HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 vel 2026, 19:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 252 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata
PostPostano: 14 svi 2012, 09:17 

Crvena Sonja je napisao/la:
Jedini spas za Hrvate Bosne je- NHI. :smajl016

Baš ti su imali priliku, i usrali do jaja. Nisu za ovu temu samo Erani krivi.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 09:23 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Čini se što je veća zabit da su ljudi tvrđi, zatvoreni. Ovo što kaže NK i ja mogu potvrdit. Ja isto ne osjetim, nit vidim, ali čujem od zemljaka. Tako da mogu potvrdit kako imamo problem.

Znaš što ti je to, stvar je u tome da nitko nikog ne voli. :zubati

Bilo bi tako romantično kad mi ne bi voljeli Srbe i Bošnjake jer su kao naopaki a mi fini. Ali stvarnost je takva da se ne vole ni dva susjedna sela, pa čak ni dva kvarta u gradu.

To je nešto kao ona priča Zagrepčani ne vole Hercegovce. Vjerujem da ima Zagrepčana koji tako razmišljaju koliko posto ne bih nagađao, ali nekako ja kad god odem svi me lijepo paze. Pa sad, ili ja komuniciram sa finim ljudima, ili jednostavno imam sreće.

Sitnih duša ima svugdje, u Mostaru su nekome krivi izbjeglice iz Konjica jer nam uzimaju posao :smajl006 , nekim Mostarcima su krivi Širokobriježani jer nam sve pokupovaše :sega , nekome moguće krivi i Bosanci, ta nijeste ni vi šugavi morate doći na red za kukanje i traženje krivca. :zubati

Nekom opet kriv HDZ jer treba štela za posao :ucelo , nekom krivi mama i tata jer mu nisu pomogli, nekome masoni zbog svjetske urote, nekome Britanci, nekom ljudi gušteri itd. itd. :biceovodobro

Po mom skromnom mišljenju, najpametnije ti se od takvog razmišljanja odmaknut.

Vjerujem ja da je Bobovac možda imao loših iskustava, ok sve i nekako ali halo, napisati ovo: "Zašto da se lažemo - za veliki dio Hercegovaca Bosanci su manje vrijedni ljudi, hrvatski otpad, polumuslimani sa odvratnim akcentom, na razini Cigana."

Šta imamo poslije ovog razgovarati. Haj ćao. Neću komentirat uopće. Opraštam jedino ako ima ispod 18 godina. Evo 20, za svaki slučaj.

1468 of 2558 - 57.39%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 09:25 

Erani su krivi Hrvatskoj , krivi su Jugi, krivi su Bosni, krivi smo za sve, i krivi smo što se netko osjeća manje vrijednim, prema tome, samo nastavite sa samosažaljevanjem- predlažem rezanje vena.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 09:26 

mario_cro je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Ja sam primjetio velike razlike u ženama. Iako se kod mlađih generacija na zapadu pomalo gubi opet je ostalo dosta.

Žene kod Bosanaca neće, ili ne smiju, prigovarati mužu u društvu. Hecegovke nisu takve. Nema šanse da će ti prešutiti ako misli da nisi u pravu.

Ja to objašnjavam ostacima osmanske okupacije. U Bosni se duže zadržalo, i bilo puno gore.

I Hercegovke i Bosanke su dosta prgave.
Mene je često puta bilo sramota izać sa mamom kad nešto kupuje. Ta se u stanju prepirat radi cijene,kvalitete robe,odjeće i slično... Nije ona jedina ,znam ih još par ,svježe pridošlice a isto se ponašaju.
U braku ,a dobro , ovisi ... Znam za svoju familiju ,neznam dalje.

Nisu Hercegovke za papke!

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 10:03 

Naša Kvačica je napisao/la:
Čini se što je veća zabit da su ljudi tvrđi, zatvoreni. Ovo što kaže NK i ja mogu potvrdit. Ja isto ne osjetim, nit vidim, ali čujem od zemljaka. Tako da mogu potvrdit kako imamo problem.

Znaš što ti je to, stvar je u tome da nitko nikog ne voli. :zubati

Bilo bi tako romantično kad mi ne bi voljeli Srbe i Bošnjake jer su kao naopaki a mi fini. Ali stvarnost je takva da se ne vole ni dva susjedna sela, pa čak ni dva kvarta u gradu.

To je nešto kao ona priča Zagrepčani ne vole Hercegovce. Vjerujem da ima Zagrepčana koji tako razmišljaju koliko posto ne bih nagađao, ali nekako ja kad god odem svi me lijepo paze. Pa sad, ili ja komuniciram sa finim ljudima, ili jednostavno imam sreće.

Sitnih duša ima svugdje, u Mostaru su nekome krivi izbjeglice iz Konjica jer nam uzimaju posao :smajl006 , nekim Mostarcima su krivi Širokobriježani jer nam sve pokupovaše :sega , nekome moguće krivi i Bosanci, ta nijeste ni vi šugavi morate doći na red za kukanje i traženje krivca. :zubati

Nekom opet kriv HDZ jer treba štela za posao :ucelo , nekom krivi mama i tata jer mu nisu pomogli, nekome masoni zbog svjetske urote, nekome Britanci, nekom ljudi gušteri itd. itd. :biceovodobro

Po mom skromnom mišljenju, najpametnije ti se od takvog razmišljanja odmaknut.

Vjerujem ja da je Bobovac možda imao loših iskustava, ok sve i nekako ali halo, napisati ovo: "Zašto da se lažemo - za veliki dio Hercegovaca Bosanci su manje vrijedni ljudi, hrvatski otpad, polumuslimani sa odvratnim akcentom, na razini Cigana."

Šta imamo poslije ovog razgovarati. Haj ćao. Neću komentirat uopće. Opraštam jedino ako ima ispod 18 godina. Evo 20, za svaki slučaj.

Čuj rođen sam u Nj., iz Zenice koja ipak nije selendra, iz poprilično obrazovane šire obitelji, obrazovan, govorim strane jezike, prošao i nešto svijeta, i takvi su mahom ljudi koje poznajem.

I onda crknem od smijeha kad neko počne u Eraniji ismijavat Bosance. Kad sam došao na faks u mom društvu je bilo 80 % Erana a ja jedini iz Bosne. Bilo je pokušaja podjebavanja, no kad to čini neko ko naziva podij pladijumom brzo se to sredi. :zubati

No, bio sam i ja suzdržan, inače, da smo svi "takvi", te moje kolege su pružale pregršt mogućnosti za podjebavanje. I naprosto se pitam ako su oni takvi bili, kakvi su onda drugi?

Bobi je vrlo sličan meni, + je još ex ratnik. Ako on izjavi nešto ovog tipa to je ipak alarm.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 10:20 

I onda crknem od smijeha kad neko počne u Eraniji ismijavat Bosance.

A zašto crkneš od smijeha? Je li zato jer su Bosanci ljepši, pametniji, kulturniji i u svakom drugom pogledu bolji od Hercegovaca? :zubati

1468 of 2558 - 57.39%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 10:21 

I onda crknem od smijeha kad neko počne u Eraniji ismijavat Bosance.

A zašto crkneš od smijeha? Je li zato jer su Bosanci ljepši, pametniji, kulturniji i u svakom drugom pogledu bolji od Hercegovaca? :zubati

Ne svi, ja. :zubati

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 10:23 

Majorizirani :D, nasađeni, i još bi da i danas nasađuju. Zato, heb'o vas Treći, ako će bit takav kako indicije u zadnjih 20 godina pokazuju, pobošnjačivanje i nije loša opcija.i

Vidi ovog morona.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 10:24 

Bobovac je napisao/la:
I na kraju, ono što mene osobito zabrinjava, jeste da uopće nema nikakvih pozitivnih pomaka po tom pitanju, eventualno poneki tzv mješoviti brak između Bosanca/Bosanke i Hercegovca/Hercegovke, i to je sve.

Moj prvi rođak je oženio Bosanku nedavno. Dvije rodice su se udale, jedna u Žepče, druga za momka iz Novog Travnika.

Od mojih najbližih prijatelja, otprilike 60% ih se oženilo Bosankama. Više ih je sa Bosankama završilo nego sa Mostarkama i ostalim Hercegovkama ukupno.

Da mi sutra sestra kaže da se udaje za Bosanca, čestitao bi im i kupio lijep poklon. :palacgore1

Ne znam kako ovo uljudno reći, ali ću u ovoj neizbježnoj dilemi između ljubaznosti i točnosti radije izabrati točnost. A najtočnije bi bilo reći da sereš. :kava

Bobovcu fali staro društvo iz mladosti, sa kojim je Šljivu tukao na galone. :laugh

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 10:48 

Jajce10 je napisao/la:
Ma mislim da je sam Mostar nešto drugo, nešto napola. Ipak je to veći grad. Čini se što je veća zabit da su ljudi tvrđi, zatvoreni. Ovo što kaže NK i ja mogu potvrdit. Ja isto ne osjetim, nit vidim, ali čujem od zemljaka. Tako da mogu potvrdit kako imamo problem.

A već sam napisao kako ga se može riješit.

Zapravo bi Mostar kao "urbana" sredina u koju se uselio velik broj Bosanaca i ostalih nemostaraca trebao pokazati najveću netrpeljivost prema "strancima", istu onakvu kakvu recimo pokazuje Zagreb prema Hercegovcima. Međutim, i u Mostaru i Hercegovini netrpeljivost, kao i svugdje, ne dolazi od normalnih ljudi, već od strane isfrustriranih, neostvarenih i čangrizavih ljudi.

Zaboravljaš jednu vrlo važnu činjenicu. Mostar je podjeljen grad, praktički grad na crti fronte političke borbe prema muslimanima. Osjećaj ugroženosti je uvijek vodio ka pojačanoj homogenizaciji određenih grupa na određenom lokalitetu - u ovome slučaju Hrvatskog naroda nasuprot muslimanima.
U tomu smislu taj, u našem slučaju pozitivni objektivni element, treba uzeti u obzir prigodom ocjene odnosa Mostaraca prema Bosancima. Također, to je vidljivo i u još nekim sredinama sa sličnom situacijom, npr u Stocu.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 10:56 

Jedini spas za Hrvate Bosne je- NHI. :smajl016

Baš ti su imali priliku, i usrali do jaja. Nisu za ovu temu samo Erani krivi.

Heh, jeste. Ali zahvaljujući nerazumjevanjem i greškama HDZ-a prema Bosancima ta kurvina kopilad iz NHI-ja su dobila šansu da nas sve zajebu. Nisu oni samo uzrok već i posljedica.
To je ono što pojedini ne razumiju - sve je povezano: Ako Hercegovac zajebe Bosanca na kraju će to i Hercegovcu doći na naplatu, naravno i obratno vrijedi ako Bosanac zajebe Hercegovca. ;)

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 10:56 

Majorizirani :D, nasađeni, i još bi da i danas nasađuju. Zato, heb'o vas Treći,ako će bit takav kako indicije u zadnjih 20 godina pokazuju, pobošnjačivanje i nije loša opcija.

:kava
Imaš mahanje!? :evotigana

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 11:45 

BBC je napisao/la:
Ja mu pričam o ženama i koliko vole biti glavne, on o politici i ugroženosti Hrvata.

Ne, ne... ti pricas nesto sasvim drugo... Iz tvoje price ispada da su zene po Bosni u nekakvom poluropskom odnosu, jer si ti tako zakljucio na temelju nekakve kupovine nekog auta, od nekog tamo Hercegovca sto mu je zene rekla sta da kupi, a eto u Bosni valjda to tako ne ide... A svemu tome je uzrok sto su se Osmanlije zapravo vise zadrzale u Bosni, no u Hercegovini, i kao sto cujemo bili su i "prisutniji"...

Jebote...

Inace... Zene su pravo glasa u Europi dobile tek sredinom proslog stoljeca...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 11:47 

Aztec je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Ja mu pričam o ženama i koliko vole biti glavne, on o politici i ugroženosti Hrvata.

Ne, ne... ti pricas nesto sasvim drugo... Iz tvoje price ispada da su zene po Bosni u nekakvom poluropskom odnosu, jer si ti tako zakljucio na temelju nekakve kupovine nekog auta, od nekog tamo Hercegovca sto mu je zene rakla sta da kupi, a eto u Bosni valjda to tako ne ide... A svemu tome je uzrok sto su se Osmanlije zapravo vise zadrzale u Bosni, no u Hercegovini, i kao sto cujemo bili su i "prisutniji"...

Jebote...

Pa prisjeti se koliko Bosanaca znaš da mu žena odlučila za kupovinu auta ?
To ne mora biti ništa negativno. Kukate ovdje kako se stvari previše liberaliziraju.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 11:49 

...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 11:50 

Aztec je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Ne, ne... ti pricas nesto sasvim drugo... Iz tvoje price ispada da su zene po Bosni u nekakvom poluropskom odnosu, jer si ti tako zakljucio na temelju nekakve kupovine nekog auta, od nekog tamo Hercegovca sto mu je zene rakla sta da kupi, a eto u Bosni valjda to tako ne ide... A svemu tome je uzrok sto su se Osmanlije zapravo vise zadrzale u Bosni, no u Hercegovini, i kao sto cujemo bili su i "prisutniji"...

Jebote...

Žene ne žele i ne vole biti glavne. S druge strane uvijek nastoje biti glavne. Pa se onda jadno logično muško upita zašto žene nastoje postići ono što ne vole i ne žele :zubati

To je jedna od kontradikcija ženskog mozga koja nema veze s regionalnom pripadnošću. Stvar je zapravo vrlo jednostavna. :palacgore1

1468 of 2558 - 57.39%

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 11:50 

Nijedan danas, koliko ja znam. Vrlo rijetko. To je nekad bila moda. Kao i kod Šveđana jedan period od nekoliko godina.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 11:56 

Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata
BBC je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Jebote...

To ne mora biti ništa negativno. Kukate ovdje kako se stvari previše liberaliziraju.

=))

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 11:57 

BBC je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Jebote...

A od kud tebi pa ti znas da niti jednom Bosancu nije zena odredila na ovaj, ili onaj nacin koje auto da kupi? Ili zasto je bitno uopce auto... sto je to bas auto meritorno? :klanjam

Ne mogu vjerovati kakvu ja raspravu uopce vodim...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 12:00 

Aztec je napisao/la:

A od kud tebi pa ti znas da niti jednom Bosancu nije zena odredila na ovaj, ili onaj nacin koje auto da kupi? Ili zasto je bitno uopce auto... sto je to bas auto meritorno? :klanjam

Znam jednog kojem je cura to odlučila. Čak i boju sjedala.

Auto je irelevantno. Samo primjer da je u Bosni muškarac gazda u kući. Bar za neke "muške" stvari.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 12:01 

BBC je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Znam jednog kojem je cura to odlučila. Čak i boju sjedala.

Auto je irelevantno. Samo primjer da je u Bosni muškarac gazda u kući. Bar za neke "muške" stvari.

To je odlican dokaz...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 12:03 

Ti si preživčan za raspravu o šarolikosti i bogatstvu hrvatskog naroda.

Reci Splićanima da su isti kao Zagrepčani pa ćeš vidjeti svog Boga. :laugh

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 13:22 

Erani su krivi Hrvatskoj , krivi su Jugi, krivi su Bosni, krivi smo za sve, i krivi smo što se netko osjeća manje vrijednim, prema tome, samo nastavite sa samosažaljevanjem- predlažem rezanje vena.

Takve vrste ironije su mi vec pune usi dicna gospodicna(ili gospodjo,nije bitno).Milije bi mi bilo da si iznijela svoje vidjenje problematike i da si probala objasniti tu hercegovacku prezastupljenost u vodecim politickim funkcijama.Ili mozda mislis da se to samo po sebi podrazumijeva jer su hercegovci(i hercegovke) po prirodi inteligentniji i sposobniji od drugih?

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 13:38 

Ima li fizičkih razlika između hercegovačkih i bosanskih Hrvata. Ja sam primjetio da je kod Hercegovaca koža tamnija i da su deblji.

Vrh

PostPostano: 14 svi 2012, 13:46 

Lebowski je napisao/la:
Ima li fizičkih razlika između hercegovačkih i bosanskih Hrvata. Ja sam primjetio da je kod Hercegovaca koža tamnija i da su deblji.

Kažu da Ercegovci imaju šiljati rep i krljušti po leđima. Noću izlaze na pojilo i plaše narod. :smajl025

1468 of 2558 - 57.39%

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 252 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: