|
|
Stranica: 12/12.
|
[ 280 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
oriđiđi
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: Jučer, , 09:08 |
|
|
krstjanin je napisao/la: dudu je napisao/la: Ne vidim neku veliku budućnost za apartmane i oni već jesu u zastoju i jedini su imali ozbiljnu rupu u turizmu ove godine.
Cijene apartmana su prevelike, kad ideš u apartman imaš opciju sam kuhati (nema mi ništa gore od toga) ili jesti po restoranima. Ako jedeš po restoranima jeftiniji je all inclusive hotel, kamoli polupansion.
Apartmani su suštinski sirotinjska priča nastala od 90tih kad smo mi bili sirotinjski narod, kako vrijeme ide sve više ljudi oko mene ide u hotele.
Onaj tko ima dobru lovu za uložiti može i od apartmana napraviti dobru priču ili nekakav mini hotel, ali one fore da mi se za 100+ eura dan prodaje Jugoslavija je prošlost, za to u budućnosti neće biti klijenata. Meni je zato smijesno kad netko kaze moramo birati visu klasu turista. Cinjenica je da apartmanima ne mozes dobiti visu klasu turista vec nizu i srednju odnosno masovni turizam. I treba apartmane konačno oporezivati, obzirom na pritisak koji turisti stvaraju na lokalnu infrastrukturu. Pravo čudo je da to sve i funkcionira.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: Jučer, , 09:18 |
|
|
oriđiđi je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Meni je zato smijesno kad netko kaze moramo birati visu klasu turista. Cinjenica je da apartmanima ne mozes dobiti visu klasu turista vec nizu i srednju odnosno masovni turizam.
I treba apartmane konačno oporezivati, obzirom na pritisak koji turisti stvaraju na lokalnu infrastrukturu. Pravo čudo je da to sve i funkcionira. Zato sam pisao ranije. Turizam nece presusiti ALI treba zaustaviti nesrazmjernu apartmanizaciju jer opterecuje postojecu infrastrukturu itd... Takodjer se zadrzavanjem apartmanskog turizma ne treba nadati visoj klasi gostiju.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
mrnjav
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: Jučer, , 09:45 |
|
|
Ponuda i potražnja će zaustavit nesrazmjernu apartmanizaciju, a ne politički dekreti. Ponuda je već sad postala prevelika i upravo se u real timeu događa prilagođavanje. Dio apartmana ide u dugoročan najam, dio u modernizaciju jer više se neće smeće moć iznajmljivat radi konkurencije itd.
Zapravo država u turizmu ne treba regulirat baš ništa, ruka tržišta će učinit svoje. U redu je eventualno reguliranje života u zgradama, nije u redu poticanje hotelijera javnim parama. Dajemo im naše pare za gradnju, da bi zaposlili Azijate i na kraju punili vlastiti džep. Nebi da smo ekonomija trećeg svijeta.
Ovo šta dudu govori da se Hrvati okreću hotelima, to je istina. Ali istina je da se to događa zbog većeg standarda, između ostalog i tzv apartmandžija. Njima je to ekstra prihod i naprosto si mogu priuštit neke stvari šta prethodne generacije nisu mogle, skijanje, izlete i slično. Turizam treba naprosto ostavit točno ovakvim kakav sad je, bez pretjerane gradnje hotela, a apartmani, ugostiteljstvo i ponuda će se sami izregulirat.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: Jučer, , 19:26 |
|
|
Joj kad mi dođu sa tržištem, sjećate se Proteina i privatizacije i penzija. Tržište hoće samo sebe izregulirati pa i podignuti BDP, ali to samo po sebi nije dobro za sve, a u ovom slučaju za Hrvate koji danas drže skoro čitavo tržište hrvatskog turizma
Tržište hoće odradtit svoje. Ali mu upravo to ne želimo . Mi hoćemo da država spriječi tržište da se ostvari, da dođu strani i moćniji tržišni igrači , izgrade all inclusiv hotele, i preotmu turistički kolač od Hrvata .
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: Danas, , 06:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62795 Lokacija: DAZP HQ
|
oriđiđi je napisao/la: dudu je napisao/la: Ne vidim neku veliku budućnost za apartmane i oni već jesu u zastoju i jedini su imali ozbiljnu rupu u turizmu ove godine.
Cijene apartmana su prevelike, kad ideš u apartman imaš opciju sam kuhati (nema mi ništa gore od toga) ili jesti po restoranima. Ako jedeš po restoranima jeftiniji je all inclusive hotel, kamoli polupansion.
Apartmani su suštinski sirotinjska priča nastala od 90tih kad smo mi bili sirotinjski narod, kako vrijeme ide sve više ljudi oko mene ide u hotele.
Onaj tko ima dobru lovu za uložiti može i od apartmana napraviti dobru priču ili nekakav mini hotel, ali one fore da mi se za 100+ eura dan prodaje Jugoslavija je prošlost, za to u budućnosti neće biti klijenata. Dudu, pa valjda znaš da se u supermarketima mogu kupiti gotova jela  . Tko još ide u restorane, možda eventualno jedanput ili dvaput za vrijeme godišnjeg. Ne bi jeo hranu iz Konzuma da oni meni plate. A to i nije opcija u puno manjih mjesta.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|