|
|
Stranica: 21/42.
|
[ 1028 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 13:26 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Ibar je napisao/la: totem je napisao/la: Javili da postoji svjedok. Krili su ga zbog istrage. Ima stotine prica. Zapaljeni siptarski objekti. Kuce. Ne valja ako se ispostavi da nisu siptari. Uvijek ima vrijemena da im se popale kuce. Nece kuce i objekti pobjeci. Mislim da se samo ceka da se saopsti da su siptari ubojice, u skopju ce biti kaos. Zacudilo me sto i stariji ljudi, porodicni, ucestvovali u mini-lincovima. Aga je bio vizionar. Prica se u skopju o upletenosti srba u ovaj zlocin. Ne puno, ali prica se. Inace, juce se prosirila vijest da su kriminalci sa istoka zemlje, (akcija detonator) ovo uradili, zbog velikog broja hapsenja clanova njihove grupe. Kao odgovor vlastima. Skoro nevjerojatna teorija. Svjedoka je sigurno bilo. Progovorit ce vec neko nesto. Samo pitanje je veliko da li ce se uloviti ubojice. Osobno sumnjam. Al saznat ce se tko su sigurno. Saznace se.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 13:28 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
|
Jos nesto me cudi. Uvijek kada su napravile neki zlocin, ovi iz UCK-a, ili kako god vec, izdaju i komuniqe. Uvijek. Ovoga puta nema nicega.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 14:20 |
|
|
totem je napisao/la: Jos nesto me cudi. Uvijek kada su napravile neki zlocin, ovi iz UCK-a, ili kako god vec, izdaju i komuniqe. Uvijek. Ovoga puta nema nicega. Glupo bi i bilo da se amerikanski puleni javljaju za svaki zločin koji su počinili. To nisu radili ni na KiM, nema razloga ni da rade u Makedoniji. Kako bi ih drugačije Američani spašavali iz Aračinova jer ako se dobro sjećam, Makedonci su ih mogli satrti tu ali, nekom nije odgovaralo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 14:25 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: totem je napisao/la: Jos nesto me cudi. Uvijek kada su napravile neki zlocin, ovi iz UCK-a, ili kako god vec, izdaju i komuniqe. Uvijek. Ovoga puta nema nicega. Glupo bi i bilo da se amerikanski puleni javljaju za svaki zločin koji su počinili. To nisu radili ni na KiM, nema razloga ni da rade u Makedoniji. Kako bi ih drugačije Američani spašavali iz Aračinova jer ako se dobro sjećam, Makedonci su ih mogli satrti tu ali, nekom nije odgovaralo  Ma aga, zaista su se stalno oglasavali. Evo, nasli su auto, kojim su dosli. Prica se da ima i jednog svjedoka, ali policija niti demantira, niti potvrdjuje tu vijest.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 14:27 |
|
|
|
A zbilja ne znam kako ce saopstiti, ako su ubojice siptari. Bit ce svasta. Tko ce zaustaviti rulju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 14:28 |
|
|
|
Gospodine Totem, da li je bilo sličnih zločina u Makedoniji a da se niko nije oglasio kao počinitelj?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 14:41 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Gospodine Totem, da li je bilo sličnih zločina u Makedoniji a da se niko nije oglasio kao počinitelj? Dosada, kada god da se ispostavilo da su iz UCK-a, javili su se. Naravno da se ne oglasavaju kada kriminal u pitanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 14:54 |
|
|
totem je napisao/la:
Dosada, kada god da se ispostavilo da su iz UCK-a, javili su se. Naravno da se ne oglasavaju kada kriminal u pitanju.
A to znači, da ostali zločini koji nisu rasvjetljeni ili "rasvjetljeni", nikako nisu mogli biti djelo ONA, UČK? Nemojte biti naivni, ta oglašavanja i služe da bi se držale stalne tenzije u Makedoniji. Makedonske vlasti su u velikoj gabuli i strahu od obnavljanja nasilja pa mnogo toga i kriju ili im je rečeno da kriju a ta periodična oglašavanja i služe za održavanje uvijek prisutne tenzije, taman u onoj mjeri da bi se ona održala, bez otvorene eskalacije nasilja jer šiftari mic po mic dobijaju sve veća prava i ovaj prividni mir uz stalne pritiske samo njima ide u korist.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 15:15 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: totem je napisao/la:
Dosada, kada god da se ispostavilo da su iz UCK-a, javili su se. Naravno da se ne oglasavaju kada kriminal u pitanju.
A to znači, da ostali zločini koji nisu rasvjetljeni ili "rasvjetljeni", nikako nisu mogli biti djelo ONA, UČK? Nemojte biti naivni, ta oglašavanja i služe da bi se držale stalne tenzije u Makedoniji. Makedonske vlasti su u velikoj gabuli i strahu od obnavljanja nasilja pa mnogo toga i kriju ili im je rečeno da kriju a ta periodična oglašavanja i služe za održavanje uvijek prisutne tenzije, taman u onoj mjeri da bi se ona održala, bez otvorene eskalacije nasilja jer šiftari mic po mic dobijaju sve veća prava i ovaj prividni mir uz stalne pritiske samo njima ide u korist. Ma samo konstatiram kako su se stvari do sada odvijale.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 15:17 |
|
|
|
Ali svakako siptarima ovo ubojstva nisu trebala. Ne u ovom trenutku. Ali nije niti kod njih tako jednostavno, ima vise frakcija. Sve je moguce, sakacemo da vidimo epilog.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 16:24 |
|
|
Malo teorija zavere... Citat: Negdje sredinom 1996 Lord Owen i Stoltenberg razgovaraju sa Miloševićem o već poznatim problemima i situaciji u regiji. Lord Owen iznenada van teme upita Miloševića: "A šta mislite o Makedoniji, koliko će opstati kao država"? Milošević ga pogleda, ispi gutljaj viskija i reče: "pa mislim još jedno desetak a možda i petnaestak godina". "Smatram da su vam procjene loše, mnogo ste im vremena dali, najviše još pet do šest godina" - reče samouvjereno Owen i vrati se temi odnosa Srbije, Hrvatske i Bosne kao da je Makedonija nevažna i sporedna stvar na koju i ne treba trošiti mnogo vremena. To je bio period poslije Daytona kada je Milošević promoviran za ključnog mirotvorca na Balkanu, pa je Lord Owen jednim blic pitanjem htio čuti kako Milošević uopće gleda na poziciju Makedonije i koliko uopće zna o zapadnim planovima o podjeli Makedonije između Albanije i Bugarske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 17:43 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 21:41 Postovi: 366 Lokacija: Smederevo
|
|
Žao mi je ali i ja mislim da Makedonija jednostavno nema nikakvu budućnost.
Srbima odgovara ova situacija sa Kosovom, sabili su šiptare južno od Ibra, držaće sever Kosova kao amortizer ako krenu na Srbiju ali je pitanje šta bi Srbija uopšte radilA sa 2 000 000 šiptara uz to muslimana.
Ovako mogu posredno da kontrolišu i taj prostor ako im se hoće.
_________________ Ja sam kršćanin i time se dičim, tko me zbog tog mrzi kadionicom ga spičim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 17:47 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Malo teorija zavere... Citat: Negdje sredinom 1996 Lord Owen i Stoltenberg razgovaraju sa Miloševićem o već poznatim problemima i situaciji u regiji. Lord Owen iznenada van teme upita Miloševića: "A šta mislite o Makedoniji, koliko će opstati kao država"? Milošević ga pogleda, ispi gutljaj viskija i reče: "pa mislim još jedno desetak a možda i petnaestak godina". "Smatram da su vam procjene loše, mnogo ste im vremena dali, najviše još pet do šest godina" - reče samouvjereno Owen i vrati se temi odnosa Srbije, Hrvatske i Bosne kao da je Makedonija nevažna i sporedna stvar na koju i ne treba trošiti mnogo vremena. To je bio period poslije Daytona kada je Milošević promoviran za ključnog mirotvorca na Balkanu, pa je Lord Owen jednim blic pitanjem htio čuti kako Milošević uopće gleda na poziciju Makedonije i koliko uopće zna o zapadnim planovima o podjeli Makedonije između Albanije i Bugarske. Sloba to onako ofrlje, uz viski i tompus. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 17:50 |
|
|
|
Ko i za Kenedija što je izvalio.
_________________ Ja sam kršćanin i time se dičim, tko me zbog tog mrzi kadionicom ga spičim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 17:54 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
|
U slucaju novog rata, Makedonci su prepusteni sami sebi. Srbija ne bi mogla intervenisati zbog NATO-a i bez pokroviteljstva Rusije i Kine. Da li NATO jos drzi vojnu bazu u Kumanovu? Ukoliko su jos uvek tamo, svaki eventualni pravac ka jugu je presecen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:05 |
|
|
|
Nema nista od rata, slicna kolicina napetosti je bila prisutna i na Kosovu prosle godine, pa se na kraju nije nista spektakularno desilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:06 |
|
|
|
Neće biti nikakvog rata, biće nemira a i kad bi došlo do rata Srbija se ne bi mešala ako ne bi bila primorana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:09 |
|
|
|
Srbija se svakako neće mešati i rizikovati živote sopstvenih građana. Neka drugi malo pune haške ćelije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:13 |
|
|
|
Eto, pocelo sranje. Skupili se navijaci, idu u lov na sve sto je siptarsko. Kaos.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:17 |
|
|
|
Pa pričaj šta se dešava, mi ovde ništa ne znamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:19 |
|
|
teranova je napisao/la: Pa pričaj šta se dešava, mi ovde ništa ne znamo. Napali neke siptare pred skupstine, obicni prolaznici. Kod stare carsije, pocetak zone gdje zive siptari, vis eod 300 specijalaca. Nekoliko ozlijedjenih sa njihove strane. Kazu da se savjetuje siptarima, da ne izlaze napolju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:20 |
|
|
teranova je napisao/la: Srbija se svakako neće mešati i rizikovati živote sopstvenih građana. Neka drugi malo pune haške ćelije. Ako bude sranje, nama će natovariti problem na severu Kosmeta ili u Preševu da budemo zauzeti. Nekih preteranih zaliha (možda nešto municije) za slanje nemamo. U svakom slučaju spašavanje Makedonije mora da nam bude u opisu posla. Skoplje i koridor prema Solunu moraju ostati čitavi. A ni ljudima neće biti svejedno. Nešto zbog simpatija prema Makedoncima, nešto zbog mržnje prema Šipcima. Najbolje da se sve smiri za par dana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:31 |
|
|
Skoplje i koridor prema Solunu moraju ostati čitavi. Ja mislio da biste pomogli makedoncima zbog ljubavi. U pizdu m...Ne jedu mi se opet one konzerve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:57 |
|
|
Ne reče li ti da se ne ponašamo više kao tutori? Vi ste nezavisna država, a Srbija ima svoj interes. Nekim slučajem, naši interesi se potpuno poklapaju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nova tragedija u Makedoniji Postano: 16 tra 2012, 18:58 |
|
|
|
Neka im pomogne NATO. Oni i inače jako vode računa o regionu, njegovoj sreći i blagostanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|