|
|
Stranica: 13/21.
|
[ 505 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:03 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Agathonikos je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Također biti ti trebalo zanimljivo da su mađarski nacionalisti radije željeli etničku autonomiju za sebe u Vojvodini nego AP Vojvodinu za koju drže da je riječ o srpskoj regionalnoj autonomiji , ako oni to vide zašto je tebi problem? Pa mislim, za nekog ko pripada pokretu 64 županije normalno je da svaku Vojvodinu koja je van granica te i takve Mađarske vidi kao srpsku reg. autonomiju jer naprosto nije mađarska ako nije u sastavu te i takve Mađarske već ove i ovakve Srbije. Pitajte jednog honveda, da li je radije za ukidanje autonomije ili je i dalje za AVP i njen republički status, da li je za jaku srpsku nacionalnu svijest među Srbima u Vojvodini ili je pak više za ideju vojvođanerstva među njima. Tipujem na ove posljednje opciju u navođenju, a vi? Uzimaš najekstremnije primjere , pokret "64 županije" se zalaže obnovu Mađarske države u granicama iz prije 1918. Ovdje je riječ o lokalnim Mađarima koji vide osipanje njihovog naroda i jedini način da to zaustave vide u lokalnoj autonomiji na području sjevernog Banata i Bačke gdje živi tek oko polovica vojvođanskih Mađara. Šta misliš pod jačanjem srpske nacionalne svijesti? Ova AP Vojvodina ,iako nemora , izdvaja svoje pare za Srbe na Kosovu i u Hrvatskoj ,uložila je pare da bi se što bolje povezala RS i Vojvodina (novi most na Rači i drugi budući projekti). Srpska nacionalna svijest je tu , samo je treba njegovati drugačije od primjerice one u RS koja ima jasnog političkog i nacionalnog oponenta u obliku Sarajeva. Srbi u Vojvodini su 1918 i drugi put 1945 jasno i zauvijek riješili svoje "Sarajevo" (Budimpeštu) i dio su Srbije , danas treba prodavati priču o multietničkoj Vojvodini itd. Naravno iz Beograda sa figom u džepu , iznenadio bi se kako to prolazi u Briselskim kancelarijama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:13 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Uzimaš najekstremnije primjere , pokret "64 županije" se zalaže obnovu Mađarske države u granicama iz prije 1918. Ovdje je riječ o lokalnim Mađarima koji vide osipanje njihovog naroda i jedini način da to zaustave vide u lokalnoj autonomiji na području sjevernog Banata i Bačke gdje živi tek oko polovica vojvođanskih Mađara.
Pošto se politika ne gradi na svijesti o kosmičkoj pravdi ili nepravdi već na interesima, šta je mađarski interes, to je njihova stvar. Znam da srpski nije da se dijelimo po autonomijama iz kojih kasnije nastaju težnje za još većim, potom i za još većim. Onda se javljaju priče o republikama, zatim novim nacijama i crkvama i eto problema koji nam zasigurno ne trebaju. Jedan smo narod bez ikakvih potreba da se separatišemo jedni od drugih, pa ni u vidu nekakvih autonomija koje su idealne za stvaranje takvih tendencija. To je ujedno i odgovor na pitanje o srpskoj nacionalnoj svijesti i njenom jačanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:26 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Uzimaš najekstremnije primjere , pokret "64 županije" se zalaže obnovu Mađarske države u granicama iz prije 1918. Ovdje je riječ o lokalnim Mađarima koji vide osipanje njihovog naroda i jedini način da to zaustave vide u lokalnoj autonomiji na području sjevernog Banata i Bačke gdje živi tek oko polovica vojvođanskih Mađara.
Pošto se politika ne gradi na svijesti o kosmičkoj pravdi ili nepravdi već na interesima, šta je mađarski interes, to je njihova stvar. Znam da srpski nije da se dijelimo po autonomijama iz kojih kasnije nastaju težnje za još većim, potom i za još većim. Onda se javljaju priče o republikama, zatim novim nacijama i crkvama i eto problema koji nam zasigurno ne trebaju. Jedan smo narod bez ikakvih potreba da se separatišemo jedni od drugih, pa ni u vidu nekakvih autonomija koje su idealne za stvaranje takvih tendencija. To je ujedno i odgovor na pitanje o srpskoj nacionalnoj svijesti i njenom jačanju. Njemačke savezne države imaju kud i kamo veću autonomiju nego Vojvodina ,Vojvodina uglavnom služi da bi se prodavala priča o multietničnosti dok je realna politika na terenu da se Vojvodina maksimalno nacionalno izjednači sa centralnom Srbijom. Znaš i sam da je to tako. Dovoljno je bacit pogled na Vojvodinu 1988 i danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62991 Lokacija: DAZP HQ
|
Vojvodina je u kurcu, to je njezin najveći problem. da nije, svih ovih priča ne bi ni bilo. http://www.google.ba/search?q=vojvodina ... =firefox-amislim da je općina Opovo, 40-tak km od Beograda, dio Vojvodine, najzaostalija u zemlji, imao sam priliku biti tamo prije godinu i pol. nakon što sam to vidio, uviđam određeni šarm u Donjem Vakufu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:33 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Vojvodina nije relikt komunističke podjele , kako može Vojvodstvo Serbsko iz 1848 biti komunistički relikt? Dalmacija nema svoju vladu, skupštinu ali zato je Dalmatinski regionalni identitet X puta jači nego u Vojvodini pa ne vidim da se braća Hrvati specijalno brinu. Ago tvoji strahovi su iracionalni , Vojvodina je politički ,ekonomski i što je najbitnije demografski 150% dio Srbije , manjina kojoj se to ne sviđa ostaje da i dalje izdaje deklaracije  . BTW pozdrav svim forumašima iz Zagreba, nadam se da ću pripomoći razumijevanju između Srba i Herceg-Bosanaca kojima oboje pripadam  Pozdrav Zlatko... Uglavnom si u pravu, s tim sto ipak postoji jedan deo Srba tamo koji je ogrezao u komunistickom shvatanju autonomije...a to veze nema sa tradicionalnom autonomijom Srba u okviru Austro-ugarske, koja je sad vise istorijski pojam, jer zivo secanje na to ne postoji. Ono gde se slazemo je daj je taj broj minoran, i da ni na koji nacin ne moze ugroziti srpsku drzavu u Vojvodini, i da tome ne treba davati znacaj. Srbija mora kao drzava da se decentralizuje, ja kao covek cija dva kolena zive u Beogradu shvatam da je lose da Beograd centralizuje svu moc sebi, a drugima daje posle na kasicicu... ne samo Vosha, nego treba posebno obratiti paznju na jug i istok Srbije, tamo praviti regione sa odredjenim nadleznostima i solidnim budzetima, jer nam odande cure ljudi... Beograd stvara visak sam za sebe, ne treba njemu love sa strane, gradska uprava odlicno stoji...i zato misli da je decentralizacija i regionalizacija pravo resenje. Vojvodina pored toga treba biti osetljiva na manjiske narode koji tamo zive, preko toga mozemo da se priblizimo srednjoj evropi, kroz medjuregionalnu saradnju...zasto se Vosha na bi povezala sa Slavonijom i Madjarskom, to je deo Panonije, ista ravnica, isti recni tokovi, toliko tu ima mesta za napredak u raznim sverama... Neki Srbi imaju opravdani strah zbog bliske proslosti kad su Srbi gubili drzavnost..razumem i tu dimenziju, i zato treba ozbiljno pristupiti ovome, i naci koliko god je moguce koncenzus.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:33 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: Vojvodina je u kurcu, to je njezin najveći problem. da nije, svih ovih priča ne bi ni bilo. http://www.google.ba/search?q=vojvodina ... =firefox-amislim da je općina Opovo, 40-tak km od Beograda, dio Vojvodine, najzaostalija u zemlji, imao sam priliku biti tamo prije godinu i pol. nakon što sam to vidio, uviđam određeni šarm u Donjem Vakufu.E onda je stvarno otišla u ku*ac
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:35 |
|
|
dudu je napisao/la: Vojvodina je u kurcu, to je njezin najveći problem. da nije, svih ovih priča ne bi ni bilo. http://www.google.ba/search?q=vojvodina ... =firefox-amislim da je općina Opovo, 40-tak km od Beograda, dio Vojvodine, najzaostalija u zemlji, imao sam priliku biti tamo prije godinu i pol. nakon što sam to vidio, uviđam određeni šarm u Donjem Vakufu. Vise je Slavonija u kurcu u domenu hrvatske drzave, nego Vojvodina u domenu srpske... Nasao si Opovo kao primer... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:39 |
|
|
|
zanimljivo je što sam najprije bio u Opovu, za koje ranije nisam ni čuo, pa tek onda naknadno pročitao u nekoliko članaka da je po mnogim kategorijama najzaostalija općina u zemlji. baš mi se učinilo nekako otužno mjesto, pa sam zamišljao što li je tek na jugu, kad ono najgora općina.
Slavonija nikad nije bila najrazvijeniji dio Hrvatske, prema tome njezin pad je relativno daleko manji nego je vojvođanski koja se kitila trećim najvećim standardom u bivšoj zemlji, tik iza Hrvatske.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:41 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Znaš i sam da je to tako. Ne znam, gospodine Zlatko. Znam samo da je Vojvodina od početka 90-ih do danas naseljena i onima koji su tu došli iz nužde a ne sa željom da popunjavaju srpsku kvotu u Vojvodini dok se Srbima "autohtoncima" živo jebe za tim kvotama jer neko ko je za komunističku autonomiju kao Bogom danu, a na to ukazuju i ankete ranije pominjane, ujedno nije i za jednak politički status svih Srba u Srbiji, jer su oni kao nešto posebno, odnosno, vide se kao nešto posebno jer ne vidim drugi razlog za njihovom posebnom autonomijom u Srbiji. Kapiram ekonomske razloge, kapiram te razloge za bilo koji kraj u Srbiji ali političku autonomiju jednog dijela Srba u odnosu na drugi, ehehe to nikako osim na taj način.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:44 |
|
|
Evo jedan sasvim drugaciji primer... Indjija, koja je vazila za nerazvijenu sremsku varosicu, cudo je napravila zadnjih godina. Dosao mladi i sposobni Jesic, i preporodio grad... Citat: RTV 23.09.2011
Inđija predstavila investicije od 100 miliona evra
INĐIJA - Predsednik opštine Inđija Goran Ješić i predstavnici kompanija koje posluju na teritoriji Inđije, predstavili su danas građanima i predstavnicima medija najnovije investicije u industrijskoj zoni, vredne više od 100 miliona evra. RTV petak, 23. septembar 2011. | Tanjug, Beta, RTVProteklih godina, Inđija je lider u Srbiji i regionu prema broju direktnih investicija po glavi stanovnika i uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, u tu opštinu je samo ove godine uloženo više od 100 miliona evra, saopštio je kabinet predsednika Opštine.
U okviru "Ture od 100.000.000 evra" novinari i investitori su imali priliku da vide "Fešn park" autlet centar, vredan 40 miliona evra, koji se nalazi uz autoput Beograd-Novi Sad, indijsku investiciju u Informaciono-tehnički (IT) park vredan 25 miliona evra, koji treba da bude završen do decembra 2012. godine i investiciju belgijske firme Elektravinds, u fabriku koja će prerađivati životinjski otpad i od njega praviti energiju.
Veliki Autlet centar (Outlet) Fešn haus (Fashion House) kod Inđije, vredan 40 miliona evra, biće otvoren u martu 2012. godine, najavio je direktor kompanije Blek ouk divelopment (Black Oak Development) Đura Stanić.
Stanić je novinarima, na lokaciji na kojoj se gradi autlet centar, rekao da će u prvoj fazi biti otvoreno više od 70 prodavnica velikih svetskih firmi, u kojima će cene biti niže od 30 do 80 odsto, u odnosu na uobičajene maloprodajne cene.
Objasnio je da se autlet centar nalazi u blizini autoputa Beograd - Novi Sad, kako bi bio pristupačan potrošačima iz dva najveća grada u Srbiji. Prema njegovim rečima, to je prvi pravi autlet centar u Srbiji.
Stanić je rekao da je njegova kompanija, koja je investitor ovog projekta, odabrala Inđiju kao lokaciju zbog brze administracije u toj opštini.
Posetioci su razgledali i kompaniju "IGB Automotive" u koju je uloženo tri miliona evra, radove na izgradnji sanitarne deponije vredne 12 miliona evra, trafostanice "Inđija 2" i dalekovoda koji koštaju 5,5 miliona evra, obnovu i izgradnju gradske infrastrukture vredne milion evra.
Direktor "IGB Automotive" Nebojša Dragićević istakao je da ta kompanija, koja u Inđiji proizvodi grejače za automobilska sedišta, protekle tri godine posluje veoma uspešno, napominjući da je na početku rada 2007. godine uposleno 100 radnika a plan je da do kraja iduće godine bude zaposleno oko 750.
U toku je rekonstrukcija magistralnog puta od Inđije do Novog Sada, investicija vredna četiri miliona evra, a nova sportska hala u tom gradu koštaće 12 miliona evra i kad bude završena biće jedan od najlepših sportskih objekata u regionu.
Među predstavljenim je i investicija od dva miliona evra u hladnjaču za skladištenje voća, investicija kompanije Stirg Metal od tri miliona evra, kao i investicije u putnu i kanalizacionu infrastrukturu u opštini Inđija.
Predstavljena je i investicija opštine Inđija vredna 12 miliona evra u ekološku sanitarnu deponiju, kao i investicija u trafo-stanicu sa dalekovodom vredna 5,5 miliona evra koju će za potrebe napajanja severoistočne industrijske zone izgraditi Elektrovojvodina.
Ješić je istakao da je ideja o organizovanju "Ture od 100 miliona evra" bila da pošalje pozitivnu poruku, kako je i u teškim vremenima ekonomske krize moguće ulagati i razvijati se.
On je izjavio novinarima da je smanjivanje broja nezaposlenih, kojih u toj opštini ima 3.750, jedan od prioriteta lokalne samouprave kao i da Inđiji nedostaje više od 1.000 visokoobrazovanih stručnjaka.
Ješić je pozvao sve investitore da ulažu u Srbiju napominjući da se dobrom organizacijom i brzom administracijom, kakva je u Inđiji, i u kriznim godinama mogu ostvariti velike investicije
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:46 |
|
|
|
što se Inđije tiče ona je profitirala najviše od svoje pozicije na pravcu Beograd-Novi Sad. ne znam može li idealnije, na 40-km i od Beograda i od Novog Sada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 02 tra 2012, 23:52 |
|
|
|
Bice gotov autoput kroz celu Vojvodinu do Madjarske, mnogo je tu opstina, svako ce imati priliku da se prikaci na tu infuziju, i krene da privlaci investicije...
Sve je tu, blizina clanica EU, putni koridor, jeftina radna snaga... e tu je ogromna sansa, i ako ne bude nekih vecih potresa taj autoput ce biti krvotok koji ce lansirati napredak...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:00 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Vojvodina nije relikt komunističke podjele , kako može Vojvodstvo Serbsko iz 1848 biti komunistički relikt? Dalmacija nema svoju vladu, skupštinu ali zato je Dalmatinski regionalni identitet X puta jači nego u Vojvodini pa ne vidim da se braća Hrvati specijalno brinu. Ago tvoji strahovi su iracionalni , Vojvodina je politički ,ekonomski i što je najbitnije demografski 150% dio Srbije , manjina kojoj se to ne sviđa ostaje da i dalje izdaje deklaracije  . BTW pozdrav svim forumašima iz Zagreba, nadam se da ću pripomoći razumijevanju između Srba i Herceg-Bosanaca kojima oboje pripadam  Pozdrav Zlatko... Uglavnom si u pravu, s tim sto ipak postoji jedan deo Srba tamo koji je ogrezao u komunistickom shvatanju autonomije...a to veze nema sa tradicionalnom autonomijom Srba u okviru Austro-ugarske, koja je sad vise istorijski pojam, jer zivo secanje na to ne postoji. Ono gde se slazemo je daj je taj broj minoran, i da ni na koji nacin ne moze ugroziti srpsku drzavu u Vojvodini, i da tome ne treba davati znacaj. Srbija mora kao drzava da se decentralizuje, ja kao covek cija dva kolena zive u Beogradu shvatam da je lose da Beograd centralizuje svu moc sebi, a drugima daje posle na kasicicu... ne samo Vosha, nego treba posebno obratiti paznju na jug i istok Srbije, tamo praviti regione sa odredjenim nadleznostima i solidnim budzetima, jer nam odande cure ljudi... Beograd stvara visak sam za sebe, ne treba njemu love sa strane, gradska uprava odlicno stoji...i zato misli da je decentralizacija i regionalizacija pravo resenje. Vojvodina pored toga treba biti osetljiva na manjiske narode koji tamo zive, preko toga mozemo da se priblizimo srednjoj evropi, kroz medjuregionalnu saradnju...zasto se Vosha na bi povezala sa Slavonijom i Madjarskom, to je deo Panonije, ista ravnica, isti recni tokovi, toliko tu ima mesta za napredak u raznim sverama... Neki Srbi imaju opravdani strah zbog bliske proslosti kad su Srbi gubili drzavnost..razumem i tu dimenziju, i zato treba ozbiljno pristupiti ovome, i naci koliko god je moguce koncenzus. Pozdrav Dzoni Moje misljenje za Beograd je prilično jednostavno, to je grad koji je bio glavni grad države od 22-23 miliona ljudi pa je spao na to da je glavni grad države od nešto preko 7 miliona s istom administracijom , to se da sredit , nije to ništa nepopravljivo ,Beč je prošao sličnu stvar. Glavni problem Vojvodine je mentalitet ,ona panonska jednostavnost ,kako moj đed tako i ja ,privrženost tradiciji koja je u suprotnosti s modernim (npr. ovi prosvjedi ekonomske logične reforme da se poticaji daju na proizvodnju a ne na količinu zemlje) , nenametljivost itd. S druge strane oni iz centralne Srbije su zajebaniji ,nametljiviji , imaju onaj trgovački poduzetan duh stare Srbije od prije 45` koja se malo pomalo vraća i oni će biti nosioci razvoja Srbije , raduje veliki povratak Kragujevca kao industrijskog centra ,to je već samo po sebi velik pomak u decentralizaciji jer ljudi više nemoraju ići u Beograd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:08 |
|
|
Nego gospodine Zlatko, jeste li vi stvarno Srbek iz ZG ili je u pitanju neka fora jer u prvi mah, kad sam vas ugledao na ovoj temi, pomislio sam da ste neki cviećar koji će palamuditi o Drini, Zemunu i hrvatskome Sanđaku 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:15 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Nego gospodine Zlatko, jeste li vi stvarno Srbek iz ZG ili je u pitanju neka fora jer u prvi mah, kad sam vas ugledao na ovoj temi, pomislio sam da ste neki cviećar koji će palamuditi o Drini, Zemunu i hrvatskome Sanđaku  Srpski purger  glavom i bradom (može i šprehica po zagrebački kao dokaz  ) , trabunjanje o Drini ili liniji V-K-K ostavljam drugima ,nije to moj teren.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:15 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Pozdrav Dzoni
Moje misljenje za Beograd je prilično jednostavno, to je grad koji je bio glavni grad države od 22-23 miliona ljudi pa je spao na to da je glavni grad države od nešto preko 7 miliona s istom administracijom , to se da sredit , nije to ništa nepopravljivo ,Beč je prošao sličnu stvar.
Glavni problem Vojvodine je mentalitet ,ona panonska jednostavnost ,kako moj đed tako i ja ,privrženost tradiciji koja je u suprotnosti s modernim (npr. ovi prosvjedi ekonomske logične reforme da se poticaji daju na proizvodnju a ne na količinu zemlje) , nenametljivost itd.
S druge strane oni iz centralne Srbije su zajebaniji ,nametljiviji , imaju onaj trgovački poduzetan duh stare Srbije od prije 45` koja se malo pomalo vraća i oni će biti nosioci razvoja Srbije , raduje veliki povratak Kragujevca kao industrijskog centra ,to je već samo po sebi velik pomak u decentralizaciji jer ljudi više nemoraju ići u Beograd.
Grad Beograd odlicno stoji, uporediti 2000. godinu i danas...razlika ko dupe i oko... da je cela Srbija ko Beograd, pevali bi... Nije problem administracija u gradu, gradonacelnik Djilas sjajno radi, za 4 godine imacemo 2 potpuno nova mosta i odnovljenu Gazelu, saobracaj je unapredjen, sedista mnogih regionalnih kompanija su ovde... Sto se tice republicke administracije, tu jeste problem...mnogo vise ljudi radi nego sto treba, tu stranke uvaljuju svoje ljude, a oni sisaju pare iz budzeta. To ce morati da se reze ubrzo. Realno, svetska kriza je nas sjebala, imali smo odlican godisnji rast od 6% GDP-a, sve je islo napred do 2008, onda strmoglav pad, zavrsili smo u recesiji, prosle godine na oko 1.5% rasta, ove godine oko 0.5%-1%... to nam pravi ozbiljan problem, ali i pored toga privukli smo najvece investicije u okruzenju. Imamo sanse ako svetska kriza prodje ubrzo, vec je vidljiva alokacija fabrika iz zapadne evrope u ovaj region, mnoge prednosti nudimo, samo da se to zalaufa... nece obicni ljudi ziveti bolje jos nekoliko godina, ali bitan je pozitivan trend. Raspalim Grcima daju stotine milijardi dolara...nama bi 20 milki zavrsilo ogroman posao... nece nam to niko dati, i zato cemo morati sami da stvaramo klimu da ljudi ulazu ovde... Da bi dotle dosli, moramo da sasecemo administraciju i korupciju, i da necemo, naterace nas EU zbog svojih interesa...lokalni tajkuni su u ropcu, i zato trpaju pare nekim strankama da bi drzali Srbiju van tih tokova... ali nece uspeti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:18 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Srpski purger  glavom i bradom (može i šprehica po zagrebački kao dokaz  ) , trabunjanje o Drini ili liniji V-K-K ostavljam drugima ,nije to moj teren. Od toliko ljudi koji su krstarili realnim i zivotom i u virtuali, prvi si ovakav "primerak" Imam ja drugara koji je zapalio 1991 iz Zagreba, kad je dosao bio je pun purgeraja, najjace mi je bilo kad napolju zaledi, a on kaze - vani je sljiva 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:18 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Nego gospodine Zlatko, jeste li vi stvarno Srbek iz ZG ili je u pitanju neka fora jer u prvi mah, kad sam vas ugledao na ovoj temi, pomislio sam da ste neki cviećar koji će palamuditi o Drini, Zemunu i hrvatskome Sanđaku  Srpski purger  glavom i bradom (može i šprehica po zagrebački kao dokaz  ) , trabunjanje o Drini ili liniji V-K-K ostavljam drugima ,nije to moj teren. Može i šprehica, zakaj ne Ma nije ni bitno ko je ko, bitno je da se odašiljaju tople riječi i da se ustrajava na divnim odnosima među ljudima dobre volje, bez obzira na naciju i vierokaz 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Nego gospodine Zlatko, jeste li vi stvarno Srbek iz ZG ili je u pitanju neka fora jer u prvi mah, kad sam vas ugledao na ovoj temi, pomislio sam da ste neki cviećar koji će palamuditi o Drini, Zemunu i hrvatskome Sanđaku  Srpski purger  glavom i bradom (može i šprehica po zagrebački kao dokaz  ) , trabunjanje o Drini ili liniji V-K-K ostavljam drugima ,nije to moj teren. Oooo, kak" ste kaj? Kakav je život u Kaptol-Gradec? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:19 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Ago , "autonomaši" nisu homogeno tijelo,dapače ovakvih koji se tebi gade su debela manjina , ja npr. nisam primjetio neku posebnu razliku u nacionalizmu između novodoseljenih krajiških Srba i lokalnih Srba , svi odreda glasači Srpske Radikalne Stranke. Barem tamo gdje mi je dio obitelji danas. Većina "autonomaša" danas isključivo želi više para iz Beograda, umjesto nekakvih nadležnosti. U tom smislu Vojvodina je sličan slučaj kao Dalmacija u Hrvatskoj. U Dalmaciji nema autonomša, ne moraš se brinuti.  Pobjeđeni su još 1882. http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=a ... Rw&cad=rja
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:27 |
|
|
Vii je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Srpski purger  glavom i bradom (može i šprehica po zagrebački kao dokaz  ) , trabunjanje o Drini ili liniji V-K-K ostavljam drugima ,nije to moj teren. Oooo, kak" ste kaj? Kakav je život u Kaptol-Gradec?  Niš posebno , ganjam faks, kafići ,cuga ,studentski život  Nisam bil na Kaptolu od ljeta ,ionak tam idem na cugu , Tkalča rules 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:27 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:28 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Srpski purger  glavom i bradom (može i šprehica po zagrebački kao dokaz  ) , trabunjanje o Drini ili liniji V-K-K ostavljam drugima ,nije to moj teren. Može i šprehica, zakaj ne Ma nije ni bitno ko je ko, bitno je da se odašiljaju tople riječi i da se ustrajava na divnim odnosima među ljudima dobre volje, bez obzira na naciju i vierokaz  http://www.youtube.com/watch?v=vE79RIiuBVs morao sam. reci zi đi bi sugrađanine. 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:28 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Predloženo osnivanje Republike Vojvodine Postano: 03 tra 2012, 00:34 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Niš posebno , ganjam faks, kafići ,cuga ,studentski život  Nisam bil na Kaptolu od ljeta ,ionak tam idem na cugu , Tkalča rules  Cuvaj se jednog dana ako hoces da prizenis lokalku...da ne bude ono - ma u redu je kceri, dobar je momak, ali je Srbin Moj cale je bio u vojsci na Plesu, nesto se povredio, zavrsio na Rebru, tamo se spandjao sa nekom medicinskom sestrom... zavrsio kod nje na gajbi... Mrtva ladna mu isprica vic - zatrudnela riba, rodi crnca...u porodici shok, majka pridje i sapnu joj - nije strasno, bolje i to nego Srbin A pazi, to je 1968-1969 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|