|
|
Stranica: 4/11.
|
[ 252 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 13:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28475 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Lebowski je napisao/la: Ima li fizičkih razlika između hercegovačkih i bosanskih Hrvata. Ja sam primjetio da je kod Hercegovaca koža tamnija i da su deblji. Hercegovina je Mediteran te je i tip ljudi tipični mediteranski. Tamnoputiji su od Bosanaca, tamnije kose, visočiji i moram priznati u prosjeku i zgodniji od osoba iz Bosne. Ovo za debljinu nisam primjetio.Naprotiv, čak mi se čini da su cure iz Hercegovine vitkije. ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 13:55 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Ima li fizičkih razlika između hercegovačkih i bosanskih Hrvata. Ja sam primjetio da je kod Hercegovaca koža tamnija i da su deblji. Kažu da Ercegovci imaju šiljati rep i krljušti po leđima. Noću izlaze na pojilo i plaše narod.  Imaju li i Treće oko? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 14:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Ima li fizičkih razlika između hercegovačkih i bosanskih Hrvata. Ja sam primjetio da je kod Hercegovaca koža tamnija i da su deblji. Kažu da Ercegovci imaju šiljati rep i krljušti po leđima. Noću izlaze na pojilo i plaše narod.   Ja kao bosanski Hrvat jedinu razliku između nas i hercegovačkih Hrvata vidim u nekim razlikama u kulturi, ponekim običajima i nešto malo u mentalitetu, što je naravno slučaj u čitavom Hrvatstvu (Slavonija, Dalmacija, Lika, Istra - razlike su velike). I da moram birati da danas sutra završim u Mostaru ili u Zagrebu, Rijeci itd. Definitivno bih odabrao Mostar, odnosno Hercegovinu. Pa šta fali da se ja vratim tamo odakle su prije 150 pa i više godina otišli moji preci  . Ali eto uvijek imamo padobrance koji bi se samo dijelili. Jednog dana ćemo narod na ulice podijeliti ako treba...
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 14:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Kod dosta ljudi sa sela iz Bosne mi se ne sviđa toliko navika da se nadmeću tko će više gostima staviti na stol.
Mislim OK bude iz početka, ali poslije kako vrijeme prolazi na stolu imaš hrane i slatkiša za malu armiju. Ona logika odprilike, ne može on mene ugostiti kako ja njega mogu.
U Hercegovini recimo to nisam primjetio. Ako odeš u goste pa ti njih pozoveš i bogatije ugostiš, kad ponovo odeš kod njih isto te čeka kao i zadnji put.
U Hercegovini sam to primjetio na kavi. Tip "neće meni nitko reći da sam škrt i pravim tanku kavu", pa kad je popiješ srce lupa kao kod konja, hoće iskočiti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 14:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
BBC je napisao/la: Kod dosta ljudi sa sela iz Bosne mi se ne sviđa toliko navika da se nadmeću tko će više gostima staviti na stol.
Mislim OK bude iz početka, ali poslije kako vrijeme prolazi na stolu imaš hrane i slatkiša za malu armiju. Ona logika odprilike, ne može on mene ugostiti kako ja njega mogu.
To stoji što si rekao. To je taj kompleks kod naših ljudi što pogotovo kad ti dođe netko prvi puta, pred njega se treba iznijeti na stol najbolje što imaš od jela i pića da on ne bi pomislio ne daj Bože... Priznajem taj problem imam i ja. Jednostavno smo takvi  .
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 14:19 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
To je jedna od prvih stvari iz naslijeđenog mentaliteta kojih sam se riješio.
U Bosanaca prvo pravilo: gostima sve najbolje, djeci što ostane. Kod Era obratno.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 14:28 |
|
|
|
Baš kod tih istih ljudi sam primjetio da to rade sa kupovinom stvari djeci. Ako jedan kćerci plati vozački i kupi auto, neće proći ni 2 mjeseca drugi njegov kućni prijatelj kćerci kupio skuplje auto.
Onda LCD TV, kako jedan kupi drugi kupi skuplji i veći. Pa mobitele djeci, svako dijete mora imati skuplji i bolji nego djeca od kućnog prijatelja. Mislim ne umišljam, to tako vidljivo da se i sami Bosanci smiju.
Dobro dođe djeci u tom cirkusu nadmetanja. Dobiju skupih igrački a kitom ne mrdaju.
Interesantno to sam manje ili skoro nikako primjetio kod ljudi iz Posavine, najviše srednja Bosna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 14:30 |
|
|
|
Sad je to otišlo toliko u krajnost, da se došlo do kupovine stanova djeci na Jadranu i otocima. Mislim krediti i banke, roditelji dižu pa rade po dvije smjene da vraćaju.
Dobro je biti dijete nekih Bosanaca, samo kako poslije kroz život.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 14:52 |
|
|
Jajce10 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma mislim da je sam Mostar nešto drugo, nešto napola. Ipak je to veći grad. Čini se što je veća zabit da su ljudi tvrđi, zatvoreni. Ovo što kaže NK i ja mogu potvrdit. Ja isto ne osjetim, nit vidim, ali čujem od zemljaka. Tako da mogu potvrdit kako imamo problem.
A već sam napisao kako ga se može riješit. Zapravo bi Mostar kao "urbana" sredina u koju se uselio velik broj Bosanaca i ostalih nemostaraca trebao pokazati najveću netrpeljivost prema "strancima", istu onakvu kakvu recimo pokazuje Zagreb prema Hercegovcima. Međutim, i u Mostaru i Hercegovini netrpeljivost, kao i svugdje, ne dolazi od normalnih ljudi, već od strane isfrustriranih, neostvarenih i čangrizavih ljudi. A kakvu to netrepeljivost Zagreb pokazuje prema Hercegovcima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 14:53 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Aztec je napisao/la: Je, zato taj moron ne moze skupiti ni saku glasova od Hrvata Bosne, al HDZ s druge strane ovijek odnese glasove po Bosni... A vidi cuda, HSP u Herecgovini... Dajte ne pricajte gluposti ako ikako mozete...
Da to je jedan malo zanimljiviji fenomen, vjerojatno stoga što su demografske prilike takove da u jednoj etnički čistoj Z. Hercegovini ljudi imaju više slobodnog prostora za svoje političko izrašavanje i mogu si dozvoliti luksuz da biraju i druge stranke. Što se tiče ravnopravnosti na visokim pozicijama, dakako da ona ni sada ni ikada prije nije uspostavljena. Hrvata Bosne je bilo negdje duplo više od Hercegovaca, a i sada je Bosanaca više, ali dakako da omjer nikada nije odgovarao stvarno stanju. Ilustrativan primjer je ratne vlade Herceg Bosne gdje je od dvadesetak ministara bio samo jedan Hrvat iz Bosne. Nije puno bolja situacija ni sada. Nema nikakve sumnje da bi u slučaju uspostave trećeg entiteta totalnu kontrolu nad istim, nad tijelima vlasti, nad medijima, gospodarstvom itd imala vladajuća struja iz Hercegovine, a Bosanci bi mogli da puše Q kako je i do sada uvijek bilo. Neki kažu da se o tomu ne bi trebalo pričati, pisati, polemizirati... da treba zatvarati oči i tvrditi da car nije gol. Ja ipak mislim da treba, kako bi se upravo te pojave umanjile a greške ispravile. Neki kažu da to ruši naše jedinstvo, stvara nam dodatne probleme i svađe. A ja mislim da to jedinstvo ruše oni koji dovode do takvog stanja i takve nepravde i koji to stanje održavaju i sprječavaju da se ono popravi - a ono se ne može popraviti bez otvorene rasprave o tome. Zašto da se lažemo - za veliki dio Hercegovaca Bosanci su manje vrijedni ljudi, hrvatski otpad, polumuslimani sa odvratnim akcentom, na razini Cigana. Ja koji živim u Herc. znam da je to tako i ne pomaže nikakvo zabijanje glave u zemlju kao noj po tom pitanju. Napisah prije par dana da mi se čini da smo mi u biti različiti narodi pa mi neki zamjeriše, a evo vam jednog ilustrativnog primjera: -Prije izvjesnog vremena u cilju rješavanja problema zbrinjavanja prognanika iz kampa Tasovčići (mislim jedinog preostalog hrvatskog prognaničkog kampa u BiH) ja iznađem određena financijska sredstva za desetak obitelji za gradnju kuća. Preostalo je da općina da zemlju- i dala je! Međutim mještani toga sela u čijoj blizini je trebalo to biti građeno ogorčeni zbog te uvrede da im se doseljavaju nekakvi Bosanci u blizinu pišu masovnu peticiju općini da se to stopira jer ne žele da im se -citiram: "mijenja etnička struktura naselja". I sad iz nekih dubina salonskih fotelja govoriti o tom problemu a ne znati pravo stanje na terenu je u najmanju vrlo neozbiljno, ne sumnjajući u iskrene i časne namjere i misli većine koja ovdje piše o tome. I na kraju, ono što mene osobito zabrinjava, jeste da uopće nema nikakvih pozitivnih pomaka po tom pitanju, eventualno poneki tzv mješoviti brak između Bosanca/Bosanke i Hercegovca/Hercegovke, i to je sve. Ima još mnogo toga, ali neću da dajem materijala dušmanima koji bi da uživaju u ovome.  Imam kumu u Višićima pa sam malo i upoznat s ovim. Više manje si u pravu iako postoji i druga strana priče.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Wind
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 16:33 |
|
|
Citat: Zašto da se lažemo - za veliki dio Hercegovaca Bosanci su manje vrijedni ljudi, hrvatski otpad, polumuslimani sa odvratnim akcentom, na razini Cigana. Ja koji živim u Herc. znam da je to tako i ne pomaže nikakvo zabijanje glave u zemlju kao noj po tom pitanju. Napisah prije par dana da mi se čini da smo mi u biti različiti narodi pa mi neki zamjeriše, a evo vam jednog ilustrativnog primjera: -Prije izvjesnog vremena u cilju rješavanja problema zbrinjavanja prognanika iz kampa Tasovčići (mislim jedinog preostalog hrvatskog prognaničkog kampa u BiH) ja iznađem određena financijska sredstva za desetak obitelji za gradnju kuća. Preostalo je da općina da zemlju- i dala je! Međutim mještani toga sela u čijoj blizini je trebalo to biti građeno ogorčeni zbog te uvrede da im se doseljavaju nekakvi Bosanci u blizinu pišu masovnu peticiju općini da se to stopira jer ne žele da im se -citiram: "mijenja etnička struktura naselja".
I sad iz nekih dubina salonskih fotelja govoriti o tom problemu a ne znati pravo stanje na terenu je u najmanju vrlo neozbiljno, ne sumnjajući u iskrene i časne namjere i misli većine koja ovdje piše o tome. I na kraju, ono što mene osobito zabrinjava, jeste da uopće nema nikakvih pozitivnih pomaka po tom pitanju, eventualno poneki tzv mješoviti brak između Bosanca/Bosanke i Hercegovca/Hercegovke, i to je sve.
Ima još mnogo toga, ali neću da dajem materijala dušmanima koji bi da uživaju u ovome. @Bobovac Odlična spika! Ti se usuđuješ da misliš i govoriš drugačije u odnosu na vladajuće sterotipe. Ma bravo! Tako i svi ostali ljudi trebaju postati samosvijesni građani koji će znati reći: Dole ksenofobija! Dole odbijanje drugog i drugačijeg! Ti si bistar dečko i sigurno znaš da jedino život sa drugim i drugačijim omogućava prevladavanje gomile stereotipa i predrasuda. Oprosti, ali imam potrebu još jednom reći: Bravo Bobo! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 16:36 |
|
|
Bobo je napisao/la: Zašto da se lažemo - za veliki dio Hercegovaca Bosanci su manje vrijedni ljudi, hrvatski otpad, polumuslimani sa odvratnim akcentom, na razini Cigana. Wind je napisao/la: Odlična spika! Ti se usuđuješ da misliš i govoriš drugačije u odnosu na vladajuće sterotipe. Ma bravo! Tako i svi ostali ljudi trebaju postati samosvijesni građani koji će znati reći: Dole ksenofobija! Dole odbijanje drugog i drugačijeg! Ti si bistar dečko i sigurno znaš da jedino život sa drugim i drugačijim omogućava prevladavanje gomile stereotipa i predrasuda. Oprosti, ali imam potrebu još jednom reći: Bravo Bobo!  Komedija. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 17:00 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bobo je napisao/la: Zašto da se lažemo - za veliki dio Hercegovaca Bosanci su manje vrijedni ljudi, hrvatski otpad, polumuslimani sa odvratnim akcentom, na razini Cigana. Wind je napisao/la: Odlična spika! Ti se usuđuješ da misliš i govoriš drugačije u odnosu na vladajuće sterotipe. Ma bravo! Tako i svi ostali ljudi trebaju postati samosvijesni građani koji će znati reći: Dole ksenofobija! Dole odbijanje drugog i drugačijeg! Ti si bistar dečko i sigurno znaš da jedino život sa drugim i drugačijim omogućava prevladavanje gomile stereotipa i predrasuda. Oprosti, ali imam potrebu još jednom reći: Bravo Bobo!  Komedija.  Uopšte nije komedija, cura je u pravu kad daje podršku Bobiju ima je i od mene da nastavi pisati o tim stvarima u kojim će uživati dušmani, ne treba ćutati zato je tema i otvorena.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 17:39 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Komedija.  Uopšte nije komedija, cura je u pravu kad daje podršku Bobiju ima je i od mene da nastavi pisati o tim stvarima u kojim će uživati dušmani, ne treba ćutati zato je tema i otvorena. Znači, i ti misliš da je ovo istina? Citat: Zašto da se lažemo - za veliki dio Hercegovaca Bosanci su manje vrijedni ljudi, hrvatski otpad, polumuslimani sa odvratnim akcentom, na razini Cigana.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:06 |
|
|
|
Ja znam da je projekt Trećeg, republike, seljenja Hrvata, bojanja karte u plavo propao.
Nije sad bitno iz kojeg razloga. Danas onih kojima to odgovara je premalo i zapravo je jedini izbor ako Hrvati misle bit politički subjekt - povećanje broja Hrvata. To se može samo na jedan način kratkoročno - povratkom. I to povratkom u bošnjačka i srpska ratna područja.
Što više to bolje. Morat ćemo postat 100 % patrioti, a ne 49 ili 51 %.
Kad već ne možemo plavit, možemo smanjivat utjecaj crvenog i zelenog, to je ionako tako europski.
Uglavnom, vrijeme je za jednak, ako ne i veći, broj hrvatskih predstavnika iz Bosne u vodstvu bh. Hrvata, i punu koncentraciju na središnju Bosnu prije svega.
Pa da vidimo kako će to ići...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:09 |
|
|
|
Čovječe, 17 godina prošlo. Tko se vratio vratio, gotova stvar. Finito. Probudi se u pizdu materinu više. Ta tvoja fantaziranja više mučno i čitati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:11 |
|
|
|
Lijepo zvuči Junuz al i ti ja znamo da se u Srpsku ljudi vratit neće. A i u 5 većinski Muslimanskih županija. Nemoš natjerat nekog da se vrati. Jednostavno ne ide to tako. Moraju se prihvatit neke nove stvarnosti, činjenice i ić naprijed :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:12 |
|
|
BBC je napisao/la: Čovječe, 17 godina prošlo. Tko se vratio vratio, gotova stvar. Finito. Probudi se u pizdu materinu više. Ta tvoja fantaziranja više mučno i čitati. Dobro nisu baš fantaziranja opet. Dok god neko ima zemlju i nije je prodao postoji šansa. U suprotnom ne vidim ikakvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:13 |
|
|
Ibar je napisao/la: BBC je napisao/la: Čovječe, 17 godina prošlo. Tko se vratio vratio, gotova stvar. Finito. Probudi se u pizdu materinu više. Ta tvoja fantaziranja više mučno i čitati. Dobro nisu baš fantaziranja opet. Dok god neko ima zemlju i nije je prodao postoji šansa. U suprotnom ne vidim ikakvu. Nije ni to čitava poanta. Već je Junuz sebičan. On smjestio guzicu u Zagrebu i očekuje da netko bude u Bosni manjina, bez posla i njemu i sljedećoj generaciji, djeci. Neka se vrati u Zenicu pa pametuje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:15 |
|
|
|
Dobro BBC čovjeku je stalo do tog naroda. Nada će umrijeti s njim a njegovo dijete pak a kamoli unuk pitanje je oće li vidit Zenice ikad i u izletničkom smislu.To je tako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:16 |
|
|
|
Ako ti je do nekoga stalo onda ga savjetuješ da ostane na zapadu, gdje ima relativno bogat život. Ili da ide tamo gdje su njegovi većina, više šanse ima za uspjeti u životu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:17 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja znam da je projekt Trećeg, republike, seljenja Hrvata, bojanja karte u plavo propao.
Nije sad bitno iz kojeg razloga. Danas onih kojima to odgovara je premalo i zapravo je jedini izbor ako Hrvati misle bit politički subjekt - povećanje broja Hrvata. To se može samo na jedan način kratkoročno - povratkom. I to povratkom u bošnjačka i srpska ratna područja.
Što više to bolje. Morat ćemo postat 100 % patrioti, a ne 49 ili 51 %.
Kad već ne možemo plavit, možemo smanjivat utjecaj crvenog i zelenog, to je ionako tako europski.
Uglavnom, vrijeme je za jednak, ako ne i veći, broj hrvatskih predstavnika iz Bosne u vodstvu bh. Hrvata, i punu koncentraciju na središnju Bosnu prije svega.
Pa da vidimo kako će to ići... Od Žepča i Usore do Jajca i Uskoplja. Na tom prostoru treba sačuvat naše ljude. I to je to. Više od toga realno u ovim uvjetima se neda izvest.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:20 |
|
|
BBC je napisao/la: Ako ti je do nekoga stalo onda ga savjetuješ da ostane na zapadu, gdje ima relativno bogat život. Ili da ide tamo gdje su njegovi većina, više šanse ima za uspjeti u životu. Al rodna gruda je rodna gruda. Korijeni... Ljudi tiju prostora su jako navezani na te stvari. I ne puštaju to samo tako. Ali opet, vremena se mjenjaju. Ljudi se mjenjaju. Ono što je nekad bilo toga sad više nema.. Ali pamtiš još..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:22 |
|
|
|
To je stvar pojedinca da odluči sam sa sobom. Rizik je prevelik, da bi im netko sa strane sugerirao što trebaju raditi. Kad im pukne bomba na kućnom pragu, ili zbog križa budu izbodeni u tramvaju, hoće li Junuz na sebe preuzeti odgovornost ? Ili kad budu godinama bez posla i ikakvih primanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos između hercegovačkih i bosanskih Hrvata Postano: 14 svi 2012, 18:23 |
|
|
BBC je napisao/la: Ibar je napisao/la: Dobro nisu baš fantaziranja opet. Dok god neko ima zemlju i nije je prodao postoji šansa. U suprotnom ne vidim ikakvu.
Nije ni to čitava poanta. Već je Junuz sebičan. On smjestio guzicu u Zagrebu i očekuje da netko bude u Bosni manjina, bez posla i njemu i sljedećoj generaciji, djeci. Neka se vrati u Zenicu pa pametuje. Koliko je zračne linije od Zg - Ze a koliko Sz - Mo? Samo govorim gdje treba fokus stavljat, dosad smo imali stav da je bolje ljudima u Stocu, Kninu dat nešto umjesto obnovit im kuće tamo odakle su jer tamo nema života. Taj koncept treba mijenjat. I ne znam jesi li primijetio - u cijeloj BiH smo manjina - doveli nas do toga pametnjakovići poput tebe. Kojima se digne ona stvar na nešto pa nikako da se spusti, iako je objekt žudnje sve dalje, predaleko. Treba bit oportun, činit ono što se može, a ono što se može je ovo što sam naveo. Ali takvi poput tebe bi baš mali getoić, ha?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|