HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 ruj 2025, 08:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 251 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatski kraljevi, novi dokumentarni serijal HRTa
PostPostano: 05 stu 2011, 10:41 

Bobovac je napisao/la:
Ne znam da se iz same te scene može zaključiti da se sam Zaharija poklonio. To nije izričito navedeno, dakle može se to odnositi i na neku recimo - srpsku delegaciju, emisare. A i da se jeste poklonio, pa što onda? Čudno da se knez kurtoazna pred tronom klanja kralju, svom dobročinitelju?
Ja mislim da je scena prikazana baš srdačno, prijateljski... osmjesi na licima, čvrsto stisnute ruke, a kralj pred knezom čak ustaje.
A ovo što navodiš: - "I samo odjednom muk i faca začuđenog Tomislava i blago zabezektnutih svih dvorjana sa verovatno mišlju u glavama "Srbi su došli , ooo ne , sklanjajte brzo medovinu i stoku zna se kakvi su ovi lopovi i pjandure"!!, ne znam, moraću još koji put pogledati tu scenu, ali sve mi se čini da si samo ti to tako vidio i tako je protumačio.

Ma kenja Jole. Njemu bi najvise odgovaralo da su ih sacekali napolju , tisuce zena i djece bacaju cvijece pod kopita srpskih junackih konja, Tomislav na koljenima sacekuje prebjeglog Zaharija a ovaj ga digne grli i posalje po medovinu i pecenje..

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 10:43 

trebao ih je Tomo sve pohrvatizirati. :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 12:20 

ekstra 4. epizoda :D . Jedva čekam kada će se početi prikazivati na FTV-u.. Kada mogu Rat za Dubrovnik, zašto ne bi i kraljeve prenosili... Ili im se ne uklapa u kalup velike Bosne :hrvatinic .

I da, sviđa mi se što je prikazan teritorij pod Hrvatskom upravom, posebice sa županijama Livno, Imota i Lašva..iznenadiše me pravo. Lijepo je vidjeti staru Hrvatsku u prirodnim granicama do Neretve i Vrbasa.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 14:10 

Bobovac je napisao/la:
Ne znam da se iz same te scene može zaključiti da se sam Zaharija poklonio. To nije izričito navedeno, dakle može se to odnositi i na neku recimo - srpsku delegaciju, emisare. A i da se jeste poklonio, pa što onda? Čudno da se knez kurtoazna pred tronom klanja kralju, svom dobročinitelju?
Ja mislim da je scena prikazana baš srdačno, prijateljski... osmjesi na licima, čvrsto stisnute ruke, a kralj pred knezom čak ustaje.
A ovo što navodiš: - "I samo odjednom muk i faca začuđenog Tomislava i blago zabezektnutih svih dvorjana sa verovatno mišlju u glavama "Srbi su došli , ooo ne , sklanjajte brzo medovinu i stoku zna se kakvi su ovi lopovi i pjandure"!!, ne znam, moraću još koji put pogledati tu scenu, ali sve mi se čini da si samo ti to tako vidio i tako je protumačio.

Ma zezam se čoveče , ali scena ima svoj dramski momenat kad dolazi Zaharija znači pre same srdačnosti i onog indijanskog rukovanja.

Evo ti pa vidi.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=brENksnEE2Q#t=912s

Od 15:12

Drugo što me jedino nervira i što je jedini prospust je to ako već se pozivaju na DAI kao osnovni izvor onda trebaju da budu dosledni i pravični , a ne da izostavvljaju namerno navode da im se određeni današnji stanovnici na bi naljutili što im zemlje ne smešta u hrvatske ruke.
Pa tako kad pominju Viševića ne kažu da je srpski kneez iz Zahumlja , niti Pagane smatraju srpskim stanovništvom i kneževima , jednostavno neće da izuste.
Nije to ništa strašno jer je desilo pre 1000 i više godina , ali ako već koristiš izvor onda treba biti dosledan.

Za ostale događaje nemam zamerki , urađeno je dobro i bez populizma i propagande što je osnov za dobru emisiju.
Ovo izostavvljanje srpskog imena kod ovih kneževina se može protumačiti čisto da upravo Hercegovci-Hrvati ne bi bunili i njihovu rodnu grudu ne turaju baš od početka u srpske ruke bez obzira što to Konstantin nedvosmisleno više puta navodi.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 14:32 

Lijep prikaz Tomislava.
Doduše, neće se svima svidjeti.
S nekim komičnim momentima :zubati
Idu ona trojica na hodočašće i pjevaju gangu.
Ili nešto slično.
:sega :sega :sega

Inače, na takvim putovanjima su mnogi umirali jer su išli već bolesni, moliti za ozdravljenje.
Kad smo kod legendi, legenda o krunjenju kod Duvna nije posvjedočena u narodu, već samo u Ljetopisu popa Dukljanina, ako sam dobro shvatila?

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 14:38 

nije točno, kod nas u duvanjskom kraju se vjeruje da je kralj okrunjen na brdu Lib.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 14:53 

dudu je napisao/la:
nije točno, kod nas u duvanjskom kraju se vjeruje da je kralj okrunjen na brdu Lib.

Da,da , stara legenda! :sega

Dudane u tom kraju niko nije ni znao ko je Tomislav do 19.veka a kamoli da je postojala legenda o nekom krunisanju.

Da je postjala legenda u svome kralju tako velikom pa guslalo bi se sve u 16 o tome , ali eto nema.

Ta fora oko krunisanja se ustalila u 20.veku i danas je već postala deo identieta kao da je oduvek postajalo.

Primer iste fore je čuvena povelja Kulina Bana i čuvene rečenice "Od Kulina Bana i dobrijeh dana" , a za Kulina niko pojma nije imao , ali pošto su naučnici našli povelju i ustanovili da je to najstariji južnoslovenski državni dokumnet koji je nađen , eto i odmah te rečenice koja je smišljena u koja se uvrežila u narodima i BiH i Hrvatske i CG i Srbije.
I danas svi govorimo "Od kulina bana.."

Ali jedna rečenica je bila uvrežena naročito u Bosni , a to je kad pričaš nekome pa ga pitaš dal' te uopšte sluša , a ovaj kaže slušam te , a ti njemu "Da,da gledaš mene vidiš Smederevo"! :zubati

E sad se ta legendarna rečenica može objasniti da je tožal što je bosanski kralj predao Smederevo Turcima. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 15:20 

ne znam otkad je legenda, ali svi spominju brdo Lib kad je u pitanju krunidba.

slika

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 15:36 

legendu o krunidbi kralja Tomislava u našem kraju je početkom 20. stoljeća zapisao Vjekoslav Klaić, čuo ih je od Pere Bakovića i braće Kovačevića, tada 80-godišnjaka, a oni su je čuli od svojih pradjedova. kralja Tomislava su nazivali kraljem Tomislavo. a legenda glasi ovako...

Citat:
Kralj Tomislavo, kad je u stara vrimena vlado rvackom državom, bio je okrunjen u Kongori pod čvorovim hrastom. I danas se zna crkva u kojoj se Tomislavo krunio. Kako stari ljudi pamte i priovidaju, ukopan je Tomislavo na Jabuci njivi, na Čondraku. Pokraj Tomislav, ukopana su još tri poglavita rvacka kralja i kada bi se tu zemlja prikopavala, našlo bi se prstenja tizih moluća. Na cilom svitu od svih svitskih vladara onog starog vakta najprvo je Tomislavo okrunjen. Stari su naši pripovidali da je naroda bilo za vrime krunisanja Tomislava 3 i pol milijuna u Duvnu. Od Stržanja do Sovićkih vrata moglo se ispod kapka proći, a da čovik pokiso ne bi. Također se pripovida da je prvi rvacki kralj Tomislavo, kralj sveg svita, onda ima svoje dvore na Čondraku od kojih su Turci nosili i dovozili veliko kamenje i njima grad Duvno gradili. Te dvore vidili su inžinjuri za vrime austrijanske vlade kada su ovuda mirili.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 15:53 

narodne legende iz ranog srednjevjekovlja:

Legenda o dolasku Hrvata: dvije sestre i petorica braće
Čeh, Leh i Meh
Kako su Hrvati pobjedili Avare i došli u novu domovinu
Ljudevit posavski i vile planinkinje
Boj kneza Tomislava s Mađarima
Krunidba kralja Tomislava
Hrvatski vojnik- junak kralja Tomislava
Kralj Vladimir i princeza Kosara
Badnjak kralja Krešimira
Kralj Zvonimir i ribar
Smrt kralja Zvonimira
Smrt Petra Svačića

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 16:06 

evo i jedna guslarska o Tomislavu... :zubati

Bog poživi lava Tomislava
Kome slava svijetom poigrava
Na sablji je zaslužio slavu
Hajdemo mu okrnuti glavu.

Tomislave, od Hrvata lave.
Tebe gusle javorove slave.
Na sablji si donio slobodu
Izmučenom ovom narodu.
Zato bane, naše pouzdanje,
Vladaj našom Posavinom ravnom
Tom junačkom banovinom slavnom.
Kruna ti se blještala na glavi!
Od hrvatskih naših banovina
Nek Hrvatska bude kraljevina!

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 19:45 

joe enter je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Dudane u tom kraju niko nije ni znao ko je Tomislav do 19.veka a kamoli da je postojala legenda o nekom krunisanju.[quote="joe enter"]

Ma nemoj...kao da si ti iz Duvna pa znaš njihove legende i da su se priče prenosile tek od 19. stoljeća...tko o čemu, Srbin o povijesti.. :kava sačuvaj me bože srpskog junaštva i hrvatske kulture.. Ali dobro, izumemo li par sitnica u priliku si objektivan ;)

Btw. Ja sam čitao da su srbi (nebeski narod,) te da su stari židovi ustvari pravi pravcati srbi.
Piše se da je izvjesni Mojsije( inače srbin iz Bara) razdvojio Jadransko more te prešao u Italiju s pučanstvom, te se njegovi potomci zovu talijani, a koje li zablude,kada su ustvari srbi. Prema tome Rimsko Carstvo je ustvari srpsko carstvo, samo oni to još neznaju..itd. :smajl049

Šalu na stranu...al' mislim da se Zahumlje odnosilo samo na istočnu Hercegovinu, dok je zapadna bila pod ranohrvatskom županijom Imotom !?

Vrh

PostPostano: 05 stu 2011, 19:46 

Joe enter nemoj se uvrijediti, možda je Columbo također bio srbin :zubati

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 01:36 

joe enter je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Ma zezam se čoveče , ali scena ima svoj dramski momenat kad dolazi Zaharija znači pre same srdačnosti i onog indijanskog rukovanja.

Evo ti pa vidi.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=brENksnEE2Q#t=912s

Od 15:12

Drugo što me jedino nervira i što je jedini prospust je to ako već se pozivaju na DAI kao osnovni izvor onda trebaju da budu dosledni i pravični , a ne da izostavvljaju namerno navode da im se određeni današnji stanovnici na bi naljutili što im zemlje ne smešta u hrvatske ruke.
Pa tako kad pominju Viševića ne kažu da je srpski kneez iz Zahumlja , niti Pagane smatraju srpskim stanovništvom i kneževima , jednostavno neće da izuste.
Nije to ništa strašno jer je desilo pre 1000 i više godina , ali ako već koristiš izvor onda treba biti dosledan.

Za ostale događaje nemam zamerki , urađeno je dobro i bez populizma i propagande što je osnov za dobru emisiju.
Ovo izostavvljanje srpskog imena kod ovih kneževina se može protumačiti čisto da upravo Hercegovci-Hrvati ne bi bunili i njihovu rodnu grudu ne turaju baš od početka u srpske ruke bez obzira što to Konstantin nedvosmisleno više puta navodi.

Kako tip ima zanimljivo ime i prezime:

http://trosjed.net.hr/ekipa/3874327/

:smijeh

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 05:23 

Bijeli Brijeg je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Dudane u tom kraju niko nije ni znao ko je Tomislav do 19.veka a kamoli da je postojala legenda o nekom krunisanju.
joe enter je napisao/la:

Ma nemoj...kao da si ti iz Duvna pa znaš njihove legende i da su se priče prenosile tek od 19. stoljeća...tko o čemu, Srbin o povijesti.. :kava sačuvaj me bože srpskog junaštva i hrvatske kulture.. Ali dobro, izumemo li par sitnica u priliku si objektivan ;)

Btw. Ja sam čitao da su srbi (nebeski narod,) te da su stari židovi ustvari pravi pravcati srbi.
Piše se da je izvjesni Mojsije( inače srbin iz Bara) razdvojio Jadransko more te prešao u Italiju s pučanstvom, te se njegovi potomci zovu talijani, a koje li zablude,kada su ustvari srbi. Prema tome Rimsko Carstvo je ustvari srpsko carstvo, samo oni to još neznaju..itd. :smajl049

Šalu na stranu...al' mislim da se Zahumlje odnosilo samo na istočnu Hercegovinu, dok je zapadna bila pod ranohrvatskom županijom Imotom !?

Šalu na stranu ali ipak tako misliš?! :sega

Zašto mi spočitavaš nešto što nisam rekao i nisam mislio?!

Poenta je bila da ovi iz serijala neće da kažu istinu da se ne bi uvredili gledaoci SA dotičnih prostora , kao npr. mnogi forumaši pa mi odmah bez ikakve priče spočitavaju mitomaniju.

Sasvim lepo pominju Paganiju i Mihajla Viševića u kontekstu glavnog izvora DAI , pa je onda red ako pominju hrvatski etnonim u svemu tome da i pomenu i srpski takođe , jer JEBENO TAKO PIŠE U SPISU NA KOJI SE JEBENO POZIVAJU KAD GOVORE O HRVATSKIM KRALJEVIMA.

Ne ja nisam iz Duvna , ali jedno znam o zaostavštini i tradiciji tih prostora kad se tiče hrvatske državnosti i opšte narodnosti , a to je da ona ne postoji.
Žao mi je , ali jebeni Makedonac Marko Krlajević vam je bio glavni , o Tomislavu i svim hrvatski kraljevima ima priča tek kad se pročitao LDP i DAI u 19.veku , a do tada mrka kapa.

Mislim da ti samo ostaje da se zanosiš , tvoji stari i oni oko Duvna su nažalost tvoju i ostalih guslali o makedonskom turskom vazalu zvanom Marko Kraljević iz nekim njima znanih razloga , tako da Tomo-kralj je bio poznat tek u 20.veku hteo ti to ili ne.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 10:29 

Citat:
Poenta je bila da ovi iz serijala neće da kažu istinu da se ne bi uvredili gledaoci SA dotičnih prostora , kao npr. mnogi forumaši pa mi odmah bez ikakve priče spočitavaju mitomaniju.

A što je prava istina? Reci nama koji ne znamo. Je li Zapadna Hercegovina tada bila srpska zemlja u kojoj su živjeli Srbi? Ako jeste, gdje nestadoše, jesu li pobijeni, protjerani, pokatoličeni itd??

Citat:
Žao mi je , ali jebeni Makedonac Marko Krlajević vam je bio glavni , o Tomislavu i svim hrvatski kraljevima ima priča tek kad se pročitao LDP i DAI u 19.veku , a do tada mrka kapa.
Mislim da ti samo ostaje da se zanosiš , tvoji stari i oni oko Duvna su nažalost tvoju i ostalih guslali o makedonskom turskom vazalu zvanom Marko Kraljević iz nekim njima znanih razloga , tako da Tomo-kralj je bio poznat tek u 20.veku hteo ti to ili ne.
[/quote]

Da li se prije 300 godina u Duvanskom kraju pjevalo, guslalo o kralju Tomislavu nemam pojma, vjerojatno ne. Ali isto tako malo je vjerojatno da se po katoličkim krajevima pjevalo o Marku Kraljeviću (iznimki je vjerojatno bilo jer raji pod Turcima nije bilo bitno tko to rastjeruje Turke na buljuke, jel topuz kršćanski ili hrišćanski).

Sad možemo mi špekulirati, iznositi određene povijesne izvore da je bilo ovako ili onako.

Recimo ima i takvih da je Marko Kraljević bio Hrvat iz Imotskog.

« Na prolazu preko Imotske krajine, Dušan (srpski car – op. M. Š.), po predaji, odvede iz sela Lovreća braću Mrnjavčeviće, kako to potvrđuje i jedna kasna kronika manastira Zografa na Sv. Gori. Orbini (hrv. povjesničar – op. M. Š.) navodi da potječu iz hrvatske župe Hlievno (Livno). I Kačić o tome pjeva u svome «Razgovoru ugodnom». Spominje ga i Vuk Stefanović Karadžić u svom «Srpskom rječniku». Pod «Mrnjavčeva gradina» Vuk govori o rodnom mjestu Vukašinovu i veli, da je on o tome slušao pričati od naroda u Tršiću u Srbiji. Ovo je dokaz, da to nije samo lokalna predaja, nego opća predaja i hrvatskoga i srpskoga naroda. Narod priča, da je Dušan lov lovio za svoga boravka na Lovreću. U lovu se namjerio na predstavnika junačkog plemena Mrnjavčevića – Vukašina, zavolio ga i sa sobom poveo u Makedoniju. Pored Vukašina, Dušan je poveo i njegovu braću Uglješu i Gojka, te Vukašinova sina Marka.Naselio ih je na jugoistoku svoje države i dao im velike časti i posjede. I danas na Lovreću postoji zaselak Mrnjavci. Nedaleko od sela narod pokazuje dvore Kraljevića Marka «Gradinu», neke ruševine iz srednjega vijeka («Skakala Marka Kraljevića»), kamen u kojemu su utisnuta Markova stopala i mnogo toga, što je s njim u vezi» (Imotska krajina, 60).· · ·

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 10:45 

Ja se stvarno ovom Dzou, covjek je kao proljev. :D Nisu Hrvati bili svjesni da su Hrvati, samo su Srbi bili svjesni da su Srbi. Mozes mislit. I na svakoj temi pili li pili s tim. Hrvati mitomani, Srbi, - Boze sacuvaj da tu ima i trun mitomanije. :klanjam

Medjutim, ipak, koliko je meni poznato o Tomislavu ima jako malo podataka. I vjerovatno ima tu malo romantike i sl.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 15:04 

stvarno je nevjerojatan taj srpski mentalitet.. dobro eto kad govoriš da je zahumlje(istočna hercegovina) bilo srpska država, kako onda objašnjavaš Crvenu Hrvatsku, koja se protezala na područje Crne Gore !??

Ili ćeš reći da LJPD nije valjan izvor !? Baš me zanima..

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 15:26 

joe enter je napisao/la:

Ma da, upravu si. Ti se ponosi i zanosi slavnim srpskim bojevima i pobjedama puput one 1389. na Kosovu. Pazi ovo, turci ih poklali k'o zečeve i oni to slave :ucelo To je isto da mi slavimo bitku na Krbavskom polju :klanjam . Kakav mentalitet.
Glavni grad srbije više pod turcima bio, nego u njihovoj vlasti. Da je Zagreb jednom pao pod turke, ja ga ne bih doživljavao kao glavni grad. Odošmo s teme, vratimo se nazad..Hrvatski kraljevi :palacgore1

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 16:12 

Ne znam zašto dopuštate ovim muslimanskim i srpskim trolovima da nam pokvare temu.Trebali bi se obrisati ovi postovi Joea.Joe i zapovjednik,treba vam biti jasno da za razliku od vas ,mi imamo svoju povijest i ne trebamo nikakve mitomanske izmišljotine i krivotvorine povijesti,nemamo potrebu pratiti vaše laži na forumima i uključivati se u njih .Na to se možemo samo grohotom nasmijati. I budi siguran da 99 % Hrvata iz BiH proklinje i 1.12.1918. kao i 18.3.1994.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 17:39 

Bobovac je napisao/la:
Citat:

A što je prava istina? Reci nama koji ne znamo. Je li Zapadna Hercegovina tada bila srpska zemlja u kojoj su živjeli Srbi? Ako jeste, gdje nestadoše, jesu li pobijeni, protjerani, pokatoličeni itd??

Citat:

Da li se prije 300 godina u Duvanskom kraju pjevalo, guslalo o kralju Tomislavu nemam pojma, vjerojatno ne. Ali isto tako malo je vjerojatno da se po katoličkim krajevima pjevalo o Marku Kraljeviću (iznimki je vjerojatno bilo jer raji pod Turcima nije bilo bitno tko to rastjeruje Turke na buljuke, jel topuz kršćanski ili hrišćanski).

Sad možemo mi špekulirati, iznositi određene povijesne izvore da je bilo ovako ili onako.

Citat:
Recimo ima i takvih da je Marko Kraljević bio Hrvat iz Imotskog.

« Na prolazu preko Imotske krajine, Dušan (srpski car – op. M. Š.), po predaji, odvede iz sela Lovreća braću Mrnjavčeviće, kako to potvrđuje i jedna kasna kronika manastira Zografa na Sv. Gori. Orbini (hrv. povjesničar – op. M. Š.) navodi da potječu iz hrvatske župe Hlievno (Livno). I Kačić o tome pjeva u svome «Razgovoru ugodnom». Spominje ga i Vuk Stefanović Karadžić u svom «Srpskom rječniku». Pod «Mrnjavčeva gradina» Vuk govori o rodnom mjestu Vukašinovu i veli, da je on o tome slušao pričati od naroda u Tršiću u Srbiji. Ovo je dokaz, da to nije samo lokalna predaja, nego opća predaja i hrvatskoga i srpskoga naroda. Narod priča, da je Dušan lov lovio za svoga boravka na Lovreću. U lovu se namjerio na predstavnika junačkog plemena Mrnjavčevića – Vukašina, zavolio ga i sa sobom poveo u Makedoniju. Pored Vukašina, Dušan je poveo i njegovu braću Uglješu i Gojka, te Vukašinova sina Marka.Naselio ih je na jugoistoku svoje države i dao im velike časti i posjede. I danas na Lovreću postoji zaselak Mrnjavci. Nedaleko od sela narod pokazuje dvore Kraljevića Marka «Gradinu», neke ruševine iz srednjega vijeka («Skakala Marka Kraljevića»), kamen u kojemu su utisnuta Markova stopala i mnogo toga, što je s njim u vezi» (Imotska krajina, 60).· · ·
[/quote]

Već sam objasnio u čemu je stvar , ali i ti nećeš da čitaš već veslaš po svome.

Rekao sam ako se već u emisiji pozivaju na Konstatnina Porfirogenita kao glavni izvor za hrvatsko kraljevstvo i zemlje , onda je red kad već u serijalu pominju Paganiju,Humsku zemlju i njenog vladara Mihajla Viešvića da ih pomenu kao sprpske kneževe i kao srpske teritorije JER JEBENO TAKO IZVOR TAKO KAŽE KAO ŠTO KAŽE I O HRVATSKIM ZEMLJAMA.

Jel to pošteno i jesam li sad bio jasan??!!

I da tačno je , zapadna Hercegovina je bila naseljena Srbima i tamo su oni živeli sa srpski kneževima na čelu.
To nisam ja rekao nego izvor DAI koji je glavni izvor i za hrvatsko kraljevstvo i državu.

Tako da nemaš šta meni prebaciti već prebaci pokojnom Konstantinu Porfirogenitu što je tako zapisao.
A to što vaši istoričari to neće da pomenu to dovoljno govori koliko ih cepaju kompleksi jer reflektuju priču od pre više od 1000 godina na dašanjicu.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 19:06 

Pozivaju se i na LJPD.. zašto to prešućivaš onda ? To je bila Crvena Hrvatska, fino je navedeno. Zašto to guraš pod tepih!? što je netko reko, zašto im dopuštamo da ovdje seruckaju o njihovim izmišljotinama ?

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 19:11 

Pozivaju se i na LJPD.. zašto to prešućivaš onda ? To je bila Crvena Hrvatska, fino je navedeno. Zašto to guraš pod tepih!? što je netko reko, zašto im dopuštamo da ovdje seruckaju o njihovim izmišljotinama ?

Pa nisu pomenuli u serijalu Crvenu Hrvatsku , i to vrlo dobro znamo zašto jer je to bajka kao što je i bajka sam LDP.

LDP su naveli kako nije nikakav dokaz , i na njega se ne pozivaju u serujalu ali ga pominju.

Ti nisi čitao LDP a nisi izgleda ni gledao serijal , tj.da jesi onda ne bi ovako šta napisao.

Šta izmišljam , daj mi reci molim te?!

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 19:16 

kakvi Srbi i bakrači u 10. stoljeću, toga tada nema. radi se o planinskom plemenu na prostoru današnjeg podrinja i nigdje više.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2011, 19:18 

Citat:
EMISIJA HRVATSKI KRALJEVI: Kaj će naš Tomica delat na nekakvom Duvanjskom polju? Tog nigdar ne bu bilo...
:zubati

Poskok, a ko ce. :zubati

http://www.poskok.info/index.php?option ... a&Itemid=2

Svi mi prdimo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 251 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: