|
|
Stranica: 8/18.
|
[ 436 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
buenos aires
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:02 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: De ajde. Naravno da Beograd nadmasuje Zg i to mora priznati svatko tko bio u oba grada. A komfor i kvaliteta zivota su sasvim druga kategorija i umnogome subjektivni. Ja bih najvise volio zivjeti na nekom jadranskom otoku. Najzdraviji život.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60065 Lokacija: DAZP HQ
|
Malo je glupo da nemamo glavni grad na Jadranu pored tolikog mora, nažalost povjesni razvoj je uvjetovao stvari takvima, ali bilo bi sjajno da imamo jedan velegrad na Jadranu (Zadar se čini kao idealno pozicioniran za širenje).
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Malo je glupo da nemamo glavni grad na Jadranu pored tolikog mora, nažalost povjesni razvoj je uvjetovao stvari takvima, ali bilo bi sjajno da imamo jedan velegrad na Jadranu (Zadar se čini kao idealno pozicioniran za širenje). I Sydney nadmašuje Canberru u svakom pogledu, nije to ništa čudno. A da je more izvor života i svake lipote - jeste!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60065 Lokacija: DAZP HQ
|
S druge strane za današnju Hrvatsku Zagreb je idealno pozicioniran, jednako udaljen od Pule, Osijeka i Šibenika, svima je najbliži. Dodatno, blizina emitivnih tržišta, Slovenije, Austrije i Budimpešte, to je danas važnije od lijepog vremena i svježeg zraka.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:34 |
|
|
dudu je napisao/la: da živim u ovome pravo bi se roknuo, muka mi je samo što gledam ovu sliku, šta neko vidi u betonskom beskraju nikad mi nije bilo jasno.
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:38 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: De ajde. Naravno da Zagreb nadmasuje Bg i to mora priznati svatko tko bio u oba grada. A komfor i kvaliteta zivota su sasvim druga kategorija i umnogome subjektivni. Ja bih najvise volio zivjeti na nekom jadranskom otoku. Slažem se.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: S druge strane za današnju Hrvatsku Zagreb je idealno pozicioniran, jednako udaljen od Pule, Osijeka i Šibenika, svima je najbliži. Dodatno, blizina emitivnih tržišta, Slovenije, Austrije i Budimpešte, to je danas važnije od lijepog vremena i svježeg zraka. I smješten kod uskog grla Hrvatske. Između Panonske i Primorske Hrvatske.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:52 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: dudu je napisao/la: da živim u ovome pravo bi se roknuo, muka mi je samo što gledam ovu sliku, šta neko vidi u betonskom beskraju nikad mi nije bilo jasno. Da vidiš tek Šangaj u pet ujutro... imaju velike plazma ekrane sa svitanjem sunca, jer se ni sunce ne vidi od smoga. Gradovi su oduvek bili leglo zaraze i bolesnih umova, devijacija bezbroj vrsta. Vavilon ti je dobar primer... Ja sam prirodnjak u duši, ne mogu da vidim to drugačije. Nisam ljubitelj betona, samo ga podnosim. Moja mirovina će biti neko stado i batinica u ruci, kakvi televizori i hranjenje golubova po parkovima. Radiš dok mrdaš, kad ne mrdaš onda ležiš u ilovači.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:53 |
|
|
Grunf je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Kakve to veze ima kad centar Zagreba izgleda provincijski u odnosu na centar Beograda? Beograd ni nema centralni gradski trg, ima samo neko proširenje ulice u centru tako da nemamo kaj uspoređivati. S čime da uspoređujemo zagrebački glavni gradski trg u Beogradu? Kakav je to grad koji nema glavni gradski trg? Trg Republike, kao najvažniji i još nekoliko velikih trgova u neposrednoj blizini. I još plus Terazije odmah pored.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:56 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Beogradu je Dunav glavni adut, i svakako je pohvalno da živi na Dunavu. Ako voliš komarce, onda da.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 13:59 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
s one strane dinare je napisao/la: dudu je napisao/la: da živim u ovome pravo bi se roknuo, muka mi je samo što gledam ovu sliku, šta neko vidi u betonskom beskraju nikad mi nije bilo jasno. Pa možeš uvijek na Medvednicu, u Maksimir itd, kod tebe na Marjan... Meni je sa Zg problem drugi, npr promet je katastrofa, povećanje broja automobila i proširenje prometnica su u nevjerojatnom raskoraku, gužve znaju biti takve da je npr. ponekad brže ići pješke no busom od Glavnog kolodvora do one stanice NSK...
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 14:01 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Grunf je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: De ajde. Naravno da Zagreb nadmasuje Bg i to mora priznati svatko tko bio u oba grada. A komfor i kvaliteta zivota su sasvim druga kategorija i umnogome subjektivni. Ja bih najvise volio zivjeti na nekom jadranskom otoku. Slažem se. Nije korektno ni smiješno ni "dovitljivo" mijenjat nekom što je napisao dok ga citiraš. Ako imaš ispod 13 god nemoj biti na forumima.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 14:07 |
|
|
Ove ove 2 slike sve pokazuju Niske stare zgrade u centru Zagreba i visoke deleko raskosnije u Beogradu. Zato Zagreb nikad ne moze biti kao Beograd.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 14:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
novovrijeme je napisao/la: Ove ove 2 slike sve pokazuju Niske stare zgrade u centru Zagreba i visoke deleko raskosnije u Beogradu. Zato Zagreb nikad ne moze biti kao Beograd. Ja tu vidim dvije dobre zgrade.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 14:35 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Beograd ima 2 velike evropske rijeke, odnosno ušće najveće pritoke, u Dunav, drugu po veličini evropsku rijeku. Sava u Zagrebu izgleda kao kanal za navodnjavanje. To posebno. Nema metropole bez ozbiljne rijeke ili mora. Pozicija grada je izuzetno bitna a Beograd ima poziciju No.1 na Balkanu. Zagreb je onako nastao usputno uz Savu, sto kazes savski kanal. Zagreb jedostavno ima previse hendikepa da bi parirao Beogradu i nikad nece moci parirati. Slazem se da je NS bezlican ali i ne trudi se da bude nesto drugo nego ugodan grad za zivot. Sto i jeste . Za razliku od Splita koji je sve samo ne ugodan za zivot. Ako izuzmemo stari centar i more sve drugo je katastrofa a posebno trajektna luka u centru koju neko spomenu kao plus.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 14:52 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Da vidiš tek Šangaj u pet ujutro... imaju velike plazma ekrane sa svitanjem sunca, jer se ni sunce ne vidi od smoga. Gradovi su oduvek bili leglo zaraze i bolesnih umova, devijacija bezbroj vrsta. Vavilon ti je dobar primer... Ja sam prirodnjak u duši, ne mogu da vidim to drugačije. Nisam ljubitelj betona, samo ga podnosim. Moja mirovina će biti neko stado i batinica u ruci, kakvi televizori i hranjenje golubova po parkovima. Radiš dok mrdaš, kad ne mrdaš onda ležiš u ilovači. upravo to, sav degenerluk i bolešćina, sve iz gradova pošlo. kvaliteta života nula, sloboda nula, sigurnost nula, ali i dalje se sve sliva u gradove. tj. to malo što je ostalo. ali neka, više zemlje zaostalim seljoberima kao meni.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 14:52 |
|
|
Meni je bilo super kad Kuljiš napisao da u RH potencijalnim ulagačima često prekipe hrvatske pizdarije pa radije odu kod vještih žmuklera u Beogradu s kojima se lakše sve dogovori Nikakav faktor nije tu ni EU ni ništa....
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 14:59 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Da vidiš tek Šangaj u pet ujutro... imaju velike plazma ekrane sa svitanjem sunca, jer se ni sunce ne vidi od smoga. Gradovi su oduvek bili leglo zaraze i bolesnih umova, devijacija bezbroj vrsta. Vavilon ti je dobar primer... Ja sam prirodnjak u duši, ne mogu da vidim to drugačije. Nisam ljubitelj betona, samo ga podnosim. Moja mirovina će biti neko stado i batinica u ruci, kakvi televizori i hranjenje golubova po parkovima. Radiš dok mrdaš, kad ne mrdaš onda ležiš u ilovači. upravo to, sav degenerluk i bolešćina, sve iz gradova pošlo. kvaliteta života nula, sloboda nula, sigurnost nula, ali i dalje se sve sliva u gradove. tj. to malo što je ostalo. ali neka, više zemlje zaostalim seljoberima kao meni. Selo je super ako imas para. Ako nemas para, onda jebo zivot uz njivu, kravu i 5 kokoški.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 15:00 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Slazem se da je NS bezlican ali i ne trudi se da bude nesto drugo nego ugodan grad za zivot. Sto i jeste . Za razliku od Splita koji je sve samo ne ugodan za zivot. Ako izuzmemo stari centar i more sve drugo je katastrofa a posebno trajektna luka u centru koju neko spomenu kao plus. šta spada u to sve drugo? šta bi meni bilo bolje u NS nego u splitu? koje su to kvalitete?
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 15:07 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: upravo to, sav degenerluk i bolešćina, sve iz gradova pošlo. kvaliteta života nula, sloboda nula, sigurnost nula, ali i dalje se sve sliva u gradove. tj. to malo što je ostalo. ali neka, više zemlje zaostalim seljoberima kao meni.
Selo je super ako imas para. Ako nemas para, onda jebo zivot uz njivu, kravu i 5 kokoški. pa ko ti brani radit u gradu ako ti se ne bavi poljoprivredom? u većim gradovima put na posao od sat vremena se podrazumijeva. ja za sat vremena dođem sa sela do splita i još popijem kavu. evo govori niceboy kakav je promet u zagrebu. koliko traje put na posao prosječnom zegejcu? rekao bih bar pola sata. sa tendencijom rasta. za pola sata sam u livnu, duvnu, posušju. ima posla kome se ne kopa njiva. to što potrošiš na gorivo lako se nadomjesti sa vlastitom hranom i svim ostalim pogodnostima koje imaš na selu. ali neće bagra. bolje im bit na dnu kace u kakvoj gradini.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 15:12 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Slazem se da je NS bezlican ali i ne trudi se da bude nesto drugo nego ugodan grad za zivot. Sto i jeste . Za razliku od Splita koji je sve samo ne ugodan za zivot. Ako izuzmemo stari centar i more sve drugo je katastrofa a posebno trajektna luka u centru koju neko spomenu kao plus. šta spada u to sve drugo? šta bi meni bilo bolje u NS nego u splitu? koje su to kvalitete? Pa drugo je sve ono prljavo, izbetonirano, zapusteno, neplanski nabacano... izvan centra (koji je fenomenalan). Jos i dobro izgleda na slikama kako je uzivo kad upekne +40.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 15:19 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Selo je super ako imas para. Ako nemas para, onda jebo zivot uz njivu, kravu i 5 kokoški.
pa ko ti brani radit u gradu ako ti se ne bavi poljoprivredom? u većim gradovima put na posao od sat vremena se podrazumijeva. ja za sat vremena dođem sa sela do splita i još popijem kavu. evo govori niceboy kakav je promet u zagrebu. koliko traje put na posao prosječnom zegejcu? rekao bih bar pola sata. sa tendencijom rasta. za pola sata sam u livnu, duvnu, posušju. ima posla kome se ne kopa njiva. to što potrošiš na gorivo lako se nadomjesti sa vlastitom hranom i svim ostalim pogodnostima koje imaš na selu. ali neće bagra. bolje im bit na dnu kace u kakvoj gradini. Jebe računica. Sat vremena voznje = 50 km? Dok odes i vratis se 100 km. 100 km = 20 maraka x 25 radnih dana = 500 maraka Pola plate potrosis na benzin.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 15:26 |
|
|
Pa promet je takav jer grad vodi bolesnik koji zadnjih godina ocito propada i fizicki i psihicki te sve daje na fontane i socijalu za vojsku uhljeba i debila koji za njega glasuju. Nema tu ozbiljnih zahvata u infrastrukturu. Ako se nadje iole dobar protukandidat ovo mu je sigurno zadnji mandat. Vec ga je 2017 Mrak Taritas skoro pobijedila unatoc aferama s Gunjom i tada previranjima u HNS-u. Sandra Svaljek bi ga po svim anketama tukla u drugom krugu da je u njega usla. Pa ga mozda ona pobijedi ako iza nje stane oporba iako zadnjih godina izasla iz gradske politike i radi u HNB-u sad i lista u Skupstini joj se osula... Banditic je pogotovo nakon onih sranja s Romima postao jos nepopularniji i mislim da se jednostavno okrenula kriticna masa protiv njega... Sve ovo ne znaci da nema zasluga i nece ostat zapamcen u povijesti i po puno dobrih stvari. Ovaj smijeh s montaznim objektima izmedju Save i nasipa na nekanaliziranoj rijeci koja se moze preliti bilo kad pokazuje koliko se ozbiljno vodi grad https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2090585
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 15:55 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Jebe računica. Sat vremena voznje = 50 km? Dok odes i vratis se 100 km. 100 km = 20 maraka x 25 radnih dana = 500 maraka Pola plate potrosis na benzin. to je baš neka krajnja varijanta. ko putuje 100 kilometara svaki dan ili će vozit na plin ili će sipat ložu. ili mazit 1.9 tdi-ja:D tako da 100km = 15 maraka max. ako ideš sa sela na posao 90% puta ti je otvorena cesta. ali većini će bit manje od 100km dnevno. malo je sela koja su toliko zabačena da je posao toliko daleko. tako da je realnija računica 300-350 maraka na gorivo mjesečno. ali svejedno, i da je 500, u gradu ćeš to dat samo na stan i režije.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 19 lip 2019, 15:58 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Pa promet je takav jer grad vodi bolesnik koji zadnjih godina ocito propada i fizicki i psihicki te sve daje na fontane i socijalu za vojsku uhljeba i debila koji za njega glasuju. Nema tu ozbiljnih zahvata u infrastrukturu. Ako se nadje iole dobar protukandidat ovo mu je sigurno zadnji mandat. Vec ga je 2017 Mrak Taritas skoro pobijedila unatoc aferama s Gunjom i tada previranjima u HNS-u. Sandra Svaljek bi ga po svim anketama tukla u drugom krugu da je u njega usla. Pa ga mozda ona pobijedi ako iza nje stane oporba iako zadnjih godina izasla iz gradske politike i radi u HNB-u sad i lista u Skupstini joj se osula... Banditic je pogotovo nakon onih sranja s Romima postao jos nepopularniji i mislim da se jednostavno okrenula kriticna masa protiv njega... Sve ovo ne znaci da nema zasluga i nece ostat zapamcen u povijesti i po puno dobrih stvari. Ovaj smijeh s montaznim objektima izmedju Save i nasipa na nekanaliziranoj rijeci koja se moze preliti bilo kad pokazuje koliko se ozbiljno vodi grad https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2090585svejedno, nek dođe novi vođa, di će širit prometnice? rušit zgrade redom?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|