|
|
Stranica: 5/6.
|
[ 146 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:10 |
|
|
Pazi begovica Tuzla 44. U genima brale, čim se pojavi jači, slijedi momentalno uvlačenje u pakaš
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:13 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la:
Pa nema nikakvog smisla da i poslije 500-1000 godina mi tu i dalje nastavimo begovat, i vladati nad vama - to je normalno da se moraju desavati neke promjene, i to je meni ok.
Nije da ne biste ali jebat ga, nema Turaka, nema ni mudašca za begovanja
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:15 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Steta sto iseljavanje nije odradjeno 1919. E moj kralju Petre i Aleksandre. Sve bih dao da sam bio na vasem mjestu. Milosti ne bih imao. Pa ne bi imao ni kraljevstva, cuj ne bi imao milosti... Zamisli da su Rimski cezari, ili Osmanski sultani, ili Habsburzi, ili sl. bili tako nemilosrdni - pa ne bi nikad imali carevina i imperija, sve bi im se u roku keks raspalo kao kod vas mahnitova sto se raspadalo - niste mogli ni jednu generaciju izdrzati u vasim budalastinama. Tj. "vasim", posto ustvari to ni nisu "vase" budalastine, vec su vas izvana napravili nakaradnim.
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:18 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la:
Pa nema nikakvog smisla da i poslije 500-1000 godina mi tu i dalje nastavimo begovat, i vladati nad vama - to je normalno da se moraju desavati neke promjene, i to je meni ok.
Nije da ne biste ali jebat ga, nema Turaka, nema ni mudašca za begovanja Imaju Ameri i lord Eshdaun! Fakat ste smijesni gosn Aga, pa stvarno se sramotite i jos ni danas, u svijetu interneta i informacija, nic ne razmete.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:27 |
|
|
I kakvog je ukusa jarčevo mleko?
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:31 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la: Imaju Ameri i lord Eshdaun! Fakat ste smijesni gosn Aga, pa stvarno se sramotite i jos ni danas, u svijetu interneta i informacija, nic ne razmete. Vječito čekanje sadake Bome begovice, ako od sadake ne bude ništa, valja vam gaće na štap ako kanite begovat
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:43 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la: Imaju Ameri i lord Eshdaun! Fakat ste smijesni gosn Aga, pa stvarno se sramotite i jos ni danas, u svijetu interneta i informacija, nic ne razmete. Vječito čekanje sadake Bome begovice, ako od sadake ne bude ništa, valja vam gaće na štap ako kanite begovat Kako god okrenete gosn Aga, vami je kmetovat, pa dal ovim ili onim, nije to toliko ni bitno. Mozete se vi tu nest trsiti i bahatiti "necu ja ovo necu ja ono, ja sam S R B I N bre", ali onda vam dodje onaj s pendrekom i kaze "ajde, dosta"... A kada se vi tu jos dodatno pobunite, tipa "ja sam S L O B O B A N S R B I N Bre" onda dobijete pendrek po celendri, da se saulisete. Koje boje pendrek, zelene, plave, crvene, njemacke, americke, ruske, turske... to ni ni bitno. Bitno da fercera!
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:47 |
|
|
Nego, face su mi ove begovice sa transparentom s porukama ljubavi prema drugu Staljinu a koliko juče su šetale sa transparentima o vjernosti poglavniku i Hitleru Možda se historija ponovi pa i naša gospođica Šeherzada doživi isto, pa umjesto s gospodinom Pedijem i Amerikancima, koliko sutra se prošeta s transparentom s likom gospodina Vladimira i hvalospjevima ruskim oslobodiocima
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:52 |
|
|
Znaci pazi ti to, likovi 1000 godina bili kmetovi, od Dragutina i Laze do Mehe i Ahmeda, i onda rekli "daaj bre, ne moze vise ovo vako, haj da malo i mi vladamo nad drugima", i kad je to tako krenilo, likovi jedva sastavili cijele 23 godine, 1918-1941. I hajd vam se ne smiji...
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 00:58 |
|
|
Dok smo mi vladali, i ličili ste na narod, gospođice Šeherzada Za naše vladavine, poskidali ste šatore sa žena, čim smo vam prestali vladati, ponovo ste ih ogrnuli u njih. I hajd vam se ne smij
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:00 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Nego, face su mi ove begovice sa transparentom s porukama ljubavi prema drugu Staljinu a koliko juče su šetale sa transparentima o vjernosti poglavniku i Hitleru Možda se historija ponovi pa i naša gospođica Šeherzada doživi isto, pa umjesto s gospodinom Pedijem i Amerikancima, koliko sutra se prošeta s transparentom s likom gospodina Vladimira i hvalospjevima ruskim oslobodiocima Ma kakvi ruski oslobodioci gosn Aga, kad je to bilo, prije 70 godina. To vam je passe, daleka proslost...
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:06 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Dok smo mi vladali, i ličili ste na narod, gospođice Šeherzada Za naše vladavine, poskidali ste šatore sa žena, čim smo vam prestali vladati, ponovo ste ih ogrnuli u njih. I hajd vam se ne smij Ma kakvi vi i vasa vladavina, 23 godine. Kad nakupite 100 godina, 10% nase vladavine nad nama, onda bi vas mogli i registrirati. 23/1000 = 2%.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:08 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la: Ma kakvi ruski oslobodioci gosn Aga, kad je to bilo, prije 70 godina. To vam je passe, daleka proslost... I begovice su govorile "kakva Rusija, kakvi Rusi, to je daleko" pa prošetaše Tuzlom
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:12 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la: Ma kakvi vi i vasa vladavina, 23 godine. Kad nakupite 100 godina, 10% nase vladavine nad nama, onda bi vas mogli i registrirati. 23/1000 = 2%. Vi ste bili najobičnije podguzne muve, jer da ste vladali ostalo bi nešto od toga a vi ni sami sobom ne znate vladati a ne drugima. Čuj oni vladali
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:14 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la: Ma kakvi ruski oslobodioci gosn Aga, kad je to bilo, prije 70 godina. To vam je passe, daleka proslost... I begovice su govorile "kakva Rusija, kakvi Rusi, to je daleko" pa prošetaše Tuzlom Kad su Rusi setali Tuzlom majketi? To nigdar nije bilo nit ce bit. Mosa Turci, Svabe, i Ameri mogu setat Tuzlom. Mogu jos i Arapi i Poljaci, u buducnosti, i to je to. Cuj Rusi u Tuzli...
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:15 |
|
|
Mislim na begovice i njihovu šetnju, gospođice Šeherzada
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:23 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la: Ma kakvi vi i vasa vladavina, 23 godine. Kad nakupite 100 godina, 10% nase vladavine nad nama, onda bi vas mogli i registrirati. 23/1000 = 2%. Vi ste bili najobičnije podguzne muve, jer da ste vladali ostalo bi nešto od toga a vi ni sami sobom ne znate vladati a ne drugima. Čuj oni vladali Znas kako smo mi to cinili? Brate, lijepo safatamo nekog vaseg popa, da se to pika da je neki pop, npr. Makarije, ne mora ni biti pravi. I onda dodjemo u neko vase selo, i odma vam napravimo crkvu, i dovedemo vam tog popa da vas zamlacuje. I svi sretni, mi uzimamo harac trecinu, pop desetinu, a vi mastate o carstvu nebeskom. I tako 500 godina, plus jos 500 godina prije ovim 500 na koje se vi najvise lozite. Malo su nas tu posljednje stoljece zeznuli ovi vasi (uvjetno receno popovi), koji su se polakomili na tu nasu trecinu, pa je na kraju ispalo da je ta trecina od manjeg ustvari manja od desetine od veceg, pa je to sad jedna racunica o kojoj i popovi razmisljaju. Sve ce vam se to moj dragi sjor Aga vratiti na staro, zato sto su to provjerene zablude, a ne ove neke novotarije od kojih niko nike koristi nema...
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:28 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Mislim na begovice i njihovu šetnju, gospođice Šeherzada A ja mislim da ste se Vi tu gospon loma zamastali, nije nikad nekakav Rus krocio Tuzlom, niti ce. Znam ja da vi u Banjaluci mastate o Tuzli, kao htjeli bismo do Rusije, ali ne mozemo tu od Tuzle - pa ako mi ne mozemo od Tuzle do Rusije, onda valjda moze Rusija preko Tuzle do nas. Imate bujnu mastu sjor Aga.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:36 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la: Znas kako smo mi to cinili?
Tako što ste se hinjski grebali o tursku vlast a cijena toga je bilo vaše turčenje, što bliže brkoturčinu, veća korist od njega. To nije vladanje već hinjaluk a vaše vladanje je jednako vladanju nekakvog kancelarijskog šefića koji je umislio da je fabrika njegova i da je on njen vlasnik pa kad se osili, dobije šut kartu ili svilen gajtan oko vrata u vašem slučaju. To nije bilo vaše niti je to bila vaša vladavina, vi ste bili samo nus proizvod čitavog tog doba i to nije bilo karakteristično samo za ovdašnje Muslimani, već za sve njih širom te imperije.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:37 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la: A ja mislim da ste se Vi tu gospon loma zamastali, nije nikad nekakav Rus krocio Tuzlom, niti ce. Otkud vi znate da neće? Rekla vam vidovita Đemila
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:49 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la: Znas kako smo mi to cinili?
Tako što ste se hinjski grebali o tursku vlast a cijena toga je bilo vaše turčenje, što bliže brkoturčinu, veća korist od njega. To nije vladanje već hinjaluk a vaše vladanje je jednako vladanju nekakvog kancelarijskog šefića koji je umislio da je fabrika njegova i da je on njen vlasnik pa kad se osili, dobije šut kartu ili svilen gajtan oko vrata u vašem slučaju. To nije bilo vaše niti je to bila vaša vladavina, vi ste bili samo nus proizvod čitavog tog doba i to nije bilo karakteristično samo za ovdašnje Muslimani, već za sve njih širom te imperije. Svako se grebao od nekog i vladao koliko mu je bilo dozvoljeno. Npr. i vi, da vam nije bilo Francuza, i dan-danas bi tifusarili po Krfu. Medjutim, bitna razlika je ta sto smo mi vladali 1000 godina, a vi 23. Zamisli kakva je samo sudba Karadjordjevica, najprije ih narajcali, a onda ih odhebali. Takva ti je sudba i vas Srbeka nasih - jbg. lako povodljivi ste, pa svako vam svasta obeca, i vi na to nasjednete. A ustvari, realno, najbolje vam je bilo pod Osmanlijama - tada vas niko nije zahebavao cijelih pola milenija. Stabilan jedan drustveno-politicki poredak.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 01:54 |
|
|
Niti ste vladali niti vas je neko smatrao vladarima, već ste se hinjski grebali o sve to. Najobičniji istorijski isprdak karakterističan za to doba ne može biti vladar, može samo gledati da ušićari u svemu tome a to vam je bio i motiv za turčenje.
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 02:03 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la: A ja mislim da ste se Vi tu gospon loma zamastali, nije nikad nekakav Rus krocio Tuzlom, niti ce. Otkud vi znate da neće? Rekla vam vidovita Đemila Budite realni gospon Aga. Mozda je to vama neka utjeha, ono tipa doce "deus ex machina" i on ce nama Srbima u Banjaluci omoguciti da budemo stanovnici Rusije. Mislim, to je klasicna propaganda kojom se zamlacuje neuk svijet... nesto slicno kao ono s nasim popopm Makarijem capri. (Recimo, veca sansa je da Kinezi prohodaju Tuzlom, mada je i to jako minimalna sansa, pa onda realno mozete zamisliti koliko je mala sansa da to ucine Rusi? To nisu mogli ni 48., a ovo danas je blijeda sjenka toga vremena). Nema vam od tog nista.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 02:05 |
|
|
Ne kažem da hoće, već vas pitam, otkud vi znate da neće
|
|
Vrh |
|
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: ...Zato sto su srbi skompleksirani! Postano: 05 stu 2015, 02:11 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Niti ste vladali niti vas je neko smatrao vladarima, već ste se hinjski grebali o sve to. Najobičniji istorijski isprdak karakterističan za to doba ne može biti vladar, može samo gledati da ušićari u svemu tome a to vam je bio i motiv za turčenje. Ma uvijek smo mi vladali nad vama, barem tih 1000 godina. I sto je povijesni fakt, a ne neka mastarija. Opcenito je vama Srbima to tesko probaviti, posto vi zivite u nacionalno-romanticarskoj-mitomaniji, u koju bjezite od tog kompleksa kmetstva. Pa zamisli kad bi i druge europske nacije imale takve komplekse, Englezi, Nijemci, Francuzi, i sl. prema svojoj vlasteli? Nigdje ih ne bi bilo... Jedini koji imaju jako izrazene komplekse prema toj svojoj povijesti i vlasteli su Srbi. Mislim, ne izmisljam ja ovdje nista, vec govorim realno..
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|