HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 ožu 2026, 20:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1028 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 42  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji
PostPostano: 14 tra 2012, 02:30 

ZlatkoZG je napisao/la:
ključ u bravu! je napisao/la:
Bogu hvala da voliš, niti te tko zapitkuje na čijoj si strani na Kosovu, ja sam se nadovezao na to tvo
je Mi, osjetio sam tvoje poistovjećivanje, ne napadam te na to, nego sam te pitao, kako bi se ti kao Srbin iz Zg poistovjetio sa tim kao i Srbin iz BG, osim ako se ne potvrđuje ono što sam već rekao, stara prečanska priča, samo Srbi, ostali nitko, kužiš?
To onda nije samo mišljenje, nego i svjetonazor.

To je tvoje subjektivno mišljenje na koje dakako imaš pravo, nemam namjeru ispravljat krive Drine.Za nekog povijest počinje 91` ,za nekog 41` ,za nekog 1918 i tako to pa formira svoje mišljenje. Da smo toliki "hrvatomrsci" sigurno se nebi borili za bana Jelačića, dizali bunu u Rakovici ,imali jednog Svetozara Pribičevića...

U jebate, zašto u živi pijesak?
Možeš li mi navesti te Rakovičke ustanike pod Kvaternikom 1871. ili misliš da su u Vojnoj Krajini bili samo pravoslavni?
Svetozar Pribičević?
Oprosti , šališ se, ili bi sve sveo na njegovo razočaranje i biografsko pokajanje u "Diktatura kralja ALeksandara"?
Pod Jelačićem pod Bečom ili Peštom , pitalo se katolike i pravoslavce, krajišnike hočete li? Ili je to bila stajaća vojska koja je kao i ban na koncu dočekala Neoapsolutizam Franje Josipa 1849.?
O čemu pričaš?
Ima boljih daleko primjera, Tesla, general Borojević, Petar Preradović, mada mi je jasno po tvojim primjerima kako percipiraš stvari.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 02:33 

Borojević se smatrao Hrvatom. Ima u Vojnoj povijesti članak na tu temu. I bio je feldmaršal. Jedini ne Austrijanac.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 02:39 

doc je napisao/la:
Borojević se smatrao Hrvatom. Ima u Vojnoj povijesti članak na tu temu. I bio je feldmaršal. Jedini ne Austrijanac.

Smatrao se i Preradović, ja govorim o podrijetlu, Preradovićeva sestra ili kćer , nisam siguran autorica je teksta Austrijske himne, pa je ne mogu Austrijanci uzet do kraja zar ne?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 02:42 

doc je napisao/la:

Inače da su htjeli maršala Borojevića poslušati možda do Rappala 1920. ne bi niti došlo, niti Trumbićeve sramote, niti Pašićeve prilike, ali ki bi da bi.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 02:48 

ZlatkoZG je napisao/la:

To je tvoje subjektivno mišljenje na koje dakako imaš pravo, nemam namjeru ispravljat krive Drine.Za nekog povijest počinje 91` ,za nekog 41` ,za nekog 1918 i tako to pa formira svoje mišljenje. Da smo toliki "hrvatomrsci" sigurno se nebi borili za bana Jelačića, dizali bunu u Rakovici ,imali jednog Svetozara Pribičevića...

Možeš li mi navesti te Rakovičke ustanike pod Kvaternikom 1871. ili misliš da su u Vojnoj Krajini bili samo pravoslavni?
Svetozar Pribičević?
Oprosti , šališ se, ili bi sve sveo na njegovo razočaranje i biografsko pokajanje u "Diktatura kralja ALeksandara"?
Pod Jelačićem pod Bečom ili Peštom , pitalo se katolike i pravoslavce, krajišnike hočete li? Ili je to bila stajaća vojska koja je kao i ban na koncu dočekala Neoapsolutizam Franje Josipa 1849.?
O čemu pričaš?
Ima boljih daleko primjera, Tesla, general Borojević, Petar Preradović, mada mi je jasno po tvojim primjerima kako percipiraš stvari.

Zašto bi posebno navodio rakovičke ustanike? Kakve to ima veze s stanovništvom u Krajini? Dovoljno mi je da znam da su se i Srbi digli za nezavisnost Hrvatske popraćeni zvonjavom pravoslavnih crkava,tu je sve rečeno.

Svetozar Pribičevićević se žestoko politički obračunavao sa tadašnjom beogradskom oligarhijom ,između ostaloga svađao se i zbog lošeg položaja Hrvata pa je prognan, šta tu nevalja?

Srpska pravoslavna Crkva pod patrijarhom Josifom Rajačićem je ustoličila bana Jelačića i dala dio svojeg bogatstva za financiranje Jelačićevih vojnih kampanja, Ban Jelačić je bio saveznik tada osnovanog "Vojevodstva Serbskoga" (tj. Vojvodine)i sudjelovao u oslobađanju tih područja.

General Borojević se smatrao pravoslavnim Hrvatom ,njegovo pravo ,ja se tako ne smatram pa neznam kakav bi mi on trebao biti primjer?

Petar Preradović je rođen u srpskoj obitelji,ali je prešao na rimokatoličanstvo i ranih dana se odrodio, za njega komotno možemo ustvrditi da je bio Hrvat srpskog porijekla,ali opet neznam kakav bi mi on trebao biti primjer?

Naravno,ne smatram Borojevića i Preradovića za neke negativne likove,dapače ali oni se Srbima nisu osjećali.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 03:01 

ZlatkoZG je napisao/la:

Svetozar Pribičević?
O čemu pričaš?

Zašto bi posebno navodio rakovičke ustanike? Kakve to ima veze s stanovništvom u Krajini? Dovoljno mi je da znam da su se i Srbi digli za nezavisnost Hrvatske popraćeni zvonjavom pravoslavnih crkava,tu je sve rečeno.

Svetozar Pribičevićević se žestoko politički obračunavao sa tadašnjom beogradskom oligarhijom ,između ostaloga svađao se i zbog lošeg položaja Hrvata pa je prognan, šta tu nevalja?

Srpska pravoslavna Crkva pod patrijarhom Josifom Rajačićem je ustoličila bana Jelačića i dala dio svojeg bogatstva za financiranje Jelačićevih vojnih kampanja, Ban Jelačić je bio saveznik tada osnovanog "Vojevodstva Serbskoga" (tj. Vojvodine)i sudjelovao u oslobađanju tih područja.

General Borojević se smatrao pravoslavnim Hrvatom ,njegovo pravo ,ja se tako ne smatram pa neznam kakav bi mi on trebao biti primjer?

Petar Preradović je rođen u srpskoj obitelji,ali je prešao na rimokatoličanstvo i ranih dana se odrodio, za njega komotno možemo ustvrditi da je bio Hrvat srpskog porijekla,ali opet neznam kakav bi mi on trebao biti primjer?

Naravno,ne smatram Borojevića i Preradovića za neke negativne likove,dapače ali oni se Srbima nisu osjećali.

Koji Srbi u Rakovici, diglo se svega 100 ljudi, ugušeno sve u par sati,izdaja unutar redova...kraj
Pribičević?
Zajebaješ se ?
Kakav Pribičević dok nije otkantan od kraljevskih krugova 1926? Nema lojalnijeh od njega Kralju, unitarist i centralist.
I pa što u slučaju Preradovića i Borojevića, po meni to je primjer za borbu zemlje u kojoj živiš, kao da su Hrvati tom borbom izostavili ostale, sjeti se samo muke jednog Frana Supila oko Srba u Tadašnjoj Banskoj Hrvatskoj...

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 03:08 

Koji Srbi u Rakovici, diglo se svega 100 ljudi, ugušeno sve u par sati,izdaja unutar redova...kraj
Pribičević?
Zajebaješ se ?
Kakav Pribičević dok nije otkantan od kraljevskih krugova 1926? Nema lojalnijeh od njega Kralju, unitarist i centralist.
I pa što u slučaju Preradovića i Borojevića, po meni to je primjer za borbu zemlje u kojoj živiš, kao da su Hrvati tom borbom izostavili ostale, sjeti se samo muke jednog Frana Supila oko Srba u Tadašnjoj Banskoj Hrvatskoj...

100 ljudi,100 ljudi.

Pribičević se pokajao za svoje grijehe i greške ,nije li to kršćanski?

Opet ti , gledaj imaš Hrvate njemačkog, češkog , mađarskog pa i srpskog porijekla ali su Hrvati jer se tako osjećaju, ja se ne osjećam Hrvatom. Moja obitelj je srpska i pravoslavna generacijama unazad, moju hrvatsku polovicu ,rođake ,prijatelje ,vjeru i običaje poštujem bez daljnjeg.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 03:15 

ZlatkoZG je napisao/la:
Pribičević?
Zajebaješ se ?

100 ljudi,100 ljudi.

Pribičević se pokajao za svoje grijehe i greške ,nije li to kršćanski?

Opet ti , gledaj imaš Hrvate njemačkog, češkog , mađarskog pa i srpskog porijekla ali su Hrvati jer se tako osjećaju, ja se ne osjećam Hrvatom. Moja obitelj je srpska i pravoslavna generacijama unazad, moju hrvatsku polovicu ,rođake ,prijatelje ,vjeru i običaje poštujem bez daljnjeg.

NE pokrštavam te, halo, u kom si filmu, navodim primjere koji su doprinosili hrvatskoj borbi za prava u AU, hvala Pribičeviću nakon svega, Supilo mu je to objasnio 1915., od tih 100 krajišnika u Rkovici nije bilo 5 pravoslavnih, razmisli...vođe ustanka nisu bile niti su na pravoslavne računali zbog statuta na snazi još i tada, Vlaških sttuta, a Tesla, on ti nije smjernica?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 03:24 

NE pokrštavam te, halo, u kom si filmu, navodim primjere koji su doprinosili hrvatskoj borbi za prava u AU, hvala Pribičeviću nakon svega, Supilo mu je to objasnio 1915., od tih 100 krajišnika u Rkovici nije bilo 5 pravoslavnih, razmisli...vođe ustanka nisu bile niti su na pravoslavne računali zbog statuta na snazi još i tada, Vlaških sttuta, a Tesla, on ti nije smjernica?

Tesla smjernica? Lika kao Teslu uvlačiti u ovu našu balkansku čorbu je besmisleno.

Opet te ne razumijem,na šta točno pucaš? Nisam kriminalac, uredno plaćam poreze hrvatskoj državi , da volim Zagreb i Hrvatsku :neznam da nije tako odavno bi otišao.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 03:30 

ZlatkoZG je napisao/la:

Tesla smjernica? Lika kao Teslu uvlačiti u ovu našu balkansku čorbu je besmisleno.

Opet te ne razumijem,na šta točno pucaš? Nisam kriminalac, uredno plaćam poreze hrvatskoj državi , da volim Zagreb i Hrvatsku :neznam da nije tako odavno bi otišao.

Ne pucam, nego pokušavam dokučit zašto su vam vratovi uvijek više okrenuti ka BG, kad se svi vaši problemi rješavaju u ZG, zato primjeri , zato navođenja osoba, kao da dosadašnje zablude vam nisu dovoljne...ne mislim o tebi u nikakvim zadanim kategorijama, osim što mi djeluješ naopako okrenut u prenesenom značenju obzirom na ovo što sam gore naveo.
Sutra, laku noć, na nastavak eventualni mislim

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 03:43 

Ne pucam, nego pokušavam dokučit zašto su vam vratovi uvijek više okrenuti ka BG, kad se svi vaši problemi rješavaju u ZG, zato primjeri , zato navođenja osoba, kao da dosadašnje zablude vam nisu dovoljne...ne mislim o tebi u nikakvim zadanim kategorijama, osim što mi djeluješ naopako okrenut u prenesenom značenju obzirom na ovo što sam gore naveo.
Sutra, laku noć, na nastavak eventualni mislim

Zato što je BG glavni grad svih Srba , to je barem tako jednostavno.Što se tiče rješavanja problema , ja svoje probleme rješavam tamo gdje živim,u ZG , a ako pucaš na neke probleme Srba kao zajednice,krivu si osobu našao.Ja sam se odavno pomirio s činjenicom da za 50 godina u Hrvatskoj nećemo postojat tako da me iskreno za to nije briga. Ionako ti "predstavnici" Srba samo ubiru pare iz proračuna i ne rade ništa.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 07:40 

teranova je napisao/la:
Ode tema u majčinu. Ipak su Srbi krivi za sve. Normalno.

I ja stičem taj utisak.
Čim me nema glođete se oko čega stignete, majku vam božiju! :zubati
Dajte ljudi ostavite se tih špika i upiranja prsta, svi smo mi jednako smešni na WC šolji.
Nego, ima li novosti iz Makedonije, elektronski mediji nemaju ništa novo od noćas...
Totem, živ li si momče makedonče? Pričaj nam kakva je situacija dole, a ja ću da te branim od zločestih Srba. :zubati

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 08:33 

ZlatkoZG je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:
Postoje struje u EU koje uvidjaju u sta se izrodilo to Kosovo, ali daleko je to jos od uvaljivanja motke u bulju, vise je to zelja da se ne talasa previse.

Ali, dokle god imaju otvorenu podrsku od Amerike, bahatice se...usvojili su tu matricu ponasanja jos od kad im je Holbruk skinuo cipele, i zasto bi je menjali...

Oni su americki stih u destabilizaciji Evrope. Nemci zele da zatvore taj problem tako sto ce primorati Srbiju da pristane na tu drzavu... i zato nam zavrcu ruku oko EU. Moj stav je da treba izdrzati, pokazati volju da ne odustanemo od pravedne solucije, i to ce se vremenom nametnuti kao jedino realisticno resenje.

Gledaj, činjenica je da su prvi puta pošteno ispušili ,moraju imat papire koji će zadovoljit "Kosova Republjik" i i iste papire samo bez ikakvih obilježja za Srbiju, dalje , kad pređu u Srbiju moraju mjenjat tablice bez obilježja koja moraju kupit za masne pare pa ih onda svaki mjesec produživat za nekih 60€ itd. Da ne govorim kad Dačića zasvrbi lijevo jaje da može pojačat pa su nedavno imali kilometarske kolone kod Merdara , busevi kod Subotice su zadržavani cijeli dan itd.

Možda iz tvoje perspektive to nije mnogo međutim pratim albanske medije , pizde konstantno već tri mjeseca ,zamisli, možemo ih kontrolirat ,radit s njima šta hoćemo ,jebavat ih uzduž i poprijeko i to sve sa njhovim potpisom i još nam plate =)) To je veliko ponižavanje za njih od gđa Jurop.

Možete ako ste sadisti a oni mazohisti. Vidjećemo ko bolje igra te sado-mazo igrice.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 09:11 

Zbivanja u Makedoniji = tema

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 11:11 

Generalizujete sve šiptare i predstavljate ih kao divljake.
Dođite kod mene u crkvu i videćete da su to gospoda, kulturni, fini, obrazovani.
Verovatno bi se iznenadili kad bih vas uveo u njihove kuće pa videli kako je to sređeno, uredno, puno dece i zadovoljstva.

Postoje dva paralelna sveta kod njih i o tome treba voditi računa.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 11:11 

Dođite kod mene u crkvu i videćete da su to gospoda, kulturni, fini, obrazovani.
Verovatno bi se iznenadili kad bih vas uveo u njihove kuće pa videli kako je to sređeno, uredno, puno dece i zadovoljstva.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 12:22 

Gdje je totem, kakve su vijesti danas? smanjivanje tenzija, zataškavanje, džonijev recept?

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 12:54 

Lebowski je napisao/la:
Možete ako ste sadisti a oni mazohisti. Vidjećemo ko bolje igra te sado-mazo igrice.

Naravno, uvijek mogu probat zaobić Srbiju, ruka ruku mije, ako oni prestanu provocirat niko ih neće pretjerano dirat.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 13:40 

Zaviša je napisao/la:

Dobar post zavisa i jos bolji avatar :palacgore1

Da Albanaca bez obzira na sve ima raznih. Pogotovo se katolici tj kršćani razlikuju od muslimana.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 13:43 

Robbie MO je napisao/la:
Zbivanja u Makedoniji = tema

Mišljenja sam da je svađa izbila zbog pecanja to jest da su se neki Albanac i Makedonci zakacili oko toga ko smije / nesmije pecat ovaj se vratio uzeo automat, postrojio ih i pobio (jer su Makedonci).

E sad ako je to tako taj Albanac je vec na putu za Kosovo il Albaniju to jest u roku tjedan dana ce bit u Zagrebu, Parizu il Beču. I nestat će za sva vremena.

A ako ubojstva nisu izazvana etnickim motivom onda ce ubojica bit naden sigurno. Ovako sumnjam.

Prico mi je jedan prijatelj Janjevac o nekom slucaju u Hrvatskoj gdje je neki Albanac ubio nekog i pobjego za Francusku. Nikad mu se sudilo nije.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 15:39 

Čitam neki srpski forum i naprosto ne mogu vjerovati koliko se naslađuju ovim događajem. Znam da ih boli makedonsko priznanje Kosova, ali ovoliku količinu zluradosti i mržnje ne mogu pojmiti. Srbi ne mogu ni s kim od susjeda, možda je problem i u njima?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 16:04 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Čitam neki srpski forum i naprosto ne mogu vjerovati koliko se naslađuju ovim događajem. Znam da ih boli makedonsko priznanje Kosova, ali ovoliku količinu zluradosti i mržnje ne mogu pojmiti. Srbi ne mogu ni s kim od susjeda, možda je problem i u njima?

Mislim da je to zato što ih Makedonci nisu podržali kada je Kosovo priznavano a Makedonija
ima isti problem koji će sada i ubuduće sve više eskalirati. Mislim da Šiptari ne mogu dobiti i treću
državu, bilo bi im previše. Vidjet ćemo.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 16:06 

Divlja svinja5 je napisao/la:

Čitam i ja neke medije ,pa skoro isključivo komentatori iz Hrvatske ubacuju neke imaginarne Srbe i srpske tajne službe i koje kakve gluposti vezane za ovu tragediju... Možda jednostavno treba prihvatit činjenicu da je nivo inteligencije na ovim prostorima drastično opao?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 16:13 

Zato je najbolje ne nagađati. Nije toliko stvar inteligencije, koliko emocija, i tako netrpeljivsti stalno stvaraju nove probleme među narodima. Ne znam kome su u Srbiji u interesu loši odnosi s Makedoncima, i obrnuto.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2012, 16:20 

Mislim da Srbi nemaju niti žele loše odnose sa Makedoncima, koliko znam čak su ih jedno vrijeme zvali južni srbi.

Makedonija je apsurd što se tiče Kosova, jer Slovačka i Španjolska koje imaju slične probleme nisu htjeli priznati Kosovo,
i RH je u kurcu po tom pitanju jer je prvi susjed Srbiji. Srbi sada Makedoncima doslovno poručuju: jeli vidite sad kakve su vam bile odluke.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1028 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 42  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: