|
|
Stranica: 9/11.
|
[ 252 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 26 srp 2012, 12:10 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kad smo već kod toga. Što si ti sad: hercegovački ili bosanski? 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 26 srp 2012, 12:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Nije jedini sa nejasno definiranim regionalnim identitetom! Šta je s nama s roditeljima (jedno ili oboje) iz Hercegovine, a koji smo u Hercegovini proveli sveukupno jedva više od 2-3 mjeseca.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 26 srp 2012, 12:14 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28475 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Koga pitate?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mostarac_1991
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 26 srp 2012, 13:26 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2009, 19:58 Postovi: 148 Lokacija: Mostar,Herceg-Bosna
|
|
sve najbolje o odnosima
_________________ S Mostarom je drugačije,snjim se nikad ne opraštam.Jer,Mostar možeš napustiti ,al on ne napušta tebe.Uvuče ti se pod kožu,protiče ti kroz vene i sjedini s tobom,a da nisi ni svjestan toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 26 srp 2012, 13:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
A tko je bolji u nogometu ? Da malo zagužvam temu. 
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 26 srp 2012, 13:53 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Koga pitate? Ja te malo zajebavam!  Ni meni nije jasno više što sam 100 %, U BiH proveo ukupno 12 godina, a evo u Zg 20, doduše često sam dolje pa i radio ukupno godinu u BiH. Još uvijek se osjećam kao Bosanac (regionalno) samo ovo privremeno zagrepčanstvo se razvuče...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 26 srp 2012, 13:59 |
|
|
|
ne vidim uopće razlog zašto bi se bosanci i hercegovci morali volit? jedno je imati zajedničke nacionalne (hrvatske), političke i teritorijalne interese, a drugo je bratska ljubav. ovo potonje uopće ne mora postojati.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kandidat
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 16 kol 2012, 22:35 |
|
|
|
Moram reći da su mene kolege iz Bosne na faksu otvoreno provocirali što sam Hercegovac. Ono klasično, vi lopovi, sve te pokrali...bla bla Zašto je to tako, nemam pojma. Možda zbog multi kulti sredine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 16 kol 2012, 22:46 |
|
|
|
gdje
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 17 kol 2012, 14:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Ilirk@ je napisao/la: ne vidim uopće razlog zašto bi se bosanci i hercegovci morali volit? jedno je imati zajedničke nacionalne (hrvatske), političke i teritorijalne interese, a drugo je bratska ljubav. ovo potonje uopće ne mora postojati. Ja volim dobre Ercegovke. A vi pričajte šta oćete  .
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 17 kol 2012, 16:14 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: ne vidim uopće razlog zašto bi se bosanci i hercegovci morali volit? jedno je imati zajedničke nacionalne (hrvatske), političke i teritorijalne interese, a drugo je bratska ljubav. ovo potonje uopće ne mora postojati. Ja volim dobre Ercegovke. A vi pričajte šta oćete  . volim i ja dobrog bosanca taman da je kolik trun u oku, ali to nije bitno.  bolje dobar partner nego loš brat ;)
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 17 kol 2012, 20:30 |
|
|
Da i ja potvrdim, odnos između mene i Ilirke je vrlo dobar. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 17 kol 2012, 21:56 |
|
|
|
apasalutno... :))
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 17 kol 2012, 22:07 |
|
|
|
Moji odnosi sa Hercegovkama su odlični... kada sam van Hercegovine, u Bosni ili HR.
Kada sam pak u Hercegovini onda su nikakvi... priznaćete, to je jedan vrlo zanimljiv fenomen koji se da svakako tumačiti.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kandidat
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 19 kol 2012, 19:47 |
|
|
pagan je napisao/la: gdje U Splitu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 19 kol 2012, 19:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Omere ne prdi. Proziran si.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kandidat
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 19 kol 2012, 19:53 |
|
|
BBC je napisao/la: Omere ne prdi. Proziran si. Kakav Omer? Ja samo govorim kako mi je bilo. Svi smo mi kasnije postali dobri prijatelji 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 19 kol 2012, 23:44 |
|
|
Kandidat je napisao/la: pagan je napisao/la: gdje U Splitu. Sretan Bajram Šerif Mubarek Olsun
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 20 kol 2012, 07:44 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Moji odnosi sa Hercegovkama su odlični... kada sam van Hercegovine, u Bosni ili HR.
Kada sam pak u Hercegovini onda su nikakvi... priznaćete, to je jedan vrlo zanimljiv fenomen koji se da svakako tumačiti. možda je do tebe? organski ne podnosiš hercegovinu i hercegovce i to se najjače ispoljava kad si u toj sredini? to ti je psihologija iz džepnog priručnika, teško da za taj 'fenomen' postoji više tumačenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 20 kol 2012, 11:32 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Moji odnosi sa Hercegovkama su odlični... kada sam van Hercegovine, u Bosni ili HR.
Kada sam pak u Hercegovini onda su nikakvi... priznaćete, to je jedan vrlo zanimljiv fenomen koji se da svakako tumačiti. možda je do tebe? organski ne podnosiš hercegovinu i hercegovce i to se najjače ispoljava kad si u toj sredini? to ti je psihologija iz džepnog priručnika, teško da za taj 'fenomen' postoji više tumačenja. Ode ti predaleko i pogrešno, ja sam jasno naglasio da se to odnosi samo na Hercegovke. A normalno da je do mene, ne može biti da ja jedini valjam a da svi drugi ne valjaju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 20 kol 2012, 11:56 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: možda je do tebe? organski ne podnosiš hercegovinu i hercegovce i to se najjače ispoljava kad si u toj sredini? to ti je psihologija iz džepnog priručnika, teško da za taj 'fenomen' postoji više tumačenja.
Ode ti predaleko i pogrešno, ja sam jasno naglasio da se to odnosi samo na Hercegovke. A normalno da je do mene, ne može biti da ja jedini valjam a da svi drugi ne valjaju.  Zašto te ilirka pokolebala? Za tu opće poznatu stvar, a ne fenomen kako ti kažeš treba pokazati razumjevanje. Možda mnoge Hercegovke guši zatvorenost malih sredina i pazeći da bilo kakav potez koji nije u skladu sa pravilima malih sredina koje ih često puta agresivno znaju nametnuti, ne navuku bijes sredine u kojoj žive, odlazeći negdje dalje daju sve od sebe!?  Jesam li na tragu onog što si ti pokušao reći?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 20 kol 2012, 12:16 |
|
|
škerac je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ode ti predaleko i pogrešno, ja sam jasno naglasio da se to odnosi samo na Hercegovke. A normalno da je do mene, ne može biti da ja jedini valjam a da svi drugi ne valjaju.  Zašto te ilirka pokolebala? Za tu opće poznatu stvar, a ne fenomen kako ti kažeš treba pokazati razumjevanje. Možda mnoge Hercegovke guši zatvorenost malih sredina i pazeći da bilo kakav potez koji nije u skladu sa pravilima malih sredina koje ih često puta agresivno znaju nametnuti, ne navuku bijes sredine u kojoj žive, odlazeći negdje dalje daju sve od sebe!?  Jesam li na tragu onog što si ti pokušao reći? svatko tumači kako mu je drago. nit su hercegovke lake cure, nit je hercegovina zatucana sredina, kako imputiraš. ja taj fenomen tumačim tako da se hercegovke kolebaju u svojim sredinama jer imaju bolji izbor pa se mogu kofrčit. jel tako, hercegovci? dašta nego tako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 20 kol 2012, 12:24 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: nit su hercegovke lake cure, nit je hercegovina zatucana sredina, Hercegovkama se može reći svašta ali da su lake, to je vrlo daleko od istine. ;) Govorim dakako u odnosu na druge regije, druge države itd... mada, ima sličnosti sa Dalmatinkama, osobito ovima uz Hercegovinu. Kao Bosanac priznajem da su Bosanke "lakše". A što se tiče toga je li Hercegovina zatucana sredina... ne znam konkretno na što se misli... ja bih ipak rekao da je relativno zatvorena sredina, u odnosu na neke druge regije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
škerac
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 20 kol 2012, 12:26 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: škerac je napisao/la: Zašto te ilirka pokolebala? Za tu opće poznatu stvar, a ne fenomen kako ti kažeš treba pokazati razumjevanje. Možda mnoge Hercegovke guši zatvorenost malih sredina i pazeći da bilo kakav potez koji nije u skladu sa pravilima malih sredina koje ih često puta agresivno znaju nametnuti, ne navuku bijes sredine u kojoj žive, odlazeći negdje dalje daju sve od sebe!?  Jesam li na tragu onog što si ti pokušao reći? svatko tumači kako mu je drago. nit su hercegovke lake cure, nit je hercegovina zatucana sredina, kako imputiraš. ja taj fenomen tumačim tako da se hercegovke kolebaju u svojim sredinama jer imaju bolji izbor pa se mogu kofrčit. jel tako, hercegovci? dašta nego tako. U biti ne mislim isključivo na Hercegovinu i " ucrtana pravila", nego općenito o malim, zatucanim sredinama. Bobovac je govorio isključivo o Hercegovkama i znam približno što je želio kazati. Citat: jel tako, hercegovci? Nije tako! Plizzz, pričaj mi malo o Hercegovini?!  Prvo o zapadnoj pa ćemo dalje, ne?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 20 kol 2012, 12:32 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: nit su hercegovke lake cure, nit je hercegovina zatucana sredina, Hercegovkama se može reći svašta ali da su lake, to je vrlo daleko od istine. ;) Govorim dakako u odnosu na druge regije, druge države itd... mada, ima sličnosti sa Dalmatinkama, osobito ovima uz Hercegovinu. Kao Bosanac priznajem da su Bosanke "lakše". A što se tiče toga je li Hercegovina zatucana sredina... ne znam konkretno na što se misli... ja bih ipak rekao da je relativno zatvorena sredina, u odnosu na neke druge regije. pa tvoja sredina je uvijek bila multikulti koliko znam?? zapadna hercegovina (ova 'moja' škutorija je preko 90% hrvatska) je zatovrena i prema svojim hercegovcima. ja imam dojam, a rodila sam se tu i živim 'sijaset' godina, da ljudi vole bit o svom poslu i to meni odgovara. ja nikad od svojih susjeda hercegovaca nisam doživjela zabadanje nosa u privatne stvari kao što ih doživljavam sad ovdje gdje živim. znam točno o čemu govoriš. imala sam susjede bosance koji su ispočetka to smatrali hladnoćom (tako su rekli), ali kad su se navikli, vidjeli su da nezabadanje ne znači da će te ostaviti kao usmrđen sir na cjedilu ako dođeš u nevolju ili ti zatreba neka pomoć. u hercegovini je razlika u mentalitetu doslovce od sela do sela.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|