HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 svi 2026, 23:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 261 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vaše obrazovanje...
doktor sam 3%  3%  [ 2 ]
magistar sam 5%  5%  [ 3 ]
diplomirao sam na nekom fakultetu 45%  45%  [ 27 ]
završio sam gimnaziju 5%  5%  [ 3 ]
završio sam četverogodišnju strukovnu školu 12%  12%  [ 7 ]
završio sam trogodišnju strukovnu školu 7%  7%  [ 4 ]
završio sam osnovnu školu 2%  2%  [ 1 ]
nisam završio ništa 5%  5%  [ 3 ]
još se obrazujem 17%  17%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 60
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vaše obrazovanje
PostPostano: 16 svi 2013, 16:10 

Danas sam maturirao trogodišnju strukovnu školu (trgovačku). Ne ću ići dalje i tko zna hoću li i kad ću se zaposliti. Ne znam ništa tjelesno raditi, znanje o matematici i tehnici mi je na razini 5. razreda osnovne škole. Ne poznajem nijedan strani jezik. Jedina područja u kojima sam dobar su povijest, politika, hrvatsko jezikoslovlje i šport. Imam opću kulturu, ali ne znam ništa konkretno raditi. Ne će meni nitko dati para zato što znam razlikovati č i ć i ije i je i zato što znam kad je bila Bitka na Mohačkom polju. Veselim se što ću sada stalno biti potpuno sam. Dosad sam išao u školu pa sam opet morao biti među ljudima, sad ću se skroz osamiti. Divota!

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 16:18 

Zaposlit ćeš se u lokalnom Konzumu, prije ili kasnije, čeka te odličan život s plaćom od 3000 kn u najskupljem gradu u Hrvatskoj...
Zašto si išao u trogodišnju, da si išao u 4-godišnju mogao si možda na novinarstvo, imaš talenta za pisanje...

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 16:21 

Ateist je napisao/la:
Danas sam maturirao trogodišnju strukovnu školu (trgovačku). Ne ću ići dalje i tko zna hoću li i kad ću se zaposliti. Ne znam ništa tjelesno raditi, znanje o matematici i tehnici mi je na razini 5. razreda osnovne škole. Ne poznajem nijedan strani jezik. Jedina područja u kojima sam dobar su povijest, politika, hrvatsko jezikoslovlje i šport. Imam opću kulturu, ali ne znam ništa konkretno raditi. Ne će meni nitko dati para zato što znam razlikovati č i ć i ije i je i zato što znam kad je bila Bitka na Mohačkom polju. Veselim se što ću sada stalno biti potpuno sam. Dosad sam išao u školu pa sam opet morao biti među ljudima, sad ću se skroz osamiti. Divota!

Ako se skroz osamis, neces okusiti cari rodnice! Drugi se jebu, a ti se Muzafere kupaj! Mozda bi mogao biti ginekolog. Po cijeli dan pregledati rodnice.

slika

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 19:08 

volvoks je napisao/la:
Zaposlit ćeš se u lokalnom Konzumu, prije ili kasnije, čeka te odličan život s plaćom od 3000 kn u najskupljem gradu u Hrvatskoj...
Zašto si išao u trogodišnju, da si išao u 4-godišnju mogao si možda na novinarstvo, imaš talenta za pisanje...

Baš bogati?A ti ćeš kao raditi za 15.000 kuna.Hoćeš,ali u Panjevićima.
Šta je danas,bitna stručna sprema?
Evo ti onih sa VSS,čekaju u redu za Kanadu.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 19:26 

Ateist je napisao/la:

Moj ti je savjet da upišeš i četvrtu godinu, a poslije toga odluči dali ćeš dalje ili ne, jer ako sada prekineš, a poželiš jednog dana ići na fakultet onda tada nećeš moći ni da hoćeš pošto nisi išao 4 godine u srednjoj. Nakon srednje, idi na fakultet jer danas bez fakulteta možeš biti jedino trgovac, konobar, zavarivač, automehaničar, građevinac, noćni čuvar, vozač kombija, nosač gajbi ili portir, dok sa fakultetom sva vrata su ti otvorena (jeste da je kriza, ali ništa ne traje vječno, pa ni kriza).

Nastavak školovanja bi bio dobra opcija zbog još jednog doduše sporednog, ali nimalo nebitnog razloga, a to su žene, društvo i druženje uopšte, jer ako se osamiš onda počećeš da pišeš kilometražne eseje i dobićeš nadimak "esejista". :zubati

Em naučiš znanje potrebno za budući posao, em završiš sa nekom dobrom curom, znači što bi se reklo bogatiji si i za lakše dobijsnje nekog dobrog posla i za neku ribu.

Na kraju, tvoj stvar, tvoje odluka.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 19:33 

Evo i ovoga sa američkim snom.
Taj san jedino možeš i ostvariti u Americi,ako ti se posreći.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 19:42 

zmajček je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Baš bogati?A ti ćeš kao raditi za 15.000 kuna.Hoćeš,ali u Panjevićima.
Šta je danas,bitna stručna sprema?
Evo ti onih sa VSS,čekaju u redu za Kanadu.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx

Meni bi i 10 bila sjekira u med...
Ti su išli na krive fakseve, većina njih će zapravo raditi poslove za neobrazovane u Kanadi, jer ono što se traži tamo, traži se i kod nas...

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 19:50 

zmajček je napisao/la:
Evo i ovoga sa američkim snom.
Taj san jedino možeš i ostvariti u Americi,ako ti se posreći.

Daleko je Amerika. :D

Ja ako budem išao u Ameriku, biće to za jedno 20-ak godina i to isključivo u svojstvu kupca nekretnina ili kupca polovne industrijske mašine za preradu kukuruza i proizvodnju flipsa. :zubati

Tako ja zamišljam sebe u budućnosti, dok sada bio bi sretan kada bi dobio posao da sklapam igračke za djecu u fabrici igračaka ili tako nešto slično.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 19:53 

Prije odlaska u Ameriku,svrati u općinu po neke papire da ti ih da teta sa tri razreda,ne srednje nego osnovne škole :yes

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 20:02 

zmajček je napisao/la:
Prije odlaska u Ameriku,svrati u općinu po neke papire da ti ih da teta sa tri razreda,ne srednje nego osnovne škole :yes

Gdje to ima? Ovdje u Brčkom čak i čistačica u opštini mora imati minimalno tri razreda srednje škole + prijethodno minimalno jednogodišnje iskustvo u istom poslu. Čak ni ispunjavanje tih uslova nije garant dobijanja zaposljenja.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 23:20 

Ateist je napisao/la:

Što nisi ti onaj koji se hvalio da je jako pametan i napredan? :rolleyes Daj nauči bar jedan strani jezik, to je uvijek korisno.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 23:25 

volvoks je napisao/la:

3000 kn je čisto fina plaća, dovoljna za normalan život. Inače ne znam kada su i kako u Hrvatskoj plaće postale tako apsurdno visoke, bez ikakvog temelja. Toga nije bilo ni u jednoj tranzicijskoj zemlji, bar ne u takvoj mjeri. Ako Mađar, Poljak ili Čeh može imati takvu plaću, onda može i Hrvat.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2013, 00:53 

Divlja svinja5 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

3000 kn je čisto fina plaća, dovoljna za normalan život. Inače ne znam kada su i kako u Hrvatskoj plaće postale tako apsurdno visoke, bez ikakvog temelja. Toga nije bilo ni u jednoj tranzicijskoj zemlji, bar ne u takvoj mjeri. Ako Mađar, Poljak ili Čeh može imati takvu plaću, onda može i Hrvat.

3 milje fina plaća? di ti živiš? s tim platiš stan i režije i taman ti ostane za kruh i mliko.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2013, 06:22 

Ma 3000 kn uopće nije održiva plaća, osim ako nisi u braku s dvije takve plaće, nemaš djece i imaš svoj stan, no i u tom slučaju bi morao prevrnuti svaku kunu prije nego što je potrošiš...

Vrh

PostPostano: 18 svi 2013, 07:58 

Od sedmog razreda nisam otvarao knjigu i kroz školovanje me je mazila Fortuna. Upisao sam četverogodišnji smjer hotelijersko-turistički tehničar. Tamo sam imao blagu profesoricu iz engleskog i profesorica iz matematike mi je ipak dala 2 za ispravak prvog polugodišta. Malo sam se konsolidirao i na kraju prošao na 10 dana. U drugom razredu sam bio suspendiran jer sam stalno jednu žensku hitao za stražnjicu. Poslan sam na razredni. Imao sam sve jedinice iz matematike (ni jedne pozitivne ocjene) i vjerojatno bih pao na godinu da nisam poslan na razredni ispit gdje sam relativno lako prošao. Redovno ne bih nikad ispravio. Zatim sam se prebacio u Trgovačku. Tamo sam imao jako blage profesorice iz matematike i engleskog, a ona iz hrvatskog koja je bila stroga pošla je manje od mjesec dana prije na operaciju i bolovanje. Došao je blagi profesor kod kojeg sam lagano prošao. Sve u svemu, imao sam goleme sreće. Moje znanje o matematici, tehnici i stranom jezikoslovlju je na razini 5. razreda osnovne škole. Četvrtu godinu ne ću upisivati jer je praktično nemoguće završiti. Traje dvije godine. Jednu godinu polaže se razlika (24 predmeta razlike!), a drugu gradivo četvrtog razreda. To je praktično nemoguće završiti, a velike koristi nema. Uglavnom isti posao rade prodavači i ekonomsko-trgovački komercijalisti. Prednost je što možeš ići na fakultet, ali ja ne mogu jer treba položiti državnu maturu gdje su dva od tri obvezna predmeta matematika i engleski. Bolje ni ne pokušavati. Pretpostavljam da će mi biti dosadno bez škole (pogotovo kad bude kišno i hladno), a nemam i ne trebam nijednog prijatelja (iako sam išao u dvije osnovne i dvije srednje šklole, nikad se ni s kim nisam družio). Ali ne treba ići u školu koju ne ćeš završiti. Može se četvrta završiti za 8 000 kn za jednu godinu (devet mjeseci) u Pučkom otvorenom učilištu "Žižić", ali ne vjerujem da mogu položiti razliku i svladati matematiku i engleski. Iako govore da kad platiš ne trebaš puno učiti, ne vjerujem da će mi darovati diplomu bez ikakvog znanja. I opet treba polagati razliku što je prilično opterećenje. Posao je više manje isti. Ne isplati se četvrta ako ne ćeš na fakultet. Završio sam sa školovanjem.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2013, 14:01 

Ponekad osjetim grižnju savjest što ja sa SSS imam osjetnu veću plaću od ovih 'fakultetlija'.
Te iste 'fakultetlije' se mahom smatraju uzvišenijim od ostalih,ti isti školarci bi da rade posao u struci,sve ostalo im ispod časti.
Traže posao,a Boga mole da ga ne nađu.
No dobro,ja imam štelu,ja koristim mito i korupciju.
Oni to ne znaju,oni su previše fini.
I dobro mi ide.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2013, 17:15 

Evo bliži se kraj četvrte godine. Sa izuzetkom dva-tri predmeta, mogu reći da mi je faks bio lakši od gimnazije. Do sad sam dao 32 ispita, ostalo još 6.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2013, 18:58 

zmajček je napisao/la:
Ponekad osjetim grižnju savjest što ja sa SSS imam osjetnu veću plaću od ovih 'fakultetlija'.
Te iste 'fakultetlije' se mahom smatraju uzvišenijim od ostalih,ti isti školarci bi da rade posao u struci,sve ostalo im ispod časti.
Traže posao,a Boga mole da ga ne nađu.
No dobro,ja imam štelu,ja koristim mito i korupciju.
Oni to ne znaju,oni su previše fini.
I dobro mi ide.

Tko zna, možda ti jednom zatreba štela i za kopanje po kontejneru. Ono, kad se bude gledala stručnost i marljivost, a ne mito i korupcija. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 18 svi 2013, 19:42 

Aguirre je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Koliko ja poznajem našu zemlju, a poznajem je, bolje ti je završi još te dvije godine. Žalit ćeš poslije.

Upravo radi toga da te neko ne izjednači s nekim veleučilišnim Knindžom...

I ne, nisi završio fakultet s trogodišnjim obrazovanjem... Fakulteti su se uvijek završavali s 5 (ili 4 i pol u slučaju nekih nebitnijih faksova :D ).

Nije u redu izjednačit ni nečijih 5 godina s nečijih tri.

Moj kolega inženjer (VŠS) je išao na ujednačavanje naziva na svoj bivši faks, i dobio univ. bac.

Žao mi je ipak imaš višu. :zubati

No, ako te što tješi Visoke škole i veleučilišta nisu uopće fakulteti nego upravo to kako se zovu.

nemoj se uvrijedit, ali neznaš o čemu pričaš.

Fakultet postoji samo u sklopu SVEUČILIŠTA. I kada na nekom fakultetu dobiješ prvostupanjsku sveučilišnu diplomu onda sam ja po tvom mišljenju čovjek sa višom?

A kad završim 5 godina na zdravstvenom veleučilištu onda sam ja završio VISOKU?!?!

pa to je paradoks. ne moram valjda objašnjavat koliki....

PS: neko tko je ima VŠS nikad nije išao na faks, pa samim time ne može dobit titulu univ. bacc. , već samo stručnog PRISTUPNIKA (ne miješati sa prvostupnikom).

aj poslušaj šta ti junuz piše. manje će te glava boliti kasnije.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 21 svi 2013, 17:19 

Par dana nakon što sam maturirao već osjetim kako je dosadno bez škole. Sam, bez rodnice, bez posla, bez obveza i planova cijeli dan. Tek će mi biti dosadno zimi kad bude kiša i hladno. Ipak mi je bolje upisati četvrtu. Isto nije baš svejedno imati trogodišnju ili četverogodišnju školu, a ne želim umirati od dosade ili nositi vreće po Konzumu. Bolje ići.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2013, 17:23 

Tko se zeza na ovom nicku Ateist ?Ajd priznajte !

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 09:49 

Evo javljam se kako bih vam obznanio konačnu odluku, ako ikoga zanima. Nisam upisao četvrtu godinu i pojma nemam što ću kad ljeto završi. Četvrta pri školi traje dvije godine. Prvu godinu polažeš razliku predmeta, a drugu samo gradivo četvrtog razreda. Ne želim baš 5 godina ići u školu, to bi bilo isto kao da sam pao razred. 15/20 mojih bivših surazrednjaka je upisalo četvrtu, a ja držim da će ih možda 5 završiti. Ne bih znao jer ja sa svim ljudima koji su išli sa mnom u bilo koju školu ili na trening ne održavam nikakav kontakt. Rijetko ih vidim, kad ih vidim ne javim im se niti se oni jave meni. Ja sam autist (Aspergerov sindrom), društvo mi ne treba. Četvrta pri POU traje jednu nastavnu godinu, ali treba dati 8 000 kn i ponovno se vraćati u prostorije moje bivše osnovne škole. Taman posla. Ja nisam pohađao školu kako bih nešto naučio, nego isključivo jer je bilo obvezno i kako bi prošlo vrijeme. Malo toga što znam sam naučio u školi. Čitati i pisati naučio sam sam u dobi od 4 godine. Moj krug interesa vrlo je uzak: povijest, hrvatsko jezikoslovlje, par srodnih znanosti i šport (košarka, vaterpolo, rukomet). Tu sam odličan, o tome sam uglavnom učio sam (čitajući knjige i oblijećući svemrežu). Za školu nisam učio, iz srednje škole nemam skoro nikakvih uspomena. Što se tiče onoga što nije u mom uskom interesnom krugu, o tome nemam pojma. Moje znanje o stranom jezikoslovlju, matematici, tehnici i bilo čemu konkretnom na razini je 5. razreda osnovne škole. To me nikad nije zanimalo. Kako kao krajnje nedruštvena osoba koja ne će nastaviti školovanje provodim ljeto? Divno. Samo igram vaterpolo na Dančama i lete dani. Kad je bilo ljudi umorio bih se plivajući, pucajući, igrajući viktorije itd. Par sati bih neprestano igrao, silno se umorio, pa spavao do 13 h idućeg dana. Onda bih trebao pričekati koji sat do 16 h pa opet krenuo na vaterpolo. Kad više ne bude vaterpola, a to skoro slijedi, nemam nikakvu ideju što sa sobom. Sjećam se proljetnih praznika kad sam tijekom par kišnih dana čupao kosu ne znajući kako provesti vrijeme. Što će tek biti cijelu zimu? Dobro sam proslavio ovaj rođendan 24. kolovoza (18.), jer ne znam hoću li u kakvom ću stanju dočekati 19. Bez škole, bez posla, bez treninga i bez ikakve potrebe za društvom. Što cijelu zimu? I kad sam išao u školu bilo mi je dosadno, ali bih barem imao neku obvezu i prošlo bi pola dana. Stvarno ne znam što ću sa sobom. Zaposliti bih se mogao vjerojatno samo u nekom trgovačkom centru. Trgovina i ekonomija uopće me ne zanimaju, iako sam stekao zvanje "prodavač". Ne želim ni pomišljati što će biti za par dana kad uklone sva vaterpolska igrališta na dubrovačkim kupalištima.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 10:07 

ako je istina ovo što pišeš, nisi samo krajnje nedruštven, nego i neinteligentan. nećeš cijeli život imati 18 godina i nekoga tko plaća račune i kuha ručak dok ti šalabazaš okolo.
ugasi komp i primi se posla. probaj naći neki posao u dućanu, kladim se da ćeš se za dva mjeseca vratiti u školu. :D

on topic: napisan doktorat ostavljen u ladici. :zubati

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 14:21 

ZGabriel je napisao/la:
ako je istina ovo što pišeš, nisi samo krajnje nedruštven, nego i neinteligentan. nećeš cijeli život imati 18 godina i nekoga tko plaća račune i kuha ručak dok ti šalabazaš okolo.
ugasi komp i primi se posla. probaj naći neki posao u dućanu, kladim se da ćeš se za dva mjeseca vratiti u školu. :D

on topic: napisan doktorat ostavljen u ladici. :zubati

Koja je razlika između prodavača i ekonomsko-trgovačkog komercijalista? Praktično nikakva. Posao je isti. Teoretski jedino što može komercijalist, a ne može prodavač, jest voditi poslove nabave. Tu nema puno većih para. Jedina prava korist od četvrte je fakultet, a pošto se ja ne mogu upisati ne trebam trošiti vrijeme i novac. Za dobiti mogućnost upisati fakultet treba položiti državnu maturu na kojoj su 2 od 3 obvezna predmeta matematika i engleski jezik. S četvrtom bih isto mogao raditi jedino u trgovini, samo bih džaba išao godinu ili dvije više u školu.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 14:29 

Ateist je napisao/la:
Koja je razlika između prodavača i ekonomsko-trgovačkog komercijalista? Praktično nikakva. Posao je isti. Teoretski jedino što može komercijalist, a ne može prodavač, jest voditi poslove nabave. Tu nema puno većih para. Jedina prava korist od četvrte je fakultet, a pošto se ja ne mogu upisati ne trebam trošiti vrijeme i novac. Za dobiti mogućnost upisati fakultet treba položiti državnu maturu na kojoj su 2 od 3 obvezna predmeta matematika i engleski jezik. S četvrtom bih isto mogao raditi jedino u trgovini, samo bih džaba išao godinu ili dvije više u školu.

možda ćeš jednom poželjeti nastaviti školovanje. :neznam onda će ti matura dobro doći.
znam jednog dečka koji je završio trogodišnju školu. sad polaže razliku ispita i nagodinu će ići na maturu. on si može priuštiti plaćanje (tj. njegova obitelj mu plaća), ali čak i da ne može, mali ima ambiciju i kopao bi kanale samo da si plati studij. a nije nikad bio posebno dobar učenik niti je volio školu. ali eto, našao je nešto što ga zanima i ne odustaje.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 261 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: