|
|
Stranica: 8/27.
|
[ 652 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 21 lis 2012, 19:33 |
|
|
Otkud ti da se ljutim? ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Fino smo i kulturno diskutovali. Ali ako diskusija završi u slepoj ulici, nema smisla nastavljati je. Podaci su iz 1890.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
totem
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 21 lis 2012, 19:40 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Onda nemam pojma odakle mu ti podaci...Mozda je i bilo toliko djaka na KiM, jos ako se racunaju djaci iz Raske, eto objasnjenja. Mislim da je i Novi Pazar nakon gubitka bosne od strane turaka, pripojen skopskom vilajetu.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
snowflake
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 17:09 |
|
|
totem je napisao/la: snowflake je napisao/la: Naravno da se ne može reći da su Makedonci umjetna nacija, ali imaju jako mnogo zajedničkog s Bugarima, još od početka, tj. srednjeg vijeka. Primjerice, to je konroverzna tema, no gotovo da nema razlike između makedonske i bugarske redakcije staroslavenskog. To mirne duše možeš smatrati istim
Ja sam ovdje postavio na tuce dokaza tko su i sto su bili Makedonci do pred kraja 2sv rata. Nitko nije niti pokusao da demantira. Danas, e to je druga prica. Bugari su u ocima Makedonaca nesto sasvim strano. To je kao na primjer da su Starcevic, Frank, Radici, Macek...Svi odreda da su tvrdili da su Hrvati na primjer Madjari, a danas da slavis iste ljude, a pozivas se na tisucljetno Hrvatstvo. I pljujes Madjare. Eto, tako izgleda danas sa ove perspektive prica o Makedonskoj naciji, koja je prisutna stoljecima. Turski popisi jasno kazu kako su se izjasnjavali tada stanovnici Makedonije, i za sto ih Turci smatrali. Ali uvijek ce doci neki Srbin, i ponovice staru frazu milijun puta spomenutu, o onih tri ceta srpskih cetnika. Doslovce me shvati, tri ceta. A naspram njih sve ostalo Bugarsko. Slažem se. Dogodilo se da su Makedonci kao nacija formirani bez ikakvog utjecaja Bugara, nisu ušli u modernu bugarsku državu, Bugarska je izgubila Balkanski rat koji je vodila protiv Srbije i to je to. Činjenično makedonskog identiteta nema prije 45 ili, eventualno, ako hoćemo biti dobrohotni, prije 1903. Unatoč tome, ja vrlo volim Makedonce. Lijepa kultura, a i nacionalizam im je posve jedinstven. I njega volim jer ne može ugroziti nikoga osim njih same. Mislim na mitologiju oko Aleksandra i Filipa II. Makedonskog. To je, prema meni, posljedica ovog prije. Ali ipak, pitam se, gdje vam je intelektualna elita, sveučilišni profesori itd., naime koliko god vas voljela, to je napad na zdrav mozak. Tako se ne izgrađuje identitet. Pa nedavno smo i igrali s vama na stadionu Filipa II. Makedonskog. Uzgred, drago mi je što je sve prošlo prijateljski i u zaista lijepoj atmosferi, iako su bili najavljivani neki neredi. Tvoj nastup je pravo osvježenje s obzirom da znam kako moderni Makedonci razmišljaju o Bugarima. I u tom smislu ovakva neostrašćenost u kombinaciji s informiranošću daje ono što bih nazvala zdravim pogledom. Ili barem meni zanimljivim. Hvala na tome. P.S. Zanimljivo je da ovdje nije spominjano prvo i drugo Bugarsko Carstvo, kojeg je Makedonija dio, a spominjani su drugi, koji su došli kasnije. Ne zato što bi to imalo utjecaj na današnji identitet Makedonaca, već kao bjelodani primjer povijesne manipulacije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
totem
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 19:59 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
snowflake je napisao/la: totem je napisao/la:
Ja sam ovdje postavio na tuce dokaza tko su i sto su bili Makedonci do pred kraja 2sv rata. Nitko nije niti pokusao da demantira. Danas, e to je druga prica. Bugari su u ocima Makedonaca nesto sasvim strano. To je kao na primjer da su Starcevic, Frank, Radici, Macek...Svi odreda da su tvrdili da su Hrvati na primjer Madjari, a danas da slavis iste ljude, a pozivas se na tisucljetno Hrvatstvo. I pljujes Madjare. Eto, tako izgleda danas sa ove perspektive prica o Makedonskoj naciji, koja je prisutna stoljecima.
Turski popisi jasno kazu kako su se izjasnjavali tada stanovnici Makedonije, i za sto ih Turci smatrali. Ali uvijek ce doci neki Srbin, i ponovice staru frazu milijun puta spomenutu, o onih tri ceta srpskih cetnika. Doslovce me shvati, tri ceta. A naspram njih sve ostalo Bugarsko.
Slažem se. Dogodilo se da su Makedonci kao nacija formirani bez ikakvog utjecaja Bugara, nisu ušli u modernu bugarsku državu, Bugarska je izgubila Balkanski rat koji je vodila protiv Srbije i to je to. Činjenično makedonskog identiteta nema prije 45 ili, eventualno, ako hoćemo biti dobrohotni, prije 1903. Unatoč tome, ja vrlo volim Makedonce. Lijepa kultura, a i nacionalizam im je posve jedinstven. I njega volim jer ne može ugroziti nikoga osim njih same. Mislim na mitologiju oko Aleksandra i Filipa II. Makedonskog. To je, prema meni, posljedica ovog prije. Ali ipak, pitam se, gdje vam je intelektualna elita, sveučilišni profesori itd., naime koliko god vas voljela, to je napad na zdrav mozak. Tako se ne izgrađuje identitet. Pa nedavno smo i igrali s vama na stadionu Filipa II. Makedonskog. Uzgred, drago mi je što je sve prošlo prijateljski i u zaista lijepoj atmosferi, iako su bili najavljivani neki neredi. Tvoj nastup je pravo osvježenje s obzirom da znam kako moderni Makedonci razmišljaju o Bugarima. I u tom smislu ovakva neostrašćenost u kombinaciji s informiranošću daje ono što bih nazvala zdravim pogledom. Ili barem meni zanimljivim. Hvala na tome. P.S. Zanimljivo je da ovdje nije spominjano prvo i drugo Bugarsko Carstvo, kojeg je Makedonija dio, a spominjani su drugi, koji su došli kasnije. Ne zato što bi to imalo utjecaj na današnji identitet Makedonaca, već kao bjelodani primjer povijesne manipulacije. Sa obzirom da je pravi raritet da ja ovdje pokupim komplimente, ma jasta, meni je profit ako mi netko ne opsova mater...Hvala, makar i da je kurtoazno. ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif)
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 20:47 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
totem je napisao/la: Bugari su inace dosta pedantni kada je u pitanju Makedonija. O svakom gradu na wikipediji pisu turske podatke o broju stanovnika, te u cijim crkvenim organizacijama je sudjelovalo stanovnistvo tog sela ili grada. Montenegrini iz Cetinja dugo su Srbiju oslovljavali pod "Šumadija" jer su smatrali da im se sa nazivom Srbija negira srpstvo... tako da se takvi podaci od prije 100 godina mogu objesit mačku o rep. Bitno je da su Makedonci nacija ,za ostalo ćemo lako , BTW Nikolića ste raznježili u PM ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 20:53 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Montenegrini iz Cetinja dugo su ... Iz Cetinja ili sa Cetinja? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 20:56 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Iz Cetinja ili sa Cetinja? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Nemoj me , rođina žena je sa Cetinja Onda ja i njen sin podbadamo Dukljane ,show živi ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:01 |
|
|
snowflake je napisao/la: I u tom smislu ovakva neostrašćenost u kombinaciji s informiranošću daje ono što bih nazvala zdravim pogledom.
Pomeni mu Vladu Šofera da vidiš neostrašćenost...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:05 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Iz Cetinja ili sa Cetinja? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Nemoj me , rođina žena je sa Cetinja Onda ja i njen sin podbadamo Dukljane ,show živi ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Eeee, crna avetinjo! Pa zar tako sa najčistijim primercima slavnog srpskog roda podno Suncem obasjanog Lovćena?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:09 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Eeee, crna avetinjo! Pa zar tako sa najčistijim primercima slavnog srpskog roda podno Suncem obasjanog Lovćena? Ha ha kad je CG prolasila neeeezaaaavisnost ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) nisu pričali dva mjeseca, ali našli su zajednički jezik kad je Milo priznao Kosovo , ocijenivši to kao akt izdaje "Niđe nema šta Černa Gora imade"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:13 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Eeee, crna avetinjo! Pa zar tako sa najčistijim primercima slavnog srpskog roda podno Suncem obasjanog Lovćena? Ha ha kad je CG prolasila neeeezaaaavisnost ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) nisu pričali dva mjeseca, ali našli su zajednički jezik kad je Milo priznao Kosovo , ocijenivši to kao akt izdaje "Niđe nema šta Černa Gora imade" Ludi su Černogorci, iz krajnosti u krajnost, pa još sve tvrdoglavo do besmisla. A kad popiju, pa "napadnu" ove lokalne Vojvođane, što su "izdali Ratka"... ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:22 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ludi su Černogorci, iz krajnosti u krajnost, pa još sve tvrdoglavo do besmisla. A kad popiju, pa "napadnu" ove lokalne Vojvođane, što su "izdali Ratka"... ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ma joj ,kad ih bolje upoznaš ,pogotovo te "Dukljane" ,oni se glupiraju samo zbog jednog razloga, to što nisu glavni. Prebaci glavni grad Srbije u Podgoricu ,nebi mogli živjet od njihovog srpstva.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
totem
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:22 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: totem je napisao/la: Bugari su inace dosta pedantni kada je u pitanju Makedonija. O svakom gradu na wikipediji pisu turske podatke o broju stanovnika, te u cijim crkvenim organizacijama je sudjelovalo stanovnistvo tog sela ili grada. Montenegrini iz Cetinja dugo su Srbiju oslovljavali pod "Šumadija" jer su smatrali da im se sa nazivom Srbija negira srpstvo... tako da se takvi podaci od prije 100 godina mogu objesit mačku o rep. Bitno je da su Makedonci nacija ,za ostalo ćemo lako , BTW Nikolića ste raznježili u PM ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Da su danas Makedonci je van svake sumnje. Ne mogu ni skontati da su njihovi djedovi bili Bugari. Kao sto vjerojatno i unuci danasnjih Crnogoraca nece vjerovati da su njihovi djedovi bili Srbi. Doduse, uvijek ce biti vladika Rade sa svojom poemom da ih podsjeti, ali nece to imati utjecaja na njih. Sto se tice Nikolica, nisam znao da je tako mekne duse...Cccc, niti cetnici nisu ono sto su bili. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
totem
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:25 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Ludi su Černogorci, iz krajnosti u krajnost, pa još sve tvrdoglavo do besmisla. A kad popiju, pa "napadnu" ove lokalne Vojvođane, što su "izdali Ratka"... ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ma joj ,kad ih bolje upoznaš ,pogotovo te "Dukljane" ,oni se glupiraju samo zbog jednog razloga, to što nisu glavni. Prebaci glavni grad Srbije u Podgoricu ,nebi mogli živjet od njihovog srpstva. Tocno, I ja sam primjetio. Kada im negiras srpstvo najveci su cetnici. Ako im negiras crnogorstvo, odmah iz njih izadje Sekula...Dobro si rekao, nije njima toliko bitno sto su, nego dali su glavne face na astalu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:28 |
|
|
totem je napisao/la: Da su danas Makedonci je van svake sumnje. Ne mogu ni skontati da su njihovi djedovi bili Bugari. Kao sto vjerojatno i unuci danasnjih Crnogoraca nece vjerovati da su njihovi djedovi bili Srbi. Doduse, uvijek ce biti vladika Rade sa svojom poemom da ih podsjeti, ali nece to imati utjecaja na njih. Sto se tice Nikolica, nisam znao da je tako mekne duse...Cccc, niti cetnici nisu ono sto su bili. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) U Crnoj Gori se sve zna,tj. nemože se sakrit , takve propaganda kao u slučaju Makedonije nije potrebna zbog ipak stoljetne tradicije crnogorske državnosti. Makedonci idu u krajnost da bi se osovili kao nacija a Crnogorci se glupiraju. Tu je glavna razlika.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:29 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Ma joj ,kad ih bolje upoznaš ,pogotovo te "Dukljane" ,oni se glupiraju samo zbog jednog razloga, to što nisu glavni. Prebaci glavni grad Srbije u Podgoricu ,nebi mogli živjet od njihovog srpstva. Ma to nekad zavisi i gde se nalaze. Dal' na srbijanskoj ili crnogorskoj teritoriji. @Nikolić Pričate o onom sa crkvenim sporom i velikom Albanijom? @Totem Koliko se Bugarska trudi da pridobije Makedonce na svoju stranu danas?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
totem
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:33 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: totem je napisao/la: Da su danas Makedonci je van svake sumnje. Ne mogu ni skontati da su njihovi djedovi bili Bugari. Kao sto vjerojatno i unuci danasnjih Crnogoraca nece vjerovati da su njihovi djedovi bili Srbi. Doduse, uvijek ce biti vladika Rade sa svojom poemom da ih podsjeti, ali nece to imati utjecaja na njih. Sto se tice Nikolica, nisam znao da je tako mekne duse...Cccc, niti cetnici nisu ono sto su bili. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) U Crnoj Gori se sve zna,tj. nemože se sakrit , takve propaganda kao u slučaju Makedonije nije potrebna zbog ipak stoljetne tradicije crnogorske državnosti. Makedonci idu u krajnost da bi se osovili kao nacija a Crnogorci se glupiraju. Tu je glavna razlika. Mozda, ali ne podcjenuj vrijeme kao faktor. Sjecas se sigurno jedne cuvene pjesme T'ga za Jug. Ne vino ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) dakle. Ona je u zbirci koja se zove , napisacu ti u originalu: "B'lgarski narodni pesni". Tko bi tada rekao da ce ikada Makedonski Bugari negirati svoje porijeklo. Vrujeme i lijeci i inficira. Kako kome.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
totem
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:36 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Ma joj ,kad ih bolje upoznaš ,pogotovo te "Dukljane" ,oni se glupiraju samo zbog jednog razloga, to što nisu glavni. Prebaci glavni grad Srbije u Podgoricu ,nebi mogli živjet od njihovog srpstva. Ma to nekad zavisi i gde se nalaze. Dal' na srbijanskoj ili crnogorskoj teritoriji. @Nikolić Pričate o onom sa crkvenim sporom i velikom Albanijom? @Totem Koliko se Bugarska trudi da pridobije Makedonce na svoju stranu danas? Trudi se na skroz pogresan nacin. A i badava im. Makedonci gledaju na njih kao prema ljudima druge klase. Da ih pitas, da moraju da biraju sa kjim bi u zajednistvu zivjeli, sigurno bi vise od pola rekli sa - srbima. Komunisti su za 50 godina tako ogadili sam termin Bugarska Makedoncima, to je nevjerojatno. Sto strahom(strijeljano na tisucama Bugara iz Makedonije), sto kvalitetnom propagandom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:39 |
|
|
http://www.hrhb.info/showthread.php?t=2776Evo jedne jako zanimljive rasprave na ovu temu sa drugog foruma... Tu su i dobro poznati likovi, capo, Inkvi, Aleksije... ali i Makedonac Itseps, pa se tu ukljucio Bugarin Konche, Sipac Blam... tu mi je zemljak Uki...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:40 |
|
|
totem je napisao/la: Mozda, ali ne podcjenuj vrijeme kao faktor. Sjecas se sigurno jedne cuvene pjesme T'ga za Jug. Ne vino ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) dakle. Ona je u zbirci koja se zove , napisacu ti u originalu: "B'lgarski narodni pesni". Tko bi tada rekao da ce ikada Makedonski Bugari negirati svoje porijeklo. Vrujeme i lijeci i inficira. Kako kome. Ali gledaj , Srbi(ja) i Crnogorci su toliko izmješani ,toliko imaju veza da se baš to nemože usporediti sa Bugarskom i Makedonijom. Tomislav Nikolić ti je od plemena Pipera , predak po imenu Nikola (od toga Nikol-ić) je došao iz CG u Šumadiju. Kako je meni rekao jedan , imaju tri brata (Rašani,Dukljani i Bosanci) a svaki imaju svoju kuću i avliju gdje su gazde. Znaju oni dobro ko su i šta su.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:41 |
|
|
totem je napisao/la: Trudi se na skroz pogresan nacin. A i badava im. Makedonci gledaju na njih kao prema ljudima druge klase. Da ih pitas, da moraju da biraju sa kjim bi u zajednistvu zivjeli, sigurno bi vise od pola rekli sa - srbima. Komunisti su za 50 godina tako ogadili sam termin Bugarska Makedoncima, to je nevjerojatno. Sto strahom(strijeljano na tisucama Bugara iz Makedonije), sto kvalitetnom propagandom. Pa dobro, u svakom slučaju, nakon rešenja crkvenog spora i silom prilika, odnosi sa Srbima mogu samo nabolje. @Dzoni Nije zar da lutaš po ONOM forumu? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) ZlatkoZG je napisao/la: Ali gledaj , Srbi(ja) i Crnogorci su toliko izmješani ,toliko imaju veza da se baš to nemože usporediti sa Bugarskom i Makedonijom. Tomislav Nikolić ti je od plemena Pipera , predak po imenu Nikola (od toga Nikol-ić) je došao iz CG u Šumadiju.
Kako je meni rekao jedan , imaju tri brata (Rašani,Dukljani i Bosanci) a svaki imaju svoju kuću i avliju gdje su gazde. Znaju oni dobro ko su i šta su. Odnosi će se smiriti negde na pola puta. Ali je za to potrebno da dođe nova generacija političara u CG, pošto sadašnji ili hrane svoju vlast "velikosrpskom pretnjom" ili (drugi) imaju hipoteku bliskih odnosa sa Zlobinim Beogradom. U svakom slučaju, slažem se. Poprilično je teško napraviti neko razdvajanje kad postoji takva porodična uvezanost. Uostalom, tu je i prirodna ekonomsko-bezbednosna upućenost jednih na druge. Istina, osim ako Milo ne planira u Albaniju.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:44 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: @Nikolić
Pričate o onom sa crkvenim sporom i velikom Albanijom? I to ,a i Makedonci su poslali lijepu novinarku ,Tomo se sav raznježio Moram priznat da i sam imam pik na Makedonke i Bugarke ![wub :wub](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/wub.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
totem
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:45 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: totem je napisao/la: Mozda, ali ne podcjenuj vrijeme kao faktor. Sjecas se sigurno jedne cuvene pjesme T'ga za Jug. Ne vino ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) dakle. Ona je u zbirci koja se zove , napisacu ti u originalu: "B'lgarski narodni pesni". Tko bi tada rekao da ce ikada Makedonski Bugari negirati svoje porijeklo. Vrujeme i lijeci i inficira. Kako kome. Ali gledaj , Srbi(ja) i Crnogorci su toliko izmješani ,toliko imaju veza da se baš to nemože usporediti sa Bugarskom i Makedonijom. Tomislav Nikolić ti je od plemena Pipera , predak po imenu Nikola (od toga Nikol-ić) je došao iz CG u Šumadiju. Kako je meni rekao jedan , imaju tri brata (Rašani,Dukljani i Bosanci) a svaki imaju svoju kuću i avliju gdje su gazde. Znaju oni dobro ko su i šta su. Zezas ti mene...Jel imas pojma koliko ima stanovnika Bugarska sa porijeklom iz Makedonije? Politicari...Pun ***. Gradonacelnik Sofije, Barem 1/4 parlamenta. Ili ovaj ili bivsi premijer. Pisci, nogometasi, znanstvenici...Samo Iz egejske Makedonije ih ima vise od milijun. I to ne potomci, toliko su dosli od tamo. Plus, mjesto drzavni tuzioc Bugarske je rezerviran za Makedonce. Tatarcev potonji... ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
totem
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:47 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: @Nikolić
Pričate o onom sa crkvenim sporom i velikom Albanijom? I to ,a i Makedonci su poslali lijepu novinarku ,Tomo se sav raznježio Moram priznat da i sam imam pik na Makedonke i Bugarke ![wub :wub](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/wub.gif) Ivona Talevska. 36 godina, isla dugo vreme sa mojim drugom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 22 lis 2012, 21:47 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Moram priznat da i sam imam pik na Makedonke i Bugarke ![wub :wub](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/wub.gif) Makedonke su simpa, zaista. ![thumbup :thumbup](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/thumbup.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|