|
|
Stranica: 5/18.
|
[ 436 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 20:15 |
|
|
Neće, jer su ti obrisali postove. Ili misle da su netačni, ili ih sramota istine.
Edlt, nisu pobrisali, pobrkao sam teme.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 16 lip 2019, 20:42 |
|
|
Vujadin je napisao/la: dudu je napisao/la: ovo što si ti naveo kao Novi Sad je paralelno Splitu, Kaštelima, Solinu, Klisu i Podstrani, a tu živi nešto preko 250 tisuća ljudi.
samo što Novi Sad i Split ni po čemu drugom nisu usporedivi, Novi Sad je kao što rekoh grad bez identiteta, a Split ima mentalitet velegrada i takve identitetske simbole i snagu koja ga stavlja u mnogo stvari na pijedestal. Today I find myself in Split, Croatia. Basically Africa with electricity. https://www.vecernji.hr/vijesti/prvi-do ... om-1198261praktički živim u ovoj ulici, Bože pomozi
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 21:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59911 Lokacija: DAZP HQ
|
Vujadin ima history negativnih kritika za svako mjesto u RH i za svaku hrvatsku stvar. Frajer je enciklopedija antihrvatstva, mogao bi napisati remek djelo, prvu negativnu enciklopediju.
Sad sam se sjetio za Novi Sad, ima Exit, ali ima i Split Ultru.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 21:40 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
dudu je napisao/la: Vujadin ima history negativnih kritika za svako mjesto u RH i za svaku hrvatsku stvar. Frajer je enciklopedija antihrvatstva, mogao bi napisati remek djelo, prvu negativnu enciklopediju.
Sad sam se sjetio za Novi Sad, ima Exit, ali ima i Split Ultru. NS ima Exit od 2000 godine ako se ne varam, Ultra zadnje 3-4 godine i vec razmisljaju da odu. Ultra se ne moze mjeriti sa Exitom koji je najbolji festival u okruzenju.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 21:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59911 Lokacija: DAZP HQ
|
DrMag je napisao/la: dudu je napisao/la: Vujadin ima history negativnih kritika za svako mjesto u RH i za svaku hrvatsku stvar. Frajer je enciklopedija antihrvatstva, mogao bi napisati remek djelo, prvu negativnu enciklopediju.
Sad sam se sjetio za Novi Sad, ima Exit, ali ima i Split Ultru. NS ima Exit od 2000 godine ako se ne varam, Ultra zadnje 3-4 godine i vec razmisljaju da odu. Ultra se ne moze mjeriti sa Exitom koji je najbolji festival u okruzenju. Već je sedma godina Ultre, a to koji je bolji me zaboli, nisam od toga posla. Meni je samo fora kako mi je poslovni partner našao ženu na Exitu prošle godine, nema ni godinu dana da ju je upoznao, već je trudna do zuba i u braku su. Ona inače bosanka koja je u ratu pobjegla u NS, a sad se udala za zagorca i živi u zagorju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 lip 2019, 00:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76558 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
karadzic je napisao/la: No u svakom slucaju mislim da nije dobro kad jedan gradski centar usisava sve oko sebe, mnogi mi se vise svidja primer ove ZHK odnosno da seosko stanovnistvo bude samoodrzivo. Čitava Slovenija, Istra i Austrija je takva. Bez centralizacije, jaka manja mjesta i dobra gustoća naseljenosti, a sela se ne bave samo poljoprivredom nego svakakvim biznisom.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 lip 2019, 00:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76558 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Novi Sad je veći od Rijeke i Osijeka zajedno. Govorim o samim naseljenim mjestima. Na popisu 2021. biće vjerovatno od Splita i Osijeka zajedno.
Urbanu aglomeraciju Novog Sada čine NS, Veternik, Futog, Petrovaradin i Sremska Kamenica. Na tom urbanom prostoru živi 300.000 stanovnika. Jedva da je veći od velikog Splita, ali Novi Sad je grad bez identiteta, uopće ne znam što bih rekao za taj grad, imam li ikakvu asocijaciju na taj grad, neku osobu ili nešto. Vojvođanski separatizam, Exit i Dara Bubamara. Jedna od mojih bivših strina je Hrvatica iz Novog Sada (njeni nisu autohtoni, nego naseljeni u kolonizaciji). Voli ona svoj grad, ali iz njenih priča izgleda da samo Dunav tamo ima. Glavni landmark grada im je katolička crkva, jedino što se može na razglednicu staviti. NS je meni ok. Ali Beograd je u Srbiji bez konkurencije.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 lip 2019, 01:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: karadzic je napisao/la: No u svakom slucaju mislim da nije dobro kad jedan gradski centar usisava sve oko sebe, mnogi mi se vise svidja primer ove ZHK odnosno da seosko stanovnistvo bude samoodrzivo. Čitava Slovenija, Istra i Austrija je takva. Bez centralizacije, jaka manja mjesta i dobra gustoća naseljenosti, a sela se ne bave samo poljoprivredom nego svakakvim biznisom. Austrija!? Zemlja od osam milona stanovnika, od kojih dva i kusur miliona (više od četvrtine) živi u Beču nije centralizovana!? Pa jedino je Grčka gora od njih što se toga tiče.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 lip 2019, 01:38 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Čitava Slovenija, Istra i Austrija je takva.
Bez centralizacije, jaka manja mjesta i dobra gustoća naseljenosti, a sela se ne bave samo poljoprivredom nego svakakvim biznisom.
Austrija!? Zemlja od osam milona stanovnika, od kojih dva i kusur miliona (više od četvrtine) živi u Beču nije centralizovana!? Pa jedino je Grčka gora od njih što se toga tiče. Ma Austriju sam naknadno dodao kad sam editirao post, na liniji razvijenih ruralnih krajeva. Jasno je da nema centraliziranije zemlje.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 lip 2019, 01:42 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Čitava Slovenija, Istra i Austrija je takva.
Bez centralizacije, jaka manja mjesta i dobra gustoća naseljenosti, a sela se ne bave samo poljoprivredom nego svakakvim biznisom.
Austrija!? Zemlja od osam milona stanovnika, od kojih dva i kusur miliona (više od četvrtine) živi u Beču nije centralizovana!? Pa jedino je Grčka gora od njih što se toga tiče. Većina Bečana nisu Austrijanci.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 01:49 |
|
|
DrMag je napisao/la: Nekada bila AC, vise nije, zato je izgradjena zaobilaznica. Imas takvih rjesenja sirom europe.
Nego cemu sluzi taj kanal juzno od Zagreba. Nedavno letim sa Pleso i vidim ga prvi put. U 1960ima bila je velika poplava u Zagrebu zbog čega je napravljen kanal Odra-Sava kako bi rasteretili Savu https://hr.wikipedia.org/wiki/Poplava_u_Zagrebu_1964.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 01:53 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Austrija!? Zemlja od osam milona stanovnika, od kojih dva i kusur miliona (više od četvrtine) živi u Beču nije centralizovana!? Pa jedino je Grčka gora od njih što se toga tiče. Većina Bečana nisu Austrijanci. Und? Opet ih ima zwei und nešto millionen u zemlji od osam millionen. Jako neravnomerno raspoređeno i centralizovano. Kakve veze ima etnički sastav i koji *** ga pominješ kao argument kada pričamo o centralizovanosti zemlje?
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 01:54 |
|
|
PCM je napisao/la: Teska sramota za oba grada da nemaju metro. U Zagrebu nije moguće graditi metro jer je močvarno područje. Metro bi se najvjerojatnije urušio.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 01:58 |
|
|
Beograd ima nekoliko stotina pumpi koje 24h dnevno ispumpavaju podzemne vode u Savu i Dunav. Grad bukvalno leži na vodi. Ispod nekoliko ulica u centru teku reke koje se slivaju u Savu i Dunav, ali se ne vide, jer je preko njih napravljena ulica. Ceo grad ima problem sa podzemnim vodama i mogućom pojavom klizišta od njih.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 02:14 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: master_mind_ je napisao/la: Većina Bečana nisu Austrijanci. Und? Opet ih ima zwei und nešto millionen u zemlji od osam millionen. Jako neravnomerno raspoređeno i centralizovano. Kakve veze ima etnički sastav i koji *** ga pominješ kao argument kada pričamo o centralizovanosti zemlje? Da je barem 80% milijunskog Beča Austrijanci znači da Beč pumpa stanovništvo od ostatka Austrije, ergo da je centralizirana. No, pošto Beč nije austrijski grad jer ne privlači Austrijance znači da nema velike centralizacije. U biti da nema migracija Beč bi bio puno manji. grad i možda ne toliko drugačiji od prosjeka austrijskih gradova.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 02:15 |
|
|
A šta se tiče samog Zagreba, osobno bih volio da je Hrvatska kao Slovačka. Odnosno da umjesto jedne metropole od 1 millijun stanovnika imamo 10 gradova sa po 200,000.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 02:30 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Und? Opet ih ima zwei und nešto millionen u zemlji od osam millionen. Jako neravnomerno raspoređeno i centralizovano. Kakve veze ima etnički sastav i koji *** ga pominješ kao argument kada pričamo o centralizovanosti zemlje? Da je barem 80% milijunskog Beča Austrijanci znači da Beč pumpa stanovništvo od ostatka Austrije, ergo da je centralizirana. No, pošto Beč nije austrijski grad jer ne privlači Austrijance znači da nema velike centralizacije. U biti da nema migracija Beč bi bio puno manji. grad i možda ne toliko drugačiji od prosjeka austrijskih gradova. Centralizovana je. Imaš grad od dva miliona ljudi u zemlji od osam miliona ljudi. To što se ostali gradići možda ne prazne, ne menja činjenicui da je Austrija zemlja sa ogromnom glavurdom i minijaturnim telom. I etnički sastav Beča je nebitan u tom kontekstu.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 13:25 |
|
|
Zagreb tijekom velikosrpske hegemonije i okupacije. Demografska propast i depopulacija Zagreba tijekom velikosrpske okupacije (međupopisno razdoblje 1921-1931).
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 lip 2019, 14:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Danas je rang lista gradova Jugoslavije:
1. Beograd 2. Zagreb 3. Skopje 4. Ljubljana 5. Novi Sad 6. i 7. mjesto Niš i Sarajevo Split sigurno iznad Niša i Sarajeva, vjerojatno i Novog Sada. Izrazito gusta aglomeracija i jako zaleđe, turistički prepoznatljiv, prometno čvorište, treca putnicka luka mediterana i treci aerodrom ex-yu.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 14:30 |
|
|
Novi Sad recimo ni nema aerodrom, dok Niš ima par gastarbajterskih linija. Bez toga ne mozemo pricati o ozbiljnom gradu.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 16:17 |
|
|
Koji će *** Novom Sadu aerodrom, kada si sa beogradskog aeorodroma u NS za pola sata.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 18:10 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Koji će *** Novom Sadu aerodrom, kada si sa beogradskog aeorodroma u NS za pola sata. Pa gde si ti video državu u sred Evrope bez svoga aerodroma, moramo imati sve kad dođe taj dan.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 18:14 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Zagreb tijekom velikosrpske hegemonije i okupacije. Demografska propast i depopulacija Zagreba tijekom velikosrpske okupacije (međupopisno razdoblje 1921-1931). Statistikom protiv suštine. A suština je da vas nisu hteli, samo ste im trebali jedno vreme. Mišić sve lepo objasnio Aci onomad, avaj...
|
|
Vrh |
|
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 18:37 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3516 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
buenos aires je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Koji će *** Novom Sadu aerodrom, kada si sa beogradskog aeorodroma u NS za pola sata. Pa gde si ti video državu u sred Evrope bez svoga aerodroma, moramo imati sve kad dođe taj dan. Novi Sad će postati predgrađe Beograda pa ćete dobiti aerodrom. Uvek zanimljiva tema o balkanskim metropolama.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 17 lip 2019, 18:46 |
|
|
Leeroy Jenkins je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Pa gde si ti video državu u sred Evrope bez svoga aerodroma, moramo imati sve kad dođe taj dan.
Novi Sad će postati predgrađe Beograda pa ćete dobiti aerodrom. Uvek zanimljiva tema o balkanskim metropolama. Neću ja dobiti ništa, ja palim za Austriju nagodinu. Fuckers!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|