|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 148 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 03 ruj 2013, 10:56 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20758 Lokacija: među zvijezdama
|
Citat: Zlobne konzervativne laži o feminizmu
Ljudi (muškarci i žene) koji su predani feminizmu, primarno borbi protiv seksizma i patrijarhata, često su izloženi borbi protiv namjerne distorzije feminizma u javnosti. Konzervativne struje uspješno su uspjele prikazati feminizam kao "prljavu" riječ, tako da mnogi muškarci i žene, unatoč slaganju s postulatima feminizma ustežu se javno izreći da su feministi. Toliko je pozornosti utrošeno na pokušaje da se ne bude feministom/feministkinjom da nam problem seksističkih političkih smjernica konzervativaca promiču. Evo nekoliko popularnih citata o feminizmu od strane konzervativnih vođa: "Feminizam je uspostavljen da bi se omogućilo manje atraktivnim ženama lakši pristup mainstream kulturi", konzervativni radijski voditelj Rush Limbaugh. Feminizam "potiče žene da ostavljaju svoje supruge, ubijaju svoju djecu, prakticiraju čarobnjaštvo, uništavaju kapitalizam i postaju lezbijkama", televizijski evangelist Pat Robertson. "Feminizam je loša riječ i sve što zastupa je loše. saznajte je li vaša djevojka feministkinja prije nego što produbite vezu. Neke od njih su i lijepe. Ne liče sve na Bellu Abzug." konzervativna aktivistkinja i autorica Phyllis Schlafly Pogrešno prikazivanje feminizma toliko je rašireno da se mnogi progresivni liberalci danas ne identificiraju kao feministi/feministkinje unatoč činjenici da vjeruju u sve što feminizam zagovara. Ne žele da žene ili bilo koja druga skupina bude žrtva zlostavljanja, silovanja, eksploatacije i diskriminacije. Žele da se svi ljudi, bez obzira na rod, seksualnu orijentaciju, rasu i društvenu klasu tretiraju sa poštovanjem i da posjeduju slobodu na vlastiti život. Unatoč vjeri u sve što feminizam zastupa, još uvijek imaju problema proglasiti se feministom/feministkinjom upravo zbog agresivne kampanje degradacije feminizma. Idemo malo proučiti neke od najraširenijih stereotipa o feminizmu. Mi ćemo vam reći koja je prava istina. Feministkinje mrze muškarce i misle da su žene superiornije – ovo je najveći mit i čak neki od najobrazovanijih progresivnih osoba ga smatraju istinitim. Feminizam ustaje protiv seksizma i opresivnih sustava koje nas društvo uči perpetuirati. A to znači da se i muškarce i žene uči da imaju predrasude prema ženama i ograničavaju njihove mogućnosti. Svrha feminizma je da iskorijeni seksizam i sklonost opresivnom razmišljanju kod žena i muškaraca, ne da iskorijeni muškarce. Davanje slobode ženama ne oduzima tu istu slobodu muškarcima. U feminizmu nema pobjednika i gubitnika – u feminizmu svi pobjeđuju. Samo žene mogu biti feministi – bilo tko tko je predan suzbijanju seksizma i opresije može biti feminist, uključujući i muškarce. Kao što i bijelci mogu sudjelovati u borbi protiv rasizma tako i muškarci mogu sudjelovati u borbi protiv seksizma. Da bi zaustavili seksizam moramo pomoći muškarcima da identificiraju i zaustave seksističko razmišljanje i djelovanje. Feminizam pomaže muškarcima da se oslobode od okova tradicionalističke muške uloge i ne prihvaćaju patrijarhalnu definiciju muževnosti bazirane na seksualnoj i fizičkoj snazi, sposobnosti za borbu, nemogućnosti izražavanja emocija i ulozi uzdržavatelja kao jedinoj koju mogu imati u obitelji. Feministi se potiču i podržavaju na otkrivanje i ostvarivanje sretnog i potpunog života. Tako da ne samo da feministi mogu biti i muškarci, feminizam treba muškarce i muškarci trebaju feminizam! Feminizmu je stalo samo do žena – s obzirom na naziv, mnogi ljudi misle da je feminizam ženska stvar, ali feminizam je važan svima, ne samo ženama. Iako je prva preokupacija feminizma bila fokusirana na probleme povezane sa stanjem žena, žene ne prolaze kroz život samo kao žene nego kao žene različitih rasa, društvenih klasa, seksualne orijentacije i dr. Unutar samog feminističkog pokreta postojao je trenutak usporavanja kada se počelo prigovarati sa se pokret bavi samo problemima bijelih žena, pripadnica više klase. Kao rezultat feminizam je proširio svoje fokuse na druge društvene skupine koje prolaze isto i na to kako moć i privilegije se križaju i utječu na svakodnevne živote žena. Posljedično se shvatilo da su svi – žene, muškarci, LGBTQ zajednica, ljudi druge rase, siromašni itd. – zlostavljani na društveno prihvatljive načine zbog pripadnosti određenoj klasi. Iskreno, ne postoji osoba koja nije prisiljena na ispunjavanje određene uloge od strane društva i kažnjena kada to ne čini. Zato feminizam zastupa oslobođenje za sve. Seksizam više ne postoji pa stoga nema više potrebe za feminizmom – postoje određeni ljudi koji vjeruju da je seksizam mrtav i da nema više potrebe za feminizmom. Po "njima nije sve tako loše", "ljudi samo prigovaraju" ili "tako stvari jednostavno funkcioniraju". Ali pogledajmo oko sebe. Svi poznajemo žene i djevojke koje su bile žrtvama seksualnog zlostavljanja, problemima s vlastitim tijelom, napastovanja na ulici i obiteljskog nasilja. Popularna kultura uči naše mlade kćeri da moraju biti mršave, nositi oskudnu odjeću, biti seksi ali ne droljaste i da se fokusiraju na svoj izgled a ne na svoje obrazovanje. Mnogi muškarci još uvijek vjeruju da atraktivna žena želi mušku pozornost iako kaže suprotno, prosuđuju ženu po tome žele li ili ne seksati se sa njima, ili tretiraju žene kao da su "samo curke". Mnogi muškarci poštuju žene ali još uvijek ne znaju reagirati kada njihovi prijatelji počnu zviždati za ženama na cesti, kada vide prijatelja da iskorištava djevojku koja je previše popila, ili kada doznaju da je njihova djevojka bila silovana ili seksualno napastovana. Da je seksizam mrtav te stvari se ne bi događale. Ali događaju se. Zar ne želite to promijeniti? Feministkinje su ljutite iracionalne osobe – hajdemo malo pogledati oko čega se feministkinje ljute. Jedna od četiri djevojke i jedan od šest dječaka će biti seksualno napastovani do svoje osamnaeste godine. Jedna od četiri žene su žrtve silovanja ili pokušaja silovanja na fakultetu. 52 posto homoseksualnih žena i muškaraca prijave barem jedan slučaj seksualnog odnosa sa partnerom istog spola pod prisilom. 99 posto počinitelja su muškarci. Dvije od tri žrtve poznaje počinitelja. 54 posto seksualnih zločina se ne prijavljuje policiji. 97 posto silovatelja ne provede ni jedan dan u zatvoru. Prosječna kazna za silovanje je četiri mjeseca. Dovoljno? Zbog toga se feministkinje čine ljutima ali zasigurno nismo iracionalne oko razloga naše ljutnje. Ako to trebamo izreći na glas da bi ustali zbog žena, muškaraca i djece žrtava silovanja i riskirati da istovremeno izgledamo "ljutito" i "neženstveno" onda ćemo to učiniti. A vi ne biste? Feministkinje su sve "butch" lezbijke – svakako da ima feministkinja koje su "butch" lezbijke i mi smo ponosne na njih. Isto tako ima i mnogih feministkinja koje su heteroseksualne i izgledaju tradicionalno ženstveno i na njih smo isto ponosne. Prihvaćamo ljude bilo kakvih osobina koji se bore za jednakost i prepoznaju ljudskost u svim "vrstama" ljudi. I ne sviđa nam se korištenje homofobije kao oružja zastrašivanja žena da se ne priključe feminističkom pokretu. Feministkinje ne briju svoj pazuhe ni noge – neke briju, neke ne, ali što se to vas tiče? Ženina vrijednost se ne mjeri po tome koliko je bez dlaka. To je njezin izbor. Kao i onaj muškarca da si obrije lice. Znate, feministkinje zapravo ne zanima što vam je ispod pazuha. Nas zabrinjava pritisak na žene da izgledaju na određeni "prihvatljiv" način. Kao na primjer u gore navedenom stereotipu. Feministkinje nemaju smisla za humor – zapravo mi mislimo da imamo poprilično smisla za humor. Sposobne smo ispričati vic bez da bilo koga povrijedimo, ponizimo i obezvrijedimo. Ne šutimo kada se netko izruguje na račun određenog roda, rase, klase i seksualne orijentacije ili ako upotrebljavaju stereotipe koji potiču predrasude. Da se netko izruguje iz vas i vaše obitelji, zar ne biste htjeli da netko nešto kaže u vašu obranu? Feministkinje su beskorisne – da su feministkinje beskorisne žene ne bi mogle upravo sada slobodno čitati ovaj članak. Zahvaljujući feministkinjama prošlosti, žene se mogu školovati, glasati, biti na političkim pozicijama, birati hoće li raditi kod kuće ili ne, odlučiti hoće li imati djecu ili ne i izabrati hoće li, kada i za koga se udati. Toliko činjenica danas uzimamo zdravo za gotovo koje su rezultat borbe ranih feministkinja. Nadamo se da će buduće generacije moći zahvaliti nama na stvaranju budućnosti u kojoj su svi sigurniji i slobodniji!
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 03 ruj 2013, 11:40 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Naravno da nigdje nisam odobravala te nepravde, osobito koje se tiču obiteljskih drama.U principu sam protiv razvoda i vjerujem u brak kao instituciju.Svjesna sam činjenice da roditelji ( kako majka, tako i otac ) znaju iskorištavati djecu da bi nanijeli nepravdu i bol supruzniku.To je pogrešno i cenatar za socijalnu skrb, organi pravosudja i ostale insitucije trebale bi se baviti jedino djetetovom dobrobiti.
Eto propusti se dešavalu i ja mogu objektivno sagledati razloge.Ne tvrdim da nema takvih slučajeva, što je opet kazem nedopustivo.
Za odluku o mom potomstvu nekad u budućnosti, mislim da sam u potpunosti u pravu.Ne zivim u USA i školovanje u EU je besplatno, tako da čisto sumnjam da ću ikad biti dovedena pred tezak izbor " koga školovati " Ja ti kažem da na temi ravnopravnost muškaraca i žena koju bi ti pretvorila u "ravnopravnost" žena ima se što reći i o ravnopravnosti muškaraca. I da te teme nisu nimalo smješne nego ozbiljne. Kad te cijeli sustav gazi jer si "pogrešnog" spola onda je to nešto jako važno. Pogotovo naspram "opasnosti" "seksističkih" komentara prolaznika koji te nikako u životu ne diraju osim kao pozadinska buka. Vremena se mijenjaju...
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 03 ruj 2013, 11:47 |
|
|
I ovo o feminizmu je... O svemu danas možeš muljati. Mogu se i feministice izrugivati i prikazivati kao poludjele babetine sa margine društva mogu se i konzervativni muškarci proglašavati za zadrte šoviniste, itd. To nije važno. Svakog možeš prikazati i kao heroja i zlikovca. Ovisno o količini medijske moći. Važne su činjenice. Ako se cijeli sustav pokrene u trenutku kad 18% više muškaraca studira nego žena, kako bi postigli "ravnopravnost" i kako bi više žena studiralo onda kakvog opravdanja ima da cijeli nastavlja sa ciljem da više žena studira kako bi se postigla "ravnopravnost" kad u sustavu 26% više žena studira nego muškaraca ako nam je ravnopravnost bila cilj? Naravno, očito da nam nije bila cilj. Ponavljam ja sam za ravnopravno ali i slobodno društvo. A slobodna društva su po prirodi nejednaka, iako svi imaju ista prava. I osim ako nema institucionalne nepravde i razlike u pravima, a ne u rezultatima nema opravdanja za tiradu "ravnopravnosti". Da Volvoksu nije počela škola i on bi me podržao.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 03 ruj 2013, 12:04 |
|
|
doc je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Naravno da nigdje nisam odobravala te nepravde, osobito koje se tiču obiteljskih drama.U principu sam protiv razvoda i vjerujem u brak kao instituciju.Svjesna sam činjenice da roditelji ( kako majka, tako i otac ) znaju iskorištavati djecu da bi nanijeli nepravdu i bol supruzniku.To je pogrešno i cenatar za socijalnu skrb, organi pravosudja i ostale insitucije trebale bi se baviti jedino djetetovom dobrobiti.
Eto propusti se dešavalu i ja mogu objektivno sagledati razloge.Ne tvrdim da nema takvih slučajeva, što je opet kazem nedopustivo.
Za odluku o mom potomstvu nekad u budućnosti, mislim da sam u potpunosti u pravu.Ne zivim u USA i školovanje u EU je besplatno, tako da čisto sumnjam da ću ikad biti dovedena pred tezak izbor " koga školovati " Ja ti kažem da na temi ravnopravnost muškaraca i žena koju bi ti pretvorila u "ravnopravnost" žena ima se što reći i o ravnopravnosti muškaraca. I da te teme nisu nimalo smješne nego ozbiljne. Kad te cijeli sustav gazi jer si "pogrešnog" spola onda je to nešto jako važno. Pogotovo naspram "opasnosti" "seksističkih" komentara prolaznika koji te nikako u životu ne diraju osim kao pozadinska buka. Vremena se mijenjaju... Pa ima se sigurno reći dosta i o ravnopravnosti muškaraca, odnosno diskriminaciji.Ne sporim ja da je i ta pojava kao štetna prisutna u društvu. Medjutim stanje ne moze biti toliko alarmantno kao u slučaju zenske populacije.To su većinom pojedinačni izolirani slučajevi.Zene su većinom zrtve seksualnog nasilja, nasilja u porodici, fonansijski su ovisne o muzevima, šefovi ih zlostavljaju na poslu i ucjenjuju i sl. Slučaji muškaraca su izolirani po ovim pitanjima.To su činjenice.Koliko je muškaraca zrtava seksualnog ili obiteljakog nasilja u HR ?Procentualno ?A svaka treća zena je zrtva bilo jednog, bilo drugog.To je neumoljiva statistika. I onda se nadješ ti da prezentiraš koliko je procentualno zena na fakultetima i kako sustavno diskriminiraju muškarce ..Mislim..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 03 ruj 2013, 12:23 |
|
|
doc je napisao/la: I ovo o feminizmu je... O svemu danas možeš muljati. Mogu se i feministice izrugivati i prikazivati kao poludjele babetine sa margine društva mogu se i konzervativni muškarci proglašavati za zadrte šoviniste, itd. To nije važno. Svakog možeš prikazati i kao heroja i zlikovca. Ovisno o količini medijske moći. Važne su činjenice. Ako se cijeli sustav pokrene u trenutku kad 18% više muškaraca studira nego žena, kako bi postigli "ravnopravnost" i kako bi više žena studiralo onda kakvog opravdanja ima da cijeli nastavlja sa ciljem da više žena studira kako bi se postigla "ravnopravnost" kad u sustavu 26% više žena studira nego muškaraca ako nam je ravnopravnost bila cilj? Naravno, očito da nam nije bila cilj. Ponavljam ja sam za ravnopravno ali i slobodno društvo. A slobodna društva su po prirodi nejednaka, iako svi imaju ista prava. I osim ako nema institucionalne nepravde i razlike u pravima, a ne u rezultatima nema opravdanja za tiradu "ravnopravnosti". Da Volvoksu nije počela škola i on bi me podržao. Već sam ti pojasnila da u teorije urote na nivou sustava ne vjerujem Vjerujem da ima odredjenih nepravilnosti no da to nije nikakva zavjera, nego pogreška.Ti si se zakačio za jedan aspekt zivota dok u potpunosti ignoriraš mnogo bitnije.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 03 ruj 2013, 12:25 |
|
|
A ne ne. Nećemo tako.
Ja sam ti pokazao sustavnu diskriminaciju. Ti bi to omalovažavala nazivajući pojedinačnim slučajevima.
Postotno ne znam. Mada se sve više pojavljuju studije koje pokazuju da je i fizičko i psihičko nasilje nad muškarcima neevidentirano (sramota, stigma...). Neki čak idu do toga da je 40% obiteljskog nasilja upereno protiv muškaraca.
Eto ja nisam u životu vidio ni nasilje nad ženom, a bome niti muža koji naređuje i ponižava ženu, ali zato sve češće vidim maltretiranje, ponižavanje i vrijeđanje muškaraca od strane žena...i to je kao ok. Nije.
Da ne govorimo o znanstvenim istraživanjima koja potvrđuju da psihička bol boli više od fizičke. Šta više boli slomljeno srce ili šamar?
Pa imamo situaciju da žena konstantno vrijeđa muža, on pukne, ošamari ju i onda je on nasilnik, a ona jadna...
O stvarnom nasilju nad ženama kojeg naravno ima, ne govorim. To je strašno. Ali prezentiram drugu stranu.
Pa je izašao podatak da je u 90% slučajeva kad žene u brakorazvodnoj parnici prijave muževe da zlostavljaju dijete, da bi dobile skrbništvo, prijava lažna.
Heej! Žena te optuži da si zlostavljač djece i to je ok. Jel ti znaš kakve to posljedice ima? Nikome ništa, onda se samo šalila.
O lažnim prijavljivanjima za silovanje isto tako. Iako ima takvih slučajeva niti jedna žena za to odgovarala nije. Stigma silovatelja halo?
On bi dobio zatvor da je silovao, a ona za lažno prijavljivanje i uništavanje života? Trebala bi dobiti istu takvu kaznu.
I onda se ja nađem...a šta to nije diskriminacija i time se nebi trebali baviti?
Ajmo za promjenu opet malo o ženama.
Nađem se nego šta da se nađem.
I uopće mi nije bitno za priču ako je žrtva neke aktivnosti 5% muškaraca i 15% žena. Šta to znači koncentrirat ćemo se na žene, a ovih 5% žrtava muškog spola je ionako nebitno. Jer šta imamo pričat o tome kraj ovih 15%.
Šta smo do toga došli? I mi smo postigli ravnopravnost i napredni smo.
Svaka žrtva, nevezano o ičemu ima pravo na zaštitu i svaki kriminalac nevezano o ikakvim karakteristikama mora odgovarati.
To je ravnopravnost.
I to je napredno.
Mislim...
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 03 ruj 2013, 12:29 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Već sam ti pojasnila da u teorije urote na nivou sustava ne vjerujem Vjerujem da ima odredjenih nepravilnosti no da to nije nikakva zavjera, nego pogreška.Ti si se zakačio za jedan aspekt zivota dok u potpunosti ignoriraš mnogo bitnije. Ne omalovažavaj diskriminaciju i nepravdu nazivajući je urotom. Nije urota na nivou sustava nego je feminizirani sustav u kojem žene na poziciji moći suosjećaju sa ženama zato jer su žene, a ne zato jer zaslužuju dobiti neko pravo. A to je ono isto za što se prije optuživao muški sustav. Eto baš jučer gledam kako Katharine Hepburn palmudi kako je muški sustav nepravedan prema ženama i kako će se to promijeniti kad bude više žena jer one nisu kao muškarci, one su pravedne i one suosjećaju i sa muškarcima i sa ženama. Frišku figu. Diskriminaciju smo zamjenili diskriminacijom. I žene se pokazuju jednako podložne favoritizmu kao i muškarci. A to je nešto što nije dobro.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 03 ruj 2013, 12:34 |
|
|
Silovanje je moguće medicinski dokazati.Znamo oboje..To su nebuloze da zbog nečije izjave mozeš zaglaviti robiju.Beskrupoluzno mi je od strane majke da dijete koristi i optuzuje oca za seksualno napastvovanje no sigurna sam odnosno znam da su ljudi spremni na sve..Tako da ne sporim takve slučajeve.Medjutim to je pakao za dijete.Pa svaka zena koja bi tim metodama pokušala diskreditirati bivšeg muza je bolesna psihički.
Što se tiče nasilja ..Za njega nema opravdanja.Bez obzira što zena rekla muz je ne smije udariti.U tom se nikad nećemo sloziti.Jer nisam za batinjanja ni djece ni zena.Te su mi odgojne metode strane i osudujem ih. Ne zanima me ničija niska tačka ključanja.Kontrola mora postojati..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 05 ruj 2013, 00:52 |
|
|
Nešto u ženskom biću stalno čeka nekakav prevrat, i novi ustroj. Kakvoj li se to ona pobuni nada... Često mi se čini da je ljubav koja spaja muškarca i ženu samo tanka linija primirja u vječitom ratu za dominaciju.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 05 ruj 2013, 11:22 |
|
|
Citat: MOSUO - POSLJEDNJI MATRIJARHAT NA ZEMLJI?
Žene plemena Mosuo se ne udaju i nemaju riječi za pojmove 'otac' i 'muž'. Talijanski fotograf Luca Locatelli proveo je mjesec dana dokumentirajući život Mosuo plemena na jugu Kine, koje se najčešće opisuje kao posljednje matrijarhalno društvo na zemlji. "Njihov način života polako se mijenja, ali osjeća se ponos u načinu na koji žive. Muškarci i žene poprilično su ravnopravni" rekao je Locatelli za Guardian.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 05 ruj 2013, 11:28 |
|
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 05 ruj 2013, 11:36 |
|
|
Citat: “Zaklete device” u Albaniji su žene koje su još tokom rane mladosti odlučile ili bile primorane od strane porodice da život provedu kao muškarci. One su glava kuće, svi im se obraćaju u muškom rodu, a zaklinju se da život provedu nevine.
Stara tradicija Kanun nalaže ovim modernim “Virdžinama” da nose pantalone, kape i ručne satove, dok žene oblače suknje i nose marame oko glave. Život žena vredi kao pola muškarčevog, a upravo je odevanje jedan od najvažnijih simbola razlikovanja muškaraca i žena sledbenika ove tradicije.
Žene mogu po rođenju birati pol koji žele, pa tako mogu postati muškarci ili nastaviti da žive kao pripadnice lepšeg pola. Ukoliko odluče da slede svoje muške pretke, potrebno je samo da se adekvatno obuku i ne prepuštaju seksualnim zadovoljstvima.
Jednostavno rečeno, Albanka koja se oblači kao muškarac je muškarac. Onda Doc dodje pričati o feminiziranom sustavu i diskriminaciji muškaraca.Jeste, kako da nije ?Ali uzroke ne navodi..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 06 ruj 2013, 13:12 |
|
|
doc je napisao/la: To što feministice imaju viziju kakve bi žene trebale biti, a žene svojom voljom biraju drugačije to nije znak "neravnopravnosti". Što se mene tiče, u citiranom je suština i odgovor na sva pitanja iz naslova.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 06 ruj 2013, 13:15 |
|
|
Nije znak je podloznosti i slabe volje dijela zenske populacije.I nemaju feministice s tim veze nego karakter.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 06 ruj 2013, 14:00 |
|
|
U krivu si, a i rečenica je prilično traljavo sastavljena. Karakter je uvek odlučujući i nema potrebe da se ističe.
Letimično sam pročitala temu i vidim da se nisi uklopila, terala si po svom a suština ti je prilično izmicala.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 06 ruj 2013, 14:49 |
|
|
Ksenija je napisao/la: U krivu si, a i rečenica je prilično traljavo sastavljena. Karakter je uvek odlučujući i nema potrebe da se ističe.
Letimično sam pročitala temu i vidim da se nisi uklopila, terala si po svom a suština ti je prilično izmicala. Ako je karakter odlučujući zašto ti umireš povladjujući docu po temama ? Obzirom da ti se obično moje teme ne dopadaju pitam se zašto uvijek redovno repliciraš na njima.Ionako nemaš što za napisati, osim ako to neće biti neki jalov pokušaj omalovazavanja ili podvladjivanja muškom spolu koji je slučajno na temi.Zašto ? Pa u cilju kako da sugovornika dovedeš u sukob sa mnom. Lijepo smajliće, korisnija si mnogo A učinak ti nije ne zamjećen od ispraznih i nemaštovitih osoba sličnih tebi.Meni zanimljivo a ti sretna Ugodan dan.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 06 ruj 2013, 16:13 |
|
|
Moj savet: pročitaj temu od početka, sebe preskoči obavezno, doca čitaj ali po nekoliko puta ako ti i to išta bude pomoglo. Čak i ZGabriel je ostavila mnoogo jači post od svih tvojih. Hajde mala na zadatak, ne možeš ceo život lupetati.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 06 ruj 2013, 16:25 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Moj savet: pročitaj temu od početka, sebe preskoči obavezno, doca čitaj ali po nekoliko puta ako ti i to išta bude pomoglo. Čak i ZGabriel je ostavila mnoogo jači post od svih tvojih. Hajde mala na zadatak, ne možeš ceo život lupetati. Savjet od zene koja je 50% postova napisala o smajlićima.Savjet o zene koja glumi samosvjesnost na temi o prezimenima, a ovdje beskičmenjaka na kub.Imate strah od doca pa ga gladite i povladjujete mu ? Preskočiću tebe i ZGabi Mozete VI mene ? To se trudim danima.No uporno manjak svog intelekta nadoknadjujete kačeći se na moje upise i teme.Izgledate pomalo patetično u nastojanjima da se istaknete.No dalje od smajliće nemate potencijala ni dupeulizivajući se muškoj populaciji dogurati. Sve kontam da se miror zeza na tvom nicku i pravi drugarici društvo I ne moraš se truditi replicirati.Nesposobna si za neki novitet. U upisu a i općenito intelektualno ne dominiraš Mada si ubijedjena u suprotno.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 06 ruj 2013, 19:45 |
|
|
Feminizam, komunizam, humanizam... ima dosta izama protiv boga i njegovog ustroja čovječanstva, pa i svijeta općenito. Mi živimo u vremenu koje se otvoreno okrenulo na boga. Jer da bi žena bila na vrhu, muškarac mora biti na dnu. Feministice vjeruju u sve ali ne i u jednakost spolova. To su gluposti svakome sa makar malo zdravog razuma. I to je samo kick start za špiku o rodnoj supermaciji žena. Dakle, u svijetu kojim bi vladale žene nema mjesta za OCA, sina, i duha svetoga. U izboru između đavola i boga, nemam iluzija kojoj strani naginje feminizam.
|
|
Vrh |
|
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 09 ruj 2013, 14:41 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja imam suprotna iskustva.Mladje neudate profesorice uvijek su se furale na ljepuškaste momke iz razreda.Mi cure smo bile potlačene.Ne mogu ni danas da skontam opravdan razlog, ali je tako upravo bilo.Da li su se osjećale dovoljno mlado i blisko nama učenicima pa da je tu bilo i osobnih simpatija prema dječacima iz razreda, ne mogu sa sigurnošću tvrditi.Profesorice srednjih godina djelomično su bile objektivne i mozda malo favorizirale nas cure.
Ponašanje profesora nije ovisilo o zivotnoj dobi nego o interesovanjima.Mene je maltretirao jedan iz tjelesnog.Mislim da je imao nerealna očekivanja, u vezi moje zainteresiranosti za taj predmet.Kontrolirao nam je duzinu nokata, da ne bi slučajno povrijedile jedna drugu u zaru igre.Uglavnom bezvezne stvari. Penjanje uz neke konopce i slične vratolomije su mu bile specijalnost.
Momci su listom imali najbolje ocjene.S njima je imao drugarski odnos.Vodio je i fudbal pa su ga dodatno obozavali. Bila je željna...zna se čega. Eto, to ti je razlog.
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 09 ruj 2013, 15:47 |
|
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 09 ruj 2013, 15:50 |
|
|
Ovo su sve Amerikanke Evropske zene su druga priča.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 09 ruj 2013, 16:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25695 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nekoć se mislilo da će to ravnopravnosti moškarca i žene doći kada se oni budu zajedno školovali i zajedno radili. To je doprinijelo smanjenju razlika ali one su ipak ostale.
Danas mnogi misle da će do brisanja neravnopravnosti doći aktivnim služenjem žena u vojsci, policiji i još nekim stvarima, kao npr. da one budu vjerski službenici - svećenice, ravnopravne sa muškarcima.
Ja osobno mislim da će do istinske ravnopravnosti doći tek onda kada muškarci i žene budu bili zajedno na robiji, potpuno izmješani, a da se zbog toga žene ne osjete nimalo ugroženim, niti da zbog toga red u tim ustanovama bude doveden u pitanje.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 09 ruj 2013, 17:18 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Naklapanje... Dosta je pročitati komentare i vidjeti kaos u žeMskim glavama: http://community.nytimes.com/comments/w ... ire-t.htmlSo, the conclusion among leading (female) sexologists is: Women are selfish narcissists who don't know what they really want, except that, underneath it all, what they really want is to be ravished against a wall in a dark alley by a stranger. Well! Any man could have already told you that!
|
|
Vrh |
|
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Ravnopravnost žena i muškaraca u svijetu još je uvijek mit Postano: 09 ruj 2013, 17:40 |
|
|
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|