HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 vel 2025, 01:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3546 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 142  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske
PostPostano: 02 kol 2017, 17:31 

Normalno kad nemate proizvodnju, rezati parizer može i humanist ali ti popraviti auto ili srediti struju ne može baš svatko.
I nije istina masovno iseljavaju i it stručnjaci kao i doktori i medicinsko osoblje.
Žalost da zemlja koja ima takve mogućnosti životari od turizma a njena plodna žitnica propada u svakom pogledu.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:33 

daramo je napisao/la:
Normalno kad nemate proizvodnju, rezati parizer može i humanist ali ti popraviti auto ili srediti struju ne može baš svatko.
I nije istina masovno iseljavaju i it stručnjaci kao i doktori i medicinsko osoblje.
Žalost da zemlja koja ima takve mogućnosti životari od turizma a njena plodna žitnica propada u svakom pogledu.

Jel ti uopće pokušavaš čitati prijašnje postove? Na prošloj stranici ti je podatak njemačkog zavoda za statistiku. Od 441 000 Hrvata, prve, druge i treće generacije tek 34000 ima diplomu dakle 7% - to je manje od postotka visokoobrazovanih osoba u RH iz 2001.g.
Zaključak? Iseljavaju se NSS i SSS.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:35 

Zadar1993 je napisao/la:
Još jedna pozitivna stvar vezano uz ovo jest što će nam se s ovim trendom prosjećni IQ povećati sa sadašnjih 100 što automatski znači i veći inteleltualni kapacitet buduće nacije.

Stovatelj Majn kampa. Degutantne su ovakve analize komentari prognoze.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:37 

KiM je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Još jedna pozitivna stvar vezano uz ovo jest što će nam se s ovim trendom prosjećni IQ povećati sa sadašnjih 100 što automatski znači i veći inteleltualni kapacitet buduće nacije.

Stizemo i zidove po pitanju iq-a kime :yes :D

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:37 

Evo i teoretičara belosvetskih zavera. Vidim da se forum oplodio kao mjesto intelektualnih potencijala otkad me nema.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:39 

s one strane dinare je napisao/la:
KiM je napisao/la:

Sve je to dio našeg plana da onemogućimo uskrsnuće Dušanovog carstva i stvorimo Veliku Albaniju.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:39 

Zadar1993 je napisao/la:

Jel to dobro ili lose? :zubati

Jedva čekam trenutak kad ću neke poslove moći povjeriti robotima i u nekim svojim privatnim pothvatima. 100 puta manje zajebancije, objašnjavanja i kidanja živaca. Sreća je što se neka tehnološka rješenja koja me interesiraju već implementiraju u superzipovima Kalifornije. Dakle trebam se strpjeti još jedno 10ak godina, možda i manje za te konkretne stvari.

Samo da ne budu neki terminatori :zubati
Lepo vas je videti najzad vojvodo zadre :D

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:41 

Zadar1993 je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Jel ti uopće pokušavaš čitati prijašnje postove? Na prošloj stranici ti je podatak njemačkog zavoda za statistiku. Od 441 000 Hrvata, prve, druge i treće generacije tek 34000 ima diplomu dakle 7% - to je manje od postotka visokoobrazovanih osoba u RH iz 2001.g.
Zaključak? Iseljavaju se NSS i SSS.

Čekaj, ti stvarno veruješ da će najpametniji, najobrazovaniji, najsposobniji, najkvalitetniji ostati da ih u Cro jebe neki nesposobnjaković stranački ulizica za 700 E umesto da ode u Švabiju, Švajcarsku ili Luksemburg i radi isto to za 5 X veće pare, u 100 X boljim uslovima, sa 1000 X boljim tretmanom u uređenoj zemlji bez nazadne Balkanštine? :scared

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:45 

Jel vi jebeno čitate išta što sam napisao na prošloj stranici i na vrhu ove? Statistika ne laže. Osobito ne švapska. To su pedantni ljudi.

Ako vam se ne sviđaju podaci uputite protestno pismo njemačkom zavodu na njihovu adresu u Wiesenbadenu.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:46 

Zadar1993 je napisao/la:

Sve je to dio našeg plana da onemogućimo uskrsnuće Dušanovog carstva i stvorimo Veliku Albaniju.

RS ti je deo Dusanovog carstva. Nikad dalje od Drine danas na Uni.

B6 ti je Dusanovo carstvo. Uporedi karte. Guraju je Njemci.
Ko nekoć Riteri Dusanu slali rudare gastere male Sase. Po Bosni i Kosovu.
Pa osta selo Sase kod Srebrenice. Srbi su bre bili gospoda.

Njemci Cesi Poljaci najamnici i prosta radna snaga.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:48 

KiM blokirat cemo te i na ostalim temama, ne samo na pdf politika. Nemoguc si covjece.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 17:48 

So RS i B6 naselićemo Albance katolike i ukrajince grkokatolike i dati im pristup samo hrvatskim popovima xa xa xa. (Moderacija brišite ovih par postova)

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:02 

Ma nek on vjeruje šta hoće, valjda šta je dobro za jednu razvijenu Njemačku nije za Hrvatsku.
Nema veze što će tada Hrvata biti 2 milijuna pametnih filozofa, to ce nadoknaditi 2 milijuna robota Hrvata "složenih" od hrvatskih stručnjaka a u stvari Made in China.

Ostat će samo pametni filozofi, eto nekome s fera je san prodati "hrvatske" vivax uređaje, tako neki dan čitam oglas na jednoj informatičkoj radnji u tržnom centru traže prodavača vss informatičkog smjera, dotle je došlo.

Da očito i ti zadar nisi dovoljno dobro pročitao post, normalno da odlaze sss strukovni radnici koji su potrebni u gospodarstvu i proizvodnji a ovi sa vss filizofi režu salamu i prodaju kinesku odjeću.

Nadam se da ce s istim žarom dopustiti i robotiziranom Hrvatu Made in P. R. C da te operira, molit ćeš Boga da te barem zapadne kakav Srbin ili Bugarin.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:14 

Evo dva brata uboga jebu jedan drugoga vas dvoje u kolo ste živ dokaz zašto smo imali Jugoslaviju i to dva puta. Tako dobro se ne razumiju ni Albanci katolici sa muslimanima. Znači prezentiram podatke njemačkog zavoda, činjenicu da je FER zadnje tri godine najtraženiji faks, da debelu većinu nezaposlenih sa VSSom čine filozofi, politolozi(i time prvi emigriraju) ect... i opet oni uspiji iskonstruirati svoju priču iz toga.

Inače Kinezi proizvode sjajne mobitele. Ako tako nastave dat ću tom kineskom robotu da mi svašta radi a ne samo operacije :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:16 

Sta serete vise s tim filozofima i sociolozima, pa oni prvi posla ne mogu nac da mu jebes mater. Sta bulaznite vise, u Hrvatskoj sigurno nece ostat sociolozi i filozofi, oni prvi pobjegose.

Kao sto sam pisao vec prije na topicu - iz Hrvatske odlaze 2 kategorije ljudi:
1. Nezaposleni i slabo placeni, a mahom niskoobrazovani (osnovnjak, srednja skola, neka ofrlja strukovna ili visa uzaludna). Dakle ekipa koja nema posla ili ako i ima sljaka za 4.000 kuna. Jasno da pobjegose van jer ce vani sa strane ustedit bar 200-400 eura a doma nece ni kunu. 200-400 eura je rata kredita mjesecno. Oni cine 80-85% iseljenih.
2. Visokoobrazovani sa iskustvom - odlaze na bitno jace place. Oni cine 10-15% iseljenih.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:17 

PCM je napisao/la:
Sta serete vise s tim filozofima i sociolozima, pa oni prvi posla ne mogu nac da mu jebes mater. Sta bulaznite vise, u Hrvatskoj sigurno nece ostat sociolozi i filozofi, oni prvi pobjegose.

Kao sto sam pisao vec prije na topicu - iz Hrvatske odlaze 2 kategorije ljudi:
1. Nezaposleni i slabo placeni, a mahom niskoobrazovani (osnovnjak, srednja skola, neka ofrlja strukovna ili visa uzaludna). Dakle ekipa koja nema posla ili ako i ima sljaka za 4.000 kuna. Jasno da pobjegose van jer ce vani sa strane ustedit bar 200-400 eura a doma nece ni kunu. 200-400 eura je rata kredita mjesecno. Oni cine 80-85% iseljenih.
2. Visokoobrazovani sa iskustvom - odlaze na bitno jace place. Oni cine 10-15% iseljenih.

I niži postotak.
No neki to ne mogu shvatiti PCM ni da im nacrtaš.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:35 

Znaci kad nam iseli 15-20% fertilnog stanovništva to je dobro za RH. Dobru robu imate vi u mladeži, pošalji mi broj obavezno.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:45 

Pa to ti tvrdiš, većina VSS u Hrvatskoj su humanistički i društveni smjerovi a iseljavaju samo sa nižom stručnom spremom, tko onda ostaje većina?
Takvih je u RH oko 70%, dakle to je baza iseljavanja ali i baza na kojoj se gospodarski razvija svaka zemlja. Ta baza polako nestaje i uskoro ćete je morati uvoziti ili mislite da će vam oni sa vss čistiti sobe za 3000kn i da neće zbrisati vani?

Ne razmijem logiku, to neko pročišćavanje nacije, ostat će valjda samo oni "pametni" a Hrvatska će postati Švica?

Znate onaj vic u čemu je razlika između hrvatskog i turskog inženjera?
Turski projektira Beko a hrvatski inženjer Beko prodaje u radnji.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:48 

PCM je napisao/la:
KiM blokirat cemo te i na ostalim temama, ne samo na pdf politika. Nemoguc si covjece.

Šuti. Ti nisi jurisna postrojba (mod) već pricuvna. Saptacko izvidjacka.

Morašznati svoje formacijsko mjesto i svoj značaj u sustavu.
Mali si ima vremena porašćeš.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:51 

Robotizacija i automatizacija nešto znači u velikim firmama koje imaju serijsku proizvodnju kakve su u Hrvatskoj ili već propale ili polako propadaju. Ne vidim tu neku perspektivu u malom usitnjenom gospodarstvu koje se sve više bazira (mislim onaj uspješni dio) na obiteljskim firmama ili na 2 prijatelja koji su u garaži otvorili firmu i nešto šarafaju.

Što se tiče odlazaka i zanimanja, evo u Rijeci u brodogradilištima već rade sve više Rumunji i Ukrajinci, a jučer sam prvi puta vidio i crnce (ne znam koje državljanstvo imaju , ali hrvatsko sumnjam)

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:52 

Ronaldinho je napisao/la:
Znaci kad nam iseli 15-20% fertilnog stanovništva to je dobro za RH. Dobru robu imate vi u mladeži, pošalji mi broj obavezno.

Jesam ja to igdje rekao? Rekao sam da je dobro, kad se već iseljava da iseljavaju niže obrazovani i kronično nezaposleni što se i događa sudeći po njemačkom zavodu za statistiku.

No o tome što ti meni inputiraš se da raspravljati. Je li bolje imati državu sa 2 milijuna stanovnika i gdje je izrazito visok postotak visokobrazovanih a prosječni IQ je 120 ili državu od 4 milijuna stanovnika sa prosječnim pokazateljima na razini EU? Tu se ujedno povlači i pitanje eugenike i njene alternative u vidu kiborgizacije. Odgovor nije ni jednostavan ni jednoznačan.

Inače ako tražiš nešto jako probaj LSD. Možda uspiješ pohvatati tok misli nekih prijašnjih belosvetskih teoretičara na ovoj temi :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:59 

daramo je napisao/la:
Pa to ti tvrdiš, većina VSS u Hrvatskoj su humanistički i društveni smjerovi a iseljavaju samo sa nižom stručnom spremom, tko onda ostaje većina?
Takvih je u RH oko 70%, dakle to je baza iseljavanja ali i baza na kojoj se gospodarski razvija svaka zemlja. Ta baza polako nestaje i uskoro ćete je morati uvoziti ili mislite da će vam oni sa vss čistiti sobe za 3000kn i da neće zbrisati vani?

Ne razmijem logiku, to neko pročišćavanje nacije, ostat će valjda samo oni "pametni" a Hrvatska će postati Švica?

Znate onaj vic u čemu je razlika između hrvatskog i turskog inženjera?
Turski projektira Beko a hrvatski inženjer Beko prodaje u radnji.

Ti znaš postotke društveno-humanističkih predmeta na hrvatskim sveučilištima i njihovo popunjenje? Onda bi znao da pravni fakulteti imaju problem s manjkom interesa i to se proteže na sve društveno-humanističke predmete. Ujedno bi znao da su tehnički prebukirani te da im se povišuje kvota. A i da nije tako tržište se brzo riješi viška društvenjaka i humanista.

Ku*ac moj vi dečki znate što se u RH proizvodi.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 18:59 

Ronaldinho je napisao/la:

Taj će problem riješiti Hrvati Made in P.R.C samo ih ofarbaju u kockice i sve riješeno, naravno odmah dobiju i pravo glasa s odgovarajućim programom za domoljubno glasanje a Kinezi su u tome vala stručni =))

Ne da je taj broj 20% nego daleko viši, pa je to još strašnije. Radi ovakvih zamisli Hrvatska skoro pada po broju stanovnika ispod BiH a za koje desetljeće će se moći ponositi sa 2 milijuna pametnih vss Hrvata visokog iq.
Naručito je poznato da takvi prave djecu, tako da nema zime.
To su ti domoljubi koji većinu svojega naroda smatraju otpadom kojeg treba odložiti vani jer nisu "dovoljno" pametni, dobro da im skoro ne padne pa da ih ko nacisti ostranjuju za dobrobit nacije, da se dobije čistoća.
Samo UberHrvati s viskoim iq i crvenim i plavim partijskim iskaznicama zaljepljenim na čelo ima da žive.

I zamislite sad reakcije nekog Hrvata vani koji ovo čita, užas, taj će se baš sutra vratiti.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:02 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Robotizacija i automatizacija nešto znači u velikim firmama koje imaju serijsku proizvodnju kakve su u Hrvatskoj ili već propale ili polako propadaju. Ne vidim tu neku perspektivu u malom usitnjenom gospodarstvu koje se sve više bazira (mislim onaj uspješni dio) na obiteljskim firmama ili na 2 prijatelja koji su u garaži otvorili firmu i nešto šarafaju.

Što se tiče odlazaka i zanimanja, evo u Rijeci u brodogradilištima već rade sve više Rumunji i Ukrajinci, a jučer sam prvi puta vidio i crnce (ne znam koje državljanstvo imaju , ali hrvatsko sumnjam)

S obzirom da se u kalifornijskim superzipovima robotiziraju i teško očekivane grane poput turizma robotizacija će ostvariti proboj u apsolutno svim segmentima gospodarstva. Jedino je pitanje kad će doći do nas.
Najgore će onda biti državama koje su primile ogromne mase niskokvalificiranih radnika.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2017, 19:08 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Zadar1993 je napisao/la:
Višak svakih tih društveno - humanističkih će biti kronično nezaposlen. Iselit će(i tako biti jedan od onih 7% VSSovaca od ukupno iseljenih). Vrlo jednostavno. No čak i oni imaju veću vjerojatnost zaposlenja jer mogu konkurirati za višestruko više radnih mjesta no NSS i SSS . Najtraženiji faks u RH (kao prvi izbor maturanata) već treću godinu zaredom je FER.

Ne znam kako se kotiraju vaši humanistički fakulteti u Evropi, ali ovde je iskustvo da studenti tih fakulteta uglavnom ostaju jer vani sa njima praktično mogu samo da konobarišu (nije baš da Nemcima nedostaju filozofi i politikolozi).
Sa druge strane, oni koji odlaze su uglavnom ljudi sa tehničkih, medicinskih i prirodnjačkih fakulteta.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3546 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 142  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: