|
|
Stranica: 5/11.
|
[ 252 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:24 |
|
|
|
Al tako se onda BBC možemo povlačit u donedogled. Kud to vodi? A oni ce knama doc bit manjina i sirit se kod nas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:24 |
|
|
|
Junuzova priča pije vode 100% i nema se tu šta više pričati, uzmite saqmo primjer čovića i komšića,
oba su hrvati,
jednoga ganjaju po sudovima sa 15 optužnica, neće niko da sjedi sa njim, nema vlasti, izbačen iz vlade na konto stranke koja ima 5%,
drugi ima muslimanku za ženu, slobodno se šeta srcem šehera, ima 300 000 glas.muslimana, ne fali mu ni tičijeg mlijeka,
pa da čujem šta je bolje: bit patriota i upravljat drugim narodom, uživat ko beg
ili bi da komadate zemlju pa da vas šutaju od nemila do nedraga.
Mislim sve je jasno, samo se nekima još nije ukazalo!
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Kako bi ti mijenjao taj "koncept" ako nije uspjelo nikome, pa ni MZ, za tih 17 godina ? Te tvoje utopističke gluposti su nepotrebne na tako kompliciranu situaciju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:26 |
|
|
Ibar je napisao/la: Al tako se onda BBC možemo povlačit u donedogled. Kud to vodi? A oni ce knama doc bit manjina i sirit se kod nas. Ta vraćanja su beznačajna. Na terenu ostaje isto, manje više.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:27 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
BBC je napisao/la: To je stvar pojedinca da odluči sam sa sobom. Rizik je prevelik, da bi im netko sa strane sugerirao što trebaju raditi. Kad im pukne bomba na kućnom pragu, ili zbog križa budu izbodeni u tramvaju, hoće li Junuz na sebe preuzeti odgovornost ? Ili kad budu godinama bez posla i ikakvih primanja. Ja ba, u Eraniji im bolje. Neka ljudi sami odluče. Ja ti kažem da je za Eraniju bolje da se što više ljudi vrati u BiH, makar u BL. Niko iz Bosne više neće naseljavat Eraniju, može samo u svoje mjesto se vratit, ili pored, a to treba poticat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:29 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: BBC je napisao/la: To je stvar pojedinca da odluči sam sa sobom. Rizik je prevelik, da bi im netko sa strane sugerirao što trebaju raditi. Kad im pukne bomba na kućnom pragu, ili zbog križa budu izbodeni u tramvaju, hoće li Junuz na sebe preuzeti odgovornost ? Ili kad budu godinama bez posla i ikakvih primanja. Ja ba, u Eraniji im bolje. Neka ljudi sami odluče. Ja ti kažem da je za Eraniju bolje da se što više ljudi vrati u BiH, makar u BL. Niko iz Bosne više neće naseljavat Eraniju, može samo u svoje mjesto se vratit, ili pored, a to treba poticat. Ako se žele vratiti neka se vrate njihova stvar. Političku borbu treba nastaviti sa onim što se ima, ne fantazirati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:32 |
|
|
|
Ima se tona Hercegovaca u vodstvu koji znaju da ne mogu se pomaknut naprijed prema entitetu pa onda bar koriste što mogu, dok mogu.
Ako želiš vidjet drukčije trendove treba mijenjat pristup i ne fantazirati.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:32 |
|
|
|
Uostalom nije ni čudno što muslimani Hrvate više ne doživljavaju kostitutivnim narodom. Evo i ovdje vi neke plačipičke sami sebe tako ne doživljavate. Spika vam je kao da su Hrvati nacionalna manjina. Zašto očekujete da će vas drugi cijeniti ako vi sami sebe ne cijenite ?
Ili, zašto očekujete da se OHR neće tako ponašati, kad ih već pozivate na to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:34 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ima se tona Hercegovaca u vodstvu koji znaju da ne mogu se pomaknut naprijed prema entitetu pa onda bar koriste što mogu, dok mogu.
Ako želiš vidjet drukčije trendove treba mijenjat pristup i ne fantazirati. Ne znam o čemu lupaš. U dva HDZ-a i Bosanci i Hercegovci isto misle, manje više. Srećom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:35 |
|
|
BBC je napisao/la: Ibar je napisao/la: Al tako se onda BBC možemo povlačit u donedogled. Kud to vodi? A oni ce knama doc bit manjina i sirit se kod nas. Ta vraćanja su beznačajna. Na terenu ostaje isto, manje više. Zašto su beznačajna? Jesmo li pokušali promijenit što u vezi toga? Baš i ne. Ljudi prepušteni sami sebi jer nije "strateški". Sad to treba bit strateški, a treba iskoristit i priliku što se u RH više ne živi baš tako dobro.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:36 |
|
|
|
Eto daj osobni primjer. Vrati se u Zenicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:36 |
|
|
BBC je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ima se tona Hercegovaca u vodstvu koji znaju da ne mogu se pomaknut naprijed prema entitetu pa onda bar koriste što mogu, dok mogu.
Ako želiš vidjet drukčije trendove treba mijenjat pristup i ne fantazirati. Ne znam o čemu lupaš. U dva HDZ-a i Bosanci i Hercegovci isto misle, manje više. Srećom. Za koga srećom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:37 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: BBC je napisao/la: Ne znam o čemu lupaš. U dva HDZ-a i Bosanci i Hercegovci isto misle, manje više. Srećom.
Zakoga srećom? Za njihove birače, veliku većinu Hrvata. Neće valjda biti za tebe. Imaš svoj glas i ispucaj na iizborima za koga želiš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:38 |
|
|
BBC je napisao/la: Eto daj osobni primjer. Vrati se u Zenicu. Pored, vidjet ćemo. Ako se ovdje ostane bez posla, sigurno. Prije nego u Tasovčiće iako Čapljinu volim i lijepa mi je, najljepša u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:39 |
|
|
|
Kad to uradiš javi. Do tad se ne javljaj u vezi povrataka i preseljenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:41 |
|
|
|
Pa samo sam rekao da ako Hrvati misle povećat utjecaj u BiH to mogu jedino povećanjem broja, osim natalitetom to se može naseljavanjem.
A to je pak moguće u Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:43 |
|
|
|
Da je moguće za ovih 17 godina bi se svi vratili na svoje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:52 |
|
|
|
Ta ideja koju ti zastupaš je vrlo, vrlo opasna i ide na ruku Bošnjacima. Jer koliko god ti energije i novca potrošio da te ljude nagovoriš da se vrate, to ti neće pomoći da ti muslimani ne uvale svoje "SDP Hrvate".
Zato je jedino ispravno ono što HNS radi, samo politička borba da se izmjeni izborni zakon da se prekine sa tim da Bošnjaci stavljaju svoje podobne Hrvate na funkcije.
Poslije se može trošiti energija i novac na povratnike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 19:22 |
|
|
|
Neka glasaju za koga hoće samo neka se vrate, i za izbornu jedinicu uvijek.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 20:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24927 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ja sam plod naslova ove teme. 
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 20:34 |
|
|
|
Života vam vašeg, na što vi trošite energiju??? Trošite je na dobro odrađenu obavještajnu igru koja je imala za cilj podijeliti hrvate, prvo od strane srba, poslije od muslimana. Da nema provincija bosne i hercegovine, da se zemlja zove ilirija, opet bi vas zavadili, makar zbog boje kose... Meni je jednako drag neum, brod, tuzla, fojnica, vareš, vitez, kupres, ivanjska i bilo koji kraj gdje leže hrvatske kosti.. Usmjerite tu svoju snagu na korisne stvari, na razbijanje tih udbaskih mitova o razlikama bosanaca i hercegovaca..
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 21:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28475 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
ManInBlack je napisao/la: Života vam vašeg, na što vi trošite energiju??? Trošite je na dobro odrađenu obavještajnu igru koja je imala za cilj podijeliti hrvate, prvo od strane srba, poslije od muslimana.
Ako nas mogu zavaditi šugave srpske i muslimanske obavještajne službe onda jebo ti nas. Citat: Meni je jednako drag neum, brod, tuzla, fojnica, vareš, vitez, kupres, ivanjska i bilo koji kraj gdje leže hrvatske kosti.. Usmjerite tu svoju snagu na korisne stvari, na razbijanje tih udbaskih mitova o razlikama bosanaca i hercegovaca..
Točno, tako i treba činiti i u tom smjeru treba djelovati. A prvi, početni i neophodni korak je priznavanje takvog stanja, štete koja je učinjena, zle krvi koja je usađena, nepravdi koje su jedni ili drugi činili i uvrede koje su nanosili. Svako negiranje toga i guranje problema pod tepih nas ne samo da ne vodi naprijed nego nas vuče dublje u glib, jer neriješeni problemi se s vremenom eksponencijalno nagomilavaju i bivaju sve akutniji, stoga treba djelovati što brže i žurnije kako ne bi evoluirali u nešto još ozbiljnije. Mi ne možemo promijeniti svijet u kojemu živimo. Mi ne možemo (bez obzira što možda drugi o tomu maštaju) promijeniti i lokalnu zajednicu u kojoj živimo. Ali možemo promijeniti sebe i utjecati na ljude u našem okružju, naša obitelj, susjedi, prijatelji, radne kolege... Stoga moramo činiti sve da u toj svojoj sredini uklanjamo takve negativne pojave jer to nije samo u interesu onih "drugih" već prije svega u našem vlastitom. A te negativne pojave i pogrešni stavovi itekako postoje, bez obzira što vjerojatno većina nas ovdje to jasno osuđuje. Jer samo jedna stvar je gora od neosuđivanja tih pojava - njihovo negiranje ( i neprimjećivanje čak), jer odbijanje prihvaćanja postojanja tih tako očitih i slijepcu vidljivih pojava i stavova je ne samo pogrešno i nemoralno, već i prešutno (svjesno ili podsvjesno) pristajanje uz iste!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 15 svi 2012, 09:28 |
|
|
lirik je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Erani su krivi Hrvatskoj , krivi su Jugi, krivi su Bosni, krivi smo za sve, i krivi smo što se netko osjeća manje vrijednim, prema tome, samo nastavite sa samosažaljevanjem- predlažem rezanje vena. Takve vrste ironije su mi vec pune usi dicna gospodicna(ili gospodjo,nije bitno).Milije bi mi bilo da si iznijela svoje vidjenje problematike i da si probala objasniti tu hercegovacku prezastupljenost u vodecim politickim funkcijama.Ili mozda mislis da se to samo po sebi podrazumijeva jer su hercegovci(i hercegovke) po prirodi inteligentniji i sposobniji od drugih? Na čemu zasnivaš boldane navode i predstavljaš ih kao gotove činjenice. Obrazloži! Usput malo informacija za tebe-čivije HDZ-a: Nikola Lovrinović- zamjenika predsjednika HDZ BiH -SB Marinko Čavara-predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH -SB Niko Lozančić- zastupnik u državnom parlamentu-Kakanj Lidija Bradara –ravnateljica Političke akademije HDZ-a- SB Vlado Đžojić -glavni tajnik HDZ-a-Posavina
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 15 svi 2012, 10:03 |
|
|
Bobovac je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Života vam vašeg, na što vi trošite energiju??? Trošite je na dobro odrađenu obavještajnu igru koja je imala za cilj podijeliti hrvate, prvo od strane srba, poslije od muslimana.
Ako nas mogu zavaditi šugave srpske i muslimanske obavještajne službe onda jebo ti nas. Citat: Meni je jednako drag neum, brod, tuzla, fojnica, vareš, vitez, kupres, ivanjska i bilo koji kraj gdje leže hrvatske kosti.. Usmjerite tu svoju snagu na korisne stvari, na razbijanje tih udbaskih mitova o razlikama bosanaca i hercegovaca..
Točno, tako i treba činiti i u tom smjeru treba djelovati. A prvi, početni i neophodni korak je priznavanje takvog stanja, štete koja je učinjena, zle krvi koja je usađena, nepravdi koje su jedni ili drugi činili i uvrede koje su nanosili. Svako negiranje toga i guranje problema pod tepih nas ne samo da ne vodi naprijed nego nas vuče dublje u glib, jer neriješeni problemi se s vremenom eksponencijalno nagomilavaju i bivaju sve akutniji, stoga treba djelovati što brže i žurnije kako ne bi evoluirali u nešto još ozbiljnije. Mi ne možemo promijeniti svijet u kojemu živimo. Mi ne možemo (bez obzira što možda drugi o tomu maštaju) promijeniti i lokalnu zajednicu u kojoj živimo. Ali možemo promijeniti sebe i utjecati na ljude u našem okružju, naša obitelj, susjedi, prijatelji, radne kolege... Stoga moramo činiti sve da u toj svojoj sredini uklanjamo takve negativne pojave jer to nije samo u interesu onih "drugih" već prije svega u našem vlastitom. A te negativne pojave i pogrešni stavovi itekako postoje, bez obzira što vjerojatno većina nas ovdje to jasno osuđuje. Jer samo jedna stvar je gora od neosuđivanja tih pojava - njihovo negiranje ( i neprimjećivanje čak), jer odbijanje prihvaćanja postojanja tih tako očitih i slijepcu vidljivih pojava i stavova je ne samo pogrešno i nemoralno, već i prešutno (svjesno ili podsvjesno) pristajanje uz iste! Ne znam o čemu ti pišeš, nikada nijedan hercegovački političar nije slao poruke mržnje ili potencirao podjelu Hrvata na bosanske i hercegovačke. Kada govorimo o kadroviranju u stranačke redove, možemo svi biti nezadovoljni kvalitetom postavljenih na određene stranačke funkcije.Posebno se takvo loše kadroviranje i loša politika može vidjeti u ZHŽ, izabrani „hrvatski dužnosnici“ nanijeli su strahovitu štetu cijeloj županiji, jaki HDZ nema odgovora na takve situacije, nije adekvatno još uvijek odgovorio.Vrlo smo nezadovoljni!! Što se tiče lokalnih događanja koje si naveo u prijašnjem postu, oko podijele zemljišta i reakcije seljana obližnjeg sela, o tome treba pisati i govoriti. Samo želim obratiti pažnju na jednu stvar- da je kojim slučajem drugačija situacija , Hercegovci izbjeglice koje vlast želi smjestiti na neku lokaciju u Bosni, pored nekog sela koji svojata tu zemlju, bi li reakcija bila slična?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lirik
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 15 svi 2012, 10:36 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 21:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Crvena Sonja je napisao/la: lirik je napisao/la: Takve vrste ironije su mi vec pune usi dicna gospodicna(ili gospodjo,nije bitno).Milije bi mi bilo da si iznijela svoje vidjenje problematike i da si probala objasniti tu hercegovacku prezastupljenost u vodecim politickim funkcijama.Ili mozda mislis da se to samo po sebi podrazumijeva jer su hercegovci(i hercegovke) po prirodi inteligentniji i sposobniji od drugih?
Na čemu zasnivaš boldane navode i predstavljaš ih kao gotove činjenice. Obrazloži! Usput malo informacija za tebe-čivije HDZ-a: Nikola Lovrinović- zamjenika predsjednika HDZ BiH -SB Marinko Čavara-predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH -SB Niko Lozančić- zastupnik u državnom parlamentu-Kakanj Lidija Bradara –ravnateljica Političke akademije HDZ-a- SB Vlado Đžojić -glavni tajnik HDZ-a-Posavina Mogla si dodati i spisak sa "civijama" iz Hercegovine koji su u pravilu po funkciji iznad ovih a isto tako i nabrojati ministre iz Vijeca ministara i iz Federalne vlade(naravno one iz Hrvatskog naroda) pa da malo usporedimo te spiskove.Pa ne mislis valjda da si mi s ovih pet imena dokazala da su Hrvati iz Bosne zastupljeniji u politickom zivotu od onih iz Hercegovine?
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|