HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2026, 09:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 505 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine
PostPostano: 02 tra 2012, 09:43 

DzoniBG je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Ne predstavlja Mladen Srbiju, već hoću da kažem da je šteta od takvih gluposti oko gej parade mnogo manja nego što ova gorenavedena deca komunizma mogu da naprave. Da li misliš da izostanak državne rakcije neće izazvati pojedinačne reakcije ozlojeđenih ljudi koji vide da se zbog toga niko nije ni pomerio a kamoli sankcionisao?

Vracamo se na pocetak...stetu ne mogu da naprave, objasnio sam u proslom postu zasto je ovo zadnji cimaj gubitnika...

Apostrofirao sam gde je pravi problem... ne sam Obradovic i Obraz, oni su samo deo sirih organizacija koje se sponzorisu od dela crkve i od Rusa.

Oni prave nerede, oni tuku strance, oni prave sranja na tribinama, oni tuku pedere, oni okupljaju svu onu zagubljenu omladinu koja u nedostatku perspektive se odlucuje za te ekstremne paramilitarne organizacije, a one onda zavrsavaju prljave poslove za opcije koje po mom dubokom ubedjenju rade o glavi ovoj drzavi.

Imamo pritisak i sa ekstremne levice, i ekstremne desnice...levica preko LDP-a i zapadnih sluzbi, a desnica preko crkve i Rusa...i tu smo u klinu...

Ako cu na ikoga da udarim, to je LDP, a ne ovi sa vojvodjanskim zastavama...ali cu isto tako i da bijem po ovim drugima, koji za razliku od prvih prave i fakticka sranja na ulicama.

Izvrstan post Dzoni :palacgore1

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 09:45 

teranova je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Vracamo se na pocetak...stetu ne mogu da naprave, objasnio sam u proslom postu zasto je ovo zadnji cimaj gubitnika...

Apostrofirao sam gde je pravi problem... ne sam Obradovic i Obraz, oni su samo deo sirih organizacija koje se sponzorisu od dela crkve i od Rusa.

Oni prave nerede, oni tuku strance, oni prave sranja na tribinama, oni tuku pedere, oni okupljaju svu onu zagubljenu omladinu koja u nedostatku perspektive se odlucuje za te ekstremne paramilitarne organizacije, a one onda zavrsavaju prljave poslove za opcije koje po mom dubokom ubedjenju rade o glavi ovoj drzavi.

Imamo pritisak i sa ekstremne levice, i ekstremne desnice...levica preko LDP-a i zapadnih sluzbi, a desnica preko crkve i Rusa...i tu smo u klinu...

Ako cu na ikoga da udarim, to je LDP, a ne ovi sa vojvodjanskim zastavama...ali cu isto tako i da bijem po ovim drugima, koji za razliku od prvih prave i fakticka sranja na ulicama.

Ali zašto država reaguje samo na ekstremnu desnicu? Pa nije samo fizički atak - atak.

Nije točno. Prije par godina su neki anarhosindikalisti bacili Molotovljev koktel na Grcku ambasadu. Svi su pohapseni i dobili su dugogodisnje zatvorske kazne. Ukratko prosli su puno gore nego divljaci s desnice

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 09:46 

Ibar je napisao/la:

a Toma Grobar ce vas odvest u Uniju sa Rusijom i Bjelorusijom? Aga Aga

Kao ono, Rusija nas je bombardovala, otela KiM, uslovljava pristup ruskoj uniji našim priznanjem KiM, kao ono dopusta daljnje maltretiranje preostalih Srba na KiM iako to u sekundi može spriječiti da hoće, šuruje sa trgovcima ljudskih organa i šiftarskom mafijom, kao naši političari se ušupkavaju Rusima a ovi ih jebu ko lude itd.

Što se Rusije tiče, Srbija ne mora biti ni uz nju ali koji kurac će u EU kad joj svaka šuga može pristupiti bez ikakvih uslovljavanja koja zadiru u njihov teritorijalni integritet, u unutrašnja pitanja itd."

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 09:48 

Agathonikos je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:
Bilo je toga, ali moras da shvatis siri kontekst.

Postoji taj jedan deo "Vojvodjana" koji se sa setom seca SFRJ perioda kad su oni predstavljali neko mudo... mala je to cifra, do 10%. E Canka su pustili da ih on prikupi, i onda je ulazio u razne talove u vlasti.

Njihov broj niti je rastao, niti opadao, drzi se tu negde... sad nemaju ni Cankovu podrsku u vidu stranacke infrastrukture, i ostali su na ledini, i ovo je potez ocajnika...

Ovo je meni simbol da su totalno izgubili...i pre treba likovati nego im nesto pretiti.

Gospodine Džoni, 10% od ukupnog stanovništva Vojvodine je preko 200 000 ljudi a njih 200 000 nije bilo u vlasti u doba komunizma. Kako ne shvatate da nesebičnim davanjem medijskog prostora ljudima poput Čanka, samo dobijate sve više i više onih koji će biti na njegovom tragu jer ljudi su povodljivi, lako ih je navući. Blokirajte mu/im medijski pristup na 10 godina ili mu/im ga svedite na minimum, priča o Vojvodini republici će se svesti na par forumsklih frikova. Bez političke pozadine koja se ne forsira i koja se medijski marginalizuje, i broj takvih će vremenom spasti jer će otići na margine. Ovako im dajete prostor a oni to shvataju kao znak da ni njihove ideje nisu nemoguće i što je najgore, vide da priča prolazi bez ikakvih posljedica po njih. Ili ih blokirajte ili ih pustite da na miru rade svoj posao, ali bez plača za nekih 30 godina, ako se ideja o republici primi i kod postotka koji će biti sve drugo nego naivan.

Tu si u pravu. Mislim da ce ako se ovako nastavi s vremenom ideja sve vise dobivat na snazi osobito s priblizavanjem EU. Danas sutra ce se ionako dio zakonodavstva( s vremenom sve veci) drzave prebacit na Bruxelles sto ce opet bit vjetar u leda ovim idejama u Vojvodini. Imamo mi slican problem u Istri samo ga ne zelimo vidit

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 09:51 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
@s one strane dinare

Grešiš Dinara. Prvo, po ustavu ni jedni ni drugi nemaju pravo na bilo šta slično. Drugo, u prvom članu statuta APV se na tri mesta pominje da je APV "neodvojivi deo Republike Srbije".

Kosovo se odvojilo tako što je izvršena agresija, ušle su UN (zapravo NATO) snage po rezoluciji 1244 (koja opet kaže da je KiM deo SRJ odnosno RS), a nakon toga su Šiptari, sponzorisani od SAD, mimo svega toga proglasili nezavisnost koju su priznali SAD, njeni saveznici i sateliti. Po istom principu svaki komad teritorije pod okupacijom bilo gde na svetu može postati "država". Akt legalan kao i Hitlerov inžinjering novih država u Evropi.

Jagnjce je li se Hrvatska legalno odvojila od SFRJ

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 09:53 

Ibar je napisao/la:
Imamo mi slican problem u Istri samo ga ne zelimo vidit

Istra je daleko od toga ali dajte im Vladu, Sabor, institucije, akademiju nauka itd, broj Istrijana će za 20-30 godina biti višestruko veći. Dajte manjinskim zagovornicima republike da vam vise po TV kućama, da manjinsku volju predstavljaju kao većinsku, u Istri ćete imati isti problem kao što Srbija ima u Vojvodini. Ali za razliku od Srba u Srbiji, vi niste toliko glupi a Istra će dobiti Vladu i Sabor o kurčevdanu. To samo u Srbiji ima.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 09:54 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Ma trolaj, neozbiljna je tema.

Čoveče, kad se ovoliko piše o LSV i prilepcima, zamislite koliko bi kolege Hrvati trebali da pišu od IDS-u.

otvori temu ja sam za

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 10:33 

Ibar je napisao/la:
Jagnjce je li se Hrvatske legalno odvojila od SFRJ

Teško pitanje. Ne znam. Našao bih argumente i za da i za ne.

@all

A u vezi sa nadležnosti APV, zastave, grba itd.

Dakle, ako se ne varam, u hrvatskoj županije imaju zastave, grbove, pa čak i himne (bar sam kod Istre video). Drugo, Vlada i Skupština APV su postojale uvek, tako da to nije ništa novo. Treće, VANU je takođe postojala, samo je statutom ušla u legalne tokove i pod kontrolu.

E sad nadležnosti... ne postoje. Sve je to jedna velika šminka za narodne mase. APV nema nikakve nadležnosti osim nad par preduzeća (Vojvodina šume, vode i sl), nekoliko milijardi koje joj se proslede u pokrajinski fond za ulaganje, dok je sve ostalo izvršavanje odluka vlade Srbije i prosleđivanje para iz budžeta RS.

Za šta skupština APV služi, takođe nikome nije jasno. Sastaju se samo kad treba da se formira pokrajinska vlada i kad ta vlada pošalje predlog budžeta (koji mora da čeka republički). Uostalom, zar i županije u Hr nemaju svoje skupštine?

I na kraju imamo regionalno predstavljanje:

"АП Војводина сарађује са одговарајућим територијалним заједницама
других држава, у оквиру спољне политике Републике Србије, уз поштовање
територијалног јединства и правног поретка Републике Србије."

Što se u praksi svodi na saradnju sa susednim hrvatskim, mađarskim i rumunskim županijama i predstavništvom u Briselu zbog EU fondova.

Zaključak, APV je potpuno na nivou jedne hrvatske županije ili npr uprave grada Beograda. Mada, verovatno BG raspolaže sa više novca.

Ono gde nastaje pravi problem je ostatak Srbije. Zašto BG i Vojvodina imaju kakvu takvu korist od određene samostalnosti u ulaganjima i pregovaranjima, dok je ostatku Srbije to uskraćeno?

Zašto postoje statistički regioni, osim za RZS? Zašto postoje okruzi kada ništa ne rade? Zašto se novac u Vojvodini sliva u NS, kao što je to slučaj sa BG i Srbijom?

Dakle, i pokrajinu i regione i okruge ukinuti. Napraviti smislen broj od 8-9 većih okruga sa ekonomskim i kulturnim nadležnostima, povećati broj opština i dati ima više novca, i na taj način zaokružiti teritorijalno uređenje Rep.Srbije.

Republički nivo>Okružni nivo>Opštinski nivo

Manja, a efikasnija uprava, bliža običnom građaninu.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 10:35 

Ibar je napisao/la:

Kao ono, Rusija nas je bombardovala, otela KiM, uslovljava pristup ruskoj uniji našim priznanjem KiM, kao ono dopusta daljnje maltretiranje preostalih Srba na KiM iako to u sekundi može spriječiti da hoće, šuruje sa trgovcima ljudskih organa i šiftarskom mafijom, kao naši političari se ušupkavaju Rusima a ovi ih jebu ko lude itd.

Što se Rusije tiče, Srbija ne mora biti ni uz nju ali koji kurac će u EU kad joj svaka šuga može pristupiti bez ikakvih uslovljavanja koja zadiru u njihov teritorijalni integritet, u unutrašnja pitanja itd."

Mislim da nam treba nova tema il da prebacimo na postojecu Srbija i EU jer koliko vidim po onome sto pricas referendum u Srbiji ne bi prosao iako sumnjam osobno.

a sto se boldanog tice ne demantira li te primjer Turske

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 10:39 

Istarska Zupanija ima nesluzbenu himnu. Sluzbeno niti jedna zupanija nema himnu.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 10:40 

Ibar je napisao/la:

Dobro Aga konkretno da ne idemo u proslost. Sto ocekujes to jest kakvu politiku u naredne 4 godine od strane Tome Grobara

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 10:43 

Ibar je napisao/la:

Turska je nešto drugo, islamska zemlja sa skoro 100 miliona ljudi, usput i idealna za transfer muslimana u EU. Malo je u EU takvih koji bi Tursku primili u svoje skute jer je ona, ma kako se trudila da djeluje evropski, još uvijek je i uvijek će biti islamska maloazijska zemlja.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 10:48 

Ibar je napisao/la:

Turska je nešto drugo, islamska zemlja sa skoro 100 miliona ljudi, usput i idealna za transfer muslimana u EU. Malo je u EU takvih koji bi Tursku primili u svoje skute jer je ona, ma kako se trudila da djeluje evropski, još uvijek je i uvijek će biti islamska maloazijska zemlja.

Da su Turci Kršćani mislis da bi ih primili iako zafrkavaju Kurde i nedaju im disat?

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 10:51 

Ibar je napisao/la:
Dobro Aga konkretno da ne idemo u proslost. Sto ocekujes to jest kakvu politiku u naredne 4 godine od strane Tome Grobara

Nisam simpatizer SNS-a niti gospodina Tomislava, tu sam negdje na pola puta između njega i gospodina Vojislava (Koštunice) mada dosta bliže gospodinu Vojislavu i kad bih glasao u Srbiji, glasao bih najvjerovatnije za DSS. Za DS ne bih glasao nikad. Za SNS možda ali i to bi bilo pod znakom pitanja. Znači, glasao bih za nekog ko nije EU frik, ko u EU ne vidi jedini put za Srbiju i ko je za dobar odnos sa EU ali ne na svoju štetu i ne za puzanje na koljenima pred njom.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 10:58 

Ibar je napisao/la:
Da su Turci Kršćani mislis da bi ih primili iako zafrkavaju Kurde i nedaju im disat?

Naravno da bi. Percepcija o Turskoj i jeste takva zato što je islamska zemlja i to skoro, stomilionska.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 11:03 

Robbie MO je napisao/la:
Par videa za prilog temi:

Moram priznat, čudi me da su u DS dali ovoliko samouprave Vojvodini. Ovako meni sa strane gledajući to izgleda: Umjesto da im daju više para, ovi im dali sve simbole državnosti (Vlada, skupština sa zakonodavnim ovlastima, zastava, Vojvođanska Akadamija znanosti i umjetnosti, samo ustav fali) koji se čine mnogo "opasniji". Te stvari doslovno hrane separatizam.

Robbie sta pise na pocetku ovog zadnjeg videa?

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 11:07 

Ibar je napisao/la:

Naravno da bi. Percepcija o Turskoj i jeste takva zato što je islamska zemlja i to skoro, stomilionska.

Znaci Albanija ce bit jedina muslimanska drzava i time EU vise nece bit klub iskljucivo krscanskih zemalja ehhe

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 11:07 

Ibar je napisao/la:

Nisam simpatizer SNS-a niti gospodina Tomislava, tu sam negdje na pola puta između njega i gospodina Vojislava (Koštunice) mada dosta bliže gospodinu Vojislavu i kad bih glasao u Srbiji, glasao bih najvjerovatnije za DSS. Za DS ne bih glasao nikad. Za SNS možda ali i to bi bilo pod znakom pitanja. Znači, glasao bih za nekog ko nije EU frik, ko u EU ne vidi jedini put za Srbiju i ko je za dobar odnos sa EU ali ne na svoju štetu i ne za puzanje na koljenima pred njom.

otvaram temu o izborima u srbiji ionako ima jos samo mj. dana da ne trolamo ovde

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 11:08 

Ibar je napisao/la:

Piše:

Pogledajte zastave dve države čijem su nastanku kumovale EU i Amerika. Uočite sličnost u stilu istih. A onda pogledajte zastavu Vojvodine…

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 11:12 

Glazbenik je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Piše:

Pogledajte zastave dve države čijem su nastanku kumovale EU i Amerika. Uočite sličnost u stilu istih. A onda pogledajte zastavu Vojvodine…

Fala stari. Pa da zastave BiH i Kosova su duplici. A ova Vojvodanska meni je originalnija ipak. Iako nisam znao da je i ona novokomponovana?!

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 11:14 

Ibar je napisao/la:

Znaci Albanija ce bit jedina muslimanska drzava i time EU vise nece bit klub iskljucivo krscanskih zemalja ehhe

Albanija je kerov kurac u odnosu na Tursku. Turska je sila uz to i islamska država a takvoj u EU koliko ja vidim, nema mjesta, zasad. A hoće li ga biti, ne znam ali mislim da neće jer prije će se EU raspasti nego što dođe do ozbiljnih naznaka da je Turska na predvorju EU ili da je kročila u nju.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 11:16 

Da Turska pregovara vec 50 godina. Ne dode li do velikih zaokreta na unutarnjem planu u Njemačkoj, Francuskoj i Austriji nikad Turska dio EU-a bit nece.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 15:48 

Njemačkoj Turci u EU ne odgovaraju, ne sada , neće ni za još 5 desetljeća tako da Turci svoje snove o EU lagano napuštaju, mislima su već daleko od EU , a Erodgan je započeo i na svim ostalim poljima se udaljavati od EU .
Osim toga kako ste do Turaka i EU došli preko APVa i prijedloga Republike Vojvodine ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 15:58 

Robbie MO je napisao/la:
Moram priznat, čudi me da su u DS dali ovoliko samouprave Vojvodini. Ovako meni sa strane gledajući to izgleda: Umjesto da im daju više para, ovi im dali sve simbole državnosti (Vlada, skupština sa zakonodavnim ovlastima, zastava, Vojvođanska Akadamija znanosti i umjetnosti, samo ustav fali) koji se čine mnogo "opasniji". Te stvari doslovno hrane separatizam.

Vojvodina komparativno-pravno ima ovlašćenja na nivou županija u Hrvatskoj, o kojoj velikoj samoupravi pričaš? Navedi konkretno... Kantoni u FBiH imaju veća ovlašćenja, imaju svoju policiju što je čisti SF za Vojvodinu...

Zastavu i grb ima svaka opština i grad u Srbiji, pa što ne bi imala i Vojvodina.

Otkud ti to da Skupština Vojvodine ima zakonodavne ovlasti?! Nema ih, jasno u Statutu Pokrajine piše da se donose odluke (ne zakoni; zato su autonomaši protestovali jer odluke nemaju snagu zakona) u rangu Skupštine Grada Beograda i drugih.

VANU je regionalna akademija nauka i umjetnosti, kakvih ima i u Mađarskoj, Poljskoj i naročito Njemačkoj. Postoji od 1974. godine i nikada nije ukidana samo joj je status legitimizovan kroz Statut Vojvodine. U Vojvodini tj. Novom Sadu je sjedište jedne od najvećih kulturnih institucija, Matice Srpske i što sad?

Vojvodina nema Ustav, nego Statut kao što ga ima Grad Beograd.

U vezi separatizma u Vojvodini, po anketama više je onih za ukidanje svake autonomije (8,9%) nego onih koji zagovaraju separatizam (6,7%).

Medijima (posebno u susjedstvu Srbije) je ova tema o Republici Vojvodini je jednostavno atraktivna pa se kroz medijsku halabuku to diže na n-tu, u Srbiji se na sve to gleda prilično ravnodušno i nije neka vijest jer se zna da se radi o marginalnoj pojavi. Priču o Vojvodini Republici guraju 2 NVO i 3 vanparlamentarne stranke (od kojih nijedna nije uspjela ući ni u pokrajinsku skupštinu) uz 2 vojvođanska komunistička funkcionera iz perioda SFRJ, a toj njihovoj konvenciji je ukupno prisustvovalo tačno 137 ljudi :zubati Za sad ne postoji nijedna zvanična ili nezvanična organizacija koja zagovara odvajanje Vojvodine od Srbije, ovo o Republici Vojvodini u federalnoj Srbiji je dosad najradikalniji zahtjev...

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 16:36 

Gligorije je napisao/la:

U vezi separatizma u Vojvodini, po anketama više je onih za ukidanje svake autonomije (8,9%) nego onih koji zagovaraju separatizam (6,7%).

A to znači da je njih 84.4% za autonomiju?
Šta mislite, iz kojeg tabora se po pravilu regrutuju separatisti, iz pobornika ukidanja autonomije ili pobornika autonomije, bilo gdje u svijetu? Ja mislim iz ovog drugog. Šta vi mislite?
Olako se shvataju ti procenti, danas ih je 6.7% a koliko će ih biti za 30 godina?

Poredite statut Beograda sa statutom Vojvodine. Statut Beograda u sebi ne nosi klicu autonomašenja, ulicama Beograda se ne maše zastavama autonomnog Beograda s pozivima za njegovim statusom republike, u Beogradu ne postoje oni koji se nacionalno smatraju Beograđanima, nema ni onih koji zagovaraju Beogradsku pravoslavnu crkvu itd. U Srbiji se sve olako prima a kad im ga zavuku, onda se češu po glavušama, otkud sad to, mislili smo da se radi o zajebanciji.
Pretpostavljam da su ovih 8.9% protiv autonomije uglavnom Srbi pridošli devedesetih ili oni porijeklom s ovu stranu Drine. Budale, dok "autohtoni" vojvođanski Srbi pljugaju komunističke ideje o autonomiji, dotle oni čuvaju Vojvodinu u Srbiji a sve im popaljeno i porušeno. Umjesto da gledaju svog posla, da se konačno skuće i gledaju svoju guzicu, oni i dalje tamburaju o srpstvu dok im se vojvođanski "autohtonci" vjerovatno smiju i usput kliču Titi i partiji koji su ih i učinili "posebnim". Karikiram, ali procenti su neumoljivi i po njima, ne bih rekao da su pobornici autonomaštva ljudi iz Knina ili Glamoča pristigli tokom rata ili nakon njega.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 505 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: