|
|
Stranica: 6/13.
|
[ 308 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Agathonikos
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:28 |
|
|
totem je napisao/la: Uostalom, svicarski istitut IGENEA, koji se vodi kao vodeci za ova istrazivanja, je zakljucio da ubjedljivo najvise genetskih slicnosti izmjedju antickih makedonaca imaju upravo danasnji Makedonci.
Adut više da ih Grci smatraju Grcima, gospodine Totem
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:31 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
teranova je napisao/la: Da li su Filip i Aleksandar slovenska imena? Jesu, al u crtanom filmu. Sto ima to veze uopce? tera, jel si cula za demostena? Te njegova izrazavanja u vezi covjeka koji se zvao Filip? Te njegovim podanicima? Dali u govorima najeminentijeg grckog filozofa, drzavnika, i govornika iz te dobi, moze se cuti makar i jedna nit koja ce povezati tadasnje grke i makedonske barbare, kako su grci njih zvali, u jedan narod? Nemoj mi samo rec da to nije dokaz, jer za filipike ima dokaza, kako za rijetko kojih povijesnih zbivanja.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:33 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Agathonikos je napisao/la: totem je napisao/la: Uostalom, svicarski istitut IGENEA, koji se vodi kao vodeci za ova istrazivanja, je zakljucio da ubjedljivo najvise genetskih slicnosti izmjedju antickih makedonaca imaju upravo danasnji Makedonci.
Adut više da ih Grci smatraju Grcima, gospodine Totem Strasan odgovor. Pa nije radio ova istrazivanja institut genetike u paracinu, vec zenevski. Jeli to sve?
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:34 |
|
|
teranova je napisao/la: totem je napisao/la: Uostalom, svicarski istitut IGENEA, koji se vodi kao vodeci za ova istrazivanja, je zakljucio da ubjedljivo najvise genetskih slicnosti izmjedju antickih makedonaca imaju upravo danasnji Makedonci. Ko je radio ovu kartu? Muamer Zukorlić i Menduh Tači? IGENEA, gospodjo teranova. Broj 1 institut za istrazivanja iz genetike.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:35 |
|
|
totem je napisao/la: teranova je napisao/la: Da li su Filip i Aleksandar slovenska imena? Jesu, al u crtanom filmu. Sto ima to veze uopce? tera, jel si cula za demostena? Te njegova izrazavanja u vezi covjeka koji se zvao Filip? Te njegovim podanicima? Dali u govorima najeminentijeg grckog filozofa, drzavnika, i govornika iz te dobi, moze se cuti makar i jedna nit koja ce povezati tadasnje grke i makedonske barbare, kako su grci njih zvali, u jedan narod? Nemoj mi samo rec da to nije dokaz, jer za filipike ima dokaza, kako za rijetko kojih povijesnih zbivanja. Kako nema veze? Sve je u jeziku i imenima. Tako ja mogu da kažem da je car Konstantin Srbin Nišlija, čuveni ljubitelj roštilja i šljivovice.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:36 |
|
|
totem je napisao/la: teranova je napisao/la: Ko je radio ovu kartu? Muamer Zukorlić i Menduh Tači?
IGENEA, gospodjo teranova. Broj 1 institut za istrazivanja iz genetike. Ko je crtao mapu, Toteme?! Možda neki švajcarski Šiptari i Sandžaklije, a?
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:36 |
|
|
totem je napisao/la:
Strasan odgovor. Pa nije radio ova istrazivanja institut genetike u paracinu, vec zenevski. Jeli to sve?
Baš zato što je to radio ženevski a ne atinski, da sam Makedonac, dodatno bih se unespokojio
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:37 |
|
|
teranova je napisao/la: totem je napisao/la:
Sto ima to veze uopce? tera, jel si cula za demostena? Te njegova izrazavanja u vezi covjeka koji se zvao Filip? Te njegovim podanicima? Dali u govorima najeminentijeg grckog filozofa, drzavnika, i govornika iz te dobi, moze se cuti makar i jedna nit koja ce povezati tadasnje grke i makedonske barbare, kako su grci njih zvali, u jedan narod? Nemoj mi samo rec da to nije dokaz, jer za filipike ima dokaza, kako za rijetko kojih povijesnih zbivanja.
Kako nema veze? Sve je u jeziku i imenima. Tako ja mogu da kažem da je car Konstantin Srbin Nišlija, čuveni ljubitelj roštilja i šljivovice. A koji se Grk tada zvao Filip ili Aleksandar? I reci mi, jeli Martin slavensko ime? Pa ga ima na ex yu prostorima koliko hoces? Odgovori mi za demostena, molim te.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59935 Lokacija: DAZP HQ
|
dobro je majstore, vi ste Aleksandrovi Makedonci i na prvi način odajete počast vašim slavnim precima.
šta Albanci kažu na novu arhitekturu Skoplja?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:39 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: totem je napisao/la:
Strasan odgovor. Pa nije radio ova istrazivanja institut genetike u paracinu, vec zenevski. Jeli to sve?
Baš zato što je to radio ženevski a ne atinski, da sam Makedonac, dodatno bih se unespokojio Ja sam znam da su se poslije ovoga jedino Grci unespokojili, te je bilo masu protesta. Nemoj aga sa tvojim polusaljivim tezama da okreces stvari. Znam da vi ne vjerujete genetskim istrazivanjima.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:40 |
|
|
dudu je napisao/la: dobro je majstore, vi ste Aleksandrovi Makedonci i na prvi način odajete počast vašim slavnim precima.
šta Albanci kažu na novu arhitekturu Skoplja? Nisto, sute. Nitko ih nije ni pitao za ovo. Imali jedan protest, omanji i toliko.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:40 |
|
|
totem je napisao/la: teranova je napisao/la: Kako nema veze? Sve je u jeziku i imenima. Tako ja mogu da kažem da je car Konstantin Srbin Nišlija, čuveni ljubitelj roštilja i šljivovice.
A koji se Grk tada zvao Filip ili Aleksandar? I reci mi, jeli Martin slavensko ime? Pa ga ima na ex yu prostorima koliko hoces? Odgovori mi za demostena, molim te. KOSTA SRBINOVIĆ zvani NIŠKI FIL-HIP = ljubitelj konja, u prevodu sa starogrčkog
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:42 |
|
|
dudu je napisao/la: dobro je majstore, vi ste Aleksandrovi Makedonci i na prvi način odajete počast vašim slavnim precima.
šta Albanci kažu na novu arhitekturu Skoplja? Dudu, sto se cinis nedovetnim? Nisam rekao da su Makedonci, danasnji dakle direktni potomci, nego da Grci nisu uopce. To je opcepoznato, ne znam sto se ovdje desava, neko kontriranje, neznanje...
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:43 |
|
|
teranova je napisao/la: totem je napisao/la:
A koji se Grk tada zvao Filip ili Aleksandar? I reci mi, jeli Martin slavensko ime? Pa ga ima na ex yu prostorima koliko hoces? Odgovori mi za demostena, molim te.
KOSTA SRBINOVIĆ zvani NIŠKI FIL-HIP = ljubitelj konja, u prevodu sa starogrčkog Tera, nemoj se razbacivati argumentima kao onaj Bosnjo, molim te. Lijepo sam te zamolio za tvoje vidjenje stvari oko necega, ti mi pises ovdje gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:43 |
|
|
totem je napisao/la: dudu je napisao/la: dobro je majstore, vi ste Aleksandrovi Makedonci i na prvi način odajete počast vašim slavnim precima.
šta Albanci kažu na novu arhitekturu Skoplja? Dudu, sto se cinis nedovetnim? Nisam rekao da su Makedonci, danasnji dakle direktni potomci, nego da Grci nisu uopce. To je opcepoznato, ne znam sto se ovdje desava, neko kontriranje, neznanje... ti si taj koji okrećeš temu s bitnog na nebitnog. stav Grčke po ovom pitanju je irelevantan, ovdje se radi o silovanju povijesti s čim Grci veze nemaju. pa nisu vam oni valjda dali preostalih 10% sretstava?!
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:45 |
|
|
dudu je napisao/la: totem je napisao/la:
Dudu, sto se cinis nedovetnim? Nisam rekao da su Makedonci, danasnji dakle direktni potomci, nego da Grci nisu uopce. To je opcepoznato, ne znam sto se ovdje desava, neko kontriranje, neznanje...
ti si taj koji okrećeš temu s bitnog na nebitnog. stav Grčke po ovom pitanju je irelevantan, ovdje se radi o silovanju povijesti s čim Grci veze nemaju. pa nisu vam oni valjda dali preostalih 10% sretstava?! Zasto silovanje? Sem grka se nitko ne buni.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:46 |
|
|
totem je napisao/la: Ja sam znam da su se poslije ovoga jedino Grci unespokojili, te je bilo masu protesta. Nemoj aga sa tvojim polusaljivim tezama da okreces stvari. Znam da vi ne vjerujete genetskim istrazivanjima. Gospodine Totem, šta god da pokušate, samo ćete izgubiti i taj identitet koji imate vijekovima a to je slovenski. Idete u identifikacioni pogibelj ( ) čijih razmjera niste ni svjesni. Jedni će forsirati slovenski identitet, drugi će forsirati antički a u taj procjep uletiće šiftari koji će znati iskoristiti vaš dualizam u koji ste upali kao po njihovoj narudžbi
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:46 |
|
|
Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Aleksandar Lično ime
Pol muški Značenje zaštitnik ljudi Poreklo grčki jezik Aleksandar. Aleksandar (grč. Αλέξανδρος) je muško ime grčkog porekla. Na grčkom jeziku znači „zaštitnik ljudi“. Gradi se od reči alexein što znači „braniti, zaštitnik“, i andros, što znači „čovek“.
Ženski oblik imena je Aleksandra. Ime je najverovatnije nastalo i koristilo se kao jedan od epiteta za grčku boginju Heru, ženu Zevsovu - „zaštitnicu ljudi“[1]. Jedno je od najstarijih imena koje je još uvek u upotrebi.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:48 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25700 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Agathonikos je napisao/la: Grčki jezik u to vrijeme nije bio uniforman i standardizovan i postojale su očigledne razlike ali reći da je trebao prevoditelj mi zvuči kao reći da je Zagorcu potreban prevoditelj da bi razumio Slavonca The available literary evidence cannot provide detail as to the exact nature of Macedonian, however, it does suggest that Macedonian and Greek were sufficiently different to pose communication difficulties between Greek and Macedonian contingents, even necessitating the use of interpreters as late as the time of Alexander the Great.Barr-Sharrar, Beryl; Borza, Eugene N. (1982). Macedonia and Greece in Late Classical and Early Hellenistic Times
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:49 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: totem je napisao/la: Ja sam znam da su se poslije ovoga jedino Grci unespokojili, te je bilo masu protesta. Nemoj aga sa tvojim polusaljivim tezama da okreces stvari. Znam da vi ne vjerujete genetskim istrazivanjima. Gospodine Totem, šta god da pokušate, samo ćete izgubiti i taj identitet koji imate vijekovima a to je slovenski. Idete u identifikacioni pogibelj ( ) čijih razmjera niste ni svjesni. Jedni će forsirati slovenski identitet, drugi će forsirati antički a u taj procjep uletiće šiftari koji će znati iskoristiti vaš dualizam u koji ste upali kao po njihovoj narudžbi Ne znam koliko si obaveste o situaciji u makedoniji, ali ova politika, oko antikvizacije, zauzima maha, te je vec ogromna vecina. Na protestima protiv projekta je bilo jedva dvije tisuce ljudi, dok na otkrivanju spomenika, mozda i preko sto tisuca. Mogu ti i slike nac. tako da, do nekog procepa ne moze doci, ma koliko se htjelo.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:51 |
|
|
Filip Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije Lično ime
Pol muški Značenje ljubitelj konja Poreklo grčko
Filip (gr. Φίλιππος) je muško ime grčkog porekla. Potiče iz grčkog „Philippos“ (Φίλιππος) u značenju „ljubitelj (prijatelj) konja“.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:52 |
|
|
totem je napisao/la: dudu je napisao/la: ti si taj koji okrećeš temu s bitnog na nebitnog. stav Grčke po ovom pitanju je irelevantan, ovdje se radi o silovanju povijesti s čim Grci veze nemaju. pa nisu vam oni valjda dali preostalih 10% sretstava?!
Zasto silovanje? Sem grka se nitko ne buni. svoj stav sam već obrazložio, neću ga 5 puta ponavljat. buni se svatko s 5 grama sive mase u mozgu, a da nema nikakve veze s Makedoncima, što možeš primjetiti širom svemrežja, ne samo na ovom forumu. nije to čak ni buna, nego čuđenje da narod u 21. stoljeću dozvoljava ovakav urbicid u glavnom gradu zemlje. isto tako sam rekao da bi naši, zagrebački urbanisti, mačetom sasjekli onog koji bi prijedlog takvog stila donio u Zagreb, ne mora biti kvazi antika, može i kvazi barok ili secesija. ovo je pristajanje na idiotluk takve vrste koji se neće dati isprati ni za 50 godina jer će tada biti vjerojatno i bizarnije nego danas. na kraju krajeva zaboli me, pišem samo zato što si ti iz Skoplja, pa mi je interesantno čitati što misliš o tome, a u biti govoriš u ime većine Makedonaca.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:53 |
|
|
teranova je napisao/la: Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Aleksandar Lično ime
Pol muški Značenje zaštitnik ljudi Poreklo grčki jezik Aleksandar. Aleksandar (grč. Αλέξανδρος) je muško ime grčkog porekla. Na grčkom jeziku znači „zaštitnik ljudi“. Gradi se od reči alexein što znači „braniti, zaštitnik“, i andros, što znači „čovek“.
Ženski oblik imena je Aleksandra. Ime je najverovatnije nastalo i koristilo se kao jedan od epiteta za grčku boginju Heru, ženu Zevsovu - „zaštitnicu ljudi“[1]. Jedno je od najstarijih imena koje je još uvek u upotrebi. Nisam rekao da nije grcko, vec da nema nekog aleksandra u povijesti. Ime nisto ne znaci, imas i krscana sa imenom Jasmina, pa sto. Odgovori ono sto sam te pitao, nemoj da pricamo nebitne stvari
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:55 |
|
|
dudu je napisao/la: totem je napisao/la:
Zasto silovanje? Sem grka se nitko ne buni.
svoj stav sam već obrazložio, neću ga 5 puta ponavljat. buni se svatko s 5 grama sive mase u mozgu, a da nema nikakve veze s Makedoncima, što možeš primjetiti širom svemrežja, ne samo na ovom forumu. nije to čak ni buna, nego čuđenje da narod u 21. stoljeću dozvoljava ovakav urbicid u glavnom gradu zemlje. isto tako sam rekao da bi naši, zagrebački urbanisti, mačetom sasjekli onog koji bi prijedlog takvog stila donio u Zagreb, ne mora biti kvazi antika, može i kvazi barok ili secesija. ovo je pristajanje na idiotluk takve vrste koji se neće dati isprati ni za 50 godina jer će tada biti vjerojatno i bizarnije nego danas. na kraju krajeva zaboli me, pišem samo zato što si ti iz Skoplja, pa mi je interesantno čitati što misliš o tome, a u biti govoriš u ime većine Makedonaca. Ne znam gdje si vidio razne osude o ovom projektu. Samo znam da su gosti iz hrvatske za docek NG, bili odusevljeni. A ti arhitekti, jesu li oni indiosi, mislim radi macete... I ja sam se zacudio tvojem pisanju u svemu ovome, ali kao sto vidim ne radis iz radznalosti, vec nekako sa punim zarom pises, kao da si iz katerinija. Isto kao sto smo pricali o europskom u kosarci...Bice da ti nesto smeta kod makedonaca, nesto osobno li...nemam pojma, ali ako se kako ti sto kazes postavljas prema makedoncima kao prema nizoj rasi, kompleksasima, onda sa ovim tvojim strasnim pisanjem im samo dajes na znacaju.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 12 sij 2012, 13:56 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Grčki jezik u to vrijeme nije bio uniforman i standardizovan i postojale su očigledne razlike ali reći da je trebao prevoditelj mi zvuči kao reći da je Zagorcu potreban prevoditelj da bi razumio Slavonca The available literary evidence cannot provide detail as to the exact nature of Macedonian, however, it does suggest that Macedonian and Greek were sufficiently different to pose communication difficulties between Greek and Macedonian contingents, even necessitating the use of interpreters as late as the time of Alexander the Great.Barr-Sharrar, Beryl; Borza, Eugene N. (1982). Macedonia and Greece in Late Classical and Early Hellenistic Times To je ono što sam vam i ja rekao, samo malo drugačije a u svezi sa standardizacijom jezika Pazite, da li bi Slavonac razumio Zagorca koji govori izvornim zagorskim narječjem? Mislim da ne bi pa u tom svijetlu posmatrajmo i razlike između grčkog koji se govorio u Makedoniji i grčkog koji se govorio na, primjerice Naxosu
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|