HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 svi 2025, 21:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 251 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatski kraljevi, novi dokumentarni serijal HRTa
PostPostano: 17 pro 2012, 03:56 

joe enter je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Znači, Joe ti smatraš da je serijal dobar, a??

Da , dobar je i zaista bi grešio dušu da kažem da je neki propagandni nacionalistički pamflet.

Jako je važno poemnuti da Letopis Popa Dukljanina ne smatraju kao istorijski dokument što je slučaj sa mnogo forumskih ludaka kako hrvatskih tako i srpskih.

Upravo je na ovoj temi neko počeo u Crvenoj Hrvatskoj i čudima , a ja sam ga odmah poklopio jer ako se poziva na LPD onda mora priznati i da je Bosna srpska što tamo lepo kaže , i da je sama Raška(Srbija kako kaže delo) bila delom te iste Crvene Hrvatske.

Držali su se sasvim lepo dokumenata , jedino što zameram je u vezi Mihajla Viešvića što nisu pomenuli da je on osim što je zahumski knez već i srpski knez jer to izvot kaže na koji se oni pozivaju kad su u pitanju Hrvati.
I u vezi krsionice su mogli pomenuti da postoji barem mogućnost da je to krstionica srpskog kneza Višeslava , ali su ipak rekli da postoji mogućnost da pripada nekom drugom slavenskom knezu i druge slavenske države , a to upravo aludiraju na Srbe , ali eto nisu mogli da smognu snage i volje da to i izgovore. :zubati

Ali to ništa mene konkretno ne vređa niti nešto posebno utiče na srpsku a i hrvatsku istoriografiju.

Sve u svemu , jako dobro!!

Mihailo je pred Rimskim imperatorom izjavio ko je i sta je, dakle nikako srbin.

ako te tjesi, njegovo mjesto porijekla je daleko blize hrvatima nego srbima

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 251 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: