HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 sij 2025, 12:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 254 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere?
PostPostano: 05 ruj 2012, 12:26 

Vrbosna HR je napisao/la:
kako teško?
zar nisu snimljeni i dokumentirani njihovi gnjusni obredi u šumi bohemian?
a to je samo jedan slučaj od mnoštva.

sorry što trolam, al morao sam.
:zubati

It's probably me...

Vrh

Naslov: Re: Zašto su ljudi sa Balkana većim dijelom primitivci koji vjeruju u razne teorije zavjere?
PostPostano: 05 ruj 2012, 12:36 

jozo moj, di ima (sotonskog)dima ima i (paklene)vatre
rekli bi stari: *đava kolo vodi*

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 12:42 

jozo moj, di ima (sotonskog)dima ima i (paklene)vatre
rekli bi stari: *đava kolo vodi*

ne možeš to ovim ćafirima objasnit. :neznam

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 12:47 

zanimljivo mi to kako se nečije mišljenje, izneseni stav koje odstupa od šablona medijske propagande automatski proglašava *teorijom* i to *zavjere*, a osobu koja iznese navedeno, stavlja u koš sa luđacima ili poremećenim ličnostima željnih medijske pažnje

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 12:53 

zanimljivo mi to kako se nečije mišljenje, izneseni stav koje odstupa od šablona medijske propagande automatski proglašava *teorijom* i to *zavjere*, a osobu koja iznese navedeno, stavlja u koš sa luđacima ili poremećenim ličnostima željnih medijske pažnje

meni je recimo iz ove današnje perspektive zanimljivo promatrati kako moji prijatelji kojima sam o nekim stvarima govorio prije 5-6 godina sada odjednom pomalo nadolaze na to. valjda je to inducirano ovom krizom i pokretima poput Occupy Wall Street i još kojekakvim dokumentarcima. :)

dok sam ja recimo od tih stvari potpuno ohladio, pa promatram sa određene distance.

zanimljivo mi je kako se to sve više i više ljudi "inficira" time.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 12:57 

Graničar Jozo je napisao/la:

meni je recimo iz ove današnje perspektive zanimljivo promatrati kako moji prijatelji kojima sam o nekim stvarima govorio prije 5-6 godina sada odjednom pomalo nadolaze na to. valjda je to inducirano ovom krizom i pokretima poput Occupy Wall Street i još kojekakvim dokumentarcima. :)

dok sam ja recimo od tih stvari potpuno ohladio, pa promatram sa određene distance.

ljudi se bude Bogu hvala
počinju uviđati da nešto nije u redu, i normalno, ljudska znatiželja ih dovede do alternativnih pogleda na situacije koje kulminiraju u današnjem vrlom novom svijetu

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:06 

Graničar Jozo je napisao/la:

ljudi se bude Bogu hvala
počinju uviđati da nešto nije u redu, i normalno, ljudska znatiželja ih dovede do alternativnih pogleda na situacije koje kulminiraju u današnjem vrlom novom svijetu

evo jedna paralela. kad sam bivšeg poslodavca pitao koje dionice kupiti, a koje prodati kaže kad ulica počne kupovati vrijeme je izlazak iz posla.

tako da mi je na kraju ostalo upitno misle li to ljudi svojom glavom ili je i to na neki način put manjeg otpora.

olako prihvatiti određene teorije je isto kao i olako ih odbaciti. naime, jako glupo.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:12 

ljudi se bude Bogu hvala

Tko se probudio?Znaš li bilo koga da mijenja recimo grad za selo i sl.?

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:14 

Sva ova propaganda protiv braće Lijanović (naime oni su čisti primjer pravog privrednika u BiH) sve te afere su izmišljene s ciljem uništenja jednog takvog kvalitetnog proizvođača i vrhunskog političara kao što je Jerko Lijanović, njihova participacija u vlasti nije nikakvo oduzimanje prava Hrvata ili slučajno pljačke proračuna, sve je to nečija mašta, posebno se ovo odnosi na ono famozno plaćanje glasova , ljudi prestanite lagati!!!!!!.Ljudi prestanite biti primitivni!!! =)) =))

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:15 

Citat:
olako prihvatiti određene teorije je isto kao i olako ih odbaciti. naime, jako glupo

:palacgore1
to je to jozef
ljudi se prave jako, jako pametni a stvarnosti misle tuđom(big brader) glavom

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:39 

Mar-kan je napisao/la:
ljudi se bude Bogu hvala

Tko se probudio?Znaš li bilo koga da mijenja recimo grad za selo i sl.?

pun k. splićana minja grad za selo tj. idu u dugopolje

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 17:17 

Istina je ovo za Spliće i Dugopolje.
Jedan moj prijatelj iz Splita se odlučio na taj potez.
Ipak,nije to ljubav za selom i čistim zrakom nego obična računica.
Cijene nekretnina u Splitu su astronomske.
Svatko će radije dati novce za zemljište pa polako,nego iskeširati silu novca za 33 m/2. na destom katu.
Čista računica,ništa drugo.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 17:26 

zmajček je napisao/la:
Istina je ovo za Spliće i Dugopolje.
Jedan moj prijatelj iz Splita se odlučio na taj potez.
Ipak,nije to ljubav za selom i čistim zrakom nego obična računica.
Cijene nekretnina u Splitu su astronomske.
Svatko će radije dati novce za zemljište pa polako,nego iskeširati silu novca za 33 m/2. na destom katu.
Čista računica,ništa drugo.

Čime se bave ti ljudi iz Dugopolja?Btw,zar je Dugopolje selo?

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 17:29 

Možda i najuspješnija poslovna zona u RH, Dugopolje sve više postaje elitno naselje kraj Splita .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 17:30 

Wind je napisao/la:
Ne vjerujem da su Balkanci skloniji teorijama zavjere u odnosu na ostale u svijetu. Normalno da su teorije zavjere uzrokovane needuciranošću, jer samo zdrav mozak može zamjetiti da su te zavjere tehnički nemoguće. Za izvođenje takvih zavjera i održavanje istih u tajnosti bi bila potrebna hrpa ljudi od kojih nikad ne bi smjela procuriti ni najmanja informacija. A to vidimo na raznim aferama koje su ugledale svijetlo dana i kad su bile involvirane samo dvije individue. Npr,nikad svijet ne bi sazno za Moniku i Klintona da netko od njih nije progovorio. Čak ni to nije moguće bilo držati u tajnosti a kamoli zavjere za čiju organizaciju je potrebno više tisuća upućenih. U najviše slučajeva se zavjere koriste za sakrivanje osobnih-kolektivnih grešaka i nesposobnosti. Uvijek je lakše kad je za nečije osobno-kolektivno zlo kriv netko drugi , a pogotovo kad se taj drugi ne može uloviti ni za glavu ni za rep. Npr teorija zavjere iz bliske povijesti Balkana,nismo mi zakuhali rat predvođeni primitivnim vjerskim i nacionalističkim nagonima , protjerali jedni druge i treće, ubijali jedni drugima djecu, mučili jedne druge u logorima,nego su NEKE misteriozne sile sa zapada iskonstruirale ove sukobe na Balkanu iz nikom poznatih razloga, je vrhunac gluposti.

Naravno,sve je to naše autohtono,od vjere do ideja o nacijama,revolucijama,demokraciji itd... :kava

Baci pogled na povijest franjevaca u BiH,preporučujem fra Ignjacija Gavrana npr.Da vidiš igrica i igrica...

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 17:33 

Zadar1993 je napisao/la:
Možda i najuspješnija poslovna zona u RH, Dugopolje sve više postaje elitno naselje kraj Splita .

Znači,nije selo.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 17:37 

Mar-kan je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Znači,nije selo.

Definitivno ne .

Prije 4 godine da, danas je to već gradić .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 18:41 

Ne može se Dugopolje nazvati ni gradićem ni selom.
To je mjesto :zubati

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 18:43 

ljudi vi neznate o čemu pričate
neznam koliko vas je bilo u dugopolju uopće
ako se na širem području nekog sela(ili mjestašca) nalazi poslovna zona i ulaz na autocestu to ga ne čini gradom niti gradićem
nije dugopolje benzinska postaja kod medike

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 19:01 

ljudi vi neznate o čemu pričate
neznam koliko vas je bilo u dugopolju uopće
ako se na širem području nekog sela(ili mjestašca) nalazi poslovna zona i ulaz na autocestu to ga ne čini gradom niti gradićem
nije dugopolje benzinska postaja kod medike

Znam, ali ima potencijal, gospodarsku strukturu i broj stanovnika koji puno više liči na grad nego neka druga mjesta u RH koja imaju status grada.
Poslovna zona čini svoje kume, kao i izlaz sa autoceste, privlači ljude čak i stvara od nekoć selendre gradić.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 20:42 

Mar-kan je napisao/la:
Wind je napisao/la:
Ne vjerujem da su Balkanci skloniji teorijama zavjere u odnosu na ostale u svijetu. Normalno da su teorije zavjere uzrokovane needuciranošću, jer samo zdrav mozak može zamjetiti da su te zavjere tehnički nemoguće. Za izvođenje takvih zavjera i održavanje istih u tajnosti bi bila potrebna hrpa ljudi od kojih nikad ne bi smjela procuriti ni najmanja informacija. A to vidimo na raznim aferama koje su ugledale svijetlo dana i kad su bile involvirane samo dvije individue. Npr,nikad svijet ne bi sazno za Moniku i Klintona da netko od njih nije progovorio. Čak ni to nije moguće bilo držati u tajnosti a kamoli zavjere za čiju organizaciju je potrebno više tisuća upućenih. U najviše slučajeva se zavjere koriste za sakrivanje osobnih-kolektivnih grešaka i nesposobnosti. Uvijek je lakše kad je za nečije osobno-kolektivno zlo kriv netko drugi , a pogotovo kad se taj drugi ne može uloviti ni za glavu ni za rep. Npr teorija zavjere iz bliske povijesti Balkana,nismo mi zakuhali rat predvođeni primitivnim vjerskim i nacionalističkim nagonima , protjerali jedni druge i treće, ubijali jedni drugima djecu, mučili jedne druge u logorima,nego su NEKE misteriozne sile sa zapada iskonstruirale ove sukobe na Balkanu iz nikom poznatih razloga, je vrhunac gluposti.

Naravno,sve je to naše autohtono,od vjere do ideja o nacijama,revolucijama,demokraciji itd... :kava

Baci pogled na povijest franjevaca u BiH,preporučujem fra Ignjacija Gavrana npr.Da vidiš igrica i igrica...

Hvala na preporuci!

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012, 17:46 

Zanimljivo je da temu sa ovim naslovom je otvorio niko drugi do moderatora!!!

Samo zato što se određeni dio ljudi zanima za nešto što nije dio mainstreem informacija

okarakterizirao si ih kao primitivce i slabo obrazovane? Pa to je isto i kao kad ti sarajlija kaže za

eru da je kamenjarac i fašist.

Inače foruma koji se bave nečim što se podrugljivo naziva teorija zavjere ima poprilično malo i treba

se potruditi da nabaš na njih a da ozbiljno razrađuju tu tematiku, dalje od likova kao što su aleks džouns i

onaj Ajk , ovaj prvi debeli ružni prdonja kojeg je lako diskreditirati i čijih 98% informacija su irelevantne

a drugi i ako nešto ubode počne o gmazovima tako da zapravo oni i služe sa sprdačinu. E takvih ti je foruma cca 0.3%.

Na ovih ostalih 99.7% foruma ili nema takvih rasprava, ili su površne ili je posrijedi generaliziranje bez

točnih informacija, ili moderator otvara temu nazivajući ljude primitivcima i neobrazovanim.

Btw i nema potrebe za takvim temama na ovom forumu jer i nema ljudi od kojih bi nešto naučio

niti su ljudi spremni da mijenjaju svoja uvjerenja.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2012, 18:02 

POL_GASOL je napisao/la:
Btw i nema potrebe za takvim temama na ovom forumu jer i nema ljudi od kojih bi nešto naučio niti su ljudi spremni da mijenjaju svoja uvjerenja.

Eto,kad promijeniš to uvjerenje... :zubati

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2012, 16:55 

Citat:
Požarima prokrčen put za Koridor 5c?!

Požari u Hercegovini koji su danima, pa i mjesecima buktali, konačno su, uglavnom, ugašeni, zahvaljujući dobrim dijelom i kiši koja je pala.

I dok se utvrđuju višemilionski iznosi načinjene štete, pojavile su se informacije o sumnji kako su pojedini požari podmetnuti na trasi Koridora 5c, s ciljem da se promijeni namjena šumskog i poljoprivrednog zemljišta u građevinsko. To je za Klix.ba potvrdio i glasnogovornik MUP-a HNK Srećko Bošnjak, kazavši kako je to jedna od mogućnosti, zbog čega je policija pokrenula istragu.

"Postoje sumnje da su u određenim područjima požari podmetnuti na trasi Koridora kako bi se promijenila namjena zemljišta i to je jedan od mogućih motiva. Tu je također još jedan motiv, a to je onaj čobanski, a tiče se olakšane ispaše za narednu sezonu", kazao je Bošnjak za Klix.ba.

Dodaje kako je policija poligrafski ispitala više osoba koje se sumnjiče za podmetanje požara na području Konjica te jednu osobu koju se sumnjiči da je iz nehata izazvala požar koji je izmakao kontroli na tom području.

Bošnjak je naveo kako se provodi istraga i ispituju osumnjičene osobe i u vezi sa požarima u Čapljini, Jablanici i na području Mostara, kao i da je još u toku istraga o požaru u Hutovom blatu, koji se desio prošle godine, gdje je također osumnjičeno nekoliko osoba.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2012, 17:46 

Ministry of Sound je napisao/la:
Zatucani slavenski fatalisti, od Zagreba do Urala, pušu u isti rog, veliki teoretičari koji su iz svojih jazbina eto skontali kako svijet funkcionira i kako su oni samo lutke na koncu moćnika, krivih za sve uspone i padove (naravno daleko više ovih potonjih) tih naroda kroz povijest. Kao dokaz se podastiru opsrkurni likovi sa zapada, paranoični nositelji "teorija zavjere" koje vrijeđaju zdrav razum, poput toliko puta spomenutog Engdahla i sličnih koji najbolju prodaju ostvaruju kroz prevod svojih "djela" sa engleskog (gdje te gluposti nitko ne čita), na hrvatski, srpski, rumunski, ruski itd.

Ako je točno to što pišeš, onda bih mogao zaključiti da ljudima u istočnoj Europi nije u tolikoj mjeri ispran mozak (kroz odgoj, obrazovanje, masovnu kulturu, medije itd.) i da su uspjeli u većoj mjeri zadržati sposobnost kritičkog razmišljanja nego na Zapadu. To znači da propituju istinitost informacija koje im se serviraju, odbijajući slijepo sve uzeti zdravo za gotovo. Inače, sumnjam u točnost tvojih zaključaka jer se, recimo na youtubeu, može vidjeti koliko su takve terije prihvaćene i praćene na Zapadu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 254 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: