTVA?
Petak, 08 Februar 2013 19:17 veličina slova Printaj E-pošta
Hrvatska Vlada već je usvojila Nacrt prijedloga Migracijske politike za razdoblje 2013. - 2015. godina, koja bi se u Saboru trebala naći u prvom kvartalu ove godine, a koja je izuzetno zanimljiva i za Hrvate u BiH jer se u Hrvatskoj sve glasnije govori i o izmjenama procedure dobivanja hrvatskog državljanstva.

[quote] Na snagu su stupile i izmijenjene odredbe Zakona o hrvatskom državljanstvu, po kojima stranac prirođenjem može steći hrvatsko državljanstvo, ako živi u Hrvatskoj s prijavljenim boravkom osam godina neprekidno do podnošenja zahtjeva i ima odobren status stranca na stalnom boravku, piše Dnevnik.hr.

Photo: radiosarajevo.ba
Uz dosadašnje poznavanje hrvatskog jezika i latiničnog pisma, traži se i poznavanje hrvatske kulture i društvenog uređenja. Osobama koje su rođene na teritoriju Hrvatske, a ranije su zatražile otpust iz hrvatskog državljanstva i uzele drugo, ponovno dobivanje hrvatskog državljanstva vezuje se uz prestanak stranog.

Također, u zakon je unesena i odredba prema kojoj osobe koje su na 8. listopada 1991. imale prebivalište u Hrvatskoj i kojima je odobren stalni boravak, a do danas nisu stekle državljanstvo, ispunjavaju pretpostavke za stjecanje državljanstva u pogledu duljine prijavljenog boravka.

Divno...Samo kakve koristi,ovo je trebalo davno napraviti..

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 10:27 

Ovo se odnosi na kineze, crnčuge i arape i nikakvih veza sa BiH Hrvatima nema jer svi Hrvati u BiH mlađi od 98 godina to državljanstvo imaju a djeca njihova će u budućnosti to državljanstvo imati temeljem roditelja, tj na temelju podrijetla.

Članak 4.

Podrijetlom stječe hrvatsko državljanstvo dijete:,

1. čija su oba roditelja u trenutku njegova rođenja hrvatski državljani;

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 11:17 

http://www.bhmagazin.com/iz-regiona-ind ... 1282-ubuduće-hrvatsko-državljanstvo-samo-uz-boravište-ili-ispis-iz-stranog-državljanstva?.html

Evo teksta u cijelosti :)

Uglavnom, ne bi ja rizikovala, kako god.A finte oko azila Ministar neka " prodaje "kod Matemme u onom drugom Sarajevu i onim drugim curama.Rumenim i putenim na siru i kajmaku odhranjenim :D

Što je sigurno, sigurno je.Neki zgodan Dalmatinac ili Zagrebčanin :D

Što ako uvedu da nema produziti putovnice bez stalnog ili privremenog boravka ( za ove u inozemstvu ) u HR ?Ili ako nikad niste imali prijavu boràvka u RH ?

Nego, gdje mi je Mrsho ? Nije valjda na demonstracijama ?:)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 11:32 

Najebali Bošnjaci u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 11:39 

http://www.bhmagazin.com/iz-regiona-index/item/11282-ubuduće-hrvatsko-državljanstvo-samo-uz-boravište-ili-ispis-iz-stranog-državljanstva?.html

Evo teksta u cijelosti :)

Uglavnom, ne bi ja rizikovala, kako god.A finte oko azila Ministar neka " prodaje "kod Matemme u onom drugom Sarajevu i onim drugim curama.Rumenim i putenim na siru i kajmaku odhranjenim :D

Što je sigurno, sigurno je.Neki zgodan Dalmatinac ili Zagrebčanin :D

Što ako uvedu da nema produziti putovnice bez stalnog ili privremenog boravka ( za ove u inozemstvu ) u HR ?Ili ako nikad niste imali prijavu boràvka u RH ?

Nego, gdje mi je Mrsho ? Nije valjda na demonstracijama ?:)

državljanstvo se ne uvjetuje boravkom

te retroaktivno oduzimanje državljanstva ne može proći ni u najgoroj džamahiriji

perecija bi bila dovedena na rang zimbabvea nakon presuda europskog suda za ljudska prava

ali vam muslićima nitko ne brane kolektivno svršavanje i maštenje o možebitnim scenarijima

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 12:06 

Ali moze biti uvjetovano odricanjem drugog drzavljanstva recimo bosanskohercegovačkog.I da sam na tvom mjestu ja bi zemlji pereciji vratila putovnicu svakako.Kad je već tako pogrešno nazivaš.

Boravkom se uvjetuje dječiji dodatak, potpore za stanovanje i sl :)

Beneficije dakle.

I ne treba mi tema Nova Gripa me ubija odoh ja a VI razmislite :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 12:08 

Eno otvorio sam ti temu Emt. Čekamo da čujemo koju pametnu.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 12:08 

MRSHO je napisao/la:
TG-B.B.B je napisao/la:
Objašnjenje za Karin, to je nekada bilo srpsko mjesto, dio RSK dok su danas većina bosanski hrvati koji navijaju za Dinamo :zubati

Sve u svemu, sretan kraj priče! :zubati

Amin :zubati !
Tamo se znamo zapiti ljeti s obzirom da Kruševo nema plažu :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 17:25 

Emt i Bura, nije zabranjeno sanjati, samo nastavite, a vidim da vas hrvatsko državljanstvo žulja, prečesto podvaljujete nekakve vijesti o mogućim promjenama...doduše emt kao "zabrinuta", a burence likuje.

Uostalom, to nije ni tema.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 17:29 

Izvor: Dnevni list

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 17:37 

Što bi me zuljalo Ministre dragi?Idealan zenidbeni kandidat je Dalmatinac sa stanom u ZG.Nego Ti nudiš nerealno, a ja iznosim najbolje opcije :D
Pa idući put kad dobiješ napadaj samodopadnosti razmisli o posljedicama.

:hrvatinic :bih

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 17:40 

Eto ti puntara, Dalmatinac, pravaš, pun love, voli pivat, ima brkove ko Mišo Kovač, priča njemački, može kupiti koliko god hoćeš stanova u Zegeju, Splitu... :)

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 17:54 

Nemoj me više usrećivati danas, dosta je.Mada je ponuda privlačna :D

Puntić voli domaćice i dobru klopu.Zapazanja su Ti kao i spajanja usamljenih.Nula :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 vel 2013, 23:40 

Bobovac je napisao/la:
Ovo se odnosi na kineze, crnčuge i arape i nikakvih veza sa BiH Hrvatima nema jer svi Hrvati u BiH mlađi od 98 godina to državljanstvo imaju a djeca njihova će u budućnosti to državljanstvo imati temeljem roditelja, tj na temelju podrijetla.
Članak 4.
Podrijetlom stječe hrvatsko državljanstvo dijete:,
1. čija su oba roditelja u trenutku njegova rođenja hrvatski državljani;

Bas si demokratican,svaka ti cast...Ko je tebi dao diplomu u ruke majketi?!
Ma odakle je to tvoje podrijetlo,da nije iz Hrvatske slucajno.?!. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 443 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: